Dok sam bio dole bio sam zaposlen, nisam visio na maminoj sisi kao velika vecina
U mojoj familiji u Sarajevu su svi zaposleni, otac, mati i sestra i njima je dobro.
Ali de mi ti reci posto ti imas bolju sliku koliko ih je takvih u BiH i jos da su im redovne i dobre plate?????
Eto ti si kupio 3 nova auta, drago mi je za tebe, ali nisi od konobarske plate. Ili si ratni profiter, ili ti je stari neki politicar, ili si bas imao ludu srecu da se zaposlis u nekoj struci gdje sebi to mozes priustiti. Reci mi koliko je takvih u BiH???
Ja druze nisam iz BiH otisao, onako jer mi je ceif, nego "trbuhom za kruhom" i mogu ti reci da se sekunde nisam pokajao.
Ja neznam sta tvoj buraz pogresno radi pa da se pati u Njemackoj sa 2300€ platom.
Evo ja radim imam otprilike istu platu kao i tvoj brat, zena (neradi) troje male djece. Jarane zivim ko bubreg u loju Doduse ko pravi balkanac redovno se zavrne neki euro i sa strane
Vozim ja auto, vozi zena auto. Proputovo sam cijelu Evropu od te bjedne plate. Nelumpujem po kafanama svaku noc, jebi ga radim pa nemogu ti fizicki podnijeti, a vjerovatno nebi ni financijski mogao, ali vikendom obavezno sa cjelom porodicom odem negdje, potrosim 2 glave i bude nam lijepo. Niko ni u cemu neoskudijeva.
Doduse znam aj ovdje nase raje koja ni za kiflu nema, i nemoze im kao ni tvom bratu biti 2300€ mjesecno. Sta oni pogresno rade ja neznam, a Bogami me i neinteresuje previse. Svako sebi