Medicinarima iz Sarajeva doživotna zabrana sudjelovanja

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
valterbranisarajevo

#1 Medicinarima iz Sarajeva doživotna zabrana sudjelovanja

Post by valterbranisarajevo »

MOSTAR - Sudionici nemilog incidenta koji se dogodio proteklog vikenda u Neumu na Trećim sportskim igrama medicinara-zdravstvenih djelatnika dobit će doživotnu zabranu sudjelovanja na sportskim igrama medicinara, potvrdila je prilikom jučerašnje konferencije dr. Selma Jakupović, predstavnica Organizacijskog odbora Igara medicinara. Inače, u tučnjavi je sudjelovalo nekoliko medicinara iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, koji su izazvali opći kaos u kojem su dvojica medicinara zadobila lakše ozljede.

Zabran sudjelovanja

Dr. Jakupović je istaknula kako bi svima bilo mnogo ugodnije da nije bilo spomenute tučnjave. “Organizacijski odbor igara je odmah nakon nemilog događaja održao sastanak na kojemu je odlučeno da se tim momcima doživotno zabrani sudjelovanje na sportskim igrama zdravstvenih djelatnika jer njihovo ponašanje nikako nije bilo u redu”, kazala je dr. Jakupović. Ona dodaje kako je odlučeno i da će njihova bolnica u slučaju bilo kakvog incidenta u budućnosti također dobiti zabranu sudjelovanja. “Ovi nemili događaji su malo pokvarili igre koje su odlično protekle, a upravo je njihova veličina zabavljanje i upoznavanje kroz sport”, dodala je dr. Jakupović.

KB Mostar najbolji u nogometu

Napomenimo kako su igre ove godine okupile 820 zdravstvenih djelatnika iz kliničkih centara i bolnica BiH, raspoređenih u 21 ekipu u 13 sportskih disciplina, gdje je KB Mostar osvojila peto, a RMC “Dr. Safet Mujić” osmo mjesto u ukupnom poretku. Najveći rezultat je ostvarila malonogometna ekipa KB-a Mostar koja je osvojila prvo mjesto. Njezin kapetan dr. Ivan Kurtović je jučerašnjom prigodom naglasio kako je riječ o velikom uspjehu koji je postignut u vrlo jakoj konkurenciji. Inače, zdravstveni djelatnici KB-a Mostar osvojili su druga mjesta u stolnom tenisu i odbojci, dok je ženska rukometna ekipa RMC-a “Dr. Safet Mujić” osvojila treće mjesto.

Piše: Dalibor Drlje

Dnevni list

Za većinu građana Sarajeva naravno ovo nije nikavo čudo s obzirom ko sve gore radi i šta se sve dešavalo u proteklim godinama. Od onih koji se tako ponašaju prema svojim kolegama ne može se očekivati bolji postupak ni prema pacijentima. Ovo je nastavak priče: Horor sarajevskog zdravstva..

Sramota...
Kjajević Majko

#2 Re: Medicinarima iz Sarajeva doživotna zabrana sudjelovanja

Post by Kjajević Majko »

O Bože koliko nisko možemo pasti, nadam se da je Uvijek dobar gost upravu kad kaže da se dno nazire i da ćemo ga uskoro dotaći pa krenuti prema gore. :wink:
sesalmir

#3 Re: Medicinarima iz Sarajeva doživotna zabrana sudjelovanja

Post by sesalmir »

valterbranisarajevo wrote: “Ovi nemili događaji su malo pokvarili igre koje su odlično protekle, a upravo je njihova veličina zabavljanje i upoznavanje kroz sport”, dodala je dr. Jakupović.
:lol: :lol: pa tako se mi u sarajevu danas zabavljamo i upoznajemo, ne znam sta se cudite :lol: :lol:
valterbranisarajevo

#4 Re: Medicinarima iz Sarajeva doživotna zabrana sudjelovanja

Post by valterbranisarajevo »

Žalosno je što je, vjerovatno, boravak ovh kabadahija u Neumu plaćen novcem građana Sarajeva.
Žalosno je što mnoge stvari o Sarajevu i vezane za Sarajevo ne možemo saznati iz sarajevskih medija.Guranje problema pod tepih ništa ne rješava..

Mi smo već odavno na dnu, samo što je litica kojom se trebamo početi penjati suviše strma za nas, a nemamo konopca. Utjeha - ne možemo niže..
tranquil

#5 Re: Medicinarima iz Sarajeva doživotna zabrana sudjelovanja

Post by tranquil »

valterbranisarajevo wrote:Mi smo već odavno na dnu, samo što je litica kojom se trebamo početi penjati suviše strma za nas, a nemamo konopca. Utjeha - ne možemo niže..
Možemo, možemo... :(
d2

#6 Re: Medicinarima iz Sarajeva doživotna zabrana sudjelovanja

Post by d2 »

ma mi smo generalno svi u bih u .urcu, izasli smo manje ili vise citavi iz rata i mozda pomislili hej super, imam ruke, noge, citav sam a unutra odron...

samo gledam nase ljude kada se nadjemo medju "strancima"... vecinu nasih mozes poznati sa 20 metara i reci ovaj je negdje iz BiH...

pukli smo skroz naskroz
amrica

#7 Re: Medicinarima iz Sarajeva doživotna zabrana sudjelovanja

Post by amrica »

dvije price o nasim dr:
-zenska pokvarila stomak, ultrazvuk, 2 dr kazu nema upale nicega... ali nadje se sef genije kaze upala slijepog crijeva, 3 dana u bolnici, na infuziji... spremanje za operaciju, bez ijednog simptoma, i na kraju zenska kaze pustite me... tacnije pobjegne, ziva i zdrava i citava.
-druga zena ode na rutinski pregled, kaze dr imali se infarkt, a nijednog simptoma nije imala, ode zena kod drugog dr privatno i kaze taj nidje infarkta....
- i jos prica o benignim operacijma i fatalnim posljedicama
Alhemicarkaa

#8 Re: Medicinarima iz Sarajeva doživotna zabrana sudjelovanja

Post by Alhemicarkaa »

valterbranisarajevo wrote:Utjeha - ne možemo niže..
Ne izazivaj sudbinu, s nasim narodom uvijek moze gore, i ispod dna nadju neko novo dno...
Fiore

#9 Re: Medicinarima iz Sarajeva doživotna zabrana sudjelovanja

Post by Fiore »

Kjajević Majko wrote:O Bože koliko nisko možemo pasti, nadam se da je Uvijek dobar gost upravu kad kaže da se dno nazire i da ćemo ga uskoro dotaći pa krenuti prema gore. :wink:
Samo ako se zakoni prirode mogu primjeniti efikasno na drustvo uopste.. :zoka:
bach

#10 Re: Medicinarima iz Sarajeva doživotna zabrana sudjelovanja

Post by bach »

Ne vjerujem da su se tukli kardiohirurzi, nego medicinski tehničari, ako to odgovara pojmu "medicinar". Zanači ljudi koji su završili Srenju medicinsku školu.

Treba otići pa pogledati ko ide u tu školu.

Buduće medicinske sestre: Razgolićene i utegnute kopije seka aleksić ( ovo ime namjerno malim)

Budući medicinski tehničari: Likovi sa izrazom lica "Ša me gledaš buraz" lanac oko vrata i pripijena majica, sa stavom jesam zaeban.

Ne znam sjeća li se neko priče od prije par godina da u Srednjoj medicinskoj djeluje ženska banda????!!!!!!!

Zato ja Boga molim da se ne razbolim, ne što se bojim bolest, nego što mi gadi uću neku ordinaciju, gdje svo osoblje puši i jede ćevape.
Post Reply