Eto predao sam dokumenta na medicinski fakultet u Tuzli i sad se pripremam za prijemni ispit. Zanima me da li mi neko od vas moze preporuciti koju literaturu da koristim i na sto trebam posebno obratiti paznju. Koje ce oblasti iz fizike biti obuhvacene na prijemnom i sta mislite da li ce me primiti u redovne ako dobro uradim prijemni? Zavrsio sam gimnaziju i samo u 1. razredu sam imao dvije 4 (hemija i historija) a u ostala tri razreda sve petice. Nemam nikakve stele i volio bih zaobici da me prime u redovne koje placaju jer mi materijalna situacija nije bas sjajna, ali imam mnogo ambicija.
zahvaljujem na svakom odgovoru / savjetu!!
MEDICINA
- alica.k
#2 Re: MEDICINA
sto ti se prijemnog tice, ja se dobro sjecam da je iz biologije bila genetika kad sam ja polagala. i plus uz tvoje ocjene imaces garant malo manje ispod maksimuma bodova, i jos ako dobro prijemni uradis (za prolaz moras imat 5, 6 i 6, meni se cini, il 5, 5 i 6) ma kakvi, primice te medju redovne. stela ti ne treba, cak sam i ja koja sam imala prosjecne ocjene (4) u gimnaziji uspjela upisati bez stele, bitno je samo da polozis prijemni.
i jos mislim da ti se gledaju ocjene samo iz zadnja dva razreda, a ne sva cetiri...mescini da sam procitala to u onom sto je u dnevnom avazu izaslo...
i jos mislim da ti se gledaju ocjene samo iz zadnja dva razreda, a ne sva cetiri...mescini da sam procitala to u onom sto je u dnevnom avazu izaslo...
- Epitop
#3 Re: MEDICINA
Pitaj nekoga ko je prošle godine polagao prijemni ako znaš bilo koga jer je tek prošle godine vračeno polganje prijemnog iz ova tri predmeta. Ima neka knjiga za pripreme pa se malo raspitaj. Vjerujem ja da ćeš ti biti primljen jer imaš veoma dobre ocjene. Sretno 
- tulipan2
#4 Re: MEDICINA
Epitop wrote:Pitaj nekoga ko je prošle godine polagao prijemni ako znaš bilo koga jer je tek prošle godine vračeno polganje prijemnog iz ova tri predmeta. Ima neka knjiga za pripreme pa se malo raspitaj. Vjerujem ja da ćeš ti biti primljen jer imaš veoma dobre ocjene. Sretno
hvala!