Henry Chinaski wrote:
Izjava je ekstremno glupa.
To što blizu grada nije bilo linija i što grad nije srušen ne znači da nije bilo organizovanog otpora koji je bio izrazito koristan za grad kao i za državu kad se slio u zajedničku armiju.
Vidim da barataš nekim paušalnim, skromnim i netačnim informacijama pa mi je jasno zašto tako pričaš. A i sama percepcija pokazuje da nisi neki intelektualac.
Uzgred, ovaj moj post gore o malograđanima koji geografski određuju heroje, žrtve i ljude uopšte se, između ostalog, odnosi i na tebe.
Seljački si uspio skrenuti priču sa pravog problema sa spiskovima na raspravu o rivalitetu gradova.
E nek' si mi ti ober intelektualna gromada, a bas me zanima koje su to "netacne i skromne informacije" kojima baratam, a koje sam napisao... Inace, obozavam vas pausalce koji sve, a pogotovo kada to ne treba, gledate siroko, sveobuhvatno, generalno...
Ovo nije tema za sirinu i globalu, nego se radi o necemu sto ima i te kako uzak i vremenski, a i sustinski dijapazon.
Ja, recimo, nigdje na spisku za Sarajevo nisam vidio ni jedno jedino ime iz Specijalne jedinice MUP-a, iz ekipe koja je odradila "Pretis" (zajedno s ostalima), a sto je bila presudna akcija za odbranu grada 02-03.05.'92. Nema nikoga ni iz PO timova.. Ti ljudi, valjda, nisu zasluzni ni za sta... Nije cijeli grad u te ljude tada gledao kao u bogove, jer su bili jedina zaista organizovana i nadasve funkcionalna formacija, a bilo ih samo 58 od aprila do kraja juna...
I nisam ja skrenuo pricu na to o cemu baljezgas...vrati se malo nazad i pocitaj.