Zanimljiva konstrukcija.
Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
-
Fudo387
#76 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Znaci, sad smo i Mustase.
Zanimljiva konstrukcija.
Zanimljiva konstrukcija.
- zg1911
#77 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
since 1941.
- BHCluster
#78 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
A onda se odluce da krse medjunarodni sporazum i to ti je rješenje?zg1911 wrote:
muslimani + ustaše = mustaše
isti k kao ustaše
vjerojatno se sporazum nije mogao potpisati s tijelom državne razine. sad šta misliš koja je to strana stopirala? srpska očito nije. da nije hrvatska?
-
Fudo387
#79 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
O jebem ti Kolindu, da znas.zg1911 wrote:since 1941.
- GandalfSivi
#80 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Sve ok, nego mi zaparala recenica za uho bila, onako generalno...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa ako si čitao upravo ova moja, kako ti kažeš "konstrukcija", ponajmanje abolira SDA. Svjesno su pristali i napravili takve ustupke prvenstveno zbog interesnih grupa unutar SDA kojima je interes naroda i države na zadnjem mejstu. Ma teško je objašnjavati nekome ko nije pratio dešavanaj unutar AC F.BiH ali eto obrazložio sam svoj stav.GandalfSivi wrote:
Ma zaboli me za HDZ ili SNSD, ali abolirati SDA sa ovakvom konstrukcijom je komicno...
- zg1911
#81 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
tko kmeči?BHCluster wrote:A onda se odluce da krse medjunarodni sporazum i to ti je rješenje?zg1911 wrote:
isti k kao ustaše
vjerojatno se sporazum nije mogao potpisati s tijelom državne razine. sad šta misliš koja je to strana stopirala? srpska očito nije. da nije hrvatska?A onda imate obraza kmeciti kako su bh. hrvati majorizirani.
kmečite republici srpskoj. nije na hrvatskoj poznavati bih ustav
- Drvosjeca iz Dejcica
#82 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Vjerovatno...zašto pretpostavljaš i nagađaš? Kako su se potpisivali vi drugi sporazumi recimo novi most između HR i BiH? Dakle ta tvoja pretpostavka ne stoji i pada u vodu jer HR i BiH imaju mnoštvo potpisanih sporazuma i protokola koji se tiču manjih razina vlasti. A da se ne lažemo znamo šta je po srijedi, čemu pretvaranje.zg1911 wrote:muslimani + ustaše = mustašeagent_zero wrote:Mustaše?zg1911 wrote:mustaše ogadiše i ovu win-win situaciju. ne bi se bunili da s jedne strane žive hrvati, a s druge ne srbi već bošnjaci. što bi se popravila kvaliteta života hrvatima i srbima, kad oni nemaju ništa od toga
Ne banaliziraj i ne relativiziraj ovu situaciju, jeli BiH potpisuje međudržavne ugovore sa Istrom, Dalmacijom ili županijama?
Potpisuje li sa Sandžakom ili Vojvodinom?
isti k kao ustaše
vjerojatno se sporazum nije mogao potpisati s tijelom državne razine. sad šta misliš koja je to strana stopirala? srpska očito nije. da nije hrvatska?
- animals
#83 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Ja mislim da Hrvatska nije uopce sa RS nesto dogovarala..BHCluster wrote:A onda se odluce da krse medjunarodni sporazum i to ti je rješenje?zg1911 wrote:
isti k kao ustaše
vjerojatno se sporazum nije mogao potpisati s tijelom državne razine. sad šta misliš koja je to strana stopirala? srpska očito nije. da nije hrvatska?A onda imate obraza kmeciti kako su bh. hrvati majorizirani.
Otisla Kolinda u Rusiju, tema bila rafinerija..
vratila se i dogovor potpisan..
Putin i Hrvatska..
Srbi i RS, su tu sporedna stvar..
- zg1911
#84 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Ja ne bi ni pijan. Ali ja nisam gastoš bez ukusa i stilaFudo387 wrote:O jebem ti Kolindu, da znas.zg1911 wrote:since 1941.
- Drvosjeca iz Dejcica
#85 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Barem međunarodno pravo jeste.zg1911 wrote:tko kmeči?BHCluster wrote:A onda se odluce da krse medjunarodni sporazum i to ti je rješenje?zg1911 wrote:
isti k kao ustaše
- animals
#86 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Pa nemoj se onda cuditi ako je sav domet Bakira i SDA,Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja nekad pomislim vas dvojica sjedite u istoj kući ili ste isti likovi.dječak sa šibicama wrote:Za to vrijeme Dodik gradi autocestu. I zavrsice je uskoro, tamo gdje nikad postene ceste nije bilo.animals wrote:Problem SDA i Bosnjaka je sto se na sve bune..
a sve sto znaju da urade za dorobit BIH, je sto vise avionski linija,
iz zemalja Bliskog Istoka..
Vec najavljena nova, mislim Dodik je tu vise izvodjac radova, zna se ko je sef.
Dok bosnje klicu Erdoganu, on sa Vucicem i Dacicem sklapa poslove i obnavlja osmansko carstvo u ekonomskom obliku. A bosnje sprdaju Dacica sto pjeva nekakvu pjesmu.
A i ti Arapi sto se naseljavaju, ne daju bosnji da udje u resort.
Bosnjo je uvijek jebena stranka, ne mislim ja ovdje samo na Bosnjake, opcenito na bosance. Ali imaju bosanci preca posla, sta pise na ploci na Vijecnici i jel Bingo preuzeo sve prodavnice u drzavi, jer patrijote.To kako mali Mirko i Slavko vide BiH i Bošnjake je irelevantno. Eto sada smetaju i avionske linije, ne sve samo "anam-one", eto Dodik gradi, super gradi i F.BiH samo što dolaskom HDZ-a većina toga je stopirana ili usporena opet zbog političkih instrukcija ili bolje rećeno ne daj Bošnjacima da se izgrade. U tom kontekstu naravno da vas i slične živcira i nervira što ima više avio linija, što se aerodrom u Sarajevu širi jer je dostigao svoj maksimum dok onaj u BL atrofira lagano, što u Tuzli gdje gotovo nikada nije bilo aerodroma ljudi za par godina napravili pravi aerodrom koji prkosi predrasudama Mirka i Slavka.
uspostavljanje avionski linija sa SAi Katarom, i uvoz Arapa..
- zg1911
#87 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Upravo tako - znamo. Kad je meni loše, neka je i susjedu (po mogućnosti i gore)Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Vjerovatno...zašto pretpostavljaš i nagađaš? Kako su se potpisivali vi drugi sporazumi recimo novi most između HR i BiH? Dakle ta tvoja pretpostavka ne stoji i pada u vodu jer HR i BiH imaju mnoštvo potpisanih sporazuma i protokola koji se tiču manjih razina vlasti. A da se ne lažemo znamo šta je po srijedi, čemu pretvaranje.
- Drvosjeca iz Dejcica
#88 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
animals wrote: Pa nemoj se onda cuditi ako je sav domet Bakira i SDA,
uspostavljanje avionski linija sa SAi Katarom, i uvoz Arapa..
-
Fudo387
#89 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Sto, sta joj fali?zg1911 wrote:Ja ne bi ni pijan. Ali ja nisam gastoš bez ukusa i stilaFudo387 wrote:O jebem ti Kolindu, da znas.zg1911 wrote:since 1941.
Mustasa, prosicu lijepo.
- BHCluster
#90 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Pa ko je potpisao mirovni sporazum sa? Hrvatska ili Jamajaka?zg1911 wrote:tko kmeči?BHCluster wrote:A onda se odluce da krse medjunarodni sporazum i to ti je rješenje?zg1911 wrote:
isti k kao ustaše
- Drvosjeca iz Dejcica
#91 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Sada već trolaš...pusa ti od mene.zg1911 wrote:Upravo tako - znamo. Kad je meni loše, neka je i susjedu (po mogućnosti i gore)Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Vjerovatno...zašto pretpostavljaš i nagađaš? Kako su se potpisivali vi drugi sporazumi recimo novi most između HR i BiH? Dakle ta tvoja pretpostavka ne stoji i pada u vodu jer HR i BiH imaju mnoštvo potpisanih sporazuma i protokola koji se tiču manjih razina vlasti. A da se ne lažemo znamo šta je po srijedi, čemu pretvaranje.
- Banksy
#92 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Ako je ovo iznad tačno, onda možemo ušima.
Riječ je o protokolu koji su potpisali ministar energetike i rudarstva RS Petar Đokić i ministar zaštite okoliša i energetike Hrvatske Tomislav Ćorić.
Cvijanović je istakla da je RS nadležna za energetiku i da ima pravo da potpisuje sporazume.
Kako kaže, riječ je o projektu koji je ograničenog karaktera te je riječ o unaprijed poznatom korisniku.
Ako nije, onda je to pitanje za Zvizdića i Bakira.
- Drvosjeca iz Dejcica
#93 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Pa kvaka je u tome da RS ima zaista nadležnost nad energetikom ali u okviru svog entiteta a ne da poptisuje protokole i ugovore međunarandog karaktera. Dakle RS-u niko ne može niti je mogao osporiti pravo da rješava ta pitanja ali ako se radi o međunarodnom ugovoru onda je trebala i BiH biti uključena.Banksy wrote:Ako je ovo iznad tačno, onda možemo ušima.
Riječ je o protokolu koji su potpisali ministar energetike i rudarstva RS Petar Đokić i ministar zaštite okoliša i energetike Hrvatske Tomislav Ćorić.
Cvijanović je istakla da je RS nadležna za energetiku i da ima pravo da potpisuje sporazume.
Kako kaže, riječ je o projektu koji je ograničenog karaktera te je riječ o unaprijed poznatom korisniku.
- Banksy
#94 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Onda je red na ovu dvojicu iznad. Jesu li se oglasili ili poduzeli nešto po tom pitanju?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa kvaka je u tome da RS ima zaista nadležnost nad energetikom ali u okviru svog entiteta a ne da poptisuje protokole i ugovore međunarandog karaktera. Dakle RS-u niko ne može niti je mogao osporiti pravo da rješava ta pitanja ali ako se radi o međunarodnom ugovoru onda je trebala i BiH biti uključena.Banksy wrote:Ako je ovo iznad tačno, onda možemo ušima.
- Drvosjeca iz Dejcica
#95 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
"Paljenj"e kod te dvojice traje duže pa stoga mislim da ćemo sačekati još malo.Banksy wrote:
Onda je red na ovu dvojicu iznad. Jesu li se oglasili ili poduzeli nešto po tom pitanju?
- BHCluster
#96 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Koliko ja znam ovdje trebao gasovod ima razradjen plan koji je trebao ici Brod-Zenica ali Dodik je to stopirao jer nije kako je on rekao htjeo nista da ide preko Hrvatske zato mi sad cudno ovo. Ovaj pravac je i EU proglasila najperspektivnim. Sto se tice gasovoda prema Sarajevu on je star oko 40 godina a onj dio sto prolazi kroz tzv "rs" se ne odrzava pa izgleda je samo pitanje vremena kad ce i to da cikne a potrosnja sve veca.
- Maraschino
#97 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Ma ne, sada je na redu saglasnost BH strane za gradnju Peljeskog mosta.zg1911 wrote:
Upravo tako - znamo. Kad je meni loše, neka je i susjedu (po mogućnosti i gore)
Ups, vi necete ni pitati nikoga kada nekada krenete graditi.
- Maraschino
#98 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Ma pusti ovu seosku alapacu jer da je moglo tako davno bi potpisali sa Italijanima gradnje na Drini. I to je ''energetika''.Banksy wrote:Ako je ovo iznad tačno, onda možemo ušima.
-
sportman1
#99 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
odakle to da samo rafinerija u b. brodu zagadjuje zrak preko save u sl. brodu???
dali zagadjuju ispusni plinovi auta,dali se lozi tamo preko zime itd.?
na kraju jesu li napravili elaborat o tome koliko ko zagadjuje zrak?nisu i nece.
eto kakva im je lokalna vlast. seljaci kao kod nas kolo vode.
dali zagadjuju ispusni plinovi auta,dali se lozi tamo preko zime itd.?
na kraju jesu li napravili elaborat o tome koliko ko zagadjuje zrak?nisu i nece.
eto kakva im je lokalna vlast. seljaci kao kod nas kolo vode.
-
sportman1
#100 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
ili ima ekonomskih interesa koji se kriju pod firmom zagadjenosti zraka.