Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post Reply
Fudo387

#76 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by Fudo387 »

Znaci, sad smo i Mustase. :lol:
Zanimljiva konstrukcija.
zg1911

#77 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by zg1911 »

since 1941.
BHCluster

#78 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by BHCluster »

zg1911 wrote:
muslimani + ustaše = mustaše
isti k kao ustaše

vjerojatno se sporazum nije mogao potpisati s tijelom državne razine. sad šta misliš koja je to strana stopirala? srpska očito nije. da nije hrvatska?
A onda se odluce da krse medjunarodni sporazum i to ti je rješenje? :-) A onda imate obraza kmeciti kako su bh. hrvati majorizirani. :lol:
Fudo387

#79 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by Fudo387 »

zg1911 wrote:since 1941.
O jebem ti Kolindu, da znas. :lol:
GandalfSivi

#80 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by GandalfSivi »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
GandalfSivi wrote:
Ma zaboli me za HDZ ili SNSD, ali abolirati SDA sa ovakvom konstrukcijom je komicno...
Pa ako si čitao upravo ova moja, kako ti kažeš "konstrukcija", ponajmanje abolira SDA. Svjesno su pristali i napravili takve ustupke prvenstveno zbog interesnih grupa unutar SDA kojima je interes naroda i države na zadnjem mejstu. Ma teško je objašnjavati nekome ko nije pratio dešavanaj unutar AC F.BiH ali eto obrazložio sam svoj stav.
Sve ok, nego mi zaparala recenica za uho bila, onako generalno...
zg1911

#81 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by zg1911 »

BHCluster wrote:
zg1911 wrote:
isti k kao ustaše

vjerojatno se sporazum nije mogao potpisati s tijelom državne razine. sad šta misliš koja je to strana stopirala? srpska očito nije. da nije hrvatska?
A onda se odluce da krse medjunarodni sporazum i to ti je rješenje? :-) A onda imate obraza kmeciti kako su bh. hrvati majorizirani. :lol:
tko kmeči?

kmečite republici srpskoj. nije na hrvatskoj poznavati bih ustav
Drvosjeca iz Dejcica

#82 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

zg1911 wrote:
agent_zero wrote:
zg1911 wrote:mustaše ogadiše i ovu win-win situaciju. ne bi se bunili da s jedne strane žive hrvati, a s druge ne srbi već bošnjaci. što bi se popravila kvaliteta života hrvatima i srbima, kad oni nemaju ništa od toga
Mustaše?

Ne banaliziraj i ne relativiziraj ovu situaciju, jeli BiH potpisuje međudržavne ugovore sa Istrom, Dalmacijom ili županijama?

Potpisuje li sa Sandžakom ili Vojvodinom?
isti k kao ustaše

Vjerovatno...zašto pretpostavljaš i nagađaš? Kako su se potpisivali vi drugi sporazumi recimo novi most između HR i BiH? Dakle ta tvoja pretpostavka ne stoji i pada u vodu jer HR i BiH imaju mnoštvo potpisanih sporazuma i protokola koji se tiču manjih razina vlasti. A da se ne lažemo znamo šta je po srijedi, čemu pretvaranje.
animals

#83 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by animals »

BHCluster wrote:
zg1911 wrote:
isti k kao ustaše

Ja mislim da Hrvatska nije uopce sa RS nesto dogovarala..
Otisla Kolinda u Rusiju, tema bila rafinerija..
vratila se i dogovor potpisan..
Putin i Hrvatska..
Srbi i RS, su tu sporedna stvar..
zg1911

#84 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by zg1911 »

Fudo387 wrote:
Ja ne bi ni pijan. Ali ja nisam gastoš bez ukusa i stila
Drvosjeca iz Dejcica

#85 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

zg1911 wrote:
BHCluster wrote:
zg1911 wrote:
isti k kao ustaše

tko kmeči?

Barem međunarodno pravo jeste. :wink: Dakle sutra BiH može recimo s Istrom zaključiti neki sporazum i pravdati se da nije naše da poznajemo vaš ustav. :lol:
animals

#86 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by animals »

dječak sa šibicama wrote:
animals wrote:Problem SDA i Bosnjaka je sto se na sve bune..
a sve sto znaju da urade za dorobit BIH, je sto vise avionski linija,
iz zemalja Bliskog Istoka..
Za to vrijeme Dodik gradi autocestu. I zavrsice je uskoro, tamo gdje nikad postene ceste nije bilo.

Vec najavljena nova, mislim Dodik je tu vise izvodjac radova, zna se ko je sef.

Dok bosnje klicu Erdoganu, on sa Vucicem i Dacicem sklapa poslove i obnavlja osmansko carstvo u ekonomskom obliku. A bosnje sprdaju Dacica sto pjeva nekakvu pjesmu.

A i ti Arapi sto se naseljavaju, ne daju bosnji da udje u resort.

Bosnjo je uvijek jebena stranka, ne mislim ja ovdje samo na Bosnjake, opcenito na bosance. Ali imaju bosanci preca posla, sta pise na ploci na Vijecnici i jel Bingo preuzeo sve prodavnice u drzavi, jer patrijote.
Ja nekad pomislim vas dvojica sjedite u istoj kući ili ste isti likovi. :mrgreen: To kako mali Mirko i Slavko vide BiH i Bošnjake je irelevantno. Eto sada smetaju i avionske linije, ne sve samo "anam-one", eto Dodik gradi, super gradi i F.BiH samo što dolaskom HDZ-a većina toga je stopirana ili usporena opet zbog političkih instrukcija ili bolje rećeno ne daj Bošnjacima da se izgrade. U tom kontekstu naravno da vas i slične živcira i nervira što ima više avio linija, što se aerodrom u Sarajevu širi jer je dostigao svoj maksimum dok onaj u BL atrofira lagano, što u Tuzli gdje gotovo nikada nije bilo aerodroma ljudi za par godina napravili pravi aerodrom koji prkosi predrasudama Mirka i Slavka. :thumbup:
Pa nemoj se onda cuditi ako je sav domet Bakira i SDA,
uspostavljanje avionski linija sa SAi Katarom, i uvoz Arapa..
zg1911

#87 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by zg1911 »

Vjerovatno...zašto pretpostavljaš i nagađaš? Kako su se potpisivali vi drugi sporazumi recimo novi most između HR i BiH? Dakle ta tvoja pretpostavka ne stoji i pada u vodu jer HR i BiH imaju mnoštvo potpisanih sporazuma i protokola koji se tiču manjih razina vlasti. A da se ne lažemo znamo šta je po srijedi, čemu pretvaranje.
Upravo tako - znamo. Kad je meni loše, neka je i susjedu (po mogućnosti i gore)
Drvosjeca iz Dejcica

#88 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

animals wrote: Pa nemoj se onda cuditi ako je sav domet Bakira i SDA,
uspostavljanje avionski linija sa SAi Katarom, i uvoz Arapa..
:lol:
Fudo387

#89 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by Fudo387 »

zg1911 wrote:
Fudo387 wrote:
Ja ne bi ni pijan. Ali ja nisam gastoš bez ukusa i stila
Sto, sta joj fali?
:lol:
Mustasa, prosicu lijepo.
BHCluster

#90 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by BHCluster »

zg1911 wrote:
BHCluster wrote:
zg1911 wrote:
isti k kao ustaše

tko kmeči?

Pa ko je potpisao mirovni sporazum sa? Hrvatska ili Jamajaka?
Drvosjeca iz Dejcica

#91 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

zg1911 wrote:
Sada već trolaš...pusa ti od mene. :wink:
Banksy

#92 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by Banksy »

Riječ je o protokolu koji su potpisali ministar energetike i rudarstva RS Petar Đokić i ministar zaštite okoliša i energetike Hrvatske Tomislav Ćorić.

Cvijanović je istakla da je RS nadležna za energetiku i da ima pravo da potpisuje sporazume.

Kako kaže, riječ je o projektu koji je ograničenog karaktera te je riječ o unaprijed poznatom korisniku.
Ako je ovo iznad tačno, onda možemo ušima.

Ako nije, onda je to pitanje za Zvizdića i Bakira.
Drvosjeca iz Dejcica

#93 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Banksy wrote:

Riječ je o protokolu koji su potpisali ministar energetike i rudarstva RS Petar Đokić i ministar zaštite okoliša i energetike Hrvatske Tomislav Ćorić.

Cvijanović je istakla da je RS nadležna za energetiku i da ima pravo da potpisuje sporazume.

Kako kaže, riječ je o projektu koji je ograničenog karaktera te je riječ o unaprijed poznatom korisniku.

Pa kvaka je u tome da RS ima zaista nadležnost nad energetikom ali u okviru svog entiteta a ne da poptisuje protokole i ugovore međunarandog karaktera. Dakle RS-u niko ne može niti je mogao osporiti pravo da rješava ta pitanja ali ako se radi o međunarodnom ugovoru onda je trebala i BiH biti uključena.
Banksy

#94 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by Banksy »

Banksy wrote:

Pa kvaka je u tome da RS ima zaista nadležnost nad energetikom ali u okviru svog entiteta a ne da poptisuje protokole i ugovore međunarandog karaktera. Dakle RS-u niko ne može niti je mogao osporiti pravo da rješava ta pitanja ali ako se radi o međunarodnom ugovoru onda je trebala i BiH biti uključena.
Onda je red na ovu dvojicu iznad. Jesu li se oglasili ili poduzeli nešto po tom pitanju?
Drvosjeca iz Dejcica

#95 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Banksy wrote:
Onda je red na ovu dvojicu iznad. Jesu li se oglasili ili poduzeli nešto po tom pitanju?
"Paljenj"e kod te dvojice traje duže pa stoga mislim da ćemo sačekati još malo. :oops:
BHCluster

#96 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by BHCluster »

Koliko ja znam ovdje trebao gasovod ima razradjen plan koji je trebao ici Brod-Zenica ali Dodik je to stopirao jer nije kako je on rekao htjeo nista da ide preko Hrvatske zato mi sad cudno ovo. Ovaj pravac je i EU proglasila najperspektivnim. Sto se tice gasovoda prema Sarajevu on je star oko 40 godina a onj dio sto prolazi kroz tzv "rs" se ne odrzava pa izgleda je samo pitanje vremena kad ce i to da cikne a potrosnja sve veca.
Maraschino

#97 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by Maraschino »

zg1911 wrote:
Ma ne, sada je na redu saglasnost BH strane za gradnju Peljeskog mosta.
Ups, vi necete ni pitati nikoga kada nekada krenete graditi. :(
Maraschino

#98 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by Maraschino »

Banksy wrote:

Ma pusti ovu seosku alapacu jer da je moglo tako davno bi potpisali sa Italijanima gradnje na Drini. I to je ''energetika''.
sportman1

#99 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by sportman1 »

odakle to da samo rafinerija u b. brodu zagadjuje zrak preko save u sl. brodu???
dali zagadjuju ispusni plinovi auta,dali se lozi tamo preko zime itd.?
na kraju jesu li napravili elaborat o tome koliko ko zagadjuje zrak?nisu i nece.
eto kakva im je lokalna vlast. seljaci kao kod nas kolo vode.
sportman1

#100 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske

Post by sportman1 »

ili ima ekonomskih interesa koji se kriju pod firmom zagadjenosti zraka.
Post Reply