mO k3 wrote:Connaisseur Karlin wrote:povijest hrvatske emigracije/migracije je jako dugaBHCluster wrote:
Pa zasto si ti sada u Berlinu kad je tako dobro u Hrvatskoj?
pa vise volim da se selim, to mi odogovara
mnogi zive van HR iz drugacijih razloga
HR jos uvijek se bori sa vlastitim demonima, to je cinjenica , ali ne mozemo reci da ne psotoji ekonmsko ulaganje u drzavi
u BiH ne postoji znacajno ekonomsko ulaganje ,i ne razumijem kako Dodik moze imati najvecu kontorlu unutar drzave BiH![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
med i mleko u hrvatskoj ....a sto volim sto ste kroz eu u boljoj poziciji , ali zapravo gore vam je stanje u drzavi nego u bih
![]()
![]()
![]()
Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
- Connaisseur Karlin
#326 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
- Drvosjeca iz Dejcica
#327 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
BHCluster wrote:Znaci zivot ti kao is prica na forumu, jedan veliki supljak i lazi. Toliko drobis kako mi ovdje ne volimo svoju drzavu a ti nagulila iz svoje.Connaisseur Karlin wrote:
povijest hrvatske emigracije/migracije je jako duga
HR jos uvijek se bori sa vlastitim demonima, to je cinjenica , ali ne mozemo reci da ne psotoji ekonmsko ulaganje u drzavi
u BiH ne postoji znacajno ekonomsko ulaganje ,i ne razumijem kako Dodik moze imati najvecu kontorlu unutar drzave BiH
Oplakah...
- Connaisseur Karlin
#328 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
ne poznajs povijes hr migracije,a koje je bila aktivna znatno prije perioda oba sv. rataDrvosjeca iz Dejcica wrote:Sigurno da jeste...niko iz HR ne ide u Njemačku zbog plate već zbog vrlo visokog standarda u HR. Naime isplativije je živjeti u Njemačkoj sa hrvatskim primanjima nego u Hrvatskoj.Connaisseur Karlin wrote:povijest hrvatske emigracije/migracije je jako dugaBHCluster wrote:
Pa zasto si ti sada u Berlinu kad je tako dobro u Hrvatskoj?
u BiH ne postoji znacajno ekonomsko ulaganje ,i ne razumijem kako Dodik moze imati najvecu kontorlu unutar drzave BiH![]()
A slažem se da HR ima jako dugu povijest emigracije jer razumijem da se 1945. godine morala okačiti crna odora i bježati.
- Connaisseur Karlin
#329 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
ali ja ulazem u svoju drzavu iz inostranstvaDrvosjeca iz Dejcica wrote:BHCluster wrote:
Znaci zivot ti kao is prica na forumu, jedan veliki supljak i lazi. Toliko drobis kako mi ovdje ne volimo svoju drzavu a ti nagulila iz svoje.![]()
![]()
Oplakah...
- Sanjarko
#330 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Od Pacifika do Atlantika. [Mogu dopunit ako hoce sa bit ce zemlja...]Drvosjeca iz Dejcica wrote:Hrvati u Njemačkoj i Austriji žive bolje nego u cijeloj Hrvatskoj.Connaisseur Karlin wrote:
u HR Bosnjaci bolje zive od Bosnjaka u cijeloj BiH![]()
- karanana
#331 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Bitno je likovati da hrvatska i srpska propadaju.
To su utjehe i opravdanja naseg propadanja.
- Drvosjeca iz Dejcica
#332 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Imaš pravo, bježi pred Mlečanima, bježi pred Turcima, bježi pred partizanima, danas bježi zbog HDZ-a...jebeno je biti Hrvat.Connaisseur Karlin wrote:
ne poznajs povijes hr migracije,a koje je bila aktivna znatno prije perioda oba sv. rata
- Connaisseur Karlin
#333 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
ali teme je ekomski problem i sukob u vasoj BiH drzaviVizionar 1985 wrote:Connaisseur Karlin wrote:pitam i ja tebe: zasto tolerises lopovluk i kriminal u vlastitoj drzavimO k3 wrote: pitam te kakave veze imas sa bih??n![]()
Sto ti tolerises u Hrvatskoj pa ti se glavna stranka tamo zove Kradeze.![]()
A ovi preko Drinci mnogi se u Putka kunu ko i cokolinda a on sa svojim ologarsima milijarde krade dok narod skapava po Rusiji.![]()
Ali pomoci ce Putko. Car careva koji caruje carevima.
kako Dodik ima najvecu moc u BiH, pa doticni je svaku put spomment kao najveca kocnica ekonosmkog razvoja u BiH
objasnite kako Dodik moze kontrolirati SVE u BiH
- BHCluster
#334 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
A o tvojoj sposobnosti da ulazes u bilo sta govori cinjenica da siu utekla iz Hr.Connaisseur Karlin wrote:ali ja ulazem u svoju drzavu iz inostranstvaDrvosjeca iz Dejcica wrote:BHCluster wrote:
Znaci zivot ti kao is prica na forumu, jedan veliki supljak i lazi. Toliko drobis kako mi ovdje ne volimo svoju drzavu a ti nagulila iz svoje.![]()
![]()
Oplakah...
- Drvosjeca iz Dejcica
#335 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Za sebe govori i ne uzimaj ostale u usta. Mi samo ukazujemo gospođici iz Berlina na nedosljednost njenih tvrdnji.karanana wrote:Bitno je likovati da hrvatska i srpska propadaju.
- GeeTnT
#336 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
što je belaj veci u susjedstvu, Bosna je mirnija, a bgm i Hercegovina..karanana wrote:Bitno je likovati da hrvatska i srpska propadaju.
- Drvosjeca iz Dejcica
#337 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Pa ako si upratila ovo nije ekonomski problem već međunarodni skandal u koji je HR dobrovoljno upala.Connaisseur Karlin wrote:
ali teme je ekomski problem i sukob u vasoj BiH drzavi![]()
kako Dodik ima najvecu moc u BiH, pa doticni je svaku put spomment kao najveca kocnica ekonosmkog razvoja u BiH
objasnite kako Dodik moze kontrolirati SVE u BiH
- Connaisseur Karlin
#338 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
pa nisu svi bjezaliDrvosjeca iz Dejcica wrote:Imaš pravo, bježi pred Mlečanima, bježi pred Turcima, bježi pred partizanima, danas bježi zbog HDZ-a...jebeno je biti Hrvat.Connaisseur Karlin wrote:
ne poznajs povijes hr migracije,a koje je bila aktivna znatno prije perioda oba sv. rata
Bosanjaci nisu nikad immali potrebu da mrdnu sa Balkana
karanana wrote:Bitno je likovati da hrvatska i srpska propadaju.
- BHCluster
#339 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Imaš pravo, bježi pred Mlečanima, bježi pred Turcima, bježi pred partizanima, danas bježi zbog HDZ-a...jebeno je biti Hrvat.Connaisseur Karlin wrote:
- BHCluster
#340 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Hoćeš uže?karanana wrote:Bitno je likovati da hrvatska i srpska propadaju.
- mO k3
#341 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
BHCluster wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Imaš pravo, bježi pred Mlečanima, bježi pred Turcima, bježi pred partizanima, danas bježi zbog HDZ-a...jebeno je biti Hrvat.Connaisseur Karlin wrote:
ne poznajs povijes hr migracije,a koje je bila aktivna znatno prije perioda oba sv. rata![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Sanjarko
#342 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Pa propadamo i mi. Zbog njih djelomicno, cak mozda i vise nego zbog nase krivice. Ko stalno podmece, jamu kopa itd., drugima. Mi mozda. Mi smo ono svo sranje zapoceli i do dan danas sranje radimo. Daj ba.karanana wrote:Bitno je likovati da hrvatska i srpska propadaju.
Jos ce nas sve opet u neki novi rat uvuci. Ona crni Matin nam stalno ratom prijeti.
- BHCluster
#343 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
U tvome konkretnom slucaju je toConnaisseur Karlin wrote:
pa nisu svi bjezalitrazili su novitete sirm svijeta , prosirili su vlastite horizonte

- Connaisseur Karlin
#344 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
opet su drugii vise krivi za vase propadanjeVizionar 1985 wrote:Pa propadamo i mi. Zbog njih djelomicno, cak mozda i vise nego zbog nase krivice. Ko stalno podmece, jamu kopa itd., drugima. Mi mozda. Mi smo ono svo sranje zapoceli i do dan danas sranje radimo. Daj ba.karanana wrote:Bitno je likovati da hrvatska i srpska propadaju.
Jos ce nas sve opet u neki novi rat uvuci. Ona crni Matin nam stalno ratom prijeti.
- Sanjarko
#345 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
'Turcin' ili 'poturica' porijeklom koji nama prijeti ratom 'Turcima' ili 'poturicama' kako nas oni zovu i smatraju.Vizionar 1985 wrote:Pa propadamo i mi. Zbog njih djelomicno, cak mozda i vise nego zbog nase krivice. Ko stalno podmece, jamu kopa itd., drugima. Mi mozda. Mi smo ono svo sranje zapoceli i do dan danas sranje radimo. Daj ba.karanana wrote:Bitno je likovati da hrvatska i srpska propadaju.
- karanana
#346 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Pa sam spominjes kradeze, rusku mafiju....Drvosjeca iz Dejcica wrote:Za sebe govori i ne uzimaj ostale u usta. Mi samo ukazujemo gospođici iz Berlina na nedosljednost njenih tvrdnji.karanana wrote:Bitno je likovati da hrvatska i srpska propadaju.
Boli me rinaka za njih. Hoce li mi biti lakse proci kroz moje ptopadanje?
- Sanjarko
#347 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Pa ko je klao, ubijao, palio, silovao, huskao narod na rat itd. Mi mozda a ne Vucic, Seselj, Tudzman, itd., nastavi niz.Connaisseur Karlin wrote:opet su drugii vise krivi za vase propadanjeVizionar 1985 wrote:Pa propadamo i mi. Zbog njih djelomicno, cak mozda i vise nego zbog nase krivice. Ko stalno podmece, jamu kopa itd., drugima. Mi mozda. Mi smo ono svo sranje zapoceli i do dan danas sranje radimo. Daj ba.karanana wrote:Bitno je likovati da hrvatska i srpska propadaju.
Zbog koga je oko pola miliona Srba, oko 750 hiljada Hrvata, oko milion Boshnjaka, Bosanaca i oko pola miliona Albanaca i nesto Slovenca, Crnogoraca nastradalo.
Mi smo ono svo sranje zapoceli i milione ljudi u stradanje uvukli. I dan danas sranje radimo.
Last edited by Sanjarko on 03/11/2017 17:10, edited 1 time in total.
- spreca
#348 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Sve dok oni rade protiv jedine mi domovine,ne da likujem nego vristim od zadovoljstva i molim boga da sto prije propadnu i ako postoji kakav nacin da pomognem njihovom propadanju javi bicu ti neizmjerno zahvalankaranana wrote:Bitno je likovati da hrvatska i srpska propadaju.
- GeeTnT
#349 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Vizi...cuj ko je kriv...pa ko drugi nego ljudi "cudnog imena". Cemu sumnja?
- spreca
#350 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
BHCluster wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Imaš pravo, bježi pred Mlečanima, bježi pred Turcima, bježi pred partizanima, danas bježi zbog HDZ-a...jebeno je biti Hrvat.Connaisseur Karlin wrote:
ne poznajs povijes hr migracije,a koje je bila aktivna znatno prije perioda oba sv. rata![]()
![]()
![]()
![]()
![]()