Dokaz?
Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#2352 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Guglaj
- ElRe
#2353 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Sarajevo - Skopje povratna karta 108 eura, više nego korektno.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#2354 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Pa kad sebiju jos nisu makli, nema te sta ostalo cuditPorodice Foht wrote: ↑29/09/2023 09:04 Fino se razvija SJJ, ali mi nije jasno kako Bajica Trojka jos nije makla a tako pozeljna fotelja?![]()
- drndalo
#2355 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
https://en.wikipedia.org/wiki/Strategic ... Capability
- drndalo
#2356 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Slazem se, nadam se da ce opstati i rasti na 6x sedmicno.
Jos vaznije mislim da je to sto ozbiljna kompanija kao Aegean pocela letiti izmedju 2 strane drzave, sto nam moze dati nadu da bi mozda jos neku liniju iz SJJ mogli prepoznati kao isplativu.
- ElRe
#2357 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ja se nadam linijama prema Atini, Kritu, Rodosu za početak bar u sezoni.
- drndalo
#2358 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ja se nadam da ce Aegean, prilicno pokretna i logicna kompanija, u onakvoj Grckoj trzisno sposobna, prepoznati i stogod zapadno nama, ako namirisu potencijal. Iz te vizure vidim i ovu liniju kao probni balon. Prvo kao test balon nase i Makedonske primjene 7-slobode, tj. letenja izmedju 2 strane zemlje direktno. Ilitiga "slobodnog neba". Kada sam pisao da se Carpatair interesovao za to prije 10-ak godina, iako smo formalno bili potpisnici tog sporazuma, problemi su postojali.
Sada ni mi, ni Makedonci nemamo "nacionalnu" kompaniju, pa je jedini nacin da neko leti, da leti stranac...
Ja da sam na SJJ neko (za sta me "optuzise"), kao sto nisam, ja bih ozbiljno vodao Grke po janjetinama ne bi li poceli praviti planove sa SJJ i sire od SKP i Grcke. Mada bi i Grcka bila vec napredak.
Sada ni mi, ni Makedonci nemamo "nacionalnu" kompaniju, pa je jedini nacin da neko leti, da leti stranac...
Ja da sam na SJJ neko (za sta me "optuzise"), kao sto nisam, ja bih ozbiljno vodao Grke po janjetinama ne bi li poceli praviti planove sa SJJ i sire od SKP i Grcke. Mada bi i Grcka bila vec napredak.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#2359 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Da su Bosanci ludi za putovanjima po tim destinacijama odavno bi neka kompanija letjela iz Sarajeva. Ljudi vani to lijepo istraže, izračunaju, naprave neki model i vide kako stvari stoje, ne rade tamo mamlazi kao mi gdje sve odokativno donosimo zaključke
. Jedina destinacija koja je isplativa je Turska, nismo mi za ove španske, grčke, Maldive, Emirate i tako to.
-
akcija007
#2360 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Arapske kompanije mogu proci na tom pozovu tako sto ce letjeti sa istoka imati nightover u SA i ujutro se vratiti na istok odakle su sinoc doletili.
Nisam mislio na arapske kompanije da lete iz SA za Zapadne destinacije vec istok - SA - istok
Nisam mislio na arapske kompanije da lete iz SA za Zapadne destinacije vec istok - SA - istok
- drndalo
#2361 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
@Bobi
Pa vidis ja se necu bas skroz sloziti s tobom.
Ryan nam je pokazatelj da cesto kada napravis liniju, sa dobrim cijenama, kreiras do tad nepostojeci broj putnika. Mislim oni su mozda losi za poredjenje jer nisu svi tako mocni, ali dokazuju da moze.
Turska? Sada kada gledas Tursku, mozda. Sjecas li se Turske kao destinacije 1997? Pa i ne bas... Sjecas li se nepovjerenja svih nas sa tadasnjim aranzmanima i cijenama? I tih godina takodjer Tunisa, Egipta? Ovi zadnji su plesali par ljeta, dok se raja nije zasitila i ispucala. Turska je nastavila ulagati u avio povezivanje, i sada zanju plodove toga. Naravno da nam je u vrijeme kada smo za EU imali vize Turska bila najpovoljnija "nedomaca" detinacija, pravo inostranstvo. Pa na tom tragu ne mislim da je Turska nesto posebno draga i mila bila, barem ne vecini putnika. Sada kada su je upoznali i vidjeli da ima sta, postoji i kriticna masa putnika koji relativno cesto idu dole turisticki, ne samo na more.
Wizz je imao pristojan broj linija i letova, na osnovu kojeg se moze procijeniti potraznja. Pametna kompanija bi to istrazila i iskoristila poklon odlaska Wizza sa razradjene linije, te pocela letjeti bar neke od njih, osim ako vec kuci imaju bolje poslove. Ne kazem da ce se to desiti, ali da tu hljeba ima znamo, ko ce odluciti narezati koju krisku vidjecemo. Ili ce se hljeb upljesniviti i biti bacen... I to je moguca opcija.
Ono sto znam o Aegean-u mi govori da su dobra kompanija koja koristi prilike koje prepozna. Da li ce prepoznati i nas, vidjecemo. Realno, ko je mogao "prepoznati" SKP-SJJ?
Pa vidis ja se necu bas skroz sloziti s tobom.
Ryan nam je pokazatelj da cesto kada napravis liniju, sa dobrim cijenama, kreiras do tad nepostojeci broj putnika. Mislim oni su mozda losi za poredjenje jer nisu svi tako mocni, ali dokazuju da moze.
Turska? Sada kada gledas Tursku, mozda. Sjecas li se Turske kao destinacije 1997? Pa i ne bas... Sjecas li se nepovjerenja svih nas sa tadasnjim aranzmanima i cijenama? I tih godina takodjer Tunisa, Egipta? Ovi zadnji su plesali par ljeta, dok se raja nije zasitila i ispucala. Turska je nastavila ulagati u avio povezivanje, i sada zanju plodove toga. Naravno da nam je u vrijeme kada smo za EU imali vize Turska bila najpovoljnija "nedomaca" detinacija, pravo inostranstvo. Pa na tom tragu ne mislim da je Turska nesto posebno draga i mila bila, barem ne vecini putnika. Sada kada su je upoznali i vidjeli da ima sta, postoji i kriticna masa putnika koji relativno cesto idu dole turisticki, ne samo na more.
Wizz je imao pristojan broj linija i letova, na osnovu kojeg se moze procijeniti potraznja. Pametna kompanija bi to istrazila i iskoristila poklon odlaska Wizza sa razradjene linije, te pocela letjeti bar neke od njih, osim ako vec kuci imaju bolje poslove. Ne kazem da ce se to desiti, ali da tu hljeba ima znamo, ko ce odluciti narezati koju krisku vidjecemo. Ili ce se hljeb upljesniviti i biti bacen... I to je moguca opcija.
Ono sto znam o Aegean-u mi govori da su dobra kompanija koja koristi prilike koje prepozna. Da li ce prepoznati i nas, vidjecemo. Realno, ko je mogao "prepoznati" SKP-SJJ?
Last edited by drndalo on 30/09/2023 11:14, edited 2 times in total.
- drndalo
#2362 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ali to vec vecinom lete, a i nema bas u pozivu pozeljnih destinacija na istoku... Ili si mislio interkontinentalne linije? Daleka Azija?
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#2363 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Dobra bi dosla jos koja linija za Dubai, iskreno receno.
- drndalo
#2364 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Pa ko jos mislis da moze letjeti iz Dubai-a ? FlyDubai i Emirates su ista kuca... A nije da tamo ima neke konkurencije mimo njih...
- tramvajtrojka
#2365 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
- Hajvan
- drndalo
#2367 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Pon. 2 okt. je prvi let SKP-SJJ..
Posto na istom linku nalazim ATH-SKP let istim danima kao za SJJ, ocito je rijec o letovima jednim avionom u nizu po W sablonu: ATH-SKP-SJJ-SKP-ATH.
Posto na istom linku nalazim ATH-SKP let istim danima kao za SJJ, ocito je rijec o letovima jednim avionom u nizu po W sablonu: ATH-SKP-SJJ-SKP-ATH.
-
akcija007
#2368 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ukucao sam SA Atina i preko Skoplja daje . 100 tinjak eur je jedan smjer i u Skoplju je sat vremena pauze pise 1 stop i dva su razlicita broja leta. Sada ne znam jeli se treba izaci iz aviona u Skoplju ili ne
Ali u polasku iz SA odredjenim danom ima night over u Skoplju. Sleti se navecer u 22h a sljedeci za Atinu je sutra ujutro u 6h. Sto znaci da nisu svaki put vezani vec da taj dan rade Atina Skopje SA pa SA Skoplje pa nocenje pa sutra u 6h iz Skoplja za Atinu
Ali u polasku iz SA odredjenim danom ima night over u Skoplju. Sleti se navecer u 22h a sljedeci za Atinu je sutra ujutro u 6h. Sto znaci da nisu svaki put vezani vec da taj dan rade Atina Skopje SA pa SA Skoplje pa nocenje pa sutra u 6h iz Skoplja za Atinu
- drndalo
#2369 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Da, zadnji leg tog aviona na toj W petlji ide ujutro iz SKP, dakle nocenje u SKP. Nije ocito ideja da mi idemo SJJ-SKP-ATH, nego da SKP-ATH ima jutarnji let, koji vjerovatno onda hvata odlazni val iz ATH za dalje.
-
akcija007
#2370 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
U 04 45h ujutro polijece iz Skopja za Atinu
- drndalo
#2371 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Za sviju koji tvrde da na BEG cveta cvece u njihovo preduzece nakon koncesije....
-
100k
- yoda82
#2373 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ovo djeluje kao ok opcija za ljeto, ako budu ove cjene do 100eura u jednom pravcu. Tada nije problem ni prenoćiti jednu npn na aerodromu.akcija007 wrote: ↑01/10/2023 10:12 Ukucao sam SA Atina i preko Skoplja daje . 100 tinjak eur je jedan smjer i u Skoplju je sat vremena pauze pise 1 stop i dva su razlicita broja leta. Sada ne znam jeli se treba izaci iz aviona u Skoplju ili ne
Za nekih kraćih tura i skupo i puno se vremena gubi.
- ElRe
#2374 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Vidim da Olympic Air liniju Atina - Skopje operira i sa ATR 42-600. To znači da baš i nema puno putnika. Dodavanje Sarajeva bi služilo kao dodatak liniji Atnina - Skopje. Za nas svakako 
- Caterpilar
#2375 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ovaj aerodrom treba zatvorit, a njegovo poslovanje raspodijelit na Mostar i Tuzlu