Međubošnjačke stvari, ideologija, nacija, novac i t.d.

Post Reply
bosnjoplusbosnjo

#1 Međubošnjačke stvari, ideologija, nacija, novac i t.d.

Post by bosnjoplusbosnjo »

Bošnjaci trebaju učiti od srpskih političara kako se vodi nacionalna politika

http://www.saff.ba/index.php?option=com ... &Itemid=82

Svjedoci smo kako se posljednjih dana u Republici Srpskoj vodi žestoka politička borba za vlast između Milorada Dodika i SDS-a. Svaki dan padaju veoma teške riječi. Pravo je čudo kako SNSD i SDS uopće mogu živjeti u jednoj državi a da ne govorimo o političkoj saradnji.

Međutim, kada je u pitanju borba za interese Republike Srspke i srpski narod, naročito kada se ta borba vodi u institucijama države Bosne i Hercegovine, tada SNSD i SDS svoje svađe bacaju u drugi plan i grade jedinstveni politički blok. „ Uprkos nesuglasicama, moram konstatirati da mi nismo zajedno u Sarajevu zato što se volimo ni zato što imamo iste političke programe, već zato što je to u interesu RS-a i animoziteti i uskostranački interesi ne mogu biti prije interesa RS-a. Zato očekujemo da i poslije idućih izbora, stranke koje budu izabrane iz RS-a u Parlament BiH također nađu konsenzus kako zajedno raditi“, kazao je ovih dana Mladen Bosić, predsjednik SDS-a. Isto misli i Milorad Dodik. U ovom primjeru pronalazimo odgovor kako se vodi nacionalna politika u složenoj državi kao što je Bosna i Hercegovina. Nažalost, bošnjački političari nemaju niti su ikada imali slične principe političkog djelovanja. U Bošnjaka nema nijednog političara koji radi na građenju jedinstvenog političkog bloka niti bilo kakvog drugog bošnjačkog...

Izvor:

b

sreda, 03 april 2013 12:37
BOŠNJACI SU DOBILI JOŠ JEDNOG EKREMA JEVRIĆA, OVOG PUTA IZ LUKSEMBURGA - VIDEO

Image

Sandžački Bošnjaci su izgleda dobili još jednog Ekrema Jevrića, međutim ne iz sfere estrade nego , ni manje ni više, iz reda javnih kulturnih radnika.
Poslednji skup Muamera Zukorlića u Luksemburgu će ostati upamćen po skandaloznom načinu skupljanja novca od tamošnjih Bošnjaka, ali izgleda i po govoru predsednika BKZ Luksemburga, izvesnog Faruka Ličine.

Odavno je sasvim jasno da Zukorlić postavlja ljude u svojim ispostavama po principu poltronstva, a nikako po principu kvaliteta. Ipak slučaj iz Luksemburga je posebna priča za sebe. Predsednik ogranka BKZ Luksemburga u svom obraćanju prisutnima se odlučio za citiranje jedne od pjesama iz svoje domovine.

Međutim, varate se ako mislite da se ovaj predstavnik kulture Bošnjaka u Luksemburgu odlučio za nekog bošnjačkog književnika , filozofa, alima, ugledne istorijske ličnosti. On je na zaprepašćenje mnogih izabrao pjevača Dina Merlina i pjesmu "Furaj mali", uz svo tumačenje pomenutog pevača kao neke genijalne književne veličine.

Devalvacija vrjednosti, guranje poltrona i nesposobnih u prvi plan, stvaranje kulta nedodrljivog vođe, su očito vrijednosti na kojima muftija Zukorlić gradi svoje ispostave. I sve ovo ne bi bilo strašno, da se sa ovim Bošnjaci ne predstavljaju kao primitivan narod nedostojan svoje kulture i nasleđa. Snimak govori o kulturnom podzemlju koji je isplivao na vrh .

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Dlpq-91oSk

Izvor:

http://www.sandzakinfo.net/info/istrazu ... urga-video
Last edited by bosnjoplusbosnjo on 03/04/2013 17:02, edited 3 times in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3 Re: Međubošnjačke stvari, ideologija, nacija, novac i t.d.

Post by JoseMujica »

Živio Eso Radeljaš!

šta je jedan luksemburški fićfirić u odnosu s našim Esom
Radeljaš i Gavrankapetanović odlučuju o plaćama u KCUS-u
bosnjoplusbosnjo

#4 Re: Međubošnjačke stvari, ideologija, nacija, novac i t.d.

JoseMujica wrote:Živio Eso Radeljaš!

šta je jedan luksemburški fićfirić u odnosu s našim Esom
Radeljaš i Gavrankapetanović odlučuju o plaćama u KCUS-u
Izvor:

http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/rad ... a-u-kcus-u
Camil_Prasevic

#6 Re: Međubošnjačke stvari, ideologija, nacija, novac i t.d.

Post by Camil_Prasevic »

:lol: Opet????????? :lol: Joj, koliko vas ima ili je ovo jedan te isti?
bosnjoplusbosnjo

#7 Re: Međubošnjačke stvari, ideologija, nacija, novac i t.d.

Bošnjaci trebaju učiti od srpskih političara kako se vodi nacionalna politika

Svjedoci smo kako se posljednjih dana u Republici Srpskoj vodi žestoka politička borba za vlast između Milorada Dodika i SDS-a. Svaki dan padaju veoma teške riječi. Pravo je čudo kako SNSD i SDS uopće mogu živjeti u jednoj državi a da ne govorimo o političkoj saradnji.

Međutim, kada je u pitanju borba za interese Republike Srspke i srpski narod, naročito kada se ta borba vodi u institucijama države Bosne i Hercegovine, tada SNSD i SDS svoje svađe bacaju u drugi plan i grade jedinstveni politički blok. „ Uprkos nesuglasicama, moram konstatirati da mi nismo zajedno u Sarajevu zato što se volimo ni zato što imamo iste političke programe, već zato što je to u interesu RS-a i animoziteti i uskostranački interesi ne mogu biti prije interesa RS-a. Zato očekujemo da i poslije idućih izbora, stranke koje budu izabrane iz RS-a u Parlament BiH također nađu konsenzus kako zajedno raditi“, kazao je ovih dana Mladen Bosić, predsjednik SDS-a. Isto misli i Milorad Dodik. U ovom primjeru pronalazimo odgovor kako se vodi nacionalna politika u složenoj državi kao što je Bosna i Hercegovina. Nažalost, bošnjački političari nemaju niti su ikada imali slične principe političkog djelovanja. U Bošnjaka nema nijednog političara koji radi na građenju jedinstvenog političkog bloka niti bilo kakvog drugog bošnjačkog...

Izvor:

bosnjoplusbosnjo

#9 Re: Međubošnjačke stvari, ideologija, nacija, novac i t.d.

bezveze tema... :-D :-D
Last edited by bosnjoplusbosnjo on 03/04/2013 17:30, edited 1 time in total.
hhaarree

#10 Re: Međubošnjačke stvari, ideologija, nacija, novac i t.d.

Post by hhaarree »

kakav ti je to gej nick? bosnjo i bosnjo...
sinuhe

#11 Re: Međubošnjačke stvari, ideologija, nacija, novac i t.d.

Post by sinuhe »

Od srpskih politicara bas nista ne mozes nauciti.
Ne ocekujem Bog zna sta od bosnjackih politicara ali u 20 godina mi je nevjerovatan izostanak svijesti o kolapsu i tragediji 1992.
Bodkin

#12 Re: Međubošnjačke stvari, ideologija, nacija, novac i t.d.

Post by Bodkin »

hhaarree wrote:kakav ti je to gej nick? bosnjo i bosnjo...
prenosis lgbt temu ovdje a :D
hAZNADAR

#13 Re: Međubošnjačke stvari, ideologija, nacija, novac i t.d.

Post by hAZNADAR »

Komšić: "Ego političara je veći od volje da rade za bolje sutra BiH".

I time je sve rekao - plus interes pored ega. Ne trebaju bosnjacki politicari specijalno sta pametno uciti od srpskih - jer i srpski, i hrvatski, i albanski i francuski, bolivijski,... politicari imaju nesto sto Bosnjaci nemaju a to je nacionalna svijest i time usput i granica u politici, zajednicki cilj,.. Bosnjaci su skup individualaca gdje svako na svoj nacin tumaci patriotizam, naciju, drzavu,... pa i ne treba cuditi otkud toliki ego u bosnjackih politicara - pa odakle su mislim regrutovani,..

Problem je sto neki autori kao citati pojedinih medija - ne vide dalje od prvih susjeda pa po njima se ravnaju. Nije poenta u ucenju od samo Srba - vec opcenito od cijelog demokratskog svijeta.
bosnjoplusbosnjo

#14 Re: Međubošnjačke stvari, ideologija, nacija, novac i t.d.

hAZNADAR wrote:Komšić: "Ego političara je veći od volje da rade za bolje sutra BiH".

I time je sve rekao - plus interes pored ega. Ne trebaju bosnjacki politicari specijalno sta pametno uciti od srpskih - jer i srpski, i hrvatski, i albanski i francuski, bolivijski,... politicari imaju nesto sto Bosnjaci nemaju a to je nacionalna svijest i time usput i granica u politici, zajednicki cilj,.. Bosnjaci su skup individualaca gdje svako na svoj nacin tumaci patriotizam, naciju, drzavu,... pa i ne treba cuditi otkud toliki ego u bosnjackih politicara - pa odakle su mislim regrutovani,..

Problem je sto neki autori kao citati pojedinih medija - ne vide dalje od prvih susjeda pa po njima se ravnaju. Nije poenta u ucenju od samo Srba - vec opcenito od cijelog demokratskog svijeta.
Bošnjački političari su toliko posvađani i jedni drugima dušmani da ih možeš bez muke okrenuti u korist srpstva odnosno hrvatstva, za gram vlasti bi prodali i mater i oca .Takođe velika im je greška što stvaraju u vlastitiom muslimanskom korpusu intelektualni proletarijat koji će biti lako iskoristiv kao potencijalni nosioc srpstva u budućoj političkoj stranci ili pokretu srpskih muslimana.Ta prije svega ideološka opcija ima sve više pristalica, intenzivno se radi na pridobivanju novih ljudi, posebno su zanimljivi i poželjni mladi fakultetski obrazovani muslimani koje je posvađana bošnjačka poltika odbacila i zanemarila.Pa ko voli nek izvoli, bujrum u poltičku opciju srpskih muslimana.Uskoro će početi aktivnije djelovati i web sajt na linku:

http://srpskomuslimanskasloga.wordpress.com/

a koji će baštiniti ideju srpskomuslimanske sloge!
hAZNADAR

#15 Re: Međubošnjačke stvari, ideologija, nacija, novac i t.d.

Post by hAZNADAR »

bosnjoplusbosnjo wrote:
hAZNADAR wrote:Komšić: "Ego političara je veći od volje da rade za bolje sutra BiH".

Bošnjački političari su toliko posvađani i jedni drugima dušmani da ih možeš bez muke okrenuti u korist srpstva odnosno hrvatstva, za gram vlasti bi prodali i mater i oca .Takođe velika im je greška što stvaraju u vlastitiom muslimanskom korpusu intelektualni proletarijat koji će biti lako iskoristiv kao potencijalni nosioc srpstva u budućoj političkoj stranci ili pokretu srpskih muslimana.Ta prije svega ideološka opcija ima sve više pristalica, intenzivno se radi na pridobivanju novih ljudi, posebno su zanimljivi i poželjni mladi fakultetski obrazovani muslimani koje je posvađana bošnjačka poltika odbacila i zanemarila.Pa ko voli nek izvoli, bujrum u poltičku opciju srpskih muslimana.Uskoro će početi aktivnije djelovati i web sajt na linku:

http://srpskomuslimanskasloga.wordpress.com/

a koji će baštiniti ideju srpskomuslimanske sloge!
Hmm, o cemu ti to svega ti,... :D nisam ti ja valjda dao motivaciju za takvo pisanje,.. :|
radostan dan

#16 Re: Međubošnjačke stvari, ideologija, nacija, novac i t.d.

Post by radostan dan »

I time je sve rekao - plus interes pored ega. Ne trebaju bosnjacki politicari specijalno sta pametno uciti od srpskih - jer i srpski, i hrvatski, i albanski i francuski, bolivijski,... politicari imaju nesto sto Bosnjaci nemaju a to je nacionalna svijest i time usput i granica u politici, zajednicki cilj,..
vjeruj mi da ti se to samo čini...
ta nac. svijest u obliku u kom je ti doživljavaš kod srba, postojala je samo u doba turskog carstva, a za to nisu bili zaslužni političari a la obrenovići, karađorđe itd, nego crkva.
kao nosilac aktivnosti na održanju nac. svijesti kroz vijekove, duboko se usadila u samo biće srpskog naciona, pa isti zbog toga često nije u stanju da prepozna ili da se odupre nekad pogrešnim tendencijama ili odlukama koje dolaze iz spc-a.
dodatno nije u stanju, jer je crkva svo vrijeme igrala, uslovljena stanjem na terenu, na kartu tradicije i sabornosti, a ne na razvijanje svoje dogme.
da skratim, da postoji nac. svijest kod srba u tom obliku i tog intenziteta koji ti pretpostavljaš, i da su njeni nosioci političari, ne bi srbija napravila milion glupih poteza u zadnjih sto godina.
po meni, a u okviru ovog što pišeš, ja dva blesavija naroda nisam sreo u svom vijeku.
MuaDib

#17 Re: Međubošnjačke stvari, ideologija, nacija, novac i t.d.

Post by MuaDib »

sinuhe wrote:Od srpskih politicara bas nista ne mozes nauciti.
Ne ocekujem Bog zna sta od bosnjackih politicara ali u 20 godina mi je nevjerovatan izostanak svijesti o kolapsu i tragediji 1992.
Pa većini Bošnjaka je teško priznati da nas je nazovi patriotska politička elita ko bekane gurnula u pakao, misleći da će dobiti državu, tako što će neki vanjski tutor obuzdati srpski militarizam.
hAZNADAR

#18 Re: Međubošnjačke stvari, ideologija, nacija, novac i t.d.

Post by hAZNADAR »

radostan dan wrote:

I time je sve rekao - plus interes pored ega. Ne trebaju bosnjacki politicari specijalno sta pametno uciti od srpskih - jer i srpski, i hrvatski, i albanski i francuski, bolivijski,... politicari imaju nesto sto Bosnjaci nemaju a to je nacionalna svijest i time usput i granica u politici, zajednicki cilj,..
vjeruj mi da ti se to samo čini...
ta nac. svijest u obliku u kom je ti doživljavaš kod srba, postojala je samo u doba turskog carstva, a za to nisu bili zaslužni političari a la obrenovići, karađorđe itd, nego crkva.
kao nosilac aktivnosti na održanju nac. svijesti kroz vijekove, duboko se usadila u samo biće srpskog naciona, pa isti zbog toga često nije u stanju da prepozna ili da se odupre nekad pogrešnim tendencijama ili odlukama koje dolaze iz spc-a.
dodatno nije u stanju, jer je crkva svo vrijeme igrala, uslovljena stanjem na terenu, na kartu tradicije i sabornosti, a ne na razvijanje svoje dogme.
da skratim, da postoji nac. svijest kod srba u tom obliku i tog intenziteta koji ti pretpostavljaš, i da su njeni nosioci političari, ne bi srbija napravila milion glupih poteza u zadnjih sto godina.
po meni, a u okviru ovog što pišeš, ja dva blesavija naroda nisam sreo u svom vijeku.
Ja poznajem oba svijeta, cijeli zivot sam dio i jedne i druge raje - Bosnjak a buduci da sam iz Banjaluke gdje visim kad stignem i gdje imam i dalje masu prijtelja - znam kako razmislja i jedan i drugi svijet.

I odgovorno tvrdim da Srbi - i moji vrsnjaci i mladji,... - imaju vecu homogenost, vise ciljeva i zelja koje su zajednicke svime i istu granicu preko koje se ne prelazi.

Bosnjaci su uistinu veci individualci sto ima svoje i pozitivne ali u ovom kontekstu i negativne strane.
theTruePath

#19 Re: Međubošnjačke stvari, ideologija, nacija, novac i t.d.

Post by theTruePath »

Nisu ni Bosnjaci tako kako mislis,bili smo ujedinjeniji 90im na izborima nego bilo koji narod.Mislim da su jedino bosnjaci dali cifru od 80% glasova za Aliju 8-)
radostan dan

#20 Re: Međubošnjačke stvari, ideologija, nacija, novac i t.d.

Post by radostan dan »

za aliju ili fikreta?
theTruePath

#21 Re: Međubošnjačke stvari, ideologija, nacija, novac i t.d.

Post by theTruePath »

radostan dan wrote:za aliju ili fikreta?
Alija dobio 81% glasova drugi bio Haris s nekih 16% treci Fikret s 1%

to su bili drugi izbori

Hrvati su za svog dali 60% glasova,srbi 50% i nesto

pokazuje da su se bosnjaci skroz ujedini u krizi
hAZNADAR

#22 Re: Međubošnjačke stvari, ideologija, nacija, novac i t.d.

Post by hAZNADAR »

theTruePath wrote:
radostan dan wrote:za aliju ili fikreta?
Alija dobio 81% glasova drugi bio Haris s nekih 16% treci Fikret s 1%

to su bili drugi izbori

Hrvati su za svog dali 60% glasova,srbi 50% i nesto

pokazuje da su se bosnjaci skroz ujedini u krizi
Nadam se da govoris kroz irioniju jer za razliku od drugih:

- Prije 20 god nismo znali kako se zovemo i koji nam je jezik.
- Jedini smo u ratu koji su ratovali izmedju sebe.
- Poslije rata smo jedini koji zbog unutrasnjih razmirica i licnih neprijateljstava sklapamo paktove sa bilo kim i dovodimo u pitanje bilo sta.
- Probni popis je takodjer pokazao heterogen identitet i totalno razjedninjenje.
- na forumu toliki velik broj principijelnih Bosanaca, Bosnjaka, Muslimana, koji jedni druge nazivaju izdajnicima i tjeraju inate.

Jedina sloga koju sam ikada dozivio od strane Bosnjaka, neka zajednicka ideologija, nacionalni interes,... su bila ona dva sabora devedesetih kada je vecina intelektualaca odlucivala. Sve mimo toga je individualni, licni, stranacki,.. interes, alter ego,...
muzicar_iz_parka

#23 Re: Međubošnjačke stvari, ideologija, nacija, novac i t.d.

Post by muzicar_iz_parka »

hAZNADAR wrote: Nadam se da govoris kroz irioniju jer za razliku od drugih:

- Prije 20 god nismo znali kako se zovemo i koji nam je jezik.
- Jedini smo u ratu koji su ratovali izmedju sebe.
- Poslije rata smo jedini koji zbog unutrasnjih razmirica i licnih neprijateljstava sklapamo paktove sa bilo kim i dovodimo u pitanje bilo sta.
- Probni popis je takodjer pokazao heterogen identitet i totalno razjedninjenje.
- na forumu toliki velik broj principijelnih Bosanaca, Bosnjaka, Muslimana, koji jedni druge nazivaju izdajnicima i tjeraju inate.

Jedina sloga koju sam ikada dozivio od strane Bosnjaka, neka zajednicka ideologija, nacionalni interes,... su bila ona dva sabora devedesetih kada je vecina intelektualaca odlucivala. Sve mimo toga je individualni, licni, stranacki,.. interes, alter ego,...
Nema nigdje zvaničnih podataka za probni popis, pisanje nekih medija o tome kako ima određen broj ovih ili onih je samo propaganda u svrhu ideja koje zastupaju.
Sačekati rezultate popisa pa onda donositi zaključke.
nemoguce vruce

#24 Re: Međubošnjačke stvari, ideologija, nacija, novac i t.d.

Post by nemoguce vruce »

MuaDib wrote:
sinuhe wrote:Od srpskih politicara bas nista ne mozes nauciti.
Pa većini Bošnjaka je teško priznati da nas je nazovi patriotska politička elita ko bekane gurnula u pakao, misleći da će dobiti državu, tako što će neki vanjski tutor obuzdati srpski militarizam.
Nije nas niko gurnuo u pakao trolu.
Mi smo bili primorani braniti gole zivot zbog bolesnih velikosprskih umova, znas ti to dobro...
Post Reply