McDonalds
-
cranberries
#76 Re: McDonalds
nasim ljudima ugoditi eh takvo nesto se jos nije rodilo.... cjene su totalno prihvatljive, cak i jeftinije nego od nekih lokalnih grilova ovdje u tuzli, ali za razliku od lokalnih grilova znam da cijela labaratorija stoji iza kvaliete istih. Sto se tice gojaznosti, mcdonalds nema nikakve veze s tim, amerikanci su debeli jer im je nacin zivota takav. Ako je suditi po hrani onda bi mi trebali biti najdeblja nacija na svijetu, pa koliko samo pita ima kalorija, bomba! a da ne spominjemo da hljeb jedemo uz sve zivo, da nas nije stid jeli bi hljeb i uz pitu!
i za hatere... i'm loving it x)
i za hatere... i'm loving it x)
- Bullet Tooth Tony
#77 Re: McDonalds
Sad prosao....nesto slicno ... samo ima sekurti

- ledeni_caj
#78 Re: McDonalds
Not My Idea wrote:Brat wrote:Zaletile se Bošnje u McD, zinula im zicagu.
Vjerujem da ti bas imas sretan i ispunjen zivot.
- Brankovac
#79 Re: McDonalds
Prvo da napišem da sam veoma sretan jer se Bosna i Hercegovina sve više približava Zapadu i otvaranje McDonaldsa će nas sigurno približiti euroatlantskim integracijama, jer iz EU-a prate sve aspekte društva, a ne samo političke.
Drugo također sam sretan, jer je 95% sastojaka u sarajevskom McD-u domaće proizvodnje (ono 5% predstavlja strane recepte i nešto sitno još). Sretan sam jer je i zaposleno preko 100 osoba, a također sam veoma sretan, jer su ljudi u Sarajevu sretni i ponosni. Sada Sarajevo neće samo da se diči jednom Baščaršijom, vječnom vatrom, najvećim tornjem u regionu, Wilsonovim šetalištem, BBI centrom (najjačim u Europi)...Sad će Sarajevo da se diči i McDonaldsom što pokazuje da Sarajevo malo po malo postaje prava metropola sve sličnija Beču i Zagrebu.
Treće sutra ću se s dva prijatelja zaputiti iz Mostara na McDonalds u Sarajevu, eto u želju nam nismo odavno jeli. Ima da potrošim 50 KM tamo pa makar do kraja mjeseca ne otišao na more.
Četvrto, ovdje vidim mnoge predrasude, mnogi su ljubomorni, ali da vi samo znate šta McDonalds danas predstavlja u modernoj civilizaciji. To je nešto što se ne može porediti ni sa čim. Sjetite se parne lokomotive iz 1800. i neke, e to vam je danas McDonalds.
Peto, nije točno da se od McDonaldsa deblja. Deblja se od pretjerivanja u prehrani. Neće se nitko udebljati od jednog BigMac menija, ta nećete ga jesti svaki dan i tri put dnevno. Medicinski stručnjaci iz McDonaldsa su svaki svoj hamburger razvili u najmodernijim laboratorijima diljem prehrambenih fakulteta prestižnih sveučilišta u SAD-u i Europi. Jedan hamburger sadrži sve potrebne dnevne vitamine, minerale i kemijske sastojke za normalno funkcioniranje organizma, te su veoma zdravi (sjetite se da su u jednom hamburgeru i majoneza, to su jaja, onda salata zelena i paradajz, to je povrće). Na kraju krajeva i pomfri daje snagu, a ako se ne varam i to je povrće kao i riža.
Drugo također sam sretan, jer je 95% sastojaka u sarajevskom McD-u domaće proizvodnje (ono 5% predstavlja strane recepte i nešto sitno još). Sretan sam jer je i zaposleno preko 100 osoba, a također sam veoma sretan, jer su ljudi u Sarajevu sretni i ponosni. Sada Sarajevo neće samo da se diči jednom Baščaršijom, vječnom vatrom, najvećim tornjem u regionu, Wilsonovim šetalištem, BBI centrom (najjačim u Europi)...Sad će Sarajevo da se diči i McDonaldsom što pokazuje da Sarajevo malo po malo postaje prava metropola sve sličnija Beču i Zagrebu.
Treće sutra ću se s dva prijatelja zaputiti iz Mostara na McDonalds u Sarajevu, eto u želju nam nismo odavno jeli. Ima da potrošim 50 KM tamo pa makar do kraja mjeseca ne otišao na more.
Četvrto, ovdje vidim mnoge predrasude, mnogi su ljubomorni, ali da vi samo znate šta McDonalds danas predstavlja u modernoj civilizaciji. To je nešto što se ne može porediti ni sa čim. Sjetite se parne lokomotive iz 1800. i neke, e to vam je danas McDonalds.
Peto, nije točno da se od McDonaldsa deblja. Deblja se od pretjerivanja u prehrani. Neće se nitko udebljati od jednog BigMac menija, ta nećete ga jesti svaki dan i tri put dnevno. Medicinski stručnjaci iz McDonaldsa su svaki svoj hamburger razvili u najmodernijim laboratorijima diljem prehrambenih fakulteta prestižnih sveučilišta u SAD-u i Europi. Jedan hamburger sadrži sve potrebne dnevne vitamine, minerale i kemijske sastojke za normalno funkcioniranje organizma, te su veoma zdravi (sjetite se da su u jednom hamburgeru i majoneza, to su jaja, onda salata zelena i paradajz, to je povrće). Na kraju krajeva i pomfri daje snagu, a ako se ne varam i to je povrće kao i riža.
-
DavidsEdgar
#80 Re: McDonalds
eh eto , mashala, postadosmo dio Europe! sad mozemo se svi vratit na nasa radna mjesta, dobre plate i nakon teskog posla setati sigurnim ulicama nasih gradova, a posebno svratit u sigurno Sarajevo na hamburger! Hello Europe 
- no_crnjak
#81 Re: McDonalds
"glava paši,plećka harambaši,a rebara moRe i fukara " xDJThomas wrote:ja bi sarme u kiselom kupusu, al' nije sezona![]()
šta ću ja?
- ProbuseniDolar
#82 Re: McDonalds
Sad McD ispade eliksir zivota. 
- Jack Be Nimble
#83 Re: McDonalds
Mozes li navest tih par sastojaka?Brankovac wrote:
Drugo također sam sretan, jer je 95% sastojaka u sarajevskom McD-u domaće proizvodnje (ono 5% predstavlja strane
-
Johnny_x
#84 Re: McDonalds
Ja jedva cekam jesen da se kuha ajvar, nestalo zalihe
- no_crnjak
#85 Re: McDonalds
minas kafa,drina lajt i klipača xDJack Be Nimble wrote:Mozes li navest tih par sastojaka?Brankovac wrote:
Drugo također sam sretan, jer je 95% sastojaka u sarajevskom McD-u domaće proizvodnje (ono 5% predstavlja strane
- campa_xxx
#86 Re: McDonalds
Kako te nije stid ismijavati se sa ovom patnjom kroz koju su gradjanji Sarajeva prosli...Bullet Tooth Tony wrote:Sad prosao....nesto slicno ... samo ima sekurti![]()
- Brankovac
#87 Re: McDonalds
I dalje ne mogu da vjerujem kakve komentare ljudi pišu i koja ljubomora na McD. Ej pa McD ima svoju poslovnicu na centralnom svjetskom trgu - Times Squareu. Pa znate li koja je čast Sarajeva da ima jednu ulicu koja će se bar po McD-u moći porediti sa Times Squareom??? I evo tko je sve bio prisutan na otvaranju:
Alija Behmen, gradonačelnik najvećeg grada u BiH
Zlatko Lagumdžija, svjetski profesor i predsjednik najjače stranke u BiH
Željko Komšić, istinski domoljub koji je bio ranjen za Bosnu
Moon, ambasador najjače države na svijetu
i ostala elita!
i ostala elita!
-
manki
#88 Re: McDonalds
'Ta znači "nasmigao"?Not My Idea wrote:@manki nasmigao si mi
- fatamorgana
#89 Re: McDonalds
Šta reče i osta živ, pa pogledaj samo dokumentarac o liku što se namjerno hranio Junk hranom, koliko se"Brankovac"
samo udebljao u otprilike mjesec dana, a o kvalitetu ishrane da ne govorimo .....
- fatamorgana
#90 Re: McDonalds
Ovo gore ko da za nadnicu napisa,Brankovac wrote:I dalje ne mogu da vjerujem kakve komentare ljudi pišu i koja ljubomora na McD. Ej pa McD ima svoju poslovnicu na centralnom svjetskom trgu - Times Squareu. Pa znate li koja je čast Sarajeva da ima jednu ulicu koja će se bar po McD-u moći porediti sa Times Squareom??? I evo tko je sve bio prisutan na otvaranju:
i ostala elita!
-
Static-X
#91 Re: McDonalds
Brankovac wrote: ali da vi samo znate šta McDonalds danas predstavlja u modernoj civilizaciji. To je nešto što se ne može porediti ni sa čim.
- Jack Be Nimble
#92 Re: McDonalds
< sarcasm >
</end sarcasm>Brankovac wrote:I dalje ne mogu da vjerujem kakve komentare ljudi pišu i koja ljubomora na McD. Ej pa McD ima svoju poslovnicu na centralnom svjetskom trgu - Times Squareu. Pa znate li koja je čast Sarajeva da ima jednu ulicu koja će se bar po McD-u moći porediti sa Times Squareom??? I evo tko je sve bio prisutan na otvaranju:
i ostala elita!
- fatamorgana
#93 Re: McDonalds
Ma ja ne znam jel' se ovaj lik brankovac šali, ovo je na granici sa halucinacijom ...Static-X wrote:Brankovac wrote: ali da vi samo znate šta McDonalds danas predstavlja u modernoj civilizaciji. To je nešto što se ne može porediti ni sa čim.Neznam stvarno zar je kod vas u evropi toliko mcd znacajan..
- insomnia78
#94 Re: McDonalds
Ja se i dalje nadam da se on sali
- Brankovac
#95 Re: McDonalds
Ne samo u Europi nego i u čitavom svijetu druže. McDonalds nije ime, to je brand. iPhone, McDonalds - inačice modernog svijeta.Static-X wrote:Brankovac wrote: ali da vi samo znate šta McDonalds danas predstavlja u modernoj civilizaciji. To je nešto što se ne može porediti ni sa čim.Neznam stvarno zar je kod vas u evropi toliko mcd znacajan..
-
Static-X
#96 Re: McDonalds
Joj nevidjoh ni ono sto pisah kako je hamburger zdravfatamorgana wrote:Ma ja ne znam jel' se ovaj lik brankovac šali, ovo je na granici sa halucinacijom ...Static-X wrote:Brankovac wrote: ali da vi samo znate šta McDonalds danas predstavlja u modernoj civilizaciji. To je nešto što se ne može porediti ni sa čim.Neznam stvarno zar je kod vas u evropi toliko mcd znacajan..
-
detroit-mercy
#97 Re: McDonalds
A sto ne bi i djeca demobilisanih boraca, ima koliko hoces demobilisanih boraca koji su zaposljeni i rade u prviredi, pa djeca zlatnih ljiljana koji imaju fine penzije.strong69 wrote:Mislim da je najbitnije istaci sljedece:manki wrote:Nisam uspio upratiti koja se voda služi, ali pretpostavljam KAP, jer su oni izabrani za dobavljača vode za McDonalds BiH, zajedno s Milkosom za mliječne proizvode....
Što se tiče soka od narandže, tu je Cappy..
1. 100 zaposlenih u McD Sarajevo![]()
![]()
![]()
2. Lokalni, sarajevski proizvodaci vode i mlijeka![]()
(Jbg, sta cu kad sam lokal patriota)
Drago mi je da je McD otvoren i da ce biti samo jedan u nizu novih svjetski poznatih brandova koji ce zaposliti jos ljudi. Mislim da nije korektno osudivati raju koja tamo jede, uvlaciti u tu pricu djecu demobilisanih boraca itd.. Ko ima novca i kome se svida jesce tamo. I cevapi kostaju 8 KM pa se niko ne zali.
Sretno
Mislim, patetika zesca, osim parlametaraca imas jos masu ljudi koji zaradjuju pristojno. A ako je nekome skupo pa ne mora ni da jede u McD i ja skoro svaki dan nosim sebi lunch na posao
-
Static-X
#98 Re: McDonalds
Brankovac wrote:Ne samo u Europi nego i u čitavom svijetu druže. McDonalds nije ime, to je brand. iPhone, McDonalds - inačice modernog svijeta.Static-X wrote:Brankovac wrote: ali da vi samo znate šta McDonalds danas predstavlja u modernoj civilizaciji. To je nešto što se ne može porediti ni sa čim.Neznam stvarno zar je kod vas u evropi toliko mcd znacajan..
Znas ti koliko ti hbrand imena ima po sjevernoj americi:
Burger King
Taco Bell
Dairy Queen
Sonic
Wendy's
Arby's
KFC
Hardee's
Chick-Fil-A
....
sve fast food kao i mcd, jedina razlika sto mcd profitira najvise mada mu Burger King nije daleko bar zadnji put kad sam naletio na statistike..
-
stecak
#99 Re: McDonalds
Nevjerovatno, po nekima je otvaranje McDonadsa ravno ulasku u Evropsku uniju, NATO... sve pusta sreća, sve divno krasno...Brankovac wrote:Prvo da napišem da sam veoma sretan jer se Bosna i Hercegovina sve više približava Zapadu i otvaranje McDonaldsa će nas sigurno približiti euroatlantskim integracijama, jer iz EU-a prate sve aspekte društva, a ne samo političke.
- Brankovac
#100 Re: McDonalds
Taco Bell
Dairy Queen
Sonic
Wendy's
Arby's
KFC
Hardee's
Chick-Fil-A
....
sve fast food kao i mcd, jedina razlika sto mcd profitira najvise mada mu Burger King nije daleko bar zadnji put kad sam naletio na statistike..[/quote]
Da, ima ih. Ali ima i čevabdžinca 100tinu, ali svi znaju za Želju. Tako je i sa ovim. Ima stotinu fastfoodova, ali svi znamo za McD jer je to best of the best.
Dairy Queen
Sonic
Wendy's
Arby's
KFC
Hardee's
Chick-Fil-A
....
sve fast food kao i mcd, jedina razlika sto mcd profitira najvise mada mu Burger King nije daleko bar zadnji put kad sam naletio na statistike..[/quote]
Da, ima ih. Ali ima i čevabdžinca 100tinu, ali svi znaju za Želju. Tako je i sa ovim. Ima stotinu fastfoodova, ali svi znamo za McD jer je to best of the best.