McDonalds
-
flyawayll
#526 Re: McDonalds
A sto ne mogu ovih urbanih gradjana na internetu. 
- Comrad
#527 Re: McDonalds
Pa ok raspravljamo, ali me nervira sto ovdje 80% raje iznosi negativno misljenje o ovome, a da nema nikakvih valjanih argumenata. Zaposlen toliki broj ljudi i to je kao negativno. Sad su svi humanitarci i toliko vole nasu omladinu da se brinu sta jedu!? Pa ne budimo licemjeri i onda protjerajmo i trovaca i ostale trovace koji truju nasu omladinu. I ne moze me niko ubjediti da mcd nije cistiji od ostalih fast foodova u gradu. Za razliku od taleta u nedzaricima, gdje radnici bog zna gdje vrse nuzdu. Sto o tome onda ne pises, zasto ne otvoris takvu temu? Jel iko dobio racun kod taleta. A truje cijeli dom dole, sigurno mulja i sa lovom, radnici pitanje na kolko su prijavljeni i sl. Nemoj mi molim te tu pricu sad furat da se brines sto se mladje generacije identifikuju sa mcd-om.Lud i ponosan wrote:Prvo, izvrces stvari na nacin kako to tebi odgovara. Odnosno, konstruises sliku o nekome na osnovu sopstvenog stava, bez ikakvog argumenta.
Ovo je tema na kojoj se RASPRAVLJA o mcd, a u skladu sa tim iznosim svoj STAV u pogledu junk food restorana. Da li sam ja tracara, ili nisam, ti ne mozes znati, jedino ako nisi vidovit. I u tom smislu nemam namjeru da se pravdam i da ti opovrgavam pausalne procjene. Jel' se ovdje trebaju javljati samo oni koji ce jesti tamo svakodnevno i kojima je ta hrana povoljna?
Mene BRINE, jako, sto je osnovna karakteristika nove generacije mcd i sto se po tome prepoznaju. Ali dobro, o tome ce se raspravljati nekom drugom prilikom, sa manje ogranicenim nacinom razmisljanja. Naravno, u konacnici, boli me neka stvar sta ce ko jesti, ali o tome se itekako treba raspravljati i pricati, posebno u okviru kuce, te konzumiranje ovakvih stvari svesti na minimum.
Vec sam rekao, da, oticu nekad da pojedem i popijem, nisi dobro citao moje komentare.
P.S. Po cemu? Izopacenosti? Napretku po pitanju genetski modifikovane hrane? Kultura, tradicija, istorija? Kvalitetu obrazovanja? Broju beskucnika? Stepenu zaduzenosti?
Haj' da ne nabrajam dalje... Jesu ispred tebe, ispred mene nisu i nece nikad biti, bez obzira na ogroman broj pozitivnih stvari koje ih krase.
Jedini problem ovdje je taj sto je nas mentalitet takav da ces popljuvat sve novo sto dodje, a to je tako jer smo seljoberi i nismo navikli na takve stvari. Imali smo nasu zatvorenu zemlju i ne mozes ti sad promjeniti navike od 50-60 godina.
I da ne bude zabune, mene iskreno zaboli q za McD, nego mi nas pogani mentalitet nikad nece bit jasan. Kad smo divljaci.
p.s. Ove konstatacije za SAD su ti smijesne i zasnovane na predrasudama i medijima. Popricaj sa obicnim ljudima iz te zemlje, pa ces vidjeti u kakvoj si zabludi.
-
zilla_
#528 Re: McDonalds
Fazon je što niko ne osporava to što su oni došli u BiH... Svima nam je drago... Kad sve veće metropole imaju MCD u regionu zašto mi da se izdvajamo po tome... Po meni se trebao otvoriti i davno prije...
Ovdje je problem u nečemu drugom a to su cijene i ukus te hrane koju oni nude u odnosu na našu hranu... Po meni naš roštilj i ovo njihovo je ko nebo i zemlja... Ja volim da jedem, čim se probudim hrana mi je pred očima ali ovo što sam jeo u MCD meni je bezveze...
Brate ja kad prolazim pored ćevabdžinice meni se želudac okrene odma poželim da jedem a u MCD ona hrana nema nikakav miris... Ja ne znam jel ono meso što prže ili bog zna štra...
Svako ima svoje ali ja lično mogu otić tamo popit kafu, probat neke gluposti al da idem i jedem tamo maksuz ne pada mi na pamet ha ya
Ovdje je problem u nečemu drugom a to su cijene i ukus te hrane koju oni nude u odnosu na našu hranu... Po meni naš roštilj i ovo njihovo je ko nebo i zemlja... Ja volim da jedem, čim se probudim hrana mi je pred očima ali ovo što sam jeo u MCD meni je bezveze...
Brate ja kad prolazim pored ćevabdžinice meni se želudac okrene odma poželim da jedem a u MCD ona hrana nema nikakav miris... Ja ne znam jel ono meso što prže ili bog zna štra...
Svako ima svoje ali ja lično mogu otić tamo popit kafu, probat neke gluposti al da idem i jedem tamo maksuz ne pada mi na pamet ha ya
- suncica24
#529 Re: McDonalds
Control panel wrote:ja pojeo mc flury i mcsundy ostalo me ne zanima.
Nego, poglednem ponekad temu i iskreno... svaki put mi izmami osmijeh na lice. Forumasi HVALA velika:D
Mislim, o cemu mi raspravljamo?! Treba li McD!? Treba.
Ako nista da nam to prestane biti "nesto" i da srednjoskolske ekskurzije promjene fokus od posjeta McD, Hard Rock Cafeu, KFC...ili pak Zari, HM, Mangu i ostalim shopping mekama ka posjetama muzejima, koncertima, dvorcima, parkovima, planinama...
Treba i iz istog razlog zbog kojeg mi treba kineski, libanski, japanski, francuski, talijanski, iranski... restoran. Hocu kad mi dodje da pojedem sushi, doner, rizu na sto nacina, kao sto hocu taj fuc... McSundae kad mi je ceif da ga pojedem.
I treba zato sto, htjeli mi to priznati ili ne, to ipak u ekonomskom smislu znaci nesto za strane kompanije i ulagatelje... jbg, tako je, jedno vuce drugo i ako vec hocemo biti turisticki grad treba se pomiriti s onim sto turizam znaci, ne samo u pozitivnom, vec i negativnom smislu (bio on u stvarnosti negativan ili pak ne).
Nego, odoh ja po taj Sundae, po povratku sa cevapa a na putu na projekciju SFF zasladjenu serbeom sa Carsije poslije
Nemojte prestati s raspravom dok se ne vratim, treba sve to zaciniti dobrom dozom smijeha, da se brze provari
- respo
#530 Re: McDonalds
cista ubleha je da mcd nesto znaci sa ekonomske strane za strane kompanije
dobro neko napisa svima je drago sto se otvorio
sto eto ima nesto novo sto ima toliko zaposlenih itd
meni licno smeta ta euforija kao da docekujemo englesku kraljicu i kao da smo privilegovani sto se mcd otvara ovdje kao eto egzotika neka ili nesto tako
a ustvari mcd grilova ili restorana (nazovite kako zelite) ima svaka varos posebno u americi
drugo pored toga dajemo znacaj tom mcd kao da ce sutra bih imati suficit sa svim zemljama s kojim posluje
trece al to je objektivno sto sa ova prva 2 ponizavamo nase kulinarstvo pa makar to bili cevapi teletina ili sta vec od nevazno jel isto ili cak vise kalorija kao i taj mchamburger
a sada licno moje misljenje uopste me ne zanima hoce li biti krcat od 0-25 ili ce biti prazan
i hoce li se danasnja omladina debljati ili nece (svako je kovac svoga zdravlja) hocu li otici nekad ili ne ne znam
i ako odem sigurno nece biti zbog hamburgera pomfrita i kole sto mozes naci na svakom cosku
nego ce to eventualno biti zbog nekog proizvoda koji ranije nije bio dostupan u sa
dobro neko napisa svima je drago sto se otvorio
sto eto ima nesto novo sto ima toliko zaposlenih itd
meni licno smeta ta euforija kao da docekujemo englesku kraljicu i kao da smo privilegovani sto se mcd otvara ovdje kao eto egzotika neka ili nesto tako
a ustvari mcd grilova ili restorana (nazovite kako zelite) ima svaka varos posebno u americi
drugo pored toga dajemo znacaj tom mcd kao da ce sutra bih imati suficit sa svim zemljama s kojim posluje
trece al to je objektivno sto sa ova prva 2 ponizavamo nase kulinarstvo pa makar to bili cevapi teletina ili sta vec od nevazno jel isto ili cak vise kalorija kao i taj mchamburger
a sada licno moje misljenje uopste me ne zanima hoce li biti krcat od 0-25 ili ce biti prazan
i hoce li se danasnja omladina debljati ili nece (svako je kovac svoga zdravlja) hocu li otici nekad ili ne ne znam
i ako odem sigurno nece biti zbog hamburgera pomfrita i kole sto mozes naci na svakom cosku
nego ce to eventualno biti zbog nekog proizvoda koji ranije nije bio dostupan u sa
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#531 Re: McDonalds
Zaista ali zaista pretjerujete.
Ne svidja vam se, super, ali to vam ne daje za pravo da pljujete po onim koji imaju drugacije misljenje i da se razbacujete ovdje svakakvim pogrdnim imenima, no go!
Inace, sinoc u 12, malo poslje 12 mozda, redovi ko usred dana
Ne svidja vam se, super, ali to vam ne daje za pravo da pljujete po onim koji imaju drugacije misljenje i da se razbacujete ovdje svakakvim pogrdnim imenima, no go!
-
zilla_
#532 Re: McDonalds
ti jedi u MCD kao što si jeo i do sadaGrievous wrote:a vi se tovarite kod Taleta i ostalih koji vam odgovaraju velicinom i cijenom...
Mislim da 90% sarajeva i bih nikad nisu ni probali MCD pa otud ovolika gužva
-
Rouvitsa
#533 Re: McDonalds
Do koliko rade oni uopšte ???ladyblue18 wrote:
- ladyblue18
#534 Re: McDonalds
Ne znam kontam negdje do 12, ali opet vikend je, SFF poceo, turisticka sezona...Rouvitsa wrote:Do koliko rade oni uopšte ???ladyblue18 wrote:
- GAU8
#535 Re: McDonalds
16 post-ova, to s dolaskom McD dosao i ti - njihov placenik.Grievous wrote:odkad smo to mi bosanci jedini mjerodavni u svijetu za velicine porcija i za cijene hrane ?
pricate o debelim amerikancima a vama treba cvaja da se najedete u McDonaldsu hahaha pa skontajte ko je onda veci krkan, prosjecni ameriknaca ili bosnjo kome je glavno daj da je pun tanjir a da plati 2-3 KM
eto mi smo najpametniji sa onim seljackim pljeskavicama iz Taleta i slicnih rupa, to je mjerodavno sa velicinom i cijenom... a kvalitetom pogotovo, ako ono pojedes navece pa do jutra nemozes sebi doci koliko ti tesko padne
uglavnom, previse serete, nece se jedna svjetska kompanija prilagodjavat odredjenom mizernom broju iskompleksiranih bosanaca svojim velicinama porcija i cijenama, zato i nismo imali McDonalds do sada jer smo apsolutno nebitni... a vi se tovarite kod Taleta i ostalih koji vam odgovaraju velicinom i cijenom...
Providan si i djetetu
- Comrad
#536 Re: McDonalds
Ma ja sam ga pojeo nekoliko puta u inostranstvu, ni meni licno nije nesto sam hamburger, ali imaju ostalih djidja, sladoleda, pita, kafa itd.
E sad euforija, jbg. Malo se i ovdje ta euforija preuvelicava, pa nije sad cijeli grad tamo odletio. Glupo jeste sto predsjednik dolazi na otvaranje, ali ne znam je li on dosao tu kao predsjednik po sluzbenoj duznosti ili je dosao onako da pojede nesto? Gradonacelnik inekako, ajd. Ali opet mi smo mala zemlja i kod nas su politicari glavne licnosti. Mediji o cemu samo pricaju o politicarima, ljudi na kafi o cemu o politici...to nema nigdje u svijetu. A i Sarajevo je mahala, jedno naselje nekog veceg evropskog grada. Sta sad tu mozemo.
Iako su investitori sigurno kontali da im je to dobar marketinki trik, dovodjenje politicara na otvaranje i da prvi pozderu hamburger, moze imati samo kontraefekat. A to se vidi i ovdje na forumu.
Za mene ja samo bitna konkurencija i radna mjesta, ma kakva ona bila. Dok se neko protivi ovome, necije dijete je napokon naslo posao.
E sad euforija, jbg. Malo se i ovdje ta euforija preuvelicava, pa nije sad cijeli grad tamo odletio. Glupo jeste sto predsjednik dolazi na otvaranje, ali ne znam je li on dosao tu kao predsjednik po sluzbenoj duznosti ili je dosao onako da pojede nesto? Gradonacelnik inekako, ajd. Ali opet mi smo mala zemlja i kod nas su politicari glavne licnosti. Mediji o cemu samo pricaju o politicarima, ljudi na kafi o cemu o politici...to nema nigdje u svijetu. A i Sarajevo je mahala, jedno naselje nekog veceg evropskog grada. Sta sad tu mozemo.
Iako su investitori sigurno kontali da im je to dobar marketinki trik, dovodjenje politicara na otvaranje i da prvi pozderu hamburger, moze imati samo kontraefekat. A to se vidi i ovdje na forumu.
Za mene ja samo bitna konkurencija i radna mjesta, ma kakva ona bila. Dok se neko protivi ovome, necije dijete je napokon naslo posao.
- ladyblue18
#537 Re: McDonalds
Placenik ili ne nije tvoj problem.GAU8 wrote:16 post-ova, to s dolaskom McD dosao i ti - njihov placenik.Grievous wrote:odkad smo to mi bosanci jedini mjerodavni u svijetu za velicine porcija i za cijene hrane ?
pricate o debelim amerikancima a vama treba cvaja da se najedete u McDonaldsu hahaha pa skontajte ko je onda veci krkan, prosjecni ameriknaca ili bosnjo kome je glavno daj da je pun tanjir a da plati 2-3 KM
eto mi smo najpametniji sa onim seljackim pljeskavicama iz Taleta i slicnih rupa, to je mjerodavno sa velicinom i cijenom... a kvalitetom pogotovo, ako ono pojedes navece pa do jutra nemozes sebi doci koliko ti tesko padne
uglavnom, previse serete, nece se jedna svjetska kompanija prilagodjavat odredjenom mizernom broju iskompleksiranih bosanaca svojim velicinama porcija i cijenama, zato i nismo imali McDonalds do sada jer smo apsolutno nebitni... a vi se tovarite kod Taleta i ostalih koji vam odgovaraju velicinom i cijenom...
Providan si i djetetu
Veci si problem ti sa svojim konstantim trollanjem teme nego on sa svojim "placenickim" postovima i ukoliko ne prestanes na odmor ces.
- GAU8
#538 Re: McDonalds
Neka su dosli.Comrad wrote:Ma ja sam ga pojeo nekoliko puta u inostranstvu, ni meni licno nije nesto sam hamburger, ali imaju ostalih djidja, sladoleda, pita, kafa itd.
Ali moramo priznati da su lose startovali.
1) prvih 10 kupaca dobice posebne poklone - nosta od toga.
2) cijene prilagodjene nasem standardu - a ono doslovno prepisane (konverzija Eur u KM) cijene iz EU Jeftinije je pojesti BigMac u Firenci nego kod nas. Plate radnika su vjerovatno prilagodili nasem standardu. Hajde bar su prijavljeni (ali mozemo li tome vjerovati?)
3) 2KM hamburger i 4.5KM BigMac, i to su slagali.
Nadam se da ce petljanje zavrsiti na tome.
- GAU8
#539 Re: McDonalds
Imaj moje izvinjenje.ladyblue18 wrote:Placenik ili ne nije tvoj problem.GAU8 wrote:16 post-ova, to s dolaskom McD dosao i ti - njihov placenik.Grievous wrote:odkad smo to mi bosanci jedini mjerodavni u svijetu za velicine porcija i za cijene hrane ?
Providan si i djetetu
Veci si problem ti sa svojim konstantim trollanjem teme nego on sa svojim "placenickim" postovima i ukoliko ne prestanes na odmor ces.
- samo_ti
#540 Re: McDonalds
Mrkva, jesi` to ti !? 
-
Čovjek i po'
#541 Re: McDonalds
Cijene u Austriji su slijedece:
Hamburger 1 EUR = 1.95 KM
Chickenburger 1 EUR = 1.95 KM
Cheesburger 1 EUR = 1.95 KM
Pomfrit 1 EUR = 1.95 KM
Prosjecna plata u Austriji 1320 EUR netto mjesecno = 2581 KM
Cijene u BiH su slijedece:
Hamburger 1.02 EUR = 2 KM
Chickenburger 1.02 EUR = 2 KM
Cheesburger 1.02 EUR = 2 KM
Pomfrit 1.02 EUR = 2 KM
Prosjecna plata u BiH negdje oko 750 KM netto mjesecno = cirka 383 EUR
Ako je ovo prilagodjavanje bosanskim cjenama, onda su likovi u BiH McD ili matematicki nepismeni, ili su teske varalice i lazovi, bar sto se cijena tice
Svi navedeni produkti gore su dakle za dva centa, tj. cetiri pfeninga jeftiniji.
Hamburger 1 EUR = 1.95 KM
Chickenburger 1 EUR = 1.95 KM
Cheesburger 1 EUR = 1.95 KM
Pomfrit 1 EUR = 1.95 KM
Prosjecna plata u Austriji 1320 EUR netto mjesecno = 2581 KM
Cijene u BiH su slijedece:
Hamburger 1.02 EUR = 2 KM
Chickenburger 1.02 EUR = 2 KM
Cheesburger 1.02 EUR = 2 KM
Pomfrit 1.02 EUR = 2 KM
Prosjecna plata u BiH negdje oko 750 KM netto mjesecno = cirka 383 EUR
Ako je ovo prilagodjavanje bosanskim cjenama, onda su likovi u BiH McD ili matematicki nepismeni, ili su teske varalice i lazovi, bar sto se cijena tice
Svi navedeni produkti gore su dakle za dva centa, tj. cetiri pfeninga jeftiniji.
- žena sa broja 6
#542 Re: McDonalds
Stvarno je smiješno, a ujedno i žalosno, čitati ovolike negativne komentare i ovoliko pljuvanje.
Izgleda da je najbitnije čim se nešto novo otvori, otvoriti i temu na forumu i takmičiti se ko će napisati više loših stvari o tome i iznijeti sve negativno što se može naći, a, naravno, zanemariti sve pozitivno. Isto k'o da vam je naređeno da morate svaki dan tamo jesti, pa se sad tako bunite da vam je skupo, da je nezdravo... Nemojte ići i riješen problem, hvala Bogu pa uvijek imamo mogućnost izbora.
Baš me zanima šta se sljedeće otvara i kritikuje...
- GAU8
#543 Re: McDonalds
Pomislis li bar na moment da je "pljuvanje" kako ga nazivas donekle opravdano?žena sa broja 6 wrote:Stvarno je smiješno, a ujedno i žalosno, čitati ovolike negativne komentare i ovoliko pljuvanje.Izgleda da je najbitnije čim se nešto novo otvori, otvoriti i temu na forumu i takmičiti se ko će napisati više loših stvari o tome i iznijeti sve negativno što se može naći, a, naravno, zanemariti sve pozitivno. Isto k'o da vam je naređeno da morate svaki dan tamo jesti, pa se sad tako bunite da vam je skupo, da je nezdravo... Nemojte ići i riješen problem, hvala Bogu pa uvijek imamo mogućnost izbora.
Pa nismo zar toliki debili da ne znamo prepoznati ako je nesto ok ili ne.
Skini malo ruzicaste cvike i razmisli svojom glavom. Je li preskupo? DA. Nezdravo? DA.
Ali ocigledno se ne smije govoriti o tome???
Imas niz afirmativnih tema na Sa-X-u proceprkaj malo. Sta ja mogu sto ti slijepo obozavas McD pa ti smeta opravdana kritika.
-
upaljac01
#544 Re: McDonalds
e cuj nezdravoGAU8 wrote:Pomislis li bar na moment da je "pljuvanje" kako ga nazivas donekle opravdano?žena sa broja 6 wrote:Stvarno je smiješno, a ujedno i žalosno, čitati ovolike negativne komentare i ovoliko pljuvanje.Izgleda da je najbitnije čim se nešto novo otvori, otvoriti i temu na forumu i takmičiti se ko će napisati više loših stvari o tome i iznijeti sve negativno što se može naći, a, naravno, zanemariti sve pozitivno. Isto k'o da vam je naređeno da morate svaki dan tamo jesti, pa se sad tako bunite da vam je skupo, da je nezdravo... Nemojte ići i riješen problem, hvala Bogu pa uvijek imamo mogućnost izbora.
Skini malo ruzicaste cvike i razmisli svojom glavom. Je li preskupo? DA. Nezdravo? DA.
Imas niz afirmativnih tema na Sa-X-u proceprkaj malo. Sta ja mogu sto ti slijepo obozavas McD pa ti smeta opravdana kritika.
- žena sa broja 6
#545 Re: McDonalds
Wow, što se ti lako "upališ", spusti malo lopticu.GAU8 wrote:
Pomislis li bar na moment da je "pljuvanje" kako ga nazivas donekle opravdano?
OK preskupo, OK nezdravo, ali hajde mi reci je l' to u gradu još nema takvih mjesta gdje je skupo i gdje je nezdravo za jesti? Btw, čisto sumnjam da se može reći da se općenito zdravo hranimo, jer to je danas upitno.
Niko nije rek'o da se ne smije govoriti o tome, ali mi nije jasno zašto se sa tolikim žarom negativnosti govori o ovome?!
Nigdje nisam napisala da slijepo obožavam McD i ne smeta mi opravdana kritika, ali mislim da ne treba uvijek iznositi samo loše strane svega što se otvori kod nas, jer ovo nije slučaj samo sa McD.
-
GOLFER
#546 Re: McDonalds
Eto sad ja ne smijem reci da nas prave budalama, i trebam ko debil saget glavu i reci da su cijene prilagodjene nasem standardu...žena sa broja 6 wrote:Stvarno je smiješno, a ujedno i žalosno, čitati ovolike negativne komentare i ovoliko pljuvanje.Izgleda da je najbitnije čim se nešto novo otvori, otvoriti i temu na forumu i takmičiti se ko će napisati više loših stvari o tome i iznijeti sve negativno što se može naći, a, naravno, zanemariti sve pozitivno. Isto k'o da vam je naređeno da morate svaki dan tamo jesti, pa se sad tako bunite da vam je skupo, da je nezdravo... Nemojte ići i riješen problem, hvala Bogu pa uvijek imamo mogućnost izbora.
Bio sam u McD i otici cu opet, sve je to super sredjeno i drago mi je zbog ljudi koji su se zaposlili, ali da je taj hamburger nesto specijalno to NIJE, da je ukusan, NIJE NI TO... da je prosjecne velicine, NIJE NI TO, da mu je cijena pristupacna NIJE NI TO... I sad sto neki od nas to ovdje iznesu i prokomentarisu i odgovore iskompleksiranim likovima kojima je McD vrhunac civilizacije, na njihovo svrsavanje na ovaj brend... ispadamo nekakvi pljuvaci... Niti kome sta branim, niti bi sta ukidao, ali brate dragi imam pravo da o necemu mislim nesto i da to ovdje napisem, a posebno onda kada me zele praviti budalom i podvaljivati mi muda pod bubrege...
- žena sa broja 6
#547 Re: McDonalds
OK, ali mi onda nije jasno zašto ideš tamo?GOLFER wrote:
Eto sad ja ne smijem reci da nas prave budalama, i trebam ko debil saget glavu i reci da su cijene prilagodjene nasem standardu...![]()
![]()
![]()
![]()
Bio sam u McD i otici cu opet, sve je to super sredjeno i drago mi je zbog ljudi koji su se zaposlili, ali da je taj hamburger nesto specijalno to NIJE, da je ukusan, NIJE NI TO... da je prosjecne velicine, NIJE NI TO, da mu je cijena pristupacna NIJE NI TO... I sad sto neki od nas to ovdje iznesu i prokomentarisu i odgovore iskompleksiranim likovima kojima je McD vrhunac civilizacije, na njihovo svrsavanje na ovaj brend... ispadamo nekakvi pljuvaci... Niti kome sta branim, niti bi sta ukidao, ali brate dragi imam pravo da o necemu mislim nesto i da to ovdje napisem, a posebno onda kada me zele praviti budalom i podvaljivati mi muda pod bubrege...
Naravno da svi imamo pravo na svoje mišljenje... Ja samo sam htjela istaći da treba pogledati i neke pozitivne stvari, ne samo McD-a, već i svega ostalog što se otvara kod nas. Meni je drago što se otvorio, ako ništa, zato što su se neki ljudi zaposlili, što se otvorio još jedan lijepo uređen objekat gdje se može sjesti... I, da ne zaboravim - volim njihov sladoled.
-
zaritisinebrute
#548 Re: McDonalds
je li ovo i dalje drvlje i kamenje na cijene i opet kao razlog se spominje da je nezdravo ...
za ovo nezdravo se nadam da vam upadne u post eto onako cisto da se ima neki argument (iako isti ne pije vodu jer je pola nase nacionalne kuhinje "nezdravo" ako cemo gledati sta je zdravo a sta ne)
a sto se cijene tice ... hajde posto ste toliko svi uspaljeni radi cijena .. bas me zanima po vama koje bi cijene bile prihvatljivije ... 0,5 KM za hamburger ... 2 KM za big mack ... ????
zivo me zanima ...
ja razumijem da postoji pozitivna i negativna kritika/misljenje ili sta god ... ali pocinjati sa nekom socijalnom pricom eto kod nas plata tolika eto kod nas imaju ovi ili oni ... sta oni misle ko su blablabla je meni fascinantno
za ovo nezdravo se nadam da vam upadne u post eto onako cisto da se ima neki argument (iako isti ne pije vodu jer je pola nase nacionalne kuhinje "nezdravo" ako cemo gledati sta je zdravo a sta ne)
a sto se cijene tice ... hajde posto ste toliko svi uspaljeni radi cijena .. bas me zanima po vama koje bi cijene bile prihvatljivije ... 0,5 KM za hamburger ... 2 KM za big mack ... ????
zivo me zanima ...
ja razumijem da postoji pozitivna i negativna kritika/misljenje ili sta god ... ali pocinjati sa nekom socijalnom pricom eto kod nas plata tolika eto kod nas imaju ovi ili oni ... sta oni misle ko su blablabla je meni fascinantno
- GAU8
#549 Re: McDonalds
Pa sta je problem?žena sa broja 6 wrote:
OK preskupo, OK nezdravo, ...
Niko nije rek'o da se ne smije govoriti o tome, ....
Samo se iznose cinjenice.
Ima i tema o Office Food-u, o "Zelji", "Mrkvi" ne vidim zasto da postedimo McD, kao da je nesto bolji?
Opusti se malo. Kritikovati se mora
- GAU8
#550 Re: McDonalds
Drago mi je sto tebe ne zanima socijalni aspektzaritisinebrute wrote:je li ovo i dalje drvlje i kamenje na cijene i opet kao razlog se spominje da je nezdravo ...
zivo me zanima ...![]()
Uzdravlje