McDonalds

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
GAU8

#51 Re: McDonalds

Post by GAU8 »

ProbuseniDolar wrote:Za moj studentski standard ovo je preskupo. Oticicu veceras tek da vidim kako sve to izgleda i kakvog je okusa. Ne namjeravam ovdje stalno jesti, tek mozda jednom mjesecno. Ko ima nek jede svaki dan u Mc sto se mene tice. Ja da imam milione ne bih se ovdje hranio jer je nezdravo. A ta prica za rudare i djecu boraca je bezvezna. Jesti ce u Mc isto koliko odu na cevape, koliko odu u neki restoran ili malo skuplji fast food. Ako neko djete rudara ne moze sebi da priusti da jede u Mc ne znaci da Mc ne treba da postoji. Svako ima svoje i to treba postovati.
Da, ali McD se reklamira kao "jeftin". Kuzis ironiju?
On je zamisljen da tamo mozes jeftino da se hranis ako si fukara.
Samo je kod nas izgleda nakav luksuz :P
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#52 Re: McDonalds

Post by ladyblue18 »

rashtiman wrote: Poredi cijene hamburgera iz McD-a i cijene hamburgera iz lokalnih fast f. za taj meni od 8.50 KM dodas jos 0.50 KM i odes u FO i jedes koliko hoces sta hoces
Meni je 7.80 a ne 8.50, ako lazu oni lazem i ja.

A drugo ti hladno napisa na temi o OF-u kako sam hamburger kosta 8.50. :oops: :-)

I jah, MC nije lokalni fast food, to poredjenje batali odmah, ako si ocekivao da ce dzabe da ti hranu dijele zajebao si se.

Ali srecom pa postoji izbor, pa ce neko za 9 KM otici u OF i jesti piletinu i tjesteninu na 100 nacina a neko ce otici na menu u MC. Prosto.
ladyblue18

#53 Re: McDonalds

Post by ladyblue18 »

GAU8 wrote:
Nego kontras odel ti i pojede sta vec? :oops:
zaritisinebrute

#54 Re: McDonalds

Post by zaritisinebrute »

mene samo zanima sta ste mislili kakve cijene biti ...

da niste mislili da ce sve biti za 1 KM ... ovakve price vec smaraju polako

i price kao je mc hrana nezdrava ... eto zdrave su masne pite i cevapi ... ma vazi :roll:
ladyblue18

#55 Re: McDonalds

Post by ladyblue18 »

I hajmo manje price o pitama i cevapima da ne bi opet doslo do prebacivanja teme na BC.
Ta prica je vise toliko isforsirana, sada kad je Mc otvoren okrenimo se vise na pricu o kritikama, pohvalama, itd. a ne o pitama i cevapima.
strong69

#56 Re: McDonalds

Post by strong69 »

GAU8 wrote:
Najjadnije u svemu tome sto je svuda na zapadu McD "najjeftinije mjesto u gradu"

Samo nama prodaju maglu.
Ali eto, dok je ovaca :D :D
Ko ti je ovo rekao? McD nije najjeftinije mjesto u gradu niti se kao takav reklamira bilo gdje u svijetu... Dakle, potupno netacna tvrdnja. Sta ocekujete? Da ga dijele besplatno?

Kao sto rekoh prije, ko ima i ko voli da se hrani tu hranice se. Meni licno je MNOGOOOO vise smetalo i smeta mi i sada cijena cevapa koja 8 KM za porciju. To vec smatram suludim. 3 zaposlena u cevabdzinici i porcija cevapa 8 KM. 100 zaposlenih u McD a hamburger 8,5 KM...

Najbolje nas sisaju domaci majstori.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#57 Re: McDonalds

Post by bordo gandalf »

ladyblue18 wrote:
rashtiman wrote: Poredi cijene hamburgera iz McD-a i cijene hamburgera iz lokalnih fast f. za taj meni od 8.50 KM dodas jos 0.50 KM i odes u FO i jedes koliko hoces sta hoces
Meni je 7.80 a ne 8.50, ako lazu oni lazem i ja.

A drugo ti hladno napisa na temi o OF-u kako sam hamburger kosta 8.50. :oops: :-)

I jah, MC nije lokalni fast food, to poredjenje batali odmah, ako si ocekivao da ce dzabe da ti hranu dijele zajebao si se.

Ali srecom pa postoji izbor, pa ce neko za 9 KM otici u OF i jesti piletini i tjesteninu na 100 nacina a neko ce otici na menu u MC. Prosto.
Sto se onda poredi MC sa cevapima :?
Ne ocekujem da daju za Dz. za nase standarde je skupo
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#58 Re: McDonalds

Post by plain vanilla »

GAU8 wrote:
ProbuseniDolar wrote:Za moj studentski standard ovo je preskupo. Oticicu veceras tek da vidim kako sve to izgleda i kakvog je okusa. Ne namjeravam ovdje stalno jesti, tek mozda jednom mjesecno. Ko ima nek jede svaki dan u Mc sto se mene tice. Ja da imam milione ne bih se ovdje hranio jer je nezdravo. A ta prica za rudare i djecu boraca je bezvezna. Jesti ce u Mc isto koliko odu na cevape, koliko odu u neki restoran ili malo skuplji fast food. Ako neko djete rudara ne moze sebi da priusti da jede u Mc ne znaci da Mc ne treba da postoji. Svako ima svoje i to treba postovati.
Zar u Torte i to nije komad torte 5 KM, i casa soka prirodnog isto toliko?
Onda je MCD jeftin :oops:
Control panel

#59 Re: McDonalds

Post by Control panel »

zaritisinebrute wrote:kakvo god da imam misljenje o mc-u ili ujdurmi oko istog

uzasno mi smeta kad je nesto po "nasem standardu" "skupo" tj. kada je nekome nesto skupo odmah ona prica ma to samo guzonjnini sinovi kupuju ... bla bla bla tamo ne ide "raja" ... to je samo za pokazivanje ili to je sminkeraj

daleko od toga ... smatram da ce se pojedinici nafuravati na mc ali se pretjeruje sa jao to je skupo to je za guzonje

nidje veze
po onome sto sam vidio na slikama cijene su dosta nize nego po mc sirom evrope. tamo su isti brojevi kao kod nas ali u eurima. :D
homar

#60 Re: McDonalds

Post by homar »

Mislim da svoko pametan nema ništa protiv što se otvorio McD, ko može bolje široko mu polje. Nisam se zakleo da neću navratiti da nešto probam, ali u principu to je nezdrava hrana, i ja ću je izbjegavati. Posebno ću izvjegavati McD iz dva razloga, zato što se 90% hrane uvozi i drugi razlog što je jedan od suvlasnika čuveni bh gangster koji se ljubi sa betmenom.
Jack Be Nimble

#61 Re: McDonalds

Post by Jack Be Nimble »

Sta smeta cjenama? Zadnji put kada sam bio u Bosni obicno bi platio izmedju 7-9KM za cevape i pice.
Thug...

#62 Re: McDonalds

Post by Thug... »

manki wrote:
zazana wrote:I koliko je hamburger na kraju?
Evo od prije sahat :)

Image
Ja koliko ovdje vidim hamburger je 2KM a i chesseburger isto toliko gdje to ima kod nas?????tako da je cijena vise nego ok cak sta vise hamburger je kod nekih trovaca po 3KM zar nije to poenta, to sto ste se sad ufatili nekih menija kao skupo vam je nidje veze prica
zaritisinebrute

#63 Re: McDonalds

Post by zaritisinebrute »

ladyblue18 wrote:I hajmo manje price o pitama i cevapima da ne bi opet doslo do prebacivanja teme na BC.
Ta prica je vise toliko isforsirana, sada kad je Mc otvoren okrenimo se vise na pricu o kritikama, pohvalama, itd. a ne o pitama i cevapima.
ja sam samo spomenuo u kontekstu nezdravog ... stosta je nezdravo ... nije samo hrana u mc-u nezdrava ... :-D
Control panel wrote:

uzasno mi smeta kad je nesto po "nasem standardu" "skupo" tj. kada je nekome nesto skupo odmah ona prica ma to samo guzonjnini sinovi kupuju ... bla bla bla tamo ne ide "raja" ... to je samo za pokazivanje ili to je sminkeraj

daleko od toga ... smatram da ce se pojedinici nafuravati na mc ali se pretjeruje sa jao to je skupo to je za guzonje

nidje veze
po onome sto sam vidio na slikama cijene su dosta nize nego po mc sirom evrope. tamo su isti brojevi kao kod nas ali u eurima. :D
ja sam i ocekivao ovakve cijene ... zato me iznenadjuje ovoliko sokiranje cijenama ... ispade ja je hamburger trebao biti pola marke big mack 1,5 ... jer boze sve to stane u oko kolipacno je :lol:
Control panel

#64 Re: McDonalds

Post by Control panel »

zaritisinebrute wrote:
ladyblue18 wrote:I hajmo manje price o pitama i cevapima da ne bi opet doslo do prebacivanja teme na BC.
ja sam samo spomenuo u kontekstu nezdravog ... stosta je nezdravo ... nije samo hrana u mc-u nezdrava ... :-D
Control panel wrote:

nidje veze
ja sam i ocekivao ovakve cijene ... zato me iznenadjuje ovoliko sokiranje cijenama ... ispade ja je hamburger trebao biti pola marke big mack 1,5 ... jer boze sve to stane u oko kolipacno je :lol:
menu u mackanje je 7-8 eura
HAVANA

#65 Re: McDonalds

Post by HAVANA »

Jebo vas vise McDonalds :-) Radi,neka ga,kome je skupo ,nek ne ide.Kome je dobro ,nek ide.Kome nije dobro ,nek zaobidje.Ko bi da se cevapa napuca,nek se napuca.Ko bi klepa,nek ide na klepe. :roll:
Lakat Jebić

#66 Re: McDonalds

Post by Lakat Jebić »

HAVANA wrote:Jebo vas vise McDonalds :-) Radi,neka ga,kome je skupo ,nek ne ide.Kome je dobro ,nek ide.Kome nije dobro ,nek zaobidje.Ko bi da se cevapa napuca,nek se napuca.Ko bi klepa,nek ide na klepe. :roll:
sta cu ja, meni se nesto begova corba od jutros projela :D
JThomas

#67 Re: McDonalds

Post by JThomas »

ja bi sarme u kiselom kupusu, al' nije sezona :roll:

šta ću ja? :roll:
saim_adka

#68 Re: McDonalds

Post by saim_adka »

gledam slike i clipove i ibretim se raji.
ovo otvorenje govori sve o nama, mislim vecini...koliko smo jadni!
tuzno je to da se od jednog mcd-a pravi senzacija, informise na sve strane, prate sve faze radova do otvorenja, a jos tuznije sto je raja navalila ko iz gladne godine (niko nikad nije vidio hamburger, pomfrit i colu). eto sad konacno mozemo u eu jer imamo i mi mcd...tuzno je prvo sto sarajevo odavno nema burger, mcd, kfc, subway itd...jos tuznije narod koji je nagrnuo na otvorenje ko ce prije naruciti i pojesti prvi...

neko vrijeme ce biti IN kao i otvorenje alte i euforija za vapiano...frka trka, laktanje, pa kad splasne radice kao i svaki fast food. mozda malo intenzivnije dok se ne otvori jos koji na nekoj lokaciji, jer sigurno na tome nece stati :)

neka nama i toga na ponudi, veca ponuda u gradu, vise mozes birati sta zelis...al ta hrana meni licno nije privlacna. domaca kuhinja je zakon :D
Not My Idea

#69 Re: McDonalds

Post by Not My Idea »

@manki nasmigao si mi :-D
689908

#70 Re: McDonalds

Post by 689908 »

moze li ko da napise cijene
Brat

#71 Re: McDonalds

Post by Brat »

Zaletile se Bošnje u McD, zinula im zicagu. :roll:
Not My Idea

#72 Re: McDonalds

Post by Not My Idea »

Brat wrote:Zaletile se Bošnje u McD, zinula im zicagu. :roll:

Vjerujem da ti bas imas sretan i ispunjen zivot.
Jack Be Nimble

#73 Re: McDonalds

Post by Jack Be Nimble »

saim_adka wrote:gledam slike i clipove i ibretim se raji.
Nismo mi jedini, gdje god se otvorio McD po prvi put uvijek su iste slike. Djeca u prvom planu i ne mogu se najesti hamburgera i pomfrita. Nije do hrane, nego do brenda. I ja se ibretim kada vidim te slike bilo iz Bosne, Kine, Rusije itd, svugdje isto. Nista jadniji ili bolji nismo od drugih.
saim_adka

#74 Re: McDonalds

Post by saim_adka »

Jack Be Nimble wrote:
saim_adka wrote:gledam slike i clipove i ibretim se raji.
Nismo mi jedini, gdje god se otvorio McD po prvi put uvijek su iste slike. Djeca u prvom planu i ne mogu se najesti hamburgera i pomfrita. Nije do hrane, nego do brenda. I ja se ibretim kada vidim te slike bilo iz Bosne, Kine, Rusije itd, svugdje isto. Nista jadniji ili bolji nismo od drugih.
dokazali smo mi i ranije da nismo nesto posebni...al moj ibret ostaje kako god okrenes zemaljsku kuglu :D
Johnny_x

#75 Re: McDonalds

Post by Johnny_x »

"Vise volim rusko govno neg americku tortu"
Locked