McDonalds

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#401 Re: McDonalds

Post by ladyblue18 »

E moj Briselu kako vas stid nije :oops:

Mo'sh mislit, redovi zbog Starbucksa :oops:
hadzinicasa

#402 Re: McDonalds

Post by hadzinicasa »

ladyblue18 wrote:E moj Briselu kako vas stid nije :oops:

kao što rekoh par postova prije, da ne citiram samu sebe.....

ma seljaci ba.
vryzas

#403 Re: McDonalds

Post by vryzas »

26 ljudi ceka u redu :oops: :run:
Alfons Kauders

#404 Re: McDonalds

Post by Alfons Kauders »

Toto wrote:
sarajevsko_pivo wrote:
Toto wrote:A odakle McD uvozi so za pljeskavice??
Deutschland
Jao sto su in. Hamburgere uvoze iz Hamburga, so iz Salzburga, govedina iz Silcijske doline, kifle iz Toskane....jedino im voda za halu iz Miljacke. :D
sta fali, kad direkcija za ceste moze uvoziti stotine tona soli za posipanje puteva iz afrike, sto mcd ne bi uvozio jestivu so iz njemacke :D
VeDooo1gim

#405 Re: McDonalds

Post by VeDooo1gim »

Vece sranje u zivotu nisam probao , i jos cekao pola sata da udjem , i za 12 maraka ( kilu mesa) sam dobio 300 grama svakakvog smeca , hamburger precnika jafa keksa :) stane u zub :) pomfrit smjesan u odnosu na MCcains ili kako se vec pise , unutra suho nista nema nekakva ko mala sprcena krastavica ma katastrofa , i kola 2/3 case led i 1/3 kole i to sve vam spakuju i po usima 12 i 70 kf :)
shin

#406 Re: McDonalds

Post by shin »

VeDooo1gim wrote:Vece sranje u zivotu nisam probao , i jos cekao pola sata da udjem , i za 12 maraka ( kilu mesa) sam dobio 300 grama svakakvog smeca , hamburger precnika jafa keksa :) stane u zub :) pomfrit smjesan u odnosu na MCcains ili kako se vec pise , unutra suho nista nema nekakva ko mala sprcena krastavica ma katastrofa , i kola 2/3 case led i 1/3 kole i to sve vam spakuju i po usima 12 i 70 kf :)
Hamas, pomfrit i kola 12,70KM?

Lazes oko, ko ker.
leo karan

#407 Re: McDonalds

Post by leo karan »

otvaranje prvog mcd-a u moskvi

Image
GOLFER

#408 Re: McDonalds

Post by GOLFER »

vryzas wrote:

26 ljudi ceka u redu :oops: :run:
Cak 26 ljudi auuuuuuuuuuuuuu auuuuuuuuuuuu :-) A evi gradonacelnica i predsjednik otvorili isti :D nema gori su od nas :bih:
karanana

#409 Re: McDonalds

Post by karanana »

aaaaa odradili ga na kasi petaka.
ko ti je kriv kad ne gledas racun i ne vidis veliki cjenovnik iznad.
kritichar

#410 Re: McDonalds

Post by kritichar »

Narod je gladan :roll:
a da u Somaliji otvore McD, ne bi bilo troje u redu :D
Eleonora

#411 Re: McDonalds

Post by Eleonora »

link wrote:
VeDooo1gim wrote:Vece sranje u zivotu nisam probao , i jos cekao pola sata da udjem , i za 12 maraka ( kilu mesa) sam dobio 300 grama svakakvog smeca , hamburger precnika jafa keksa :) stane u zub :) pomfrit smjesan u odnosu na MCcains ili kako se vec pise , unutra suho nista nema nekakva ko mala sprcena krastavica ma katastrofa , i kola 2/3 case led i 1/3 kole i to sve vam spakuju i po usima 12 i 70 kf :)
ko te hebe kad ne znas naruciti. to sto si ti nama opisao je meni koji kosta 7.9KM. Zato si ga ti, intelektualac, platio 12.7KM to ptice znaju. Ili si jos svasta nesto iznarucivao, pa dosao nama ovdje malo bombe da bacas.
Sto napadoste covjeka. :lol:
BiH-x

#412 Re: McDonalds

Post by BiH-x »

leo karan wrote: otvaranje prvog mcd-a u moskvi

Image
Ovo mora da je photoshop :oops: Jedino u Sarajevu se ceka u red za McDonalds. Nigdje drugo.
karanana

#413 Re: McDonalds

Post by karanana »

cini mi se da su upravitelji/menadzeri dosli sa drugih lokacija, cini mi se srbija. valjda mjesec-dva dok se nedim i ostali totalno ne osamostale.
Comrad

#414 Re: McDonalds

Post by Comrad »

Ma ne morate postati slike, oni redovi nisu normalni domacim cobanima koji bi najradije da je ondje bilo 2-3 ljudi na ulazu. To je tako na cijelom svijetu. Pa ljudi izlazak igrice, filmova, karti za koncert, normala po svijetu postavljaju satore i cekaju u redovima, jedino mi glumimo ko nas to ne zanima. Normalno je da se u cevabdzinicama sjedi jedno drugom na glavi za patuljastim stolicama i stolovima, a ovo kao nije normalno.

Ponasate se ko skupina penzionera kojima sve zivo smeta, pustite te ljudi neka rade sta hoce. Sta mene zaboli koji q sto je bio toliki red ispred mcd? Mozda cu nekad tamo svratit, mozda i necu, ionako izbjegavam da placam 10KM za obrok koji kuci mogu napravit za 2KM, jedino ako bas moram nesto pojesti. Ne vidim zasto je neko papak jer je eto otisao odmah u mcd prvi dan, pa sta ako je.

Al ne mi smo najpametniji, najbolji, najljepsi, nas ne zanima nista moderno, mi smo cool...ma jesmo da izvinete, zadnja smo rupa na svirali. Prodjite malo svijetom pa cete se uvjerit.

Dolaze nove generacije i pomirite se s im. I budite sigurni, sutra kad vas dijete uzme za ruku i kaze tata sutra ujutro se otvara kingburger vodi me hocu prvi u red, da vidimo sta cete uradit. :run:
amrica

#415 Re: McDonalds

Post by amrica »

Sjedi, 1!

Procitaj ovo i kad naucis napamet, javi se :oops:
jedaneska wrote:bio sam u MCD :D
dug red bio, ali pravo brzo se kreće... oni na vratima puštaju svakih par minuta po 10-20 osoba...
sve što sam naručio bilo je upakovano precizno i sa smislom na prelijepu čvrstu tacnu koja sa strane ima široke rubove tako da se sve može nositi vrlo lako bez straha da isklizne i sl.
bilo mi je čudno da sam odmah bez problema našao mjesto, to nisam očekivao, ali začudo i za to imaju neki trik, jer mjesta uvijek ima bez obzira kolika gužva bila :shock:
otpakivanje je poseban užitak jer se sve presijava od čistoće i ljepote, u restoranu ide neka neutralna lagana melodija i sve je skockano tako da se čovjek osjeća ugodno i prijatno
prvo što sam probao bio je pomfrit i odmah sam osjetio da to nije pomfrit na koji smo navikli po našim "radnjama", ovaj pomfrit ima poseban ukus i jako je teško prestati uzimati jedan za drugim, idealno posoljen i narezan, ujednačene boje i nimalo natopljen...
big mac istina nema neku veličinu, ali ima snagu, prvi put sam osjetio šta znači ona "sitno ali dinamitno", ukus je fenomenalan, jer je sos tako sastavljen da prosječan normalan konzument ne može odoljeti...
kola sa ledom iz debele slamke koja pojačava doživljaj je preukusna i bez nje to ne bi bilo to
sve se jede lako i niko nikoga ne požuruje, jednom je svratila radnica i samo pogledala je li sve u redu, kao da želi pomoći ako bilo šta trebam, ali sve je bilo ok i ona je samo otišla po neku posebnu lopaticu za pod koja ima automatski zatvarač za mrvice i prašinu da ne bi slučajno nešto ostalo ne pobrisano...
sve je bilo na vrhunskom higijenskom i ugostiteljskom nivou, tako da nikakva zamjerka ne dolazi u obzir
na kraju sam krenuo da ostavim tacnu na predviđeno mjesto, ali je djevojka ljubazno preuzela i zahvalila...
kad sam izašao, osjetio sam tugu što je bilo potrebno 15-20-30 godina čekanja na ovako nešto, sjetio sam se svih dosadašnjih naslova o trovanjima i prljavštinama lokalnih grilova, izgoretina, grešaka, nezadovoljstva, prevara i šanerskog ponašanja kojim smo bili izloženi jedan dugi, predugi period...
nadam se da će barem od sada naši ugostitelji biti odgovorniji, disciplinovaniji i kulturniji, te da će i naši restorančići podići kvalitet i uslugu na viši nivo i krenuti u novu ozbiljniju tržišnu utakmicu...

živjeli Image
VenomousV

#416 Re: McDonalds

Post by VenomousV »

ja se jucer za 10 KM prejela :-)
6 mcnuggets, srednji pomfrit, srednja cola i pita od visanja :D
GAU8

#417 Re: McDonalds

Post by GAU8 »

link wrote:
ko te hebe kad ne znas naruciti. to sto si ti nama opisao je meni koji kosta 7.9KM. Zato si ga ti, intelektualac, platio 12.7KM to ptice znaju. Ili si jos svasta nesto iznarucivao, pa dosao nama ovdje malo bombe da bacas.
Sjooo eksperata sto se razumiju u McD :P :P
Hajde naucite i nas seljake sto ne znamo kako ide to tamo... :P :P
GOLFER

#418 Re: McDonalds

Post by GOLFER »

Hajmo realno... ona mrvica od hamburgera je nidje veze za te pare... preskupo i suludo... koliko god krili istinu frazama ''sitan i dinamitan'' i nekakvim pricama o debelim slamkicama :-) :-) :-) :-) stvari su jasne i tu su ispred nas...

hajde cekam vise te slike :D
leo karan

#419 Re: McDonalds

Post by leo karan »

jesi levat :lol:
Klon

#420 Re: McDonalds

Post by Klon »

dobro da si ovo postavio.
nasli ljudi znaju samo pljuvati po svemu sta se desava u Bosni i po svemu sto je bosansko.
swirl

#421 Re: McDonalds

Post by swirl »

BiH-x wrote:
leo karan wrote: otvaranje prvog mcd-a u moskvi

Image
Ovo mora da je photoshop :oops: Jedino u Sarajevu se ceka u red za McDonalds. Nigdje drugo.
:D :thumbup:

i samo u Sarajevu ovo, i samo u Sarajevu ono
GOLFER

#422 Re: McDonalds

Post by GOLFER »

leo karan wrote:
jesi levat :lol:

Koji primitivac :shock: :shock: :shock: :shock: ti nisi dostojan da krocis u McD... tamo jednostavne nikakve zamjerke ne dolaze u obzir!!! to je samo za civilizovane, visokoobrazovane gradjane, sta ti znas sta je sranje... to sto jedes kod kuce je Sr... a ne McD...
luciferino

#423 Re: McDonalds

Post by luciferino »

Mijenjam McDonalds za sherpu sarme od kiselog kupusa sa suhim mesom i tepsiju zeljanice. AKo hoce neko da trampi kefir za kolu, prihvatam i to.
winnie

#424 Re: McDonalds

Post by winnie »

jutros ja, 200 sira i 200 bureka, plus kefir... sve skupa 5KM. evo, tek sad sam prodisao.

sitno al' dinamitno :D
Cholina_Lokica

#425 Re: McDonalds

Post by Cholina_Lokica »

Ali pazi sviju koji pljuju, na mah su poletili prvi dan u red da stanu :lol:

Ja ne znam kako nasem narodu ne dosadi pljuvanje apsolutno svega, pogano do zla boga :-)
Locked