McDonalds

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
slobodni armirach

#351 Re: McDonalds

Post by slobodni armirach »

ovo je onaj krajiski specijalitet, vrlica sa piletinom :-D
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#352 Re: McDonalds

Post by Toto »

Ridjobrki wrote:Koji će biti prije otvoren: bihaćki ili banjalučki? Ja sam krajiški lokalpatriota pa mi mrsko ostavljat' pare u sarajevskom a prob'o bi i ja taj bigmek... Znal' se jel' im glamočki pomfrit?
McD guli krompir sorte Russet Burbank, poznat kod naske kao planinski krompir, bez kojeg nejma dobre krompirace i kljukuse a bogami i kvrguse.
E sad, jel koji Tatanka Iotanka donio krompir u Glamoc, prije vengo je Kolumbo otkrio Ameriku nije poznato ali je Burbank krompir patentiro Luther Burbank, koji je pored Forda i Edisona najpozntiji pionir americke industrijske revolucije.
Image
just principe

#353 Re: McDonalds

Post by just principe »

prolazim pored McD-a, zastanem i ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji bi cekali u redu po sahat vremena samo da isprobaju taj americki miracle, al haj :run:
Jack Be Nimble

#354 Re: McDonalds

Post by Jack Be Nimble »

SanskiBiser wrote:
Kako bi se Ameri tek na tufahije navukli :D
Mozda je dio Amerike gdje ja zivim, ali jos nisam upoznao Amera da voli tufahije. Dva zalogaja i toje sve. Cuo sam i od prijatelja istu pricu. Mogu hurmasice nekako, tulumbe, kadaif, ali nemoj tufahije.

Al evo sta jedna kokoska ima kazati o tufahijama skinuto sa yelpa "the apple comes out stuffed with some kind of walnut honey mixture. As long as it took to come out, you'd think it'd have been warm. Instead it was cold-ish, in a sickly kind of way. And the inside had a very unpleasant texture." :-)

Nego hoce li iko uslikati te sarajevske big mekove, kvoter paundere itd i postaviti slike??!!
GOLFER

#355 Re: McDonalds

Post by GOLFER »

Ko to smat wrote:Veceg papanluka od ovog u svojih 40 kuka nisam vidio.Cuj donio mu cevape u znak dobrodoslice.Ste je ovo ljudi moji pa jel ovo moguce.Jel bila koja poruka u stilu misu jedan sta ti radis u mom gradu znas li ti da se ovdje smije samo pita i cevap jest.Idi tamo odakle si doso pa tamo prodaji to smece.Ali vapace je 7 maruna mislim vrjedi tolko.Zgadise mi cevape.
Ako ti je to papanluk onda se ja pitam gdje si ti prezivio tih 40 kuka...

Svaka cast ljudima na ideji i realizaciji, onako bas mangupski, domisljato a u duhu dobrih obicaja i odnosa medju ljudima... Ali posto ti to ne razumijes ne kontam sto i ja ovo komentarisem... :roll:
Bitte_Halt_ja_ja

#356 Re: McDonalds

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

Vise kao marketinski trik, mada kod nas ima ljudi kod kojih vlada neki ozbiljan problem. Isto kao da ako odem u McD necu vise cevapa pojesti, jer pobogu samo jedno smijem jesti.

Danas sam otisao kad je nestala guzva na ulazu, pozderao hamburgere i moram reci da mi se odmah nesto u stomaku stvorilo, neki blok prema cevapima i piti. Izgleda da cu sad samo McD hranu, nema vise pite cevapi, amerika 4ever...fuck yeah!
zikamu

#357 Re: McDonalds

Post by zikamu »

Image

Image

Ne pretjerujte sa junk food-om, jerbo imate dobre sanse da izgledate poput polovice stanovnistva u "Obecanoj Zemlji"...
p206

#358 Re: McDonalds

Post by p206 »

jedaneska wrote:bio sam u MCD :D
dug red bio, ali pravo brzo se kreće... oni na vratima puštaju svakih par minuta po 10-20 osoba...
sve što sam naručio bilo je upakovano precizno i sa smislom na prelijepu čvrstu tacnu koja sa strane ima široke rubove tako da se sve može nositi vrlo lako bez straha da isklizne i sl.
bilo mi je čudno da sam odmah bez problema našao mjesto, to nisam očekivao, ali začudo i za to imaju neki trik, jer mjesta uvijek ima bez obzira kolika gužva bila :shock:
otpakivanje je poseban užitak jer se sve presijava od čistoće i ljepote, u restoranu ide neka neutralna lagana melodija i sve je skockano tako da se čovjek osjeća ugodno i prijatno
prvo što sam probao bio je pomfrit i odmah sam osjetio da to nije pomfrit na koji smo navikli po našim "radnjama", ovaj pomfrit ima poseban ukus i jako je teško prestati uzimati jedan za drugim, idealno posoljen i narezan, ujednačene boje i nimalo natopljen...
big mac istina nema neku veličinu, ali ima snagu, prvi put sam osjetio šta znači ona "sitno ali dinamitno", ukus je fenomenalan, jer je sos tako sastavljen da prosječan normalan konzument ne može odoljeti...
kola sa ledom iz debele slamke koja pojačava doživljaj je preukusna i bez nje to ne bi bilo to
sve se jede lako i niko nikoga ne požuruje, jednom je svratila radnica i samo pogledala je li sve u redu, kao da želi pomoći ako bilo šta trebam, ali sve je bilo ok i ona je samo otišla po neku posebnu lopaticu za pod koja ima automatski zatvarač za mrvice i prašinu da ne bi slučajno nešto ostalo ne pobrisano...
sve je bilo na vrhunskom higijenskom i ugostiteljskom nivou, tako da nikakva zamjerka ne dolazi u obzir
na kraju sam krenuo da ostavim tacnu na predviđeno mjesto, ali je djevojka ljubazno preuzela i zahvalila...
kad sam izašao, osjetio sam tugu što je bilo potrebno 15-20-30 godina čekanja na ovako nešto, sjetio sam se svih dosadašnjih naslova o trovanjima i prljavštinama lokalnih grilova, izgoretina, grešaka, nezadovoljstva, prevara i šanerskog ponašanja kojim smo bili izloženi jedan dugi, predugi period...
nadam se da će barem od sada naši ugostitelji biti odgovorniji, disciplinovaniji i kulturniji, te da će i naši restorančići podići kvalitet i uslugu na viši nivo i krenuti u novu ozbiljniju tržišnu utakmicu...

živjeli Image
fensi :mrgreen:
Rob_Atl

#359 Re: McDonalds

Post by Rob_Atl »

Ne debljaju se ameri od fast fooda nego jednostavno ljudi ne hodaju (mislim nema se gdje ni prohodat sve je autoput). Imas njih par koji trckaraju po naselju i to je to, dok po evropi (Bosni) ti ces najmanje kilometar-dva prohodati carsijom svaki dan, tako da mcd i ostali fast foods i nisu bas toliko losi ako se covjek pazi, i porcija cevapa ima oko 600 kalorija isto kao i big mac. Zato po Americi fast food ima los ugled jer je skoro pa pola amera debelo, al ne kontaju da ljudi ne hodaju,trckaraju i to...Samo sjedi u auto na drive tru naruci sebi i vozi kuci, to je to... Eto imamo i u Bosni debelih ljudi pa od cega su se oni udebljali? Sve je meni ok sto se otvorio MCD u Sa, ali slazem se da je malo pretjerano sto se prave tolike guzve itd... Al' ako cemo preko MCD u evropsku uniju neka onda :D
saim_adka

#360 Re: McDonalds

Post by saim_adka »

Rob_Atl wrote:Al' ako cemo preko MCD u evropsku uniju neka onda :D
tako se pricalo i kad je coca cola otvarala pogon u hadzicima
pa kad se vw poceo sklapati u vogosci
pa kad se otvarao prvi merkator
pa...evo dodjosmo i do mcd-a
sutra i do al-jazeere i cnn-a...

da hoce ikea doci pa da ko ljudi udjemo u eu
zonbirile

#361 Re: McDonalds

Post by zonbirile »

prvui su Ameri zabranili pušenje i reklamiranje duvana.Skontali da je odšteta i liječenje skuplje od profita duvanske industrije.Zato je Malboro i ostali brendovi sada dostupniji kod papunanaca.Englezi zabranili sva gazirana pića u školama,izbacuju automate za iste.Kod nas,otkrovljenje istog.Coca cola+McD.Dobri smo,Papua,Nova Gvineja još to nije spoznala,čari brze jnky food ishrane,oni što skontaše zakonskim propisima ukidaju.Po onoj narodnoj,čega se pametan stidi,budala se diči.
dottore

#362 Re: McDonalds

Post by dottore »

Image

pozz
Toto

#363 Re: McDonalds

Post by Toto »

dottore wrote:Image

pozz
100 % meso :thumbup: :bih:
cappy_tempo

#364 Re: McDonalds

Post by cappy_tempo »

za mene je kralj zivotanja janje sve dok ne probam lava :mrgreen: .

nego ja neku noc kad sam bio ne vidjoh ono cudo da ubacim onu perfektno napravljenu tacnu ili je kriv tako mocan,socan i fatalan hamburger od kojeg nisam znao kuda gonim :mrgreen:
cranberries

#365 Re: McDonalds

Post by cranberries »

Tuzlanski ce biti kada se izgradi Avaz centar. Drugi ce biti kod Ismeta i Mese na uglu ali tek u 2013 ovaj drugi.
Mostarski ce biti kada se izgradi Brodomerkur.
cranberries

#366 Re: McDonalds

Post by cranberries »

cappy_tempo wrote:za mene je kralj zivotanja janje sve dok ne probam lava :mrgreen: .

nego ja neku noc kad sam bio ne vidjoh ono cudo da ubacim onu perfektno napravljenu tacnu ili je kriv tako mocan,socan i fatalan hamburger od kojeg nisam znao kuda gonim :mrgreen:
od morske hrane najvise volim utopljenu janku :P
Attitude

#367 Re: McDonalds

Post by Attitude »

ja bi da jos jednom istaknem :x ako neko od ovih iz MD "slusa" da nema cole light!
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#368 Re: McDonalds

Post by plain vanilla »

cranberries wrote:Tuzlanski ce biti kada se izgradi Avaz centar. Drugi ce biti kod Ismeta i Mese na uglu ali tek u 2013 ovaj drugi.
pa sto ne otvore kod Mese i Ismeta prije..ta zgrada je gotova :?
neki

#369 Re: McDonalds

Post by neki »

plain vanilla wrote:
cranberries wrote:Tuzlanski ce biti kada se izgradi Avaz centar. Drugi ce biti kod Ismeta i Mese na uglu ali tek u 2013 ovaj drugi.
pa sto ne otvore kod Mese i Ismeta prije..ta zgrada je gotova :?
ma suplja..tuzla im je tek u planu, nema jos konkretnih lokacija
ProbuseniDolar

#370 Re: McDonalds

Post by ProbuseniDolar »

Grozno, ima hambas light, a nema cole light :x :x :x
Attitude

#371 Re: McDonalds

Post by Attitude »

8-) ima salata ako cemo cjepidlacit :razz: :D
shin

#372 Re: McDonalds

Post by shin »

Sjecam se prije par godina kada je David Copperfield dolazio u Sarajevo, raja se bunila, cak su i teme na forumima bile da li trebamo dopustiti sihirbazu dolazak u grad i koristenje crne magije.

Ista stvar sa McDonaldsom.
goibos

#373 Re: McDonalds

Post by goibos »

ima li ko pogled na Mcdonalds, da li se gužva smanjila?

rado bih na jedan hamburger . . .
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#374 Re: McDonalds

Post by ladyblue18 »

Sto se tice Tz, nisu je spominjali uopste, samo je spomenut Mo, Bl, i Ze.
Toto

#375 Re: McDonalds

Post by Toto »

A odakle McD uvozi so za pljeskavice??
Locked