McDonalds

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
madFlava

#276 Re: McDonalds

Post by madFlava »

Industrialyzer wrote:Pa covjek je otisao u McD i iznenadio se organizacijom , higijenom i svim ostalim elementima koji su ga docekali dole. Zar morate svi biti "pametnjakovici" i citirati ga i dodati neki idiotski komentar. Ja prvi najvise cijenim osoblje koje je ljubazno prema svakom gostu , kad mi dodje konobar i pita me : "Sta's ti ?" dodje mi da ustanem i odem , radije cu u Konzumu kupiit kolu i popiti je u parku nego da me takvi sluze :x Dalje , zalite se na cijene , pa pobogu sta ste ocekivali :roll: da za 2KM dobijes Big Mac , pomfrit i kolu a pri tome da ispred vas stoji gejsa ili neki crnac ( zavisi jeste li musko ili zensko ) i lagano vas rashladjuje palminim listom. Inace , stari ljudi kazu da se za dobrim konjem prasina dize , cini mi se da je McD dobar konj u ovom slucaju :-D Iskulirajte ljudi , nije vam McD najvaznija stvar u zivotu pa da toliko pricate i svadjate se oko njega. Meni kad se hamburger bude jeo , jescu ga u McD-u zato sto sam siguran da se necu otrovati.

:thumbup:

prvi normalan ;)
:thumbup: :thumbup: :faraon1:
*mima*

#277 Re: McDonalds

Post by *mima* »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Attitude

#278 Re: McDonalds

Post by Attitude »

jel jedino ja ovaj post vidim kao satiru? :D
Sookie McSue

#279 Re: McDonalds

Post by Sookie McSue »

jedaneska wrote:bio sam u MCD :D
dug red bio, ali pravo brzo se kreće... oni na vratima puštaju svakih par minuta po 10-20 osoba...
sve što sam naručio bilo je upakovano precizno i sa smislom na prelijepu čvrstu tacnu koja sa strane ima široke rubove tako da se sve može nositi vrlo lako bez straha da isklizne i sl.
bilo mi je čudno da sam odmah bez problema našao mjesto, to nisam očekivao, ali začudo i za to imaju neki trik, jer
Honore de Balzac, ovo-ono :lol: :lol: :lol:

evo mog poetičnog iskustva: ušla (bez čekanja u redu, ne bih ispred čekala ni da mi neko plati) sa kolegicom, stala u red, naručila, ostala zakinuta za iskustvo "prelijepe čvrste tacne" jer smo uzele za ponijeti, pojela sve i skontala da samo u pomfritu ima 470 kalorija :-)
neće me vidjeti narednih bar mjesec dana, ali da volim to jesti - volim :D
Lakat Jebić

#280 Re: McDonalds

Post by Lakat Jebić »

oni da znaju sta bi ja sve narucio, prvog bi me u red postavili :D
Moljito

#281 Re: McDonalds

Post by Moljito »

dug red bio, ali pravo brzo se kreće... oni na vratima puštaju svakih par minuta po 10-20 osoba...
sve što sam naručio bilo je upakovano precizno i sa smislom na prelijepu čvrstu tacnu koja sa strane ima široke rubove tako da se sve može nositi vrlo lako bez straha da isklizne i sl.
bilo mi je čudno da sam odmah bez problema našao mjesto, to nisam očekivao, ali začudo i za to imaju neki trik, jer mjesta uvijek ima bez obzira kolika gužva bila :shock:
otpakivanje je poseban užitak jer se sve presijava od čistoće i ljepote, u restoranu ide neka neutralna lagana melodija i sve je skockano tako da se čovjek osjeća ugodno i prijatno
prvo što sam probao bio je pomfrit i odmah sam osjetio da to nije pomfrit na koji smo navikli po našim "radnjama", ovaj pomfrit ima poseban ukus i jako je teško prestati uzimati jedan za drugim, idealno posoljen i narezan, ujednačene boje i nimalo natopljen...
big mac istina nema neku veličinu, ali ima snagu, prvi put sam osjetio šta znači ona "sitno ali dinamitno", ukus je fenomenalan, jer je sos tako sastavljen da prosječan normalan konzument ne može odoljeti...
kola sa ledom iz debele slamke koja pojačava doživljaj je preukusna i bez nje to ne bi bilo to
sve se jede lako i niko nikoga ne požuruje, jednom je svratila radnica i samo pogledala je li sve u redu, kao da želi pomoći ako bilo šta trebam, ali sve je bilo ok i ona je samo otišla po neku posebnu lopaticu za pod koja ima automatski zatvarač za mrvice i prašinu da ne bi slučajno nešto ostalo ne pobrisano...
sve je bilo na vrhunskom higijenskom i ugostiteljskom nivou, tako da nikakva zamjerka ne dolazi u obzir
na kraju sam krenuo da ostavim tacnu na predviđeno mjesto, ali je djevojka ljubazno preuzela i zahvalila...
kad sam izašao, osjetio sam tugu što je bilo potrebno 15-20-30 godina čekanja na ovako nešto, sjetio sam se svih dosadašnjih naslova o trovanjima i prljavštinama lokalnih grilova, izgoretina, grešaka, nezadovoljstva, prevara i šanerskog ponašanja kojim smo bili izloženi jedan dugi, predugi period...
nadam se da će barem od sada naši ugostitelji biti odgovorniji, disciplinovaniji i kulturniji, te da će i naši restorančići podići kvalitet i uslugu na viši nivo i krenuti u novu ozbiljniju tržišnu utakmicu...

živjeli Image
Buraz bio sam U MC x puta u toku ovih zadnjih 15 godina ali ovo ti sto si doživio izaziva mi erekciju ....
Svaka ti čast :mrgreen:
Not My Idea

#282 Re: McDonalds

Post by Not My Idea »

bilo mi je čudno da sam odmah bez problema našao mjesto, to nisam očekivao, ali začudo i za to imaju neki trik, jer mjesta uvijek ima bez obzira kolika gužva bila :shock:
otpakivanje je poseban užitak jer se sve presijava od čistoće i ljepote, u restoranu ide neka neutralna lagana melodija i sve je skockano tako da se čovjek osjeća ugodno i prijatno
prvo što sam probao bio je pomfrit i odmah sam osjetio da to nije pomfrit na koji smo navikli po našim "radnjama", ovaj pomfrit ima poseban ukus i jako je teško prestati uzimati jedan za drugim, idealno posoljen i narezan, ujednačene boje i nimalo natopljen...
big mac istina nema neku veličinu, ali ima snagu, prvi put sam osjetio šta znači ona "sitno ali dinamitno", ukus je fenomenalan, jer je sos tako sastavljen da prosječan normalan konzument ne može odoljeti...
kola sa ledom iz debele slamke koja pojačava doživljaj je preukusna i bez nje to ne bi bilo to
sve se jede lako i niko nikoga ne požuruje, jednom je svratila radnica i samo pogledala je li sve u redu, kao da želi pomoći ako bilo šta trebam, ali sve je bilo ok i ona je samo otišla po neku posebnu lopaticu za pod koja ima automatski zatvarač za mrvice i prašinu da ne bi slučajno nešto ostalo ne pobrisano...
sve je bilo na vrhunskom higijenskom i ugostiteljskom nivou, tako da nikakva zamjerka ne dolazi u obzir
na kraju sam krenuo da ostavim tacnu na predviđeno mjesto, ali je djevojka ljubazno preuzela i zahvalila...
kad sam izašao, osjetio sam tugu što je bilo potrebno 15-20-30 godina čekanja na ovako nešto, sjetio sam se svih dosadašnjih naslova o trovanjima i prljavštinama lokalnih grilova, izgoretina, grešaka, nezadovoljstva, prevara i šanerskog ponašanja kojim smo bili izloženi jedan dugi, predugi period...
nadam se da će barem od sada naši ugostitelji biti odgovorniji, disciplinovaniji i kulturniji, te da će i naši restorančići podići kvalitet i uslugu na viši nivo i krenuti u novu ozbiljniju tržišnu utakmicu...

živjeli Image
winnie wrote:evo prvi pravi izvjestaj s lica mjesta. jest' da je malo PR-ovski nastrojen, al' ja vjerujem na dozivljaju.
hvala za info.

Zox wrote:Bio sam i ja, sve je bezveze, tacna je plitka, pomfrit neravnomjerno namocen i mozes prestati uzimati jedan za drugim kad god hoces. Coca cola je bezukusna, a slamka uska. Shvatio sam da u ovih 30 godina nismo propustili nista.
Mrkv... pardon, Zox
:lol: :lol: :lol:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#283 Re: McDonalds

Post by Dado dijasporitus »

SanskiBiser wrote:Neka MCD u Rajvosa, kad ja iz provincije dodjem da imam sta ponijeti kuci i staviti na Televizor (ambalaze, igracke) 54 Cm ekran CRT BEKO :oops: i corluciti komsijama :lol:

Bitno da je su Sarajlije vec odgovorile na otvaranje prvog MCD u Bosnia otvaranjem Ziba's Pitas u Portlandu, USA :lol:

http://www.zibaspitas.com/

http://www.yelp.com/biz/zibas-pitas-portland

Hladni pitarski rat (i ne mislim na navijace Sarajeva :oops: )

Ha jah, samo nek se nastave zajebaJati sa svojim McD's.

"We will bury you" :D :evil:

Zapravo svaki veci grad u USA vec ima barem po jednu buregdzinicu.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#284 Re: McDonalds

Post by ladyblue18 »

Lakat Jebić wrote:oni da znaju sta bi ja sve narucio, prvog bi me u red postavili :D
Josh nisi otiso? :D

Haman pa cemo ti morati traziti stelu dole da te puste preko reda :mrgreen:
Rouvitsa

#285 Re: McDonalds

Post by Rouvitsa »

čitav dan se premišljam dal' da odem i po taj Big Mac al' me fkt stid ne znam kako da ga zagrizem... :-)
ladyblue18

#286 Re: McDonalds

Post by ladyblue18 »

morti wrote:Jel ovaj na klipu sa "Ziba Pitom" kaže "...taste of Baltics..." il se meni čini.

Ma ajde, Baltik, Balkan, gore dole par milja... :D
Ne cini :cry: :lol:
Lakat Jebić

#287 Re: McDonalds

Post by Lakat Jebić »

ladyblue18 wrote:
Lakat Jebić wrote:oni da znaju sta bi ja sve narucio, prvog bi me u red postavili :D
Josh nisi otiso? :D

Haman pa cemo ti morati traziti stelu dole da te puste preko reda :mrgreen:
ja bih bio vrlo zahvalan :D
slobodni armirach

#288 Re: McDonalds

Post by slobodni armirach »

Rouvitsa wrote:čitav dan se premišljam dal' da odem i po taj Big Mac al' me fkt stid ne znam kako da ga zagrizem... :-)
:lol: :lol: :lol: :lol:

bit ce valjda naputaka s koje strane treba da se pridje 'dinamitnom' Macu
karanana

#289 Re: McDonalds

Post by karanana »

kakve su im hale?
Rouvitsa

#290 Re: McDonalds

Post by Rouvitsa »

[/quote]
:lol: :lol: :lol: :lol:

bit ce valjda naputaka s koje strane treba da se pridje 'dinamitnom' Macu[/quote]

evo googlam al' nema nikakvih uputstava... :-)
Irm@

#291 Re: McDonalds

Post by Irm@ »

ja sam bila u McCafe otisla po kafu za ponijeti..i promatrala dok sam cekala da se donesu poklopci :D
helem..svidja mi se kako je uredjeno..primamljivo..
u hali nazalost nisam bila :D ali posto svi znamo da se po hali kafana poznaje morat cu maksuz otici :-D :D
inace..kafa je bas poskupa..kolaci izgledaju divno..
bila sam iznenadjena da ljudi u 9 ujutro jedu u McDonalds-u..meni je to prerano za takvu hranu...
sve u svemu..napalila sam se od ovog posta od jedaneske :-D :D ali ja to nisam uspjela tako dozivjeti :-D :D
karanana

#292 Re: McDonalds

Post by karanana »

pa jeli breakfast meni tako rano ujutro?

joj...nista dok osobno ne odem....toliko mnogo pitanja, toliko shturih informacija, uz izuzetak jedanaeskinog posta.
Industrialyzer

#293 Re: McDonalds

Post by Industrialyzer »

Irm@ wrote:ja sam bila u McCafe otisla po kafu za ponijeti..i promatrala dok sam cekala da se donesu poklopci :D
u hali nazalost nisam bila :D ali posto svi znamo da se po hali kafana poznaje morat cu maksuz otici :-D :D
bila sam iznenadjena da ljudi u 9 ujutro jedu u McDonalds-u..meni je to prerano za takvu hranu...
sve u svemu..napalila sam se od ovog posta od jedaneske :-D :D ali ja to nisam uspjela tako dozivjeti :-D :D

Sad kad te pocnu bombardovati na PP :lol: :lol: :lol:

Ja odoh veceras , mrsko mi praviti kod kuce da jedem , steta sto nemaju dostavu :mrgreen:
slobodni armirach

#294 Re: McDonalds

Irm@ wrote:ja sam bila u McCafe otisla po kafu za ponijeti..i promatrala dok sam cekala da se donesu poklopci :D
:lol: :lol: :lol:

sve ba poguzije, :-D i kukakaju kako se nema para a svi bosih nogu spavaju :D
ladyblue18

#295 Re: McDonalds

Post by ladyblue18 »

Karanana, maksuz za tebe

Image

:D
Irm@

#296 Re: McDonalds

Post by Irm@ »

@karanana: pa nisam zagledala sta su ljudi jeli :D ali meni je Mc hrana sabahom prejaka za zeludac :-D a stvarno ce biti najbolje da odes sam..to je poseban dozivljaj..kao kad smo dobili prvi lanc paket u ratu :-D :D
Lakat Jebić

#297 Re: McDonalds

Post by Lakat Jebić »

ma jebo hale, imam BBI za to :D
Šef

#298 Re: McDonalds

Post by Šef »

Lakat Jebić wrote:ma jebo hale, imam BBI za to :D
:lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
slobodni armirach

#299 Re: McDonalds

mozda karananu interesuju i zenski sektor zahoda, ..vidim pita u mnozini :-D
zenny

#300 Re: McDonalds

Post by zenny »

nisam se osjec'o k'o da sam u McDonaldsu.. mozda neki drugi put :-)
Locked