jedaneska wrote:bio sam u MCD
dug red bio, ali pravo brzo se kreće... oni na vratima puštaju svakih par minuta po 10-20 osoba...
sve što sam naručio bilo je upakovano precizno i sa smislom na prelijepu čvrstu tacnu koja sa strane ima široke rubove tako da se sve može nositi vrlo lako bez straha da isklizne i sl.
bilo mi je čudno da sam odmah bez problema našao mjesto, to nisam očekivao, ali začudo i za to imaju neki trik, jer mjesta uvijek ima bez obzira kolika gužva bila
otpakivanje je poseban užitak jer se sve presijava od čistoće i ljepote, u restoranu ide neka neutralna lagana melodija i sve je skockano tako da se čovjek osjeća ugodno i prijatno
prvo što sam probao bio je pomfrit i odmah sam osjetio da to nije pomfrit na koji smo navikli po našim "radnjama", ovaj pomfrit ima poseban ukus i jako je teško prestati uzimati jedan za drugim, idealno posoljen i narezan, ujednačene boje i nimalo natopljen...
big mac istina nema neku veličinu, ali ima snagu, prvi put sam osjetio šta znači ona "sitno ali dinamitno", ukus je fenomenalan, jer je sos tako sastavljen da prosječan normalan konzument ne može odoljeti...
kola sa ledom iz debele slamke koja pojačava doživljaj je preukusna i bez nje to ne bi bilo to
sve se jede lako i niko nikoga ne požuruje, jednom je svratila radnica i samo pogledala je li sve u redu, kao da želi pomoći ako bilo šta trebam, ali sve je bilo ok i ona je samo otišla po neku posebnu lopaticu za pod koja ima automatski zatvarač za mrvice i prašinu da ne bi slučajno nešto ostalo ne pobrisano...
sve je bilo na vrhunskom higijenskom i ugostiteljskom nivou, tako da nikakva zamjerka ne dolazi u obzir
na kraju sam krenuo da ostavim tacnu na predviđeno mjesto, ali je djevojka ljubazno preuzela i zahvalila...
kad sam izašao, osjetio sam tugu što je bilo potrebno 15-20-30 godina čekanja na ovako nešto, sjetio sam se svih dosadašnjih naslova o trovanjima i prljavštinama lokalnih grilova, izgoretina, grešaka, nezadovoljstva, prevara i šanerskog ponašanja kojim smo bili izloženi jedan dugi, predugi period...
nadam se da će barem od sada naši ugostitelji biti odgovorniji, disciplinovaniji i kulturniji, te da će i naši restorančići podići kvalitet i uslugu na viši nivo i krenuti u novu ozbiljniju tržišnu utakmicu...
živjeli