McDonalds

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
daxon

#151 Re: McDonalds

Post by daxon »

Michun wrote:
rashtiman wrote:Malo je reci da je skupo
Cevapi 8 KM, bez jogurta ili kole.
Meni 8.50 KM.
Kako je skupo?
Ko mi kaze da se ne moze najesti od menija, folira. Osim ako nema 120 kg...takvima je i 20 cevapa malo.
Ako se nije šta od jutros promjenilo, ćevapi (deset u po) u 95 % ćevabdžinica za koje znam su 5, 00 KM.
Baš me zanima gdje si to naletio(la) na te od 8, 00 KM? :shock:
dottore

#152 Re: McDonalds

Post by dottore »

Koliko se placa CocaCola, i da li se moze dosipati poslije?

^^^sad su cevapi po gradu 6KM, jogurat je 1KM :thumbup:
pustopoljina

#153 Re: McDonalds

Post by pustopoljina »

Wox wrote:
BiH-x wrote:
Wox wrote:Da li bi ste dopustili svojoj djevojci da sama ode u MD?
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
:?
je li na stakama djevojka?
clansman

#154 Re: McDonalds

Post by clansman »

dajte ba dosta je vise tih prepucavanja, nek neko (ko je bio) napise svoja iskustva. okus hrane, cijene manje-vise znamo, usluga, kolicina, nesto sto se moze realno i objektivno prenijeti, a ne sada da po forumu prosipate neke svoje frustracije... problem neki?
689908

#155 Re: McDonalds

Post by 689908 »

moze li neko napisati citav cjenovnik
Edin H.

#156 Re: McDonalds

Post by Edin H. »

Nikad robom - Mirko i Slavko :-)

Gdje ces je pustiti samu u McDonalds, zar ne vidje koje lafcine tamo dolaze :D
Edin H.

#157 Re: McDonalds

Post by Edin H. »

689908 wrote:moze li neko napisati citav cjenovnik
Je'l sa kecapom ili bez?
Rob_Atl

#158 Re: McDonalds

Post by Rob_Atl »

Ovdje u Americi jedem MCD samo kad prigusti, dakle ako sam u pijanom stanju negdje u parku, jezeru itd. Da idem maksuz ne idem, ali eto nije lose ovdje imamo "dolar" menu tako da je McChiken i obicni hamburgeri kostaju dolar, pa tako da se podmirimo i svi dobri! Treba uvesti i u Bosni marka menu kakva bi to navala bila :D
just principe

#159 Re: McDonalds

Post by just principe »

dottore wrote:Koliko se placa CocaCola, i da li se moze dosipati poslije?

cevapi su bili 5 KM, nije valjda da su od danas poskupili :? :roll:
samo_ovaj_put

#160 Re: McDonalds

Post by samo_ovaj_put »

mrkva 6
zeljo 6
ferhatovic 7
hodzic 7
specijal 5
nune 5

i kolike su sad cijene?
Last edited by samo_ovaj_put on 20/07/2011 22:30, edited 1 time in total.
dottore

#161 Re: McDonalds

Post by dottore »

just principe wrote:

bili 7 KM bas bas dugo, gledam neki dan, 6KM :thumbup:
Edin H.

#162 Re: McDonalds

Post by Edin H. »

dottore wrote:
just principe wrote:

bili 7 KM bas bas dugo, gledam neki dan, 6KM :thumbup:
Sto ti je konkurencija :D
pustopoljina

#163 Re: McDonalds

Post by pustopoljina »

Wox wrote:
pustopoljina wrote:

je li na stakama djevojka?
Ne, nije.

Priznaj da kad bi pustio djevojku samu da ode u MD i kad bi se vratila kuci da bi je obavezno pitao koliko je kalorija i proteina unijela u sebe!!
ne znam kako je tu- ali ovdje na tacnama imas papir,a na poledjini papira kalorijsku tabelu :lol:
reci joj da ti donese, ako ima i tu.
:-) :roll:
nisi ti dobar nikako :-)
p206

#164 Re: McDonalds

Post by p206 »

kad ste zadnji put bili u ćevabdžinici??
kod Želje je 6 KM ima 100 godina
JThomas

#165 Re: McDonalds

Post by JThomas »

u krivim ćevabdžinicama jedete :D
just principe

#166 Re: McDonalds

Post by just principe »

samo_ovaj_put wrote:mrkva 6
zeljo 6
ferhatovic 7
hodzic 7
specijal 5
nune 5

i kolike su sad cijene?

pa vjerovatno su samo ti spustili sto su bili 7 na 6, a ti od petaka gdje sam i ja jeo ostaju petaka ( pretpostavljam, al provjericu pa javim ) :-) :-)
just principe

#167 Re: McDonalds

Post by just principe »

p206 wrote:kad ste zadnji put bili u ćevabdžinici??
kod Želje je 6 KM ima 100 godina

pa dobro neki se hrane u skupim cevabdzinicama, pa ne znaju, a meni su vala isti i oni od 5, 6 i 7 :D zato najjeftiniji idu :-)
Spejs

#168 Re: McDonalds

Post by Spejs »

Mcdonalds je govno upakovano u celofan i omotano ukrasnom mašnom.

Moja noga tamo kročiti neće.
JThomas

#169 Re: McDonalds

Post by JThomas »

samo_ovaj_put wrote:mrkva 6
zeljo 6
ferhatovic 7
hodzic 7
specijal 5
nune 5

i kolike su sad cijene?
koliko ja znam iste tolike. s tim da je mrkva bio digao na 7 (ne znam kad je spustio?), a nune je jedno kratko vrijeme držao 6 pa je vratio.
stecak

#170 Re: McDonalds

Post by stecak »

clansman wrote:dajte ba dosta je vise tih prepucavanja, nek neko (ko je bio) napise svoja iskustva. okus hrane, cijene manje-vise znamo, usluga, kolicina, nesto sto se moze realno i objektivno prenijeti, a ne sada da po forumu prosipate neke svoje frustracije... problem neki?
:zzzz:
Last edited by stecak on 20/07/2011 22:56, edited 1 time in total.
GAU8

#171 Re: McDonalds

Post by GAU8 »

ladyblue18 wrote:I hajmo manje price o pitama i cevapima da ne bi opet doslo do prebacivanja teme na BC.
Ta prica je vise toliko isforsirana, sada kad je Mc otvoren okrenimo se vise na pricu o kritikama, pohvalama, itd. a ne o pitama i cevapima.
Pita i cevap nema veze s politikom.

To su sve jela, i o cemu molim te da pricamo nego o hrani. Necemo o baletu i likovnoj umjetnosti na McD temi
saxaholics

#172 Re: McDonalds

Post by saxaholics »

Ma znaju i ameri sta valja :)
nepredvidiva

#173 Re: McDonalds

Post by nepredvidiva »

Ne znam zašto se toliko svađate i uspoređujete ćevape, pite, domaća jela i McDonald's. Nije vrijedno uspoređivati ih, to su sasvim različite vrste jela, a vjerujem da ničiji ukus nije isti, pa stoga ni svačije mišljenje nije isto.
Ispadamo veći papci kad se svađamo oko toga, zar nije ljepše dati svoj komentar i uvažiti tuđi? Ljudi odrastite! McDonald's ne predstavlja nikakvu konkurenciju domaćim jelima, pogotovo ne ćevapima, stranci i turisti dolaze u Sarajevo isključivo zbog ćevapa i pite, njima McDonald's nije zanimljiv ni sekunde. ;-)

Što se tiče cijena, mislim da su prihvatljive za naše standarde. Uspoređujući ih sa drugim zemljama u Europi, približne su, ako ne i niže. U dosta zemalja u Europi cijene su upravo u valuti €. Sigurno nitko od nas neće jesti tamo svaki dan, pa stoga zaista mislim da je par puta mjesečno sasvim ok otići u McDonald's i izdvojiti nekih 10-15 KM za solidan obrok, naravno tko voli i tko želi. :-D

Gdje god se u svijetu otvorilo neko fancy mjesto, bila je navala prvih par dana. Ljudi hoće da probaju (a vjerujem da većina njih nije nikad), zašto im to uskratiti? Ovakve gužve neće biti za tjedan dana, u to sam potpuno sigurna. 8-)

Treba biti sretni što se naš grad obnovio, nevezano za McDonald's, trebamo raditi na tome da naš grad bude privlačan prvo nama, pa onda strancima i posjetiocima. Divno je znati da se na mjestu nekadašnjeg ekspres restorana "Bosna" otvorio novi restoran, a sasvim je nebitno njegovo ime i brend. Dragi ljudi, trebamo biti sretni što koristimo bar nešto domaće u jednom od ovakvih restorana, da zapošljavamo više od stotinu mladih ljudi i da konačno bar po jednom ovakvom restoranu kvalificiramo i našu državu na nekoj možda sasvim nebitnoj listi restorana. 8-)

Drago moje Sarajevo, budi mi lijepo još milijun godina, sa ili bez stranih restorana, ja te ipak volim najviše! ;-) :thumbup: :bih:
saxaholics

#174 Re: McDonalds

Post by saxaholics »

nepredvidiva wrote:Ne znam zašto se toliko svađate i uspoređujete ćevape, pite, domaća jela i McDonald's. Nije vrijedno uspoređivati ih, to su sasvim različite vrste jela, a vjerujem da ničiji ukus nije isti, pa stoga ni svačije mišljenje nije isto.
Ispadamo veći papci kad se svađamo oko toga, zar nije ljepše dati svoj komentar i uvažiti tuđi? Ljudi odrastite! McDonald's ne predstavlja nikakvu konkurenciju domaćim jelima, pogotovo ne ćevapima, stranci i turisti dolaze u Sarajevo isključivo zbog ćevapa i pite, njima McDonald's nije zanimljiv ni sekunde. ;-)

Što se tiče cijena, mislim da su prihvatljive za naše standarde. Uspoređujući ih sa drugim zemljama u Europi, približne su, ako ne i niže. U dosta zemalja u Europi cijene su upravo u valuti €. Sigurno nitko od nas neće jesti tamo svaki dan, pa stoga zaista mislim da je par puta mjesečno sasvim ok otići u McDonald's i izdvojiti nekih 10-15 KM za solidan obrok, naravno tko voli i tko želi. :-D

Gdje god se u svijetu otvorilo neko fancy mjesto, bila je navala prvih par dana. Ljudi hoće da probaju (a vjerujem da većina njih nije nikad), zašto im to uskratiti? Ovakve gužve neće biti za tjedan dana, u to sam potpuno sigurna. 8-)

Treba biti sretni što se naš grad obnovio, nevezano za McDonald's, trebamo raditi na tome da naš grad bude privlačan prvo nama, pa onda strancima i posjetiocima. Divno je znati da se na mjestu nekadašnjeg ekspres restorana "Bosna" otvorio novi restoran, a sasvim je nebitno njegovo ime i brend. Dragi ljudi, trebamo biti sretni što koristimo bar nešto domaće u jednom od ovakvih restorana, da zapošljavamo više od stotinu mladih ljudi i da konačno bar po jednom ovakvom restoranu kvalificiramo i našu državu na nekoj možda sasvim nebitnoj listi restorana. 8-)

Drago moje Sarajevo, budi mi lijepo još milijun godina, sa ili bez stranih restorana, ja te ipak volim najviše! ;-) :thumbup: :bih:
:thumbup:
Brankovac

#175 Re: McDonalds

Post by Brankovac »

Jedva čekam da uvedu od idućeg mjeseca McChevap.
Locked