McDonalds

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
madner

#1026 Re: McDonalds

Post by madner »

Eleonora wrote:
madner wrote:Evo ja bio u Beogradu i tamo se izderao na one sto rade. I kako to nisi vidjela? Kako te nije stid sada reci da toga nema kada sam ja zivi svjedok?

Sjecam se i teksta:
Meni mali kolu, jeli, nije vam dosta sto smo vam sokak svojim parama asfaltirali jos i ovo hocete, vlasi jedni.
Ti si lud.
Pa istina ziva, dok su se ovdje vozali tramvajem po Beogradu su gacali u blatu. To su cinjenice.
--merima--

#1027 Re: McDonalds

Post by --merima-- »

Nisam čitala sve komentare, nije mi se dalo...

Bila juče, pojela hamburger sa piletinom od 4,80KM i malu kolu (0,25L) od 2KM. Bio je poprilično ukusan, bilo je malo salate od kupusa i majoneza a što je najvažnije za mene nije me uhvatila žgaravica od njega jer sam trudnica a sa ćevapima imam pravo problema kad ih pojedem, probavljam ih dva dana :x .
Nevidjoh koliki je taj hamburger od 2KM, vjerovatno dva zalogaja, jer je i ovaj od 4,8 KM, pomali, ali ja to možda gledam drugačijim oćima radi moga stanja :shock:

U svakom slučaju otići ću ponovo, a kao što neki kažu rjeđe nego što sam mislila, radi odnosa cijene i količine koja se dobije...
mig

#1028 Re: McDonalds

Post by mig »

madner wrote:Cek da skontam. Ako radis na salteru to ti je u opisu posla. A ako radis u najnizoj klasi restorana to je nesto nepojmivo? :D
Ovde da :D
madner

#1029 Re: McDonalds

Post by madner »

Da sam maliciozan rekao bih da nam prodajes muda pod bubrege, ali posto nisam samo cu reci da sa skepsom uzimam ovaj komentar koji ne izgleda povezan sa realnoscu.
Mr Hiccup

#1030 Re: McDonalds

Post by Mr Hiccup »

clarion_ wrote:Danas bio, "odradio Big Mac Menu, tj. Big MAC, Cola 0.5l puna leda
jedan trik za ubuduce... narucuj kolu bez leda, jer je ona svakako hladna, a aparat je podesen da 0.5 dozu sipa kao da je led u casi. kada napuni taj nivo, a narudzba je bez leda, upolsenik je duzan opet pritisnuti dugme za sipanje i napuniti casu do vrha. :wink:

works every time... doduse u evorpi, ovdje jos nisam isao :)
mig

#1031 Re: McDonalds

Post by mig »

madner wrote:Da sam maliciozan rekao bih da nam prodajes muda pod bubrege, ali posto nisam samo cu reci da sa skepsom uzimam ovaj komentar koji ne izgleda povezan sa realnoscu.
Ti si taj koji mi se obratio sa provokacijom i ne znam kakve odgovore od mene nakon takvog nastupa ocekujes.

U svakom slucaju, pozz.
esso_sa

#1032 Re: McDonalds

Post by esso_sa »

Meni je vala i draze da dobijem manje cole nego sto treba. Mislim da je upravo ta cola i najgora po pitanju zdravlja i kalorija u odnosu na sve ostalo sto mozes pojest u mcd-u
Treba popit onoliko koliko ti je potrebno cisto da se ne udavis i ne pocnes stucat i tu treba i stat :lol:
SundanceKid

#1033 Re: McDonalds

Post by SundanceKid »

U principu kad prodje pocetna euforija u kojoj svi pricaju o McDonaldsu, i u kojoj McDonalds cool, tek se otvorio, i bla bla.. 90% ljudi ce se okrenut cevapima, i starim dobrim alternativama, picama na komad, pekarama, hamburgerima kod "trovaca" i slicno.. Ma koliko MD bio popularan, provjeren, na kraju se sve svede na dubinu novcanika. Niko (ili vrlo rijetki), tu mislim na mlade osobe prvenstveno, nece ici da se najede za 10 i kusur KM, kad to moze uraditi u pola jeftinije. A i daleko je to od nase zdrave mamine kuhinje na koju smo navikli, pa kad ljudi malo i o tome razmisle, McDonalds ce bit tu cisto onako, radi ceifa s vremena na vrijeme...a nikako kao redovna destinacija.. Moje misljenje...
otherside

#1034 Re: McDonalds

Post by otherside »

mig wrote:
madner wrote:Cek da skontam. Ako radis na salteru to ti je u opisu posla. A ako radis u najnizoj klasi restorana to je nesto nepojmivo? :D
prvo, ovdje ljudi maksuz dodju da ispricaju scenu iz McD - ili konflikt ili kako se neko obukao ili kako se neko provalio kod narudzbe a onda to poprate komentarom o jadnim radnicima koji svasta trpe...a u pozadini komentara je cinjenica da su doticni otisli u McD al' je ofirno to samo tako spomenuti...mora se zamaskirati nekim spektaklom koji se bas tad desio.
@mig - salterski radnici su najizlozenija radna populacija i njih fakat treba zaliti. ako je tebi normala na njih se istresati onda nisi daleko od ovih sto se spominju u "scenama" iz McD.
black

#1035 Re: McDonalds

Post by black »

hajde evo i kad bi zanemario prevelike cijene u odnosu na kolicinu, ne mogu zanemariti ukus tj neukus npr big meka, ne znam kako neko moze lagati sebe da je to nesto wauu ukusno ili da nije skupo :mrgreen:
mig

#1036 Re: McDonalds

Post by mig »

otherside wrote:prvo, ovdje ljudi maksuz dodju da ispricaju scenu iz McD - ili konflikt ili kako se neko obukao ili kako se neko provalio kod narudzbe a onda to poprate komentarom o jadnim radnicima koji svasta trpe...a u pozadini komentara je cinjenica da su doticni otisli u McD al' je ofirno to samo tako spomenuti...mora se zamaskirati nekim spektaklom koji se bas tad desio.
@mig - salterski radnici su najizlozenija radna populacija i njih fakat treba zaliti. ako je tebi normala na njih se istresati onda nisi daleko od ovih sto se spominju u "scenama" iz McD.
Rekla sam da je ocekivano, a ne normalno. Nijedan salterski sluzbenik nije postedjen nemilih scena, ali restoranski radnici, ma koliko restoran niskog ranga bio, retko kada na dnevnoj bazi dozive toliko neprijatnosti koliko ih je ovde opisano. Nisam ulazila u dublju psihoanalizu forumasa koji su to radili, samo sam dala svoj komentar.

Pozz i tebi.
TheDocToR

#1037 Re: McDonalds

Post by TheDocToR »

Provjerena informacija: od prvog dana otvaranja McD cevabdzije su osjetile pad prometa...

Ja licno sam veliki fan McD, ali nepada mi napamet da stojim u redu i cekam...

Cekam da se rascisti guzva i da fino sjednem, ali kako dani odmicu sve mi se cini da se to nece desiti u blizoj buducnosti... :-)
GAU8

#1038 Re: McDonalds

Post by GAU8 »

otherside wrote:
mig wrote:
prvo, ovdje ljudi maksuz dodju da ispricaju scenu iz McD - ili konflikt ili kako se neko obukao ili kako se neko provalio kod narudzbe a onda to poprate komentarom o jadnim radnicima koji svasta trpe...a u pozadini komentara je cinjenica da su doticni otisli u McD al' je ofirno to samo tako spomenuti...mora se zamaskirati nekim spektaklom koji se bas tad desio.
Zavisi kako koji salter.

Ako se radi o raznoraznim budzetskim parazitima, njih mi ni najmanje nije zao.
Michun

#1039 Re: McDonalds

Post by Michun »

TheDocToR wrote:Provjerena informacija: od prvog dana otvaranja McD cevabdzije su osjetile pad prometa...

Ja licno sam veliki fan McD, ali nepada mi napamet da stojim u redu i cekam...

Cekam da se rascisti guzva i da fino sjednem, ali kako dani odmicu sve mi se cini da se to nece desiti u blizoj buducnosti... :-)
'Oce doktore...kad ramazan pocne.
otherside

#1040 Re: McDonalds

Post by otherside »

GAU8 wrote: Zavisi kako koji salter.

Ako se radi o raznoraznim budzetskim parazitima, njih mi ni najmanje nije zao.
svaki salter je magnet za ispoljavanje krkanluka.
samo konstatujem, ne zalim nikoga, pogotovo radnike u McD.
the_stick

#1041 Re: McDonalds

Post by the_stick »

od malih nogu sam fan McD i drago mi je sto se i ovdje otvorio... bio sam do sad dva puta... klasika... vala ni red nije nista duzi nego sto je bio red u McD u Minhenu kad sam bio prije 3 mjeseca... jucer pojedoh big mac i bio je standardno dobar... ali maloprije pojedoh pasha burger iz mrkve... uh... zapitah se zasto ikad vise otici u McD... :) naravno, past ce meni opet na pamet big mac, ali mislim da cu puno cesce ici u McD zbog milkshake vanilija i sundae cokolada... to dvoje, bar meni, nema konkurencije... :)
Not My Idea

#1042 Re: McDonalds

Post by Not My Idea »

GAU8 wrote:
nera18 wrote:bila sinoc i necu pozadugo sigurno... za 10km ostala gladna
Pa dobro sada, ima li iko da ostavi pozitivan komentar.
(osim onog jednog malog dinamitnog :P :P, taj se ne pika)
i :thumbup: i :lol:

stvarno, ne znam sta narod ocekuje odlaskom u meki :D

ljudi, malog dinamitnog necete dobit..it's just a hamburger.
burekodsira

#1043 Re: McDonalds

Post by burekodsira »

otherside wrote:
mig wrote:
nemoj u te ubrajati one sa stanice. ja: "dobro jutro", ona: "ha?" :dance:
ema_

#1044 Re: McDonalds

Post by ema_ »

I, ima li cool pite, i koliko je kaemova? :zoka:
Stojadin

#1045 Re: McDonalds

Post by Stojadin »

sad ce jos malo da iftare u mcd
black

#1046 Re: McDonalds

Post by black »

Boris Dežulović: Big Mac i Big Mak

Udario me nekidan u dva iza ponoći Kožo nogom u cjevanicu. Ima on taj običaj, u gluho doba noći iz čista mira udari ljude nogom u cjevanicu. Nije to smiješno, kažem ja. Nisu ni vicevi, veli on, pa ih svejedno objaviš.

E, kad smo kod toga, imam ja jednoga, dobacio Durmo sa šanka. A Durmo na bolovanju, dosađuje se, pa navratio u kolumnu. Elem, otvorio Mujo ćevabdžinicu u Washingtonu. Mjesec dana sve američke novine pisale kako se u Washingtonu otvara prva Mujina samostalna ugostiteljska radnja u Sjedinjenim Državama, Pennsylvania Avenue na dan otvaranja bila zakrčena ljudima, novinarima i televizijskim snimateljima.

U neka doba eto i konvoj crnih limuzina, izlazi Barack Obama lično, maše ljudima i ulazi u Mujinu ćevabdžinicu, tu je i gradonačelnik Washingtona, i mnogo poznatog svijeta. Onda Mujo zamolio malo tišine, u kratkom pozdravnom govoru najavio do kraja godine otvaranje ćevabdžinica u Los Angelesu i New Yorku, te drive-in aščinice u Washingtonu, pa pozvao Baracka Obamu da svečano otvori objekt.

I?, pitam ja. I ništa, veli Durmo, Barack Obama svečano otvorio Mujinu ćevabdžinicu. Pa šta je tu smiješno?, pitam ja. Kažem, ništa, odgovorio Durmo. Kao kad te Kožo udari nogom u cjevanicu. Ali zašto je onda, pita se on na kraju, onako smiješno kad predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić osobno presijeca vrpcu na svečanom otvaranju sarajevskog McDonaldsa?

A da je smiješno, smiješno je. U nekim drugim zemljama predsjednici svečano otvaraju auto-puteve, divovske mostove ili futurističke muzeje, ali ne i u Bosni. U Bosni predsjednik države otvara jednu običnu gostionicu. Ista kao svaka, samo malo lošija. Taj čuveni Big Mac, kaže mi Durmo, tako mali da on i tamo, kao cijeli život, naručuje “deset s lukom”. Takvu, eto, kafanu u Bosni otvara osobno predsjednik države. Koži sad žao što ga nije zvao da mu svečano otvori dva stola što ih je u bašti dodao za festival.

Opet - netko će reći - što drugo nesretni Komšić da otvori? Posljednji put kad je imao prilike nešto svečano otvoriti, to je bilo kad je ono lani na internetu otvorio svoj blog. Ali nije to. Otvaranje sarajevskog McDonaldsa nije bio samo istinski društveni događaj, već - što je mnogo važnije - i politički. Znak je to, kako su istakli visoki uzvanici, da je Bosna i Hercegovina od sada ravnopravna članica modernog svijeta, signal ulagačima da je ta zemlja sigurna i otvorena za biznis. Sam bog zna koliko je poslova u Bosni do sad propalo zato što nije imala McDonalds.

- Ima samo jedan problem - javio se lani, na sastanku uprave Microsofta, jedan mali ćelavi, nekakav development manager. - Nema McDonalds.

- Kako misliš, nema McDonalds? - zaprepastio se Bill Gates. - Svugdje ima McDonalds.

- E pa u Sarajevu nema.

- Čuj, nema u Sarajevu McDonalds? - još se više zaprepastio Bill. - Pa gdje ti ljudi jedu Big Mac?

- Kod nekoga Mrkve.

- Fak!

Tako je, da ne dužim, propala trideset osam milijardi dolara vrijedna investicija Microsofta, koji je naumio kraj Sarajeva otvoriti svoju euroazijsku centralu, golemi IT-kompleks u Silicijskoj dolini piramida. Sve je bilo spremno, već je Željko Komšić napisao govor za svečano otvaranje, kad se ispostavilo da u cijeloj Bosni nema McDonaldsa. Zašto je pak za velike svjetske investitore tako važno da zemlja ima McDonalds, pitate se vi zbunjeno, ali to je zato što se ne razumijete u ekonomiju. Evo, recimo, Vatikan nema McDonalds, i načisto propada. Nije tamo nova zgrada izgrađena ima četiri stotine godina, a svećenici u crkvama skupljaju milostinju. Puna ta mala državica starih momaka, ne čuje se na ulici dječja graja, izumire Vatikan bez McDonaldsa.

S druge strane, samo najbliži primjer, u Hrvatskoj ima dvadesetak McDonalds restorana, svako selo tamo ima McDonalds, uopće, toliko je Hrvatska ravnopravna članica modernog svijeta, sigurna i otvorena za biznis, da se veliki svjetski investitori tuku da uđu na hrvatsko tržište. Toliko se tuku da do sad nije ušao nijedan. Opet, ne kažem, može biti i da je to zato što su čuli da se jedan McDonalds otvara u Bosni.

A nije to mala stvar. Bosna nema Big Mac punih četiri desetljeća, još otkako je 1971. umro njen autentični Big Mac. Samo par dana prije svečanog otvaranja mekdonaldžinice u Titovoj ulici, navršilo se naime četrdeset godina od odlaska bosanskog Big Maka, velikog Maka Dizdara, ali to je u Bosni, zauzetoj najavama historijskog dolaska američkog SUR-a, bilo vrijedno tek osmrtnice Makove fondacije iz Stoca. Nije predsjednik države otvorio nekakav muzej, spomen-kuću, barem kafanu - možda najbolje kafanu, MakDizdar, s pravom bosanskom MakSuzijom - niti kakvu kamenu ploču u spomen na čovjeka koji je prvi precizno definirao Bosnu, makar koju praznu spomen-ploču, pa da zamijeni one tužno ispucale i propale ploče na Obali Maka Dizdara s druge strane Miljacke.

Big Mak Dizdar, shvatili ste, nije nikakav ekonomski pokazatelj, nikakav signal ulagačima, Bosna je bez Velikog Maka samo još jedna od dvjesto dvadeset država svijeta koje ga nemaju. Bez Big Maca, međutim, odjednom Bosna nesigurna, besperspektivna i zatvorena za biznis. Četrdeset godina poslije Maka Dizdara, eto Maka Donaldsa da Bosnu precizno definira kao obećanu zemlju za velike svjetske investitore, liberalni kapitalistički džennet u kojemu predsjednik države lično otvara jeftine fast food zalogajnice, američke aščinice s reklamnim sloganom “Taman sam ti sjeo i kratko ti mi je sjediti”.

Zadovoljan je, najzad, i reis, dobila je Bosna pravu modernu halal kafanu bez svinjetine, alkohola, duhanskog dima i oznojenih pjevačica - da je najzad valjda precizno definira - pa malo zapravo i čudi kako je dopustio da je pored njega živog otvara Željko Komšić.

Reis će valjda otvoriti onu drugu, drive-in kraj Radon Plaze, i bit će Bosna konačno potpuno sigurna zemlja. Neće se gladni vehabije u automobilima i kamionima morati zaustavljati pred američkim kafanama.
♥ Julianna ♥

#1047 Re: McDonalds

Post by ♥ Julianna ♥ »

Meni sinoć prahnula gurabija, krenem u Mek. Kažem ja onoj u keceljici, daj mi gurabiju i bosansku kafu za ponijet.
Gleda me blijedo ne mrda ni jednim damarom.
Rekoh kafe, gurabije ?
Ona i dalje bleji.
Opet ponovim na tečnom engleskom, kontam razumjeće, one guraby and one bosanska kahva.
Ona meni: Ma djevojko imamo samo mafine, čiz kejk i sladoled.
Ponovih, haman pred plačno stanje: Nema gurabija? Ohh..A ima li halve TO GO? :roll:
Istjera me.. :roll:
Ja u MeHk više ne idem od tog nemilog događaja...
Sookie McSue

#1048 Re: McDonalds

Post by Sookie McSue »

♥ Julianna ♥ wrote:Meni sinoć prahnula gurabija, krenem u Mek. Kažem ja onoj u keceljici, daj mi gurabiju i bosansku kafu za ponijet.
Rekoh kafe, gurabije ?
Ona i dalje bleji.
Opet ponovim na tečnom engleskom, kontam razumjeće, one guraby and one bosanska kahva.
Ponovih, haman pred plačno stanje: Nema gurabija? Ohh..A ima li halve TO GO? :roll:
trebala si se Rizzi Ruži obratiti po tom pitanju :D
Not My Idea

#1049 Re: McDonalds

Post by Not My Idea »

♥ Julianna ♥ wrote:Meni sinoć prahnula gurabija, krenem u Mek. Kažem ja onoj u keceljici, daj mi gurabiju i bosansku kafu za ponijet.
Rekoh kafe, gurabije ?
Ona i dalje bleji.

Image

jel se trebamo smijat?
bandini

#1050 Re: McDonalds

Post by bandini »

Not My Idea wrote:
Rekoh kafe, gurabije ?
Ona i dalje bleji.

Image

jel se trebamo smijat?

upravo sam to htio napisat
Locked