McDonald's u Sarajevu???

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
hakazvaka

#901 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by hakazvaka »

karanana wrote:
ladyblue18 wrote:Karanana ba pa citaj sta rece hakazvaka gore :oops: Ku's veci dokaz :mrgreen:
Shuplja. ono znak one gradjevinske kompanije sto im fasadu postavlja.
:oops: :oops:
Image
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#902 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Toto »

Evo orginal :-D
Image
Amazonka27

#903 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Amazonka27 »

jel ono na staklu lijevo od unitica odraz mosta na miljackoj? sto je dobaaar :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#904 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by ladyblue18 »

Amazonka27 wrote:jel ono na staklu lijevo od unitica odraz mosta na miljackoj? sto je dobaaar :D
:lol: :lol: :lol: :kiss:
Vitamin C

#905 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Vitamin C »

A da vidimo što Internet kaže o izuzetnim vezama Sarajeva i Mekića: http://lmgtfy.com/?q=mcdonald%27s+sarajevo :D
exliberal

#906 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by exliberal »

sa zvanicne stranice Mc Donalds-a.....

McDonald's International Franchising

We have not set a firm date for the development of McDonald's restaurants in Bosnia-Herzegovina.
Eventually we will take steps to open McDonald's restaurants in Bosnia-Herzegovina and if we seek a franchisee to represent us the person will have the following characteristics.
High integrity, business experience in the market, history of success, ability to work well with a franchisor, ability to complete a training program that can take about nine months, willingness to devote full time to the McDonald's restaurant business, retail experience, knowledge of the real estate market, significant capital.
If you would like to complete an application please click on the link below and submit it to us. We will retain all information sent to us in a database and give you consideration when we take steps to develop McDonald's restaurants in Bosnia-Herzegovina.
We sincerely appreciate your expressed interest in our company and patronage of our restaurants.
Click here to apply for a franchise in Bosnia-Herzegovina or select a different country in the selection box below.
to_the_roots

#907 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by to_the_roots »

ja zaista ne vidim razloga zašto bi predstavljalo problem to što je sarajevo bez tog lanca brze hrane iliti otrova. fast fudova, aščinica, buregdžinica, ćevabdžinica, restorana imamo dosta. drago mi je što je sarajevo po tome drugačiji grad od ostalih. jel moramo baš svo smeće da prihvatimo, samo zato što ga većina svijeta ima? sve dok sarajevo bude podalje držalo mekdonalc, ja ću biti sretna i zadovoljna, jer NIŠTA ne propuštamo.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#908 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by ladyblue18 »

to_the_roots wrote:ja zaista ne vidim razloga zašto bi predstavljalo problem to što je sarajevo bez tog lanca brze hrane iliti otrova. fast fudova, aščinica, buregdžinica, ćevabdžinica, restorana imamo dosta. drago mi je što je sarajevo po tome drugačiji grad od ostalih. jel moramo baš svo smeće da prihvatimo, samo zato što ga većina svijeta ima? sve dok sarajevo bude podalje držalo mekdonalc, ja ću biti sretna i zadovoljna, jer NIŠTA ne propuštamo.
Ja se nadam iskreno, da shvatas koliko si kontradiktorna u ovom svom komentaru, ako ne, onda procitaj jos jednom sta si napisala :mrgreen:
jOFLA

#909 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 14/07/2010 16:07, edited 1 time in total.
vox-populi

#910 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by vox-populi »

jOFLA wrote:
to_the_roots wrote:ja zaista ne vidim razloga zašto bi predstavljalo problem to što je sarajevo bez tog lanca brze hrane iliti otrova. fast fudova, aščinica, buregdžinica, ćevabdžinica, restorana imamo dosta. drago mi je što je sarajevo po tome drugačiji grad od ostalih. jel moramo baš svo smeće da prihvatimo, samo zato što ga većina svijeta ima? sve dok sarajevo bude podalje držalo mekdonalc, ja ću biti sretna i zadovoljna, jer NIŠTA ne propuštamo.
Ma niko to i ne osporava, tačno ništa s ne propušta. Nego eto raspravljamo hoće li ili neće biti, jer jer poznat lanac na svim kontinentima.
Lično mislim da neće, jer pod uslovima koje postavlja uprava MCD iz Amerike, biće preskupo. Između gore spomenutih uslova franšize koje je neko naveo, tu je i standardizirana oprema i pekači, a ne bilo kakve friteze i rernice nego po njihovim propisanim standardima, a to smanjuje izbor opreme koju bi investitor kupio negdje jeftinije, ili polovnu. E nema toga, već nabavi novu opremu i koju mi propisujemo , ili nema biznisa.

Ili, ako se i otvori pod franšizom, mislim da će se brzo i zatvoriti jer nema tog broja ljudi u Sa, pa ni stranaca koji će restoranu donositi redovan prihod koji bi ne samo isplaćivao kredit investitora, već mu donositi i pristojan profit. Najiskrenije skeptik sam po tom pitanju. MIslim ne može se Sa još uvjek porediti sa Splitom koji je luka i stranaca uvijek ima ko mrava, samo prisitžu, pa i turista u sezoni. Ili Beogradom koji je milionski grad, od tih tolikih ljudi ima i onih koji redovno troše u MCD i donose mu profit.
Ali ništa, nema veze hebo MCD. MOžda AMerikanci sami otvore, ali to više ne bi bila ta franšiza već strani investitor. Mada i onda mislim da bi se isto tako brzo i zatvorio jer ne bi bilo očekivanog profita.
Pa mozda se ne moze porediti sa Zagrebom, Beogradom, Splitom ali se sigurno moze porediti sa, recimo Osijekom. Nit je luka, nit je pun stranaca a manji je znatno od Sarajeva. Opet McD radi vec vise od 10 godina bez problema. Uprkos izuzetnim kuhinjama koje postoje u Osijeku.

Nije problem ni u broju stranaca, ni u velicini grada. Problem je sto trenutno ne postoji osoba koja bi preuzela rizik kupovine fransize. A to znaci sigurno bar 5-6 godina poslovanja bez dobitka.
A-ZO

#911 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by A-ZO »

hocu McD u Sarajevu samo iz razloga sto vise necu morati strahovati je li majoneza zatrovana (kao u pomodorinu), je li zelena salata zadnje kvalitete i gorka ko u mnogim lokalnim "fudovima", je li meso svjeze, je li paradajz smrznut (kao sto mi se nedavno desilo na jednom mjestu), je li pomfrit przen u otpadnom ulju, je li umak od pouzdanog dobavljaca i ima li ga uopste - neki dan u nasem urban grilu platih uz pileci file i dressing/preliv/umak, ali ga ne dobih, pitam gdje je dressing, kaze nestalo izvini, cuj izvini reko, pa nije rat da nestane umaka u sred sarajeva u sred fastfud restorana, a frajeru kao krivo sto nisam pogeo glavu i izvinuo mu se sto trazim dressing koji je uracunat u cijenu, jel sad ista jasnije ovim malo slabije kontajucim?
Toto

#912 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Toto »

A-ZO wrote:hocu McD u Sarajevu samo iz razloga sto vise necu morati strahovati je li majoneza zatrovana (kao u pomodorinu), je li zelena salata zadnje kvalitete i gorka ko u mnogim lokalnim "fudovima", je li meso svjeze, je li paradajz smrznut (kao sto mi se nedavno desilo na jednom mjestu), je li pomfrit przen u otpadnom ulju, je li umak od pouzdanog dobavljaca i ima li ga uopste - neki dan u nasem urban grilu platih uz pileci file i dressing/preliv/umak, ali ga ne dobih, pitam gdje je dressing, kaze nestalo izvini, cuj izvini reko, pa nije rat da nestane umaka u sred sarajeva u sred fastfud restorana, a frajeru kao krivo sto nisam pogeo glavu i izvinuo mu se sto trazim dressing koji je uracunat u cijenu, jel sad ista jasnije ovim malo slabije kontajucim?

Cak i da dodje McD u Sa sve ce ti biti isto ovako. Siguran sam da u Sa i sad postoji neko ko moze da zadovolji tvoje prohtjeve u smislu kavaliteta medjutim i da dodje McD ti imas problem sto ne mozes tri puta dnevno cijelu godinu jesti u jednom McD. Jedan McD nece znacajno unprijediti kvalitet ostalih restorana u Sa. Kada bi u Sa bilo McD na svakih 2 km onda bi i bilo nekog uticaja ovako: jedna lasta ne cini proljece
Toto

#913 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Toto »

Lično mislim da neće, jer pod uslovima koje postavlja uprava MCD iz Amerike, biće preskupo. Između gore spomenutih uslova franšize koje je neko naveo, tu je i standardizirana oprema i pekači, a ne bilo kakve friteze i rernice nego po njihovim propisanim standardima, a to smanjuje izbor opreme koju bi investitor kupio negdje jeftinije, ili polovnu. E nema toga, već nabavi novu opremu i koju mi propisujemo , ili nema biznisa.
@jofla

Sustina problema i jesu standardi koje postavlja McD ali ne samo u smislu opremanja kuhinje nego jos hiljadu drugih stvari. Taj bi se problem sa opremom i mogao nekako rijesiti jer se kod nas takva oprema kupuje mahom kad italijenakih proizvodjaca i to bi bio neki fiksan trosak koji bi se i mogao nekako pokriti iz poslovanja.
Najveci problme jesu standardi ali u samoj hrani koja se servira u restoranu. Najjavci standard je u samom hamburgeru. Ne znam ima li iko na Balakanu ko ima fransizu za proizvodnju mesne snicle koje dodje u hamburgeru. Sljedece je kifla, pa sir, piletina itd. Cak i pomfrit mora biti od tacno odredjene vrste krompire. Ne moze se otici na pijacu pa kupit vreca bilo koje krompire za pomfita, koji ce se servirati u McD. Ako i imaju neke vrste kod nas koje bi se mogle koristiti trebao bi neko platiti McD da on izvrsi analize i odobri koja sorta ide za njihove restorane. Mislim da ne postoji neki biznismen u BiH koji bi na sebe preuzeo takve rizike. Ako nema neko na Balkanu ko to proizvodi i distribuira po McD standardima onda se to mora uvoziti. Troskovi uvoza su kljucni problem koji cini da niko nece da se prihvati tog rizika jer bi zbog tih troskova McD bio jako skup. Odnosno McD bi imo jako veliku konkurenciju u cevapdzijama. Ne bi cevabdzije imale konkurenciju u jednom McD restoranu. McD bi imao konkurenciju u ostalim tradicionalnim brzim hranama u Sa
Sa druge strane trziste Sarajeva, BiH Balkana je, u komercijalnom smislu, neintersantno za McD da bi McD zajedno sa nekim ko uzima fransizu snosio troskove osnivanja prvog restorana.
Kad Sa bude imao milion stanovnika i BiH bude imala veci BDP po insanu onda ce neko imat poslovne hrabrosti da ULJETI sa McD. Ili ce to biti dio nekog sireg biznis uletanja americkog kapitala u BiH u koji bi se mogao uklopiti i par McD restorana ali bi se moralo znati ko ce pokrivati troskove rizika.

McD je ogroman biznis odnosno industrija. Ono sto nasi ljudi ne vide i ne kontaju je da je onaj McD restoran samo zadnja McD fabrika. Skoro pa sam siguran da McD godisnje u cijelom svijetu obrne vise love nego cijela BiH privreda.
Ako bi BiH htjela da ima McD u Sa mora MD ponuditi biznis u cijelj BiH. Trebalo bi da se udruze uzgajivaci stoke, mesna industrija, pekari, poljoprivrednici i restorandzije koji bi bili voljni organizovati McD biznis od ledine do restorana a to bi znacilo raditi sve sto oni inace radw ali po McD standardima. Ako nema toga -a nema - onda treba cekat vrijeme da se neki trgovac usudi da pocne prodavat McD pored cevapa i bureka.
Sljedeca mogocnost da Sa dobije McD je da sarajlije naprave neki novi sarajevski atentat pa da 25 000 amera gruhne u Sarajevo. Tad bi doso i neki amer i otvorio McD u Sa.

Ako neko hoce da vidi zasto McD jos nece u Sa nek pogleda:
http://cep.mcdonalds.com/qualityfood/fi ... _video.jsp
Last edited by Toto on 26/05/2009 04:12, edited 1 time in total.
A-ZO

#914 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by A-ZO »

Toto wrote:Ako neko hoce da vidi zasto McD jos nece u Sa nek pogleda:
sve ok i hvala za video, ali namece se pitanje odakle onda dodjavola dostavljaju sirovinu npr. osjeckom McD?
Toto

#915 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Toto »

A-ZO wrote:
Toto wrote:Ako neko hoce da vidi zasto McD jos nece u Sa nek pogleda:
sve ok i hvala za video, ali namece se pitanje odakle onda dodjavola dostavljaju sirovinu npr. osjeckom McD?
Kifle im neko pece u Hr. Snicle i ostalo meso se uvozi iz EU (mozda Madjarska) ili je bas ovo koja se vidi sa ovih snimaka.
ZA onaj prvi McD u Beogradu kifle je pekao JAT :-D koji je imao fabriku za izradu hrane za serviranje u avionima. Oni su imali i pekaru po McD standardima. Znam da je cesto bilo problema i da su im iz McD vracali cijele lotove samo radi par kifli.
chuchumbamayumbe

#916 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by chuchumbamayumbe »

Ja mislim da za CRO McD meso radi PIK Vrbovec.
A o neisplativosti otvaranja McD u Sa se da raspravljati.
Eno jedan u fucken Subotici, radi godinama bez problema.
Toto

#917 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Toto »

chuchumbamayumbe wrote:Ja mislim da za CRO McD meso radi PIK Vrbovec.
A o neisplativosti otvaranja McD u Sa se da raspravljati.
Eno jedan u fucken Subotici, radi godinama bez problema.
To je to. Savim je moguce. Cuo sam da samo u Zagrebu ima 7-8 McD sto znaci da ih u Hr ima oko dvadestak, sto je vec sasvim dovoljno da se pokrene rentabilna proizvodnja sirovine. PIK Vrbovec sigurno ne proizvodi samo meso vec i gotovu sniclu za hamburger. Snicla mora imati tacno u gram svakog sastojka, cak mora biti i tacne debljine u mm itd. Sirova snicla hamburgera se nikada ne pravi u restoranu. PIK Vrbovec je morao imati razvijen neki ISO standard koji je bio temelj za primjenu McD standarda. Razlika izmedju standarda nije velika. Ko je prosao proces verifikacije jednog standarda moze veoma lako da ovlada i slicnim standardima. Cesto razlika nije velika i nisu potrebna pretjerano velike investicije da se ovlada i time standardima.
PIK Vrbovec ima sigurno i svoju distribucionu mrezu koja moze kontinuirano trasportovati sirovinu do McD po cijeloj CRO.
Mislim da taj u Subotici ne bi mogao da radi da ih u Srbiji nema bar petnestak. Fazon je u tome da se mora imati dnevna proizvodnja od oko 10 000 hamburgera da bi se postigla potrebna profitabilnost.

I ja sam misljenja da je osnovni problem otvaranja McD u BiH profitabilnost i franciza. Nisam bas siguran da u BiH postoji neki privatnik u kojeg bi McD imao povjerenja da mu proda francizu. Ne znam sta je sa UPI-jem. Kada bi se moglo u isto vrijeme otvoriti 4-5 McD restorana od Banja Luke preko Sarajeva do Mostara i da svi ti restorani zajednicki organizuju distribuciju i troskove transposta sirovima iz PIK Vrbovca po BiH mozda bi nesto i bilo od toga.
Zna li neko cijenu McD hamburgera u CRO odnosno trebali bi napraviti komparaciju cijena McD haburgera i porcije cavapa.
zgembo_sa

#918 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by zgembo_sa »

U Hrvatskoj je BigMac 16 kn (cca. 4,2 KM), porcija cevapa u Sarajevu je u prosjeku 5 KM. U porciji cevapa dodje cca. 3 puta vise mesa nego u BigMacu, a jedno 6 puta vise nego u obicnom McD hamburgeru. Eto ti poredjenja. Jedino da snize cijene za duplo mozda bi bili cjenovno konkurentni, inace ce se morati osloniti samo na one koje privlaci sam brend.
alica.k

#919 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by alica.k »

evo cijene mcd u srbiji
http://www.mcdonalds.rs/2009/cenovnik.html

obicni hamburger kosta oko 1.9KM, big mac 4.1KM
vox-populi

#920 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by vox-populi »

zgembo_sa wrote:U Hrvatskoj je BigMac 16 kn (cca. 4,2 KM), porcija cevapa u Sarajevu je u prosjeku 5 KM. U porciji cevapa dodje cca. 3 puta vise mesa nego u BigMacu, a jedno 6 puta vise nego u obicnom McD hamburgeru. Eto ti poredjenja. Jedino da snize cijene za duplo mozda bi bili cjenovno konkurentni, inace ce se morati osloniti samo na one koje privlaci sam brend.
Ti opet isto po cijenama. Cijene se formiraju na osnovu kupovne moci zemlje gdje se otvara McD. Tako cijena Big Maca nije ista u recimo Oslu i Skopju. Prosjecna plata u Hrvatskoj je oko 650€ dok je u BiH oko 400€ (otprilike sam lupio cifre, ako neko zna tacno nek me ispravi). Sigurno bi i cijena Big Maca u Sarajevu bila manja od cca. 4,2 KM. A cevapi od 5 KM se mozda mogu naci u Specijalu, koliko sam ja upucen prosjecna cijena u gotovo svim drugim cevabdzinicama je 6-7 KM za 10 u pola.
I opet cu napomenuti ono sto sam vec u jednom postu rekao, jeo sam u McDonaldsu u jako puno evropskih drzava i gdje god sam jeo McD je bila najjeftinija hrana koja se mogla kupiti u tom gradu.

Argument cijene i nije neki argument. Ne zna se koliko ce biti Big Mac u Sarajevu i ne moze se porediti sa drugim drzavama.

Argument koliko je sta ukusno takodjer nije argument jer se ukusi razlikuju, ono sto je meni ukusno ne mora biti ukusno nekome drugom i obratno.

Argument o nezdravosti McD proizvoda moze biti argument samo onda kada se ne poredi sa cepacicima. Sta se nalazi u McD proizvodu se tacno zna, uradjeno je bezbroj analiza i tacno se zna koliko je hrana nezdrava. Niko ovdje i ne govori da je McD zdrav. Sta dobijes u cevapu, mozes samo da nagadjas jer neka tacna kontrola nikada nije uradjena. Ono sto je sigurno je da u 200 grama cevapa koliko se nalazi u porciji od 10 komada, sigurno nije 200 grama mesa zdrave krave koja je pasla samo zdravu travu u podnozju Bjelasnice. Koliko kalorija uneses jeduci McD proizvod vidis na omotu tog proizvoda. Koliko kalorija uneses jeduci cevape nikada neces ni znati jer energetska vrijednost nikada nije ni izracunata. Ne zelim ovo pretvoriti u argument cevapi vs. McD jer to nije tema, ali mi je malo bezveze kontrirati McD-u cevapcicima koji su takodjer itekako nezdravi.

I na kraju, argument Super Size Me je apsolutno smijesan. Ja ne znam sta je lik pokusavao da dokaze. Da jeduci McD svaki dan po tri puta i tako za redom 30 dana mozemo narusiti vlastito zdravlje? Dobro jutro Kolumbo. Jeduci bilo kakav rostiljski proizvod mjesec dana tri puta dnevno ce narusiti bilo cije zdravlje. Nek neko pokusa sa cevapima pa nek se javi za mjesec dana.

EDIT:

Sta se tacno nalazi u Big Mac-u i koliko tezi sam proizvod mozes naci ovdje:

http://en.wikipedia.org/wiki/Big_Mac
zgembo_sa

#921 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by zgembo_sa »

vox-populi wrote:
zgembo_sa wrote:U Hrvatskoj je BigMac 16 kn (cca. 4,2 KM), porcija cevapa u Sarajevu je u prosjeku 5 KM. U porciji cevapa dodje cca. 3 puta vise mesa nego u BigMacu, a jedno 6 puta vise nego u obicnom McD hamburgeru. Eto ti poredjenja. Jedino da snize cijene za duplo mozda bi bili cjenovno konkurentni, inace ce se morati osloniti samo na one koje privlaci sam brend.
Ti opet isto po cijenama. Cijene se formiraju na osnovu kupovne moci zemlje gdje se otvara McD. Tako cijena Big Maca nije ista u recimo Oslu i Skopju. Prosjecna plata u Hrvatskoj je oko 650€ dok je u BiH oko 400€ (otprilike sam lupio cifre, ako neko zna tacno nek me ispravi). Sigurno bi i cijena Big Maca u Sarajevu bila manja od cca. 4,2 KM. A cevapi od 5 KM se mozda mogu naci u Specijalu, koliko sam ja upucen prosjecna cijena u gotovo svim drugim cevabdzinicama je 6-7 KM za 10 u pola.
I opet cu napomenuti ono sto sam vec u jednom postu rekao, jeo sam u McDonaldsu u jako puno evropskih drzava i gdje god sam jeo McD je bila najjeftinija hrana koja se mogla kupiti u tom gradu.

Argument cijene i nije neki argument. Ne zna se koliko ce biti Big Mac u Sarajevu i ne moze se porediti sa drugim drzavama.
A jesi naporan majko mila. Cijene se ne formiraju u zavisnosti od kupovne moci vec najvise u zavisnosti od cijene kostanja i marze. Ti se mozes na glavu nasadit ako ti je cijena kostanja takva da ne mozes biti jeftiniji od cevapa. Pa nisi lud da ides u minus. Nigdje veze.

Cijena BigMac-a nije ista u Oslu i u Skoplju, ali ako je ista u Srbiji i Hrvatskoj onda nemoj ocekivati drasticne razlike. U Srbiji je eto prosjecna neto plata cak i manja od one u BiH, a cijena BigMac-a ista kao u Hrvatskoj. Kako to objasnjavas? Moze kod nas eventualno BigMac biti 4 KM, radi zaokruzivanja i to je to. Cevape po 5 KM mozes naci vala u vecini neizvikanih cevabdzinica koje sluze samo da privuku turiste. Pa eto i u famoznom Zelji ih mozes pojesti za 6.

vox-populi wrote:Argument koliko je sta ukusno takodjer nije argument jer se ukusi razlikuju, ono sto je meni ukusno ne mora biti ukusno nekome drugom i obratno.

Argument o nezdravosti McD proizvoda moze biti argument samo onda kada se ne poredi sa cepacicima. Sta se nalazi u McD proizvodu se tacno zna, uradjeno je bezbroj analiza i tacno se zna koliko je hrana nezdrava. Niko ovdje i ne govori da je McD zdrav. Sta dobijes u cevapu, mozes samo da nagadjas jer neka tacna kontrola nikada nije uradjena. Ono sto je sigurno je da u 200 grama cevapa koliko se nalazi u porciji od 10 komada, sigurno nije 200 grama mesa zdrave krave koja je pasla samo zdravu travu u podnozju Bjelasnice. Koliko kalorija uneses jeduci McD proizvod vidis na omotu tog proizvoda. Koliko kalorija uneses jeduci cevape nikada neces ni znati jer energetska vrijednost nikada nije ni izracunata. Ne zelim ovo pretvoriti u argument cevapi vs. McD jer to nije tema, ali mi je malo bezveze kontrirati McD-u cevapcicima koji su takodjer itekako nezdravi.
Eto ne znas sta je u cevapima, ali zbog onih sarenih slicica na kutiji BigMac-a znas sta je u njemu :lol: U svakom slucaju se 3 puta bolje najedes od porcije cevapa nego od jednog BigMac-a, a jedno 6 puta bolje nego od jednog obicnog McD hamburgera. Na kraju krajeva samo je to bitno, jer ni jedno ni drugo ne spada u zdravu hranu.
paral0c0

#922 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by paral0c0 »

Septembar se otvara Alta, dodaj odmah jos 2 mijeseca znaci tamo novembar, pa cemo znati hoceli biti MCD konacno u BiH ili ne!

Ne bi me cudilo da Banja Luka prija Sarajeva uskoro dobije MCD :zoka:
Nina20

#923 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Nina20 »

Septembar se otvara Alta, dodaj odmah jos 2 mijeseca znaci tamo novembar, pa cemo znati hoceli biti MCD konacno u BiH ili ne!
:thumbup: nemate ništa od silne polemike. Najbolje je čekati,pa vidjeti hoće li biti ili ne
JThomas

#924 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by JThomas »

ja šuplje priče...

ako im se otvara i isplati, otvoriće, ako ne, onda neće i zdravo...ja lično vrlo malo vrsta hrane NE bih pretpostavio mcdonaldsu, ali šta ja imam ubjeđivati koga je li dobro za njega ili nije, ne vjerujem da iko ima da ne zna da nije zdravo, i šta je uopšte zdravo od ovoga što svakodnevno jedemo...
A-ZO

#925 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by A-ZO »

ko moze biti protiv ovakvog jednog jutarnjeg sa omletom recimo jednom u sedmici

Image
Locked