McDonald's u Sarajevu???

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
missko

#501 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by missko »

Ja volim Mc al cevape volim vise. Znate sta je jos problem s Mc-om kod nas osim cjene?
Kolicina!!!
Kod mene jaran kreno sa svojim nekim poznanikom ,koji dolazi iz nekog mjesta pored G.Vakufa, u Mc da nesto prezalogaje.
Pita ga jaran sta ces a ovaj kaze Big Mac menu i 4 hamburgera i ovaj ga poslo u PM i reko mu idi sam ja ti to necu narucit :-) :) :run:
chuchumbamayumbe

#502 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by chuchumbamayumbe »

jel istina da se zamandalio mcd na splitskoj rivi?!
ja sto sam se tamo znao isfurat'...

:)
alica.k

#503 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by alica.k »

chuchumbamayumbe wrote:jel istina da se zamandalio mcd na splitskoj rivi?!
ja sto sam se tamo znao isfurat'...

:)
jeste :( sad je otvoren u joker centru.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#504 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by ladyblue18 »

http://www.sarajevo-x.com/clanak/090306079 eto vrijeme je da se okonca i ova sapunica :mrgreen:
mayab

#505 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by mayab »

Danas slucajno bio u Visokom, i jeo u onom McMilano-u, sasvim dobra "kopija" McD-ovih burgera i pomfrita
alica.k

#506 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by alica.k »

ladyblue18 wrote:http://www.sarajevo-x.com/clanak/090306079 eto vrijeme je da se okonca i ova sapunica :mrgreen:
tuga i zalost. mozda nam bk dodje hajd :D
MUNAFIK

#507 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by MUNAFIK »

Razlog zašto je američki lanac restorana prepoznatljiv širom svijeta zaobišao našu zemlju prvi put je spomenut Globalnom izvještaju Transparency Internationala iz 2005. godine, u kojem se navodi da zbog velike stope nezaposlenosti i sive ekonomije, poznate firme kao što je McDonald's ne žele poslovati na našem tržištu. U izvještaju se također navelo da korupcija predstavlja veliki problem koji odbija strane investitore.
Koja glupost... Postoje druge velike svjetske kompanije koje su usle na nase trziste... a McDonalds posluje u puno siromasnijim i gorim zemljama od BiH... Zato je ovo suplja, radi se o tome da niko ne vidi racunicu u otvaranju MD... Stvari su jednostavne, MD se ne isplati ulaziti na ovo nase trziste, nema tu profita. Zasto bi trosili novce na ulazak na trziste gdje bi imali tako veliku i jaku konkurenciju i u KVALITETU i u CIJENI? Da ima profita oni bi otvorili svoje poslovnice i u sredistu PAKLA a kamo li u BiH...

I MD moze otvoriti svako od nas, ako zeli da KUPI licencu, tako da je sve ovo suplja...
burek_in_space

#508 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by burek_in_space »

MUNAFIK wrote: Koja glupost... Postoje druge velike svjetske kompanije koje su usle na nase trziste... a McDonalds posluje u puno siromasnijim i gorim zemljama od BiH... Zato je ovo suplja, radi se o tome da niko ne vidi racunicu u otvaranju MD... Stvari su jednostavne, MD se ne isplati ulaziti na ovo nase trziste, nema tu profita. Zasto bi trosili novce na ulazak na trziste gdje bi imali tako veliku i jaku konkurenciju i u KVALITETU i u CIJENI? Da ima profita oni bi otvorili svoje poslovnice i u sredistu PAKLA a kamo li u BiH...

I MD moze otvoriti svako od nas, ako zeli da KUPI licencu, tako da je sve ovo suplja...
U kojoj cijeni @Munafik?! Pa sad je porcija cevapa 8 KM,a ochekujem da ce je za mjesec ili dva podici josh za 1-2 KM.Tu dolazimo do cijene od 10 KM za porciju cevapa,a ne daj Bozhe da kome padne na pamet popiti mozhda neki sok ili jogurt uz to,rachun samo raste.Za istu cijenu u MD dobijash big mac( u njegovu velichinu ne ulazim :mrgreen: ),coca-colu i pomfrit.O kvaliteti ne mogu prichati,jer nisam toliko upucen ali znam da i nashi cevapi nisu bash tako "prirodni" kako nam se predstavljaju.
I da,ako je MD toliko strah konkurencije,kako ove silne picerije ne propadoshe,vec samo nichu kao gljive poslije kishe kad nash narod toliko voli domace proizvode?!
MUNAFIK

#509 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by MUNAFIK »

burek_in_space wrote:
MUNAFIK wrote: Koja glupost... Postoje druge velike svjetske kompanije koje su usle na nase trziste... a McDonalds posluje u puno siromasnijim i gorim zemljama od BiH... Zato je ovo suplja, radi se o tome da niko ne vidi racunicu u otvaranju MD... Stvari su jednostavne, MD se ne isplati ulaziti na ovo nase trziste, nema tu profita. Zasto bi trosili novce na ulazak na trziste gdje bi imali tako veliku i jaku konkurenciju i u KVALITETU i u CIJENI? Da ima profita oni bi otvorili svoje poslovnice i u sredistu PAKLA a kamo li u BiH...

U kojoj cijeni @Munafik?! Pa sad je porcija cevapa 8 KM,a ochekujem da ce je za mjesec ili dva podici josh za 1-2 KM.Tu dolazimo do cijene od 10 KM za porciju cevapa,a ne daj Bozhe da kome padne na pamet popiti mozhda neki sok ili jogurt uz to,rachun samo raste.Za istu cijenu u MD dobijash big mac( u njegovu velichinu ne ulazim :mrgreen: ),coca-colu i pomfrit.O kvaliteti ne mogu prichati,jer nisam toliko upucen ali znam da i nashi cevapi nisu bash tako "prirodni" kako nam se predstavljaju.
I da,ako je MD toliko strah konkurencije,kako ove silne picerije ne propadoshe,vec samo nichu kao gljive poslije kishe kad nash narod toliko voli domace proizvode?!
Dobro vala nisam nigdje vidjeo da je 10 cevapa 8 KM... placao sam po 7 na sred carsije a u nekim je i jeftinije...

ma nije bitna ni konkutrencija, radi s eo tome da se nikome ne isplati kupovati licencu, a ne isplati se ni samom MD da otvara ovdje ista... da se isplati oni bi to SIGURNO OTVORILI!!!

A vjeruj ja jedem fino i dobro i KVALITETNO za 4 KM u ascinici :-D i nema hrane koja moze po bilo kojoj osnovi konkurisati tome....
sodom

#510 Re:

Post by sodom »

Ergot wrote:E jebem li ga ko dovede Velikog Trovaca u Sarajevo! Neizrecivo sam ponosan sto nemamo MD; kad nemamo postenu knjiznicu nek' nemamo ni trovacnicu. I'm hatin' it.

amin
zgembo_sa

#511 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by zgembo_sa »

burek_in_space wrote:U kojoj cijeni @Munafik?! Pa sad je porcija cevapa 8 KM,a ochekujem da ce je za mjesec ili dva podici josh za 1-2 KM.Tu dolazimo do cijene od 10 KM za porciju cevapa,a ne daj Bozhe da kome padne na pamet popiti mozhda neki sok ili jogurt uz to,rachun samo raste.
Nidje veze, eto u Zelji koji je medju najskupljima je 6 KM desetka.
zgembo_sa

#512 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by zgembo_sa »

vox-populi wrote:
saim_adka wrote:jedan hamburger od 8KM
Cijena hamburgera, kao i ostalih artikala se formira na osnovu kupovne moci stanovnistva u ordredjenoj zemlji. Tako je hamburgeru Njemackoj 0.99 centi ili 1,93 KM. Ne vjerujem da bi bio preko 1 KM u Sarajevu jer mu je slicna cijena u Srbiji i Makedoniji. Cisto informativno.
Ne znam koliko je u Srbiji, ali u Hrvatskoj je 16 kuna Big Mac... Nema teorije da bi kod nas bio 1 KM.
Op3r4t0r

#513 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Op3r4t0r »

zgembo_sa wrote:
vox-populi wrote:
saim_adka wrote:jedan hamburger od 8KM
Cijena hamburgera, kao i ostalih artikala se formira na osnovu kupovne moci stanovnistva u ordredjenoj zemlji. Tako je hamburgeru Njemackoj 0.99 centi ili 1,93 KM. Ne vjerujem da bi bio preko 1 KM u Sarajevu jer mu je slicna cijena u Srbiji i Makedoniji. Cisto informativno.
Ne znam koliko je u Srbiji, ali u Hrvatskoj je 16 kuna Big Mac... Nema teorije da bi kod nas bio 1 KM.
Big Mac koji ti spomenu, i hamburger koji spominje lik kojeg si citirao su dvije potpuno razlicite stvari i imaju razlicitu cijenu, tacno je da je hamburger tako jeftin, doduse kako je nastala svjetska kriza malo je poskupio, bar ovdje u austriji, i sad kosta 1,10 €, tako da i ja vjerujem da bi u bosni kostao 1-1,5 KM
Lesli Eldridž

#514 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Lesli Eldridž »

Big MacČEVAPČIĆ :D
zgembo_sa

#515 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by zgembo_sa »

Op3r4t0r wrote:
zgembo_sa wrote:
vox-populi wrote:Cijena hamburgera, kao i ostalih artikala se formira na osnovu kupovne moci stanovnistva u ordredjenoj zemlji. Tako je hamburgeru Njemackoj 0.99 centi ili 1,93 KM. Ne vjerujem da bi bio preko 1 KM u Sarajevu jer mu je slicna cijena u Srbiji i Makedoniji. Cisto informativno.
Big Mac koji ti spomenu, i hamburger koji spominje lik kojeg si citirao su dvije potpuno razlicite stvari i imaju razlicitu cijenu, tacno je da je hamburger tako jeftin, doduse kako je nastala svjetska kriza malo je poskupio, bar ovdje u austriji, i sad kosta 1,10 €, tako da i ja vjerujem da bi u bosni kostao 1-1,5 KM
A to vi govorite o onim mini hamburgerima :) Pa u onome ima mesa mozda kao pola jednog cevapa ili manje :) Nigdje veze. Uporedi bilo koji hamburger ili pljeskavicu u nekom grillu u Sarajevu sa tim pa ces vidjeti koliko je to smijesno. Prosjecan hamburger ovdje je velicine jedno 4 ta mala mac hamburgera, a pri tome cijena mu se krece od 2 do 3 KM.
Better Man

#516 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Better Man »

Ne znam šta ste se uhvatili jednog običnog MCDonald'sa koji je obično smeće. Ima puno boljih stvari koje bi ja otvorio u Sa nego jedan od najnekvalitetnijih lanaca brze hrane.
burekodsira

#517 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by burekodsira »

Better Man wrote:Ne znam šta ste se uhvatili jednog običnog MCDonald'sa koji je obično smeće. Ima puno boljih stvari koje bi ja otvorio u Sa nego jedan od najnekvalitetnijih lanaca brze hrane.
jarane otvori
neprilagodjena

#518 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by neprilagodjena »

Better Man wrote:Ne znam šta ste se uhvatili jednog običnog MCDonald'sa koji je obično smeće. Ima puno boljih stvari koje bi ja otvorio u Sa nego jedan od najnekvalitetnijih lanaca brze hrane.
Pa sta cekas 8-)
ladyblue18

#519 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by ladyblue18 »

hajde molim te, evo mi cekamo.
Bio on kvalitetan ili ne, cinjenica je da je jedan od vodecih brandova, i da bi donio velike pare Sarajevu, i nova radna mjesta.
Razmisljaj malo dalekoseznije,a ne tako plitko.
Tebi ne valja, ok, ima 1000 drugih kojima valja, tvoj glas tu nista ne znaci.
Better Man

#520 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Better Man »

ladyblue18 wrote:
hajde molim te, evo mi cekamo.
Bio on kvalitetan ili ne, cinjenica je da je jedan od vodecih brandova, i da bi donio velike pare Sarajevu, i nova radna mjesta.
Razmisljaj malo dalekoseznije,a ne tako plitko.
Tebi ne valja, ok, ima 1000 drugih kojima valja, tvoj glas tu nista ne znaci.

Nije plitko razmišljanje. zašto bi otvorio jedan lanac brze hrane koji prodaje klasični otrov i smeće, kad se može otvoriti nešto drugo puno interesantnije i što će sigurno donijeti veću i zaradu i veće zaposlenje ljudi nego McDonld's.
ladyblue18

#521 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by ladyblue18 »

Ali taj klasicni otrov i smece, je ime, i to ogromno ime.
I to da li si ti protiv, ili neko za, ne znaci uopste nista, jer oni ce ga otvoriti ili ne otvoriti, a za sada preovladava ovo drugo.
Oni bi ovdje imali velike prihode i zaradu, vjeruj mi, e sada koji su njihovi razlozi i zbog cega nece da ga ovdje otvore, to znaju samo oni.
I istina ima i drugih jacih imena koja bi isto donjela prihode, ali niko od njih nece doci dok ne vidi da ima bar jedno jako ime u BiH, a McD bi u tome mnogo pomogao.
fear_of_the_dark

#522 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by fear_of_the_dark »

Meni bi bilo normalno da se otvori...
ionako smo odavno prestali da gledamo na kvalitet
burek_in_space

#523 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by burek_in_space »

MUNAFIK wrote: Dobro vala nisam nigdje vidjeo da je 10 cevapa 8 KM... placao sam po 7 na sred carsije a u nekim je i jeftinije...

ma nije bitna ni konkutrencija, radi s eo tome da se nikome ne isplati kupovati licencu, a ne isplati se ni samom MD da otvara ovdje ista... da se isplati oni bi to SIGURNO OTVORILI!!!

A vjeruj ja jedem fino i dobro i KVALITETNO za 4 KM u ascinici :-D i nema hrane koja moze po bilo kojoj osnovi konkurisati tome....
@MUNAFIK,tek sad sam vidio tvoj post pa kasnim sa odgovorom.

Shto se tiche cijene od 8 KM,neki dan sam jeo cevape nasred charshije koji su koshtali bash toliko.I ne,nije me zavalio konobar jer je cjenovnik fino istaknut i na njemu pishe 8 KM.Mozhda je sad problem kod mene shto ja cevape i pljesku jedem samo na jednom mjestu,ali svako zadovoljstvo se placa pa tako i ovo moje.Nisam ja toliki zagovornik MD,ali smatram da pricha da ih je strah konkurencije ne pije vode kod nas.Otkud onda toliki McDonaldsi shirom svijeta u zemljama chije su nacionalne kuhinje puno poznatije i priznatije u svijetu nego nasha?! I ljudi posluju sa dobitkom pri svemu tome. Koliko samo imash djaka i studenata u ovom gradu koji bi na velikom odmoru ili nakon izlaska navratili u MD da prezalogaje neshto-mislim da bi taj broj bio puno veci od danashnjeg broja iste te populacije koja jede cevape i pljeske na odmoru! :D I drazhe je i meni pache od jednog hamburgera,volim umochiti pa to ti je :-D ali ne trebamo ostati "zatvoreni" dovijeka prema svijetu i pravdati to chinjenicom nasha hrana je bez premca,kad od svih jela koja se nude po ashchinicama i cevabdzinicama nash je samo bosanski lonac,a ostalo je sve uvozno!
zgembo_sa

#524 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by zgembo_sa »

burek_in_space wrote:
MUNAFIK wrote: Dobro vala nisam nigdje vidjeo da je 10 cevapa 8 KM... placao sam po 7 na sred carsije a u nekim je i jeftinije...

@MUNAFIK,tek sad sam vidio tvoj post pa kasnim sa odgovorom.

Shto se tiche cijene od 8 KM,neki dan sam jeo cevape nasred charshije koji su koshtali bash toliko.I ne,nije me zavalio konobar jer je cjenovnik fino istaknut i na njemu pishe 8 KM.Mozhda je sad problem kod mene shto ja cevape i pljesku jedem samo na jednom mjestu,ali svako zadovoljstvo se placa pa tako i ovo moje.Nisam ja toliki zagovornik MD,ali smatram da pricha da ih je strah konkurencije ne pije vode kod nas.Otkud onda toliki McDonaldsi shirom svijeta u zemljama chije su nacionalne kuhinje puno poznatije i priznatije u svijetu nego nasha?! I ljudi posluju sa dobitkom pri svemu tome. Koliko samo imash djaka i studenata u ovom gradu koji bi na velikom odmoru ili nakon izlaska navratili u MD da prezalogaje neshto-mislim da bi taj broj bio puno veci od danashnjeg broja iste te populacije koja jede cevape i pljeske na odmoru! :D I drazhe je i meni pache od jednog hamburgera,volim umochiti pa to ti je :-D ali ne trebamo ostati "zatvoreni" dovijeka prema svijetu i pravdati to chinjenicom nasha hrana je bez premca,kad od svih jela koja se nude po ashchinicama i cevabdzinicama nash je samo bosanski lonac,a ostalo je sve uvozno!
Pusti suplju, gdje si ih jeo za 8 KM?
vox-populi

#525 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by vox-populi »

16 kuna je cca 4 KM. Ne znam da li je to cijena menija ili samo jednog Big Mac-a, pretpostavljam da je samo Big Mac. U svakom slucaju, to nije puno za hrvatski standard. I naravno, u MD-u se moze skupo jesti, kada kupujes sve pojedinacno. Ono gdje u principu stedis su miniji. I vjeruj mi, ja mogu puno pojesti, u Sarajevu mi je standardna porcija 15 u cijeli, a ovdje me jedan meni, plus jedan hamburger najede sasvim ok. Dakle, nekih 6 EUR, sto bi dole vjerovatno bilo oko 8-9 KM. A 15 u cijeli ipak kosta nesto vise, cuo sam da je vec preko 10 KM.

Sa druge strance, o kvaliteti ne zelim raspravljati, nigdje nisam rekao da je MD kvalitetna hrana.

Na kraju, ovdje nije rasprava sta je bolje ili sta je jeftinije. Mislim da je pitanje bilo oko slobode izbora. Zasto bi se zabranjivalo bilo kome da otvori restoran u Sarajevu?
Locked