McDonald's u Sarajevu???

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
to sam ja

#401 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by to sam ja »

Adriatic wrote:Dajte ba ljudi, šta vam je?
Treba što manje jesti na javnim mjestima.
Bolje vam je da ne znate šta sve rade u tim kuhinjama.
Ulje mijenjaju svake prestupne,....meso stoji ko zna koliko.
Zato domaća hrana i ništa drugo.
Kašika je majka.
U tome i jesu cari i drazi trovaca :D ...to ti je kao ruski rulet...nikad ne znas :-)
Trovace vole ljudi koji zive on di edz...koji zive svaki dan kao da je posljednji...
To ti je u krvi ili nije :wink:
latinalover

#402 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by latinalover »

to sam ja wrote:
Adriatic wrote:Dajte ba ljudi, šta vam je?
Treba što manje jesti na javnim mjestima.
Bolje vam je da ne znate šta sve rade u tim kuhinjama.
Ulje mijenjaju svake prestupne,....meso stoji ko zna koliko.
Zato domaća hrana i ništa drugo.
Kašika je majka.
U tome i jesu cari i drazi trovaca :D ...to ti je kao ruski rulet...nikad ne znas :-)
Trovace vole ljudi koji zive on di edz...koji zive svaki dan kao da je posljednji...
To ti je u krvi ili nije :wink:
uh kad vidim jednu da rukama stavlja priloge u sendvic
Abacija

#403 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Abacija »

vox-populi wrote:
Abacija wrote:
To je zato sto u njega stavljaju nekakav sirup od kukuruza pa si postao ovisan. Sad sam zaboravio kako se taj sirup zove ali na jednom dokumentarcu su pokazali kako taj sirup stvara ovisnost slicnu onoj kod upotrebe narkotika.
Posteno me nasmija. Hvala.
@vox-populi i @to sam ja - ja ovo ozbiljno za taj sirup. Nemojte me tjerati da trazim dokumentaciju o tome pa da rasturim temu kao sto sam to uradio sa temom o teretani (slucaj kreatin). Imam ja pametnijeg posla na pdf-Politika... :evil:
to sam ja

#404 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by to sam ja »

Abacija wrote:
vox-populi wrote:
Abacija wrote:
To je zato sto u njega stavljaju nekakav sirup od kukuruza pa si postao ovisan. Sad sam zaboravio kako se taj sirup zove ali na jednom dokumentarcu su pokazali kako taj sirup stvara ovisnost slicnu onoj kod upotrebe narkotika.
@vox-populi i @to sam ja - ja ovo ozbiljno za taj sirup. Nemojte me tjerati da trazim dokumentaciju o tome pa da rasturim temu kao sto sam to uradio sa temom o teretani (slucaj kreatin). Imam ja pametnijeg posla na pdf-Politika... :evil:
ma vjerujem ja tebi :D taj sirup mora da stavljeju i u pedigree..moj pas samo to hoce i nista drugo :D
d2

#405 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by d2 »

mogu li se ja namazati sa tim da zene polude zamnom ? :lol:
Kapitalist

#406 Re:

Post by Kapitalist »

Lace wrote:pa pored cevabdzinica i buregdzinica nije nam potreban mc donalds...postojao je sarby al nije opstao...jednostvano uz cevape nema opstanka :D
Slazem se!!! :-D
Abacija

#407 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Abacija »

d2 wrote:mogu li se ja namazati sa tim da zene polude zamnom ? :lol:
Je li ove zenmske? Image

Evo izasao je novi parfem - http://www.firemeetsdesire.com/ :mrgreen: :dance:
sheilak

#408 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by sheilak »

Jedino ako te pojedu! :-D Pa, eto...de, namazi se! :-D

Ne znam bas za ove cevape - ja ih vec odaaaavno ne jedem. To je cisti uzas. Sta je tim cevapdzijama i burekdzijama? Probaju li oni to sto naprave? Mislim da ne jer znaju sta sve unutra stavljaju. Brrrrrrrr , po ukusu sudeci - ne smijem ni pomisliti. :-?
to sam ja

#409 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by to sam ja »

Abacija wrote:
Je li ove zenmske? Image

Uuuuuuuuu sexy :-) :D Gdje ces ovome odoliti
to sam ja

#410 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by to sam ja »

jaooooo reklame ne mogu da vjerujem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vox-populi

#411 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by vox-populi »

Abacija wrote:
vox-populi wrote:
Abacija wrote:
Dakle vec sam pisao o ovome, mislim cak i na ovoj temi. Ako sumnjas da u McDonalds proizvode stavljaju taj sirup, a ti lijepo idi kupi daj famozni BigMac, odnesi ga na analizu te pokupi ogromnu lovu tuzeci McDonalds. McDonalds je ogromna firma sa nevjerovatno puno ljutih protivnika koji bi jedva docekali ovako nesto da ih tuze. Ni u kom slucaju nece da kazem da se zdravo hraniti u McDonaldsu ali ovakvih bombasticnih prica mi je stvarno preko glave. Prije dvije godine kruzila je prica da u hamburgere stavljaju kravlje oci, sada je moderan super adiktivni sirup od kukuruza, sta slijedece? Ako se nekome ne svidja da jede u McDonaldsu, ne mora, niko ga ne tjera. Sva prica o nezdravosti hrane stoji, tacno je da ulje mijenjaju svake prestupne, tacno je da su mnoge kuhinje prljave ali sastav jednog hamburgera ili bilo kojeg drugog McDonalds proizvoda se moze vrlo lako provjeriti. Radnici koji u bar u Njemackoj dobijaju bijednih 7€ na sat ce ti rado i bez oklijevanja, uz minimalnu naknadu dobaviti svjeze meso iz Mc-a, pa ti put pod noge do prve laboratorije i nadji svoj adiktivni sirup.
Abacija

#412 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Abacija »

vox-populi wrote:
Abacija wrote:
Dakle vec sam pisao o ovome, mislim cak i na ovoj temi. Ako sumnjas da u McDonalds proizvode stavljaju taj sirup, a ti lijepo idi kupi daj famozni BigMac, odnesi ga na analizu te pokupi ogromnu lovu tuzeci McDonalds. McDonalds je ogromna firma sa nevjerovatno puno ljutih protivnika koji bi jedva docekali ovako nesto da ih tuze. Ni u kom slucaju nece da kazem da se zdravo hraniti u McDonaldsu ali ovakvih bombasticnih prica mi je stvarno preko glave. Prije dvije godine kruzila je prica da u hamburgere stavljaju kravlje oci, sada je moderan super adiktivni sirup od kukuruza, sta slijedece? Ako se nekome ne svidja da jede u McDonaldsu, ne mora, niko ga ne tjera. Sva prica o nezdravosti hrane stoji, tacno je da ulje mijenjaju svake prestupne, tacno je da su mnoge kuhinje prljave ali sastav jednog hamburgera ili bilo kojeg drugog McDonalds proizvoda se moze vrlo lako provjeriti. Radnici koji u bar u Njemackoj dobijaju bijednih 7€ na sat ce ti rado i bez oklijevanja, uz minimalnu naknadu dobaviti svjeze meso iz Mc-a, pa ti put pod noge do prve laboratorije i nadji svoj adiktivni sirup.
A je li ti bacis zemicku kada jedes hamburger? :-)
vox-populi

#413 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by vox-populi »

Abacija wrote: A je li ti bacis zemicku kada jedes hamburger? :-)
Ne kontam.
melb26sa

#414 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by melb26sa »

Sirup je High Fructose Corn Syrup - umjetni zasladjivac koji pokusavaju ovdje podvaliti da je isto sto i obicni secer ali nije jer se dobiva nekom hemijskom promjenom na kukuruznom sirupu.

http://www.seriouseats.com/2008/09/pro- ... syrup.html
http://thefitnessinsider.menshealth.com ... _you_.html

http://itsallabigscam.blogspot.com/2008 ... r-you.html
to sam ja

#415 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by to sam ja »

Ja vjerujem u te zavjere :D majke mi...isto je s cipsom..nikada ne mogu prestati jesti cips (od paprike)...ili kospe...sve dok mi jezik ne otece..a i tada placem al' ih jedem :D... milka s citavim ljesnicima...nesto moraju stavljati!!! :D
sheilak

#416 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by sheilak »

to sam ja wrote:Ja vjerujem u te zavjere :D majke mi...isto je s cipsom..nikada ne mogu prestati jesti cips (od paprike)...ili kospe...sve dok mi jezik ne otece..a i tada placem al' ih jedem :D... milka s citavim ljesnicima...nesto moraju stavljati!!! :D
:lol:

Da, napravili su ovisnike od nas - primjer, pica i pomfrit. :smajlistoseoblizuje

Ali, ok, ne bi me cudilo da stavljaju nesto, bez zeze. :-?
karanana

#417 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by karanana »

jeli istina da se u coca colu i danas stavlja manja kolicina koke? zato oni cuvaju svoj recept tajnovit.
to sam ja

#418 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by to sam ja »

karanana wrote:jeli istina da se u coca colu i danas stavlja manja kolicina koke? zato oni cuvaju svoj recept tajnovit.
da bogdo :D
d2

#419 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by d2 »

Abacija wrote:
Je li ove zenmske? Image

joj kako ti znas sta ja volim :kiss: hvala :D
idem da pojacam malo krevet a i pod je malo klimav :D
amrica

#420 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by amrica »

đe's ba forumaš godine.... DEEEDVAAAAA :lol: :lol: :lol: :lol:
d2

#421 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by d2 »

neko mi danas nije dao spavati negdje oko 9 sati, da nisi ti a ? priznaj ! :lol:
Abacija

#422 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Abacija »

vox-populi wrote:
Abacija wrote: A je li ti bacis zemicku kada jedes hamburger? :-)
Ne kontam.
Pa dokazano je da u zemicke stavljaju taj "High Fructose Corn Syrup", a ja vjerujem da to rade i sa mesom. U McDonaldsu je jedino pomfri bez tog sirupa.

A sto se tice njihovih ljutih konkurenata... svi ti junk food restorani upotrebljavaju taj sirup tako da tu tuzba ne pomaze. Problem sa tim sirupom je poprilican, a ceh nazalost placa preko 60% tezinom "preopterecenih" punoljetnih Amerikanaca.
paral0c0

#423 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by paral0c0 »

Bilo bi dobro.

Hoceli biti u Alta centar????
alica.k

#424 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by alica.k »

paral0c0 wrote:Bilo bi dobro.

navodno ce biti i starbucks i mcd.
alta se navodno otvara u septembru.
paral0c0

#425 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by paral0c0 »

alica.k wrote:
paral0c0 wrote:Bilo bi dobro.

navodno ce biti i starbucks i mcd.
alta se navodno otvara u septembru.
Znam, investitor je Amerikanac, agent je Colliers international, znaci ovde je moguce svasta, samo steta sto nije veci objekat.
Locked