McDonald's u Sarajevu???

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
karanana

#376 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by karanana »

to sam ja wrote:
d2 wrote:bilo je jedna stara teza da nikada nisu ratovale dvije zemlje koje imaju otvorene mcdonaldse i onda neki dan tako sjedim u wcu i kontam...
pa nije li nato napao srbiju koja ima mcdonalds... nisu li ratovale srbija i hrvatska, obje imaju mcdonalds...
Jah, na wc vazda najbolje ideje :thumbup:...ja sam cak razmisljala da stavim blok pa da zapisujem :D ....nego apropo ratovanja i mc...nije tada Croatia imala mc..tako da teza izgleda jos uvijek stoji :D
sjedim na solji i surfam mcdonalds lokacije da kontradiktujem...i naso sam najmanje jednu: izrael-liban. india-pakistan moze biti druga, argenitina-engleska moze biti treca, doduse ne znam jeli 83-4 bilo mcdjeva u argentini.
aloneir

#377 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by aloneir »

McDonalds nije u nasem gradu samo zato sto nije konkurentan domacem tradicionalnom proizvodu.
Bijeli_sa

#378 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Bijeli_sa »

ja sam za McDONALD'S u sarajevu..........pa ko nece ne mora
Luke Perry

#379 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Luke Perry »

A i BigMac je bolji od cevapa. Mogao bih ga jesti non-stop. :)
Abacija

#380 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Abacija »

Luke Perry wrote:A i BigMac je bolji od cevapa. Mogao bih ga jesti non-stop. :)
To je zato sto u njega stavljaju nekakav sirup od kukuruza pa si postao ovisan. Sad sam zaboravio kako se taj sirup zove ali na jednom dokumentarcu su pokazali kako taj sirup stvara ovisnost slicnu onoj kod upotrebe narkotika.
d2

#381 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by d2 »

to sam ja wrote:
d2 wrote:bilo je jedna stara teza da nikada nisu ratovale dvije zemlje koje imaju otvorene mcdonaldse i onda neki dan tako sjedim u wcu i kontam...
pa nije li nato napao srbiju koja ima mcdonalds... nisu li ratovale srbija i hrvatska, obje imaju mcdonalds...
Jah, na wc vazda najbolje ideje :thumbup:...ja sam cak razmisljala da stavim blok pa da zapisujem :D ....nego apropo ratovanja i mc...nije tada Croatia imala mc..tako da teza izgleda jos uvijek stoji :D
treba staviti blokic na ves masinu da se zapisu ove wc ideje :D
d2

#382 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by d2 »

karanana wrote:
to sam ja wrote:
sjedim na solji i surfam mcdonalds lokacije da kontradiktujem...i naso sam najmanje jednu: izrael-liban. india-pakistan moze biti druga, argenitina-engleska moze biti treca, doduse ne znam jeli 83-4 bilo mcdjeva u argentini.
:thumbup:
d2

#383 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by d2 »

aloneir wrote:McDonalds nije u nasem gradu samo zato sto nije konkurentan domacem tradicionalnom proizvodu.
ja mislim da bi mcd bio krcat ...
Luke Perry

#384 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Luke Perry »

BigMac bi mogao jesti do iznemoglosti. Toliko je superioran nad cevapima.
Abacija

#385 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Abacija »

Luke Perry wrote:BigMac bi mogao jesti do iznemoglosti. Toliko je superioran nad cevapima.
Bijeli luk lijeci sve. Trebalo bi ga besplatno dijeliti svim narkomanima. :D
Luke Perry

#386 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Luke Perry »

E zemljace kad zagrizes onaj hamburger a on se topi u ustima, ee zivote :-D Sta ti vise treba.prste da polizes :lol:
hakazvaka

#387 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by hakazvaka »

Luke Perry wrote:E zemljace kad zagrizes onaj hamburger a on se topi u ustima, ee zivote :-D Sta ti vise treba.prste da polizes :lol:
porcija cevapa
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#388 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Truba »

ja jedem mek
samo kad sam vani

to mi nekako isto svugdje :D

pa mi skigurno jer znam sto jedem :lol:
madner

#389 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by madner »

Kakav BigMac pored domace pljeskavice.

Jos ako je sa salamonelom, pa dobijes sve za 2.5 KM :D
daduli_sa

#390 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by daduli_sa »

Her Flick wrote:kada neko pomene McDonald's sjetim se onog filma Super size me (ja mislim da se ovako zove)
to mi je dovoljno da Mac, gdje god se nalazim, zaobilazim u sirokom luku

Uvijek ne nerniralo kad vidim da ljudi dodju u posjetu nekom gradu/drzavi i onda se sjate u McD. da bi jeli... Pa sto se uopste posjecuju drugi gradovi i kulture? Da bi se reklo da se bilo ili da bi se upoznale druge kulture i nacini zivota... a tu spada i upoznavanje drugih vrsta jela.
Ali ne, bolje otici u McD i pojesti sve onako dobro isprzeno u 1002452. puta koristenom ulju sa dodatnom porcijom majoneze i kecapa! I obavezno Cola. Light.
d2

#391 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by d2 »

odlicno, ti fino zaobidjes i pustis druge kojima se tu jede da tu i jedu...
madner

#392 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by madner »

daduli_sa wrote:
Her Flick wrote:kada neko pomene McDonald's sjetim se onog filma Super size me (ja mislim da se ovako zove)

Uvijek ne nerniralo kad vidim da ljudi dodju u posjetu nekom gradu/drzavi i onda se sjate u McD. da bi jeli... Pa sto se uopste posjecuju drugi gradovi i kulture? Da bi se reklo da se bilo ili da bi se upoznale druge kulture i nacini zivota... a tu spada i upoznavanje drugih vrsta jela.
Ali ne, bolje otici u McD i pojesti sve onako dobro isprzeno u 1002452. puta koristenom ulju sa dodatnom porcijom majoneze i kecapa! I obavezno Cola. Light.
Uvijek me je nerviralo kada neko kaze da ga nervira ponasanje drugih ljudi koje ga opste ne tangira.

Ali eto malo da se napravi pametan.
karanana

#393 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by karanana »

daduli_sa wrote:

uvijek me nerviralo kada dodjem u posjetu drugim ljudima u drugim zemljama kada mi oni govore sta i kako cu da radim kada sam kod njih i gdje cu da trosim svoje pare. ako mi se jede mcdonalds, ne znam kako to utice na njih ako ih ne poslusam i ne odem da pojedem nesto drugo, osim ako nisu vlasnici cevabdzinice
madner

#394 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by madner »

karanana wrote:
daduli_sa wrote:

uvijek me nerviralo kada dodjem u posjetu drugim ljudima u drugim zemljama kada mi oni govore sta i kako cu da radim kada sam kod njih i gdje cu da trosim svoje pare. ako mi se jede mcdonalds, ne znam kako to utice na njih ako ih ne poslusam i ne odem da pojedem nesto drugo, osim ako nisu vlasnici cevabdzinice
Kakav si ti covjek ako odes tek tako u inostranstvo jer ti je cejf i ne zelis da upoznas tudju kulturu i obicaje? :D
to sam ja

#395 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by to sam ja »

Abacija wrote:
Luke Perry wrote:A i BigMac je bolji od cevapa. Mogao bih ga jesti non-stop. :)
To je zato sto u njega stavljaju nekakav sirup od kukuruza pa si postao ovisan. Sad sam zaboravio kako se taj sirup zove ali na jednom dokumentarcu su pokazali kako taj sirup stvara ovisnost slicnu onoj kod upotrebe narkotika.
:D
vox-populi

#396 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by vox-populi »

Abacija wrote:
Posteno me nasmija. Hvala.
madner

#397 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by madner »

Her Flick wrote:hmmm evo dvoumim se

svijeza maca ili cuko tj., cevap ili geneticki/nuklearno napravljen burger

hmmmmm sta bi vi
Urban grill pljeskavicu :D
karanana

#398 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by karanana »

madner wrote:
Her Flick wrote:hmmm evo dvoumim se

svijeza maca ili cuko tj., cevap ili geneticki/nuklearno napravljen burger

hmmmmm sta bi vi
Urban grill pljeskavicu :D
znaci svjez cuko.
madner

#399 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by madner »

Ja mislim da je macka, ali vidi se da nije stara.
Adriatic

#400 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Adriatic »

Dajte ba ljudi, šta vam je?
Treba što manje jesti na javnim mjestima.
Bolje vam je da ne znate šta sve rade u tim kuhinjama.
Ulje mijenjaju svake prestupne,....meso stoji ko zna koliko.
Zato domaća hrana i ništa drugo.
Kašika je majka.
Locked