McDonald's u Sarajevu???

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
karanana

#1151 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by karanana »

100% provjereno:

ova tema izaziva nesuglasice.
seln

#1152 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by seln »

metar_drva wrote:
seln wrote:
metar_drva wrote:seln je covjek sa misijom :D
opusti se ba, sta ti je? neko voli MD, neko ne voli i sta sad? :?
Ma opusti se ti, bolan i ne spasavaj mene.
Ja juce bio u MD, pojeo Royal. I?
Mijenja li to cinjenicu da je Royal smece, da je nezdrav? Ne mijenja.
No, nekad zurim, nekad mi se ne daje vise od 3 eura, nekad mi dosadi i kantina u firmi...razumijemo se?
ja, ja, al ne kontam sta je poenta tvojih postova? jedes u MD i govoris okolo da ta hrana nije zdrava? fakat ne kontam sta hoces da kazes, hvalis se otkivanjem tople vode?
A ja opet ne kontam vas. Znamo mi svi sta je nezdravo, a ipak to ponekad radimo. Da si pratio moje predjasnje postove, vidio bi da sam vise puta rekao:
- prije li nekom MD? Stvar ukusa.
-je li nezdrav? Jeste, na stranu svi ukusi.
-treba li ga otvoriti u Sarajevu? Treba, naravno.
Dakle, ne namecem vrhovnu istinu, samo odgovaram na postove i diskutujem sa ljudima koji imaju misljenje suprotnom mom.
I u cemu je, zbilja problem? Idem ti na zivce?
Ignore, brate, pa smo obojica mirni.
seln

#1153 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by seln »

karanana wrote:100% provjereno:

ova tema izaziva nesuglasice.
Forum i postoji zbog nesuglasica. Inace ne bi bio forum.
Pri tome ne treba preci granice pristojnosti, to je sve.
chuchumbamayumbe

#1154 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by chuchumbamayumbe »

Sarajevo-x.com saznaje
McDonald's stiže u Sarajevo!
Najpoznatiji lanac brze hrane u svijetu McDonald's uskoro bi mogao otvoriti svoju poslovnicu upravo u Sarajevu, saznaje Sarajevo-x.com. Prema informacijama kojima raspolažemo, restoran će biti smješten u Alta Shopping Centru koji se otvara 2. aprila 2010. godine.
Piše: T. Sekulić
Zbog odsustva nadležnih osoba iz kompanije Triland Development, koja je investitor u shopping centar, zvanična potvrda ove informacije još uvijek nije moguća.

Sarajevo-x.com nezvanično saznaje da su pregovori oko otvaranja McDonald'sovog restorana u Sarajevu održani i da je njihov ishod pozitivan, no iz kompanije Triland Development zbog tehničkih razloga ovo nisu mogli 'niti potvrditi niti demantirati'.

Zvanične informacije se očekuju u narednim danima.

No, prema potvrdi naših izvora s kojima smo razgovarali, novo shopping zdanje na sarajevskom Marin Dvoru ugostiće najveći svjetski lanac restorana brze hrane, što je obično dobar signal i za druge strane investitore koji ga prate u mnogim zemljama.

Inače, Bosna i Hercegovina je jedna od četiri evropske zemlje u kojima nema McDonald'sa.

Priča o otvaranju najpoznatijeg restorana brze hrane u BiH traje već nekoliko godina.

Prije izvjesnog vremena 'šuškalo' se o tome da će McDonald's biti otvoren u Starom Gradu u Sarajevu u Gradskoj kafani, no do toga nije došlo jer nije postignut dogovor s vlastima.

Navodno, predstavnici vlasti su zahtijevali od McDonald'sa da meso koje koriste kupuju isključivo u BiH, na što ovaj svjetski gigant nije pristao jer se oni koriste proizvodima koji se prave u Americi kako bi jedan hamburger bio istog okusa bez obzira da li ga jedete u New Yorku ili Sarajevu.

Lanac brze hrane koji je postao zaštitni znak američke kulture posjeduje 28.000 restorana u 120 zemalja svijeta. U Evropi u svim zemljama, osim u Bosni i Hercegovini, Albaniji, Armeniji i Vatikanu, postoje McDonald'sovi restorani.
(Sarajevo-x.com)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1155 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by ladyblue18 »

Eto. 2. april. :mrgreen:
FaceOff

#1156 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by FaceOff »

Ljudi moji, je li to moguče???? :D
Ateista

#1157 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Ateista »

Ne kontam sta je pozitivno u tome, ko da nemamo dovoljno smeca i ovako... :-)
statix

#1158 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by statix »

Zelim da sto prije propadnu, a nadam se da ce biti tako.
Cuj dobra investicija, a zaposle par ljudi i truju nas, a pitanje je i ciju ce hranu da koriste za svoje proizvode.
Fozgen

#1159 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Fozgen »

Who cares ko hoce neka jede, ha ja. Nikog se nece tjerati tamo a niti otamo.
zenny

#1160 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by zenny »

Fozgen wrote:Who cares ko hoce neka jede, ha ja. Nikog se nece tjerati tamo a niti otamo.
:thumbup: :thumbup:
ne vidim nigdje informaciju da se cevabdzinice zatvaraju nakon otvorenja McDonaldsa :-)
ladyblue18

#1161 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by ladyblue18 »

Ateista wrote:Ne kontam sta je pozitivno u tome, ko da nemamo dovoljno smeca i ovako... :-)
Hmm pozitivno je to sto ce biti nekoliko stotina novih radnih mjesta.
Pozitivno je to sto ce doprinjeti konkurentnosti BiH trzista na medjunarodnom planu, jer svako uvijek gleda koji su globalni brandovi zastupljeni na odredjenom trzistu.
Pozitivno je sto ce se dobiti konkurentnost u Sarajevu.
Nije pitanje jel zdravo il nije, ko hoce nek ide, ici ce, ko nece nek ne ide to je sva filozofija.
seln

#1162 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by seln »

zenny wrote:
Fozgen wrote:Who cares ko hoce neka jede, ha ja. Nikog se nece tjerati tamo a niti otamo.
:thumbup: :thumbup:
ne vidim nigdje informaciju da se cevabdzinice zatvaraju nakon otvorenja McDonaldsa :-)
Neke ce se zatvoriti, to je sigurno. Druge ce opstati.
Cloud-Xz

#1163 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Cloud-Xz »

Ma nema do ćevapa i bureka ,kakav Mc i bakrači :-D
chino

#1164 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by chino »

Mozda bude aprilililili :lol:

p.s. drago mi je da se otvara :thumbup:
Bullet Tooth Tony

#1165 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Bullet Tooth Tony »

ladyblue18 wrote:
Ateista wrote:Ne kontam sta je pozitivno u tome, ko da nemamo dovoljno smeca i ovako... :-)
Pozitivno je to sto ce doprinjeti konkurentnosti BiH trzista na medjunarodnom planu, jer svako uvijek gleda koji su globalni brandovi zastupljeni na odredjenom trzistu.
Nije pitanje jel zdravo il nije, ko hoce nek ide, ici ce, ko nece nek ne ide to je sva filozofija.
jel problem da pojasnis kako nekoliko stotina :shock: :shock:

A sto se tice McD - neka ima,neka ga tu ,neka ljudi znaju da nismo zadnja vuko*ebina , kad dodju ljudi iz drugih krajeva da se ne smiju,nego pokazes im prstom - tamo pa jedi ako hoces ,a ja uvijek imam svoju carsiju i moj cevap i pljeskavicu a vala cu posjetiti i taj nas McD ponekad :D :D :D
seln

#1166 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by seln »

ladyblue18 wrote:
Ovo je cisto "dobijeno na mostu, izgubljeno na cupriji". Ta nova radna mjesta ce se otvoriti naustrb konkurencije koja ce propasti. Sarajevo je, kao i vecina nasih gradova, dobro pokriveno ugostiteljskom ponudom.
Svaki novi igrac na trzistu ce samo izazvati prelazni rok kod radnika, koji ce umjesto u cevapari raditi u MD.
ladyblue18

#1167 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by ladyblue18 »

Beg_Babic wrote:
ladyblue18 wrote:
jel problem da pojasnis kako nekoliko stotina :shock: :shock:

A sto se tice McD - neka ima,neka ga tu ,neka ljudi znaju da nismo zadnja vuko*ebina , kad dodju ljudi iz drugih krajeva da se ne smiju,nego pokazes im prstom - tamo pa jedi ako hoces ,a ja uvijek imam svoju carsiju i moj cevap i pljeskavicu a vala cu posjetiti i taj nas McD ponekad :D :D :D
Greska u kucanju. :mrgreen: htjedoh napisati desetina, pa eto nek bude i 100 i to je nesto.
A to da li ce neko propasti zbog Mc-a ostaje da se vidi.

Nego komentari na portalu su za oplakati. Mc ce propasti ovdje jer mi imamo svoju kuhinju. :-) Umrijet cemo, otrovat ce nas, vec su krenule teorije zavjere.
Ma ne treba nama nista ovakvima, al fakat. Nije zvaka za seljaka. :roll:
karanana

#1168 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by karanana »

seln wrote:
ladyblue18 wrote:
Ovo je cisto "dobijeno na mostu, izgubljeno na cupriji". Ta nova radna mjesta ce se otvoriti naustrb konkurencije koja ce propasti. Sarajevo je, kao i vecina nasih gradova, dobro pokriveno ugostiteljskom ponudom.
Svaki novi igrac na trzistu ce samo izazvati prelazni rok kod radnika, koji ce umjesto u cevapari raditi u MD.
pa ako ti smeta slobodno trziste i ekonomija i konkurencija ne znam sta radis u ovoj zemlji. ima jos par zemalja gdje se moze kupit samo jedna vrsta cokolade, jedna vrsta mlijeka, jedna vrsta jestivog ulja......
ako je tebi zdrava konkurencija negativna stvar onda ti sigurno ne smeta cevabdzijski monopol i njihovo dizanje cijena koje ce se mozda uvodjenjem ovakve konkurencije malo i primiriti.
Fozgen

#1169 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Fozgen »

seln wrote:Ovo je cisto "dobijeno na mostu, izgubljeno na cupriji". Ta nova radna mjesta ce se otvoriti naustrb konkurencije koja ce propasti. Sarajevo je, kao i vecina nasih gradova, dobro pokriveno ugostiteljskom ponudom.
Nije da ikog branim ili da sam neki zagovornik McD, sasvim mi je svejedno.
Ali ako ti nije frka samo da mi pojasnis zasto ce konkurencija da propadne?
Po onom sto ja vidim ( na forumu ) koliko ljudi ne voli McD a voli burek i cevape jedini koji ce da odustane od BiH je McD.
fatality

#1170 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by fatality »

seln wrote:
alica.k wrote:
seln wrote: Mislis ona sto ne lici ni na sta, a najmanje na kolu i u koju ti (da bi imala jos manje ukusa) ubace pola kile leda?
pa sto ne trazis bez leda?
Ama, mozes je traziti ako hoces i da ti direktno sipaju u u sta...ne koristi.
Prvo, to nije kola, vac se on the face of the place mijesa prasak sa soda-vodom.
Drugo, rezultat je takav da se njime mozes samo oprati tush (mislim, ako neko to prakticira).
:lol: :lol: nije kola jer se "on the place " mijesa prasak sa vodom , mislim naravno da je bolja ona kola koja se napravi negdje daleko , pa stoji nekoliko godina, pa se vozika do odredista ,ali eto cisto reda radi da pitam strucnjaka za "pravu" kolu , nemoj se samo previse umarati da ne pregoris , sta ti mislis od cega i kako se pravi ta "prava" kola

i kao jedna pomoc , to sto stoji godinama nije tajna u proizvodnji kole :P
seln

#1171 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by seln »

ladyblue18 wrote:
Nego komentari na portalu su za oplakati. Mc ce propasti ovdje jer mi imamo svoju kuhinju. :-) Umrijet cemo, otrovat ce nas, vec su krenule teorije zavjere.
Ma ne treba nama nista ovakvima, al fakat. Nije zvaka za seljaka. :roll:
Nismo mi nikakav izuzetak. Poznajem ovdasnje lokalce koji bi radije umrli nego usli u MD. Propasti nece, jer nije nigdje propao, cak i u daleko manjim gradovima.
Pa ko voli, nek izvoli.
Uostalom, ja sam za otvaranje ponajvise iz jednog razloga: neka svako vidi i formira svoje misljenje.
Onda nece niki nikome prodavati MZB sta je to i kako izgleda, je li dobro, je li zdravo...pa ni oni koji su ga probali jednom u zivotu, na ekskurziji, pa sole pamet onima koji ga nisu probali.
seln

#1172 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by seln »

fatality wrote:
seln wrote:
alica.k wrote: pa sto ne trazis bez leda?
Ama, mozes je traziti ako hoces i da ti direktno sipaju u u sta...ne koristi.
Prvo, to nije kola, vac se on the face of the place mijesa prasak sa soda-vodom.
Drugo, rezultat je takav da se njime mozes samo oprati tush (mislim, ako neko to prakticira).
:lol: :lol: nije kola jer se "on the place " mijesa prasak sa vodom , mislim naravno da je bolja ona kola koja se napravi negdje daleko , pa stoji nekoliko godina, pa se vozika do odredista ,ali eto cisto reda radi da pitam strucnjaka za "pravu" kolu , nemoj se samo previse umarati da ne pregoris , sta ti mislis od cega i kako se pravi ta "prava" kola

i kao jedna pomoc , to sto stoji godinama nije tajna u proizvodnji kole :P
Imas li ti neki problem ili cemu ovaj podsmijeh?
Ako vec hoces diskutirato, objasni mi:
a) kako moze kola stojati nekoliko godina kad je na svakom pakovanju naveden datum punjenja.
b) ne znam od cega se pravi ta kola, recept je jos uvijek strogo cuvana tajna. Znas li ti?
c) aroganciju sacuvaj za po kuci.
Je li to bilo to ili se zavrsilo na ovom pokusaju duhovitosti?
Mjesanac

#1173 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Mjesanac »

ladyblue18 wrote:

:thumbup: :thumbup: Ne mozes nasem bosnji objasnit ama bas nikako :D I ja se vamo pretrnu objasnjavajuci svojoj raji da je vrlo pozitivno sto MCD dolazi jer prvo vodi sa sobom nove investitore a onda vadi nas grad sa popisa vukojebina koje jos nemaju MCD i stvara pozitivniju sliku o gradu. A ko nece da jede ne mora, niko ih ne tjera.
seln

#1174 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by seln »

Mjesanac wrote:prvo vodi sa sobom nove investitore a onda vadi nas grad sa popisa vukojebina koje jos nemaju MCD i stvara pozitivniju sliku o gradu
Ovo je, otprilike, najvaznije u svemu tome.
ladyblue18

#1175 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by ladyblue18 »

Ma shvatam ja da ima ljudi koje nece ni mrtvi uci unutra, svako ima svoje.
Ali nas mentalitet je za povratiti. Ne treba nama to americko smece, bolje da ostanemo izolovani od ostatka svijeta, najbolje nam je vako samima. Jer narod upravo to hoce kada govori ne trebama nama to.
Mi smo uvijek najpametniji i sve znamo zato nam i jest ovako.
Niko da mucne glavom i skonta kakve ce koristi imati drzava od otvaranja Mc-a.
Jer bez obzira sto to jeste "samo" fast food to je brand, i svako te gleda drugacije kada vidi da u drzavi nemas jedan pisljivi Mc.
Ja sam sigurna da ce dolaskom Mc-a se otvoriti vrata i za neke druge, vece i bolje stvari, ali eto zivi bili pa vidjeli.
Locked