babyline, pa ni jedna kiflica, slana, vruća, hrskava?
VOLIM, VOLIM, VOLIM, VOLIM KIFLE!
Master.DKP wrote:Ja sam izuzetno sretan i zahvalan zato sto lanac kao Mc Donnalds nece doci u BiH, nadam se nikada ni nakon 5 godina. Jasno je vrlo da te kompanije ne donose dobru hranu niti donose profit lokalnoj zajednici te konzumentima ne donose kvalitetnu hranu. Naprotiv prodaju hranu brzog sektora koja je masna i viskokoloricna i losa prema svima analizama bilo koje zdravstvene organizacije. Na kraju zasto da profit nosi nego u svoju zemlju a radnika placa najmanjim satnicma koje su dozvoljene.
Meduti, nebitno sta neko od nas voli i ne voli jedina istina je da ovi lance ne dolaze jer imaju prejaki konkurenciju koja nudi jela na brz i jeftin nacin. Ne ulazim u kvalitet pita, cevapa i ostalih BH proizvoda ali to su jeftini proizvodi koji se koriste i nevijerovatno dobro prodaju.
Najbitnije je da profit ostaju u BiH u 100 % iznosu i drago mi je da ti ponudaci te vrste hrane vladaju vecinom BH gradova.
Kako ces ti "zajebati" nekoga ko prodaje pite za 2 KM ili cevape za 5 KM. Ili 10 kifli za 1 KM !:) Davno su to skontali ljudi...
P.S. Kupuj svoje i prodaci durgom svoje skupo a ne kupuj od njega kada ne moras !
fala, ne treba nam, imamo pite i cevapeRisto Kuglarić wrote:Uskoro McDonalds u Sarajevu!!!!! 100% provjereno!!!![]()
![]()
jedva cekam.samo malo wrote:fala, ne treba nam, imamo pite i cevapeRisto Kuglarić wrote:Uskoro McDonalds u Sarajevu!!!!! 100% provjereno!!!![]()
![]()

ma nemam blage, a i da ti pravo kažem zaboli me. Bila je to samo sarkastična mimikrija jedno 90% komentara koji svako 2 sedmice revitaliziraju ovu temu.FaceOff wrote:Gdje? Sta? Kako?
atko wrote:Svaki McD je fransiza ... dakle ko god hoce moze otvoriti McD u Sa ... "samo" treba par miliona i jos sto sta predociti da bi dobio dozvolu od McD kompanije...
McD jeste nezdrava hrana, isto onoliko koliko je nezdrav i cevap ... samo je nama cevap ukusniji.
McD ima genijalnu poslovnu filozofiju ... ja licno uposte ne volim McD hranu ... zapravo je mrzim ... ali gdje god odes vani ... pokusas eksperimentisati sa nacinoalnom kuhinjom domacina i na kraju odes u McD i pojedes identicno kvalitetno i poznato smece od hrane na bilo kojoj tacki planete
Ja naprotiv jedva čekam da probam nacionalne kuhinje i u McDonaldsu mogu samo zalutati u krajnjoj nuždi, obično u varijanti - svima se ide u McDonalds, pa i malom Mujianjusha wrote:atko wrote:Svaki McD je fransiza ... dakle ko god hoce moze otvoriti McD u Sa ... "samo" treba par miliona i jos sto sta predociti da bi dobio dozvolu od McD kompanije...
McD jeste nezdrava hrana, isto onoliko koliko je nezdrav i cevap ... samo je nama cevap ukusniji.
McD ima genijalnu poslovnu filozofiju ... ja licno uposte ne volim McD hranu ... zapravo je mrzim ... ali gdje god odes vani ... pokusas eksperimentisati sa nacinoalnom kuhinjom domacina i na kraju odes u McD i pojedes identicno kvalitetno i poznato smece od hrane na bilo kojoj tacki planete![]()
![]()
![]()
toliko se smijem ovom komentaru jer iz svog sopstvenog iskustva znam koliko je ovo istina...
![]()

pa zar nije demokratija da gazda udrobi pola kile majoneze i ne stavi salatuA-ZO wrote:prije 20 godina, izmedju ostalog, i zbog McDonald's-a sam se radovao dolazecoj demokratiji i trzisnoj ekonomiji, ali evo ni dan danas nigdje kod nas ne mogu pojesti normalan hamburger sa kojim bi bio siguran da me majoneza nece pokositi i sa kojim cu dobiti svjezu zelenu salatu, a da ne moram svaki put prositi i napominjati da je dodaju, jer je to zaboga isto kao da trazis zlatom da pospu![]()
kad moze Skoplje, Sofija, Moskva, Bukurest, Beograd i sl., zasto ne moze i Sarajevo
e pa da sam tada znao da je ovoToto wrote:zar nije demokratija da gazda udrobi pola kile majoneze i ne stavi salatu
gazda demokratski pravi hamburger kako se njemu svidja i po njegovoem receptu
takodje je demokratski da kupac razguli iz radnje ako mu se ne svidja
hamburgeri su biznisA-ZO wrote: e pa da sam tada znao da je ovo"demokratija", sigurno bih plakao umjesto sto sam se radovao
dolazi, 100% provjerenoHalleluhwah wrote:Što ste se vi raspisali! No, recite ili napišite nešto vrijedno. Je li dvjestopostotno (sto posto ništa više ne vrijedi) sigurno da dolazi ili ne dolazi u Sarajevo taj trovač najveći od svih?
A-ZO wrote:prije 20 godina, izmedju ostalog, i zbog McDonald's-a sam se radovao dolazecoj demokratiji i trzisnoj ekonomiji, ali evo ni dan danas nigdje kod nas ne mogu pojesti normalan hamburger sa kojim bi bio siguran da me majoneza nece pokositi i sa kojim cu dobiti svjezu zelenu salatu, a da ne moram svaki put prositi i napominjati da je dodaju, jer je to zaboga isto kao da trazis zlatom da pospu![]()
kad moze Skoplje, Sofija, Moskva, Bukurest, Beograd i sl., zasto ne moze i Sarajevo

kako znassarajevsko_pivo wrote:100% da MCD nece biti u ALTI!