Underminute,
ja u potpunosti podrzavam sve sto si napisao.
Bilo bi mi veoma drago da nadjemo ljude koji bi bili spremni investirati u takav projekt.
Opet, mislim da ce biti veoma tesko napraviti iskljucivom moto-stazu.
Ni ja ne bih volio da cekamo po nekoliko dana na red kako bi usli na stazu na par sati treninga, ali opet bi volio i da dijelimo resurse, samo da ne moram preci 600km do Rijeke kako bi se "provoz'o k'o co'ek"

.
Prvenstveno, ljudi koji bi investirali sredtsva u takav objekat zele vidjeti identifikovati potencijalnu klijentelu.
Niko me ne moze ubjediti da toga nema u SA i okolini. Da, mozemo sad pricati o "celavim glavama", lancima oko vrata, papucama i naocalama, ali treba se fokusirati na to da se daju fini novci za nove motocikle, da ima dosta motora na cesti.
Bas zato, mislim da bi moto-klub, koji bi okupljao raju poput nas, u par sezona dobio na clanstvu, te organizovani odlasci na amaterska takmicenja, treninge/kvalifikacije i sl. bi nam dalo odredjene argumente za pristup "jakim" ljudima, biznismenima, koji bi investirali u ideju.
Istina je da Sarfajevo ima potencijal za ovaj sport, ima pare, ima talentovanu omladinu, ima izrazen kompleks dokazivanja (i to je bitno u moto-sportu, normalno u nekim razumnim granicama).
Samo se treba malo organizovati, okupiti momke i poceti djelovati kao skupina, a ne kao mnostvo nepovezanih individualaca.
Klub daje mnogo prednosti, jeftiniju opremu, pogosnosti pri kupovini i sl. Nebrojeno je mnogo mogucnosti, pogotovo kad se okupe ljudi koji imaju volju i dobre ideje, te ljubav prema ovom sportu.
Kao sto si sam napisao, ne treba biti megaloman i ocekivati Donington Park kod Hrasnice, ali mozemo poceti od necega.
Opet, imas li ti konkretne ideje kome prici sa ovim idejama, na koji nacin privuci ljude da razmotre mogucnost pravljenja staze?
twowheelkamikaza