Mc Donalds u Sarajevu?!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Za ili protiv McDonalds restorana u Sarajevu?

Za
32
78%
Protiv
6
15%
Boli me briga
3
7%

Total votes: 41

Hunkar

#951 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Hunkar »

Zox wrote:Ja nas brisem, a neko nas vec drugi put stavlja :D
eto koliko je mjerodavna wikipedia :D
zox neki plaho zafrkan lik :D :lol: :lol:
ig78sa

#952 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by ig78sa »

Najpoznatiji svjetski lanac brze hrane "McDonald`s" zvanično ulazi na tržište Bosne i Hercegovine, a prva dva restorana otvoriće u Sarajevu do sredine ljeta, potvrđeno je Nezavisnim u kompanijama koje su u kontaktu sa predstavnicima ove globalne tvrtke.

Izvori Nezavisnih navode da "McDonald`s" neće otvoriti restoran u Sarajevu u zgradi Napretka, u Titovoj ulici, nego na mjestu nekadašnjeg ekspres restorana "Bosna", u blizini sjedišta "Energopetrola", takođe u Titovoj ulici.

Drugi restoran, pišu ove novine, pozivajući se na svoje izvore, biće otvoren u naselju Nedžarići, pored hotela "Radon plaza" i u njemu će se hrana kupovati bez izlaska iz automobila.

Izvođenje unutrašnjih građevinskih radova na restoranu u centru grada već je počelo, dok bi radovi na objektu u Nedžarićima uskoro mogli početi....
http://www.ekapija.ba/website/bih/page/408936
respo

#953 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by respo »

Hunkar wrote:
Zox wrote:Ja nas brisem, a neko nas vec drugi put stavlja :D
eto koliko je mjerodavna wikipedia :D
zox neki plaho zafrkan lik :D :lol: :lol:
nije zafrkan fino pise zadojen :D

a na bh radiu vrhunac informacija izgleda wikipedia
Zox

#954 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Zox »

Pa ja, zato i pise, da vidite s kim imate posla :D
jedna tamo

#955 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by jedna tamo »

vidjet ćemo kakve će porcije i cijene biti...ako bude kao što sam jela u Barceloni onda ću prvo otići na ćevape pa onda u Mc Donalds :roll:
Nogatrans

#956 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Nogatrans »

Ako ima imalo istine super je ovo stvar!! :thumbup:
sarajevsko_pivo

#957 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by sarajevsko_pivo »

Jedva cekammmmmmmmmmmm :bih:
ins

#958 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by ins »

ig78sa wrote:Najpoznatiji svjetski lanac brze hrane "McDonald`s" zvanično ulazi na tržište Bosne i Hercegovine, a prva dva restorana otvoriće u Sarajevu do sredine ljeta, potvrđeno je Nezavisnim u kompanijama koje su u kontaktu sa predstavnicima ove globalne tvrtke.

Izvori Nezavisnih navode da "McDonald`s" neće otvoriti restoran u Sarajevu u zgradi Napretka, u Titovoj ulici, nego na mjestu nekadašnjeg ekspres restorana "Bosna", u blizini sjedišta "Energopetrola", takođe u Titovoj ulici.

Drugi restoran, pišu ove novine, pozivajući se na svoje izvore, biće otvoren u naselju Nedžarići, pored hotela "Radon plaza" i u njemu će se hrana kupovati bez izlaska iz automobila.

Izvođenje unutrašnjih građevinskih radova na restoranu u centru grada već je počelo, dok bi radovi na objektu u Nedžarićima uskoro mogli početi....
http://www.ekapija.ba/website/bih/page/408936
Ovi danasnji novinari su cudo svoje vrste: napisu ovoliki tekst u kojem prepricaju forume, pa jos nazovu "nezavisnog analiticara" a NE nazovu firmu ciji je prostor i pitaju "a sta vi to radite?" :run:
Ponosan

#959 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Ponosan »

Jucer sam rpolazio kraj buduceg restorana McD,radi se unutra uveliko...mislim da je lokacija puno bolja nego u Napretku! ako neko ima slike,bilo bi zanimljivo vidjeti te dvije lokacije i uporediti ih...
StupskaBitanga

#960 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by StupskaBitanga »

Ponosan wrote:Jucer sam rpolazio kraj buduceg restorana McD,radi se unutra uveliko...mislim da je lokacija puno bolja nego u Napretku! ako neko ima slike,bilo bi zanimljivo vidjeti te dvije lokacije i uporediti ih...
a šta ako se u tom prostoru otvori nešto drugo umjesto MCD????
Hoćete li ovdje izvršiti kolektivno samobuistvo
Novinari ti vaši izvori iz MCD su forumski mahalaši
Telefon u ruke , imenik i nađite firmu Bosnia Hotels and Restaurants čiji je ono prostor i vidite šta ondje rade
Što govorite napamet
manki

#961 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by manki »

Jao gdje su oni miševi što su me ismijavali kad sam rekao da sam vidio lika iz Sarajeva na obuci u Beogradu? Uh, što volim kad sam u pravu, više nego hljeba se najesti! :dance: :mrgreen:
sarajevsko_pivo

#962 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by sarajevsko_pivo »

manki wrote:Jao gdje su oni miševi što su me ismijavali kad sam rekao da sam vidio lika iz Sarajeva na obuci u Beogradu? Uh, što volim kad sam u pravu, više nego hljeba se najesti! :dance: :mrgreen:
:thumbup: :bih:
respo

#963 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by respo »

ja vidio lika iz bosne u new york-u u mcd-u valjda na obuci :D

zove se nosmoke
Zox

#964 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Zox »

Ovo je kao onaj vic sa indijanskim vracem. Pita ga poglavica kakva ce zima biti, kaze on hladna, i naredi boss indijancima da krenu rezati drva. Rezu oni, rezu, punim im vise k, i kazu vracu ej, ne bude li zima hladna, za m cemo te objesiti. Vrac se prepadne, i odluci da ode u grad kod meteroologa. Dodje on tamo, pita oprostite, kakva ce zima biti, kazu oni uh hladna, eno ih indijanci drva rezu.

Tako i novinari s ovim forumom, a mi s njima.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#965 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by ladyblue18 »

Ja fakat moram da reknem :D da svi ovi portali koji su preuzeli vijest opet od nekog portala kojem je kao vjerodostojan izvor informacija posluzio sa-x forum su urnebesni. :D
A s druge strane raja na ovoj temi mi je jos urnebesnija, jer gdje god ima nesto u gradu da se radi na nekoj lokaciji odmah se misli kako je to lokacija Mc-a, i ove price tipa "joj volim vise nego pare sto sam bio u pravu", a nigdje zvanicne potvrde iz Mc-a da ce doci u nas grad. :oops:
Hajd da ovakvih situacija nije bilo vec nekoliko u proslosti istih pa bih i razumjela, ali jok nego i dalje vlada opcinjenost cinjenicom kako Mc konacno dolazi, i to sve na osnovu mahalskih prica sa Sa-xa bez ijednog iole vjerodostojnog izvora i potvrde. :roll:
chuchumbamayumbe

#966 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by chuchumbamayumbe »

Zna li neko ko pokreće biznis sa McD u BiH?!?!
jedaneska

#967 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by jedaneska »

Nekad se išlo na suljpa u ovaj restaurant :D i sjećam se da sam se pitao na kojem li je jeziku napisano ono EXPRES, ali nikad nisam skont'o, možda neko od vas zna...

Image
ig78sa

#968 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by ig78sa »

International Franchising Information/Bosnia-Herzegovina

http://www.aboutmcdonalds.com/mcd/franc ... ation.html

Ako wikipedia nije izvor,ovo jest sigurno :D :D :roll: :roll:
smoki_choko

#969 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by smoki_choko »

ja jakog izvora :lol:
Zox

#970 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Zox »

Pa, koliko ja razumijem engleski, pise "necemo uskoro u Bih".
StupskaBitanga

#971 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by StupskaBitanga »

ladyblue18 wrote:Ja fakat moram da reknem :D da svi ovi portali koji su preuzeli vijest opet od nekog portala kojem je kao vjerodostojan izvor informacija posluzio sa-x forum su urnebesni. :D
A s druge strane raja na ovoj temi mi je jos urnebesnija, jer gdje god ima nesto u gradu da se radi na nekoj lokaciji odmah se misli kako je to lokacija Mc-a, i ove price tipa "joj volim vise nego pare sto sam bio u pravu", a nigdje zvanicne potvrde iz Mc-a da ce doci u nas grad. :oops:
Hajd da ovakvih situacija nije bilo vec nekoliko u proslosti istih pa bih i razumjela, ali jok nego i dalje vlada opcinjenost cinjenicom kako Mc konacno dolazi, i to sve na osnovu mahalskih prica sa Sa-xa bez ijednog iole vjerodostojnog izvora i potvrde. :roll:
da tačno
kad se tu otvori butik ili banka plakat će
ig78sa

#972 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by ig78sa »

Ne znam koji moze biti veci izvor od sluzbene str.McDonald's-a,ali dobro i za one drzave 3 koje pise na wikipediji da dolazi ovo ljeto isto pise kao za nas :D :D
manki

#973 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by manki »

ladyblue18 wrote:Ja fakat moram da reknem :D da svi ovi portali koji su preuzeli vijest opet od nekog portala kojem je kao vjerodostojan izvor informacija posluzio sa-x forum su urnebesni. :D
Pa znaš šta, meni je sve to super što vi govorite, i ima smisla ako se uzme u obzir kakve su sve gluposti ljudi lupali prije.

Ali je meni lično malo frustrirajuće, jer znam da sam vidio lika sa značkom Edin S. u Mcdonaldsu u Bg koji mi je rekao da je na obuci i da je iz Sa, a niko mi pak ne vjeruje zbog nekih papaka koji vjerovatno nisu imali pametnija posla u životu pa su prosipali priče o otvaranju McD.

A još više mi je frustrirajuće, što mi je uopće frustrirajuće ovo gore napisano, in the first place. :lol:
ig78sa

#974 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by ig78sa »

sa spanskog portala:Mcdonalds dolazi u Bosnu i Hercegovinu.
Pa nebi sad prenosili strani portali da je neka opet mahalska :D :D :bih:
http://www.invertia.com/noticias/articu ... ia=2488753
Mahalac

#975 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Mahalac »

40 stranica oko smeća koje se zove Mcdonalds...al baš nedvojbeno smeća :(

...dabogda ga nikad ne otvorili pa taman nikad ne postali "metropola"!
Locked