zox neki plaho zafrkan likZox wrote:Ja nas brisem, a neko nas vec drugi put stavlja
eto koliko je mjerodavna wikipedia
Mc Donalds u Sarajevu?!
- Hunkar
#951 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
-
ig78sa
#952 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Najpoznatiji svjetski lanac brze hrane "McDonald`s" zvanično ulazi na tržište Bosne i Hercegovine, a prva dva restorana otvoriće u Sarajevu do sredine ljeta, potvrđeno je Nezavisnim u kompanijama koje su u kontaktu sa predstavnicima ove globalne tvrtke.
Izvori Nezavisnih navode da "McDonald`s" neće otvoriti restoran u Sarajevu u zgradi Napretka, u Titovoj ulici, nego na mjestu nekadašnjeg ekspres restorana "Bosna", u blizini sjedišta "Energopetrola", takođe u Titovoj ulici.
Drugi restoran, pišu ove novine, pozivajući se na svoje izvore, biće otvoren u naselju Nedžarići, pored hotela "Radon plaza" i u njemu će se hrana kupovati bez izlaska iz automobila.
Izvođenje unutrašnjih građevinskih radova na restoranu u centru grada već je počelo, dok bi radovi na objektu u Nedžarićima uskoro mogli početi....
http://www.ekapija.ba/website/bih/page/408936
Izvori Nezavisnih navode da "McDonald`s" neće otvoriti restoran u Sarajevu u zgradi Napretka, u Titovoj ulici, nego na mjestu nekadašnjeg ekspres restorana "Bosna", u blizini sjedišta "Energopetrola", takođe u Titovoj ulici.
Drugi restoran, pišu ove novine, pozivajući se na svoje izvore, biće otvoren u naselju Nedžarići, pored hotela "Radon plaza" i u njemu će se hrana kupovati bez izlaska iz automobila.
Izvođenje unutrašnjih građevinskih radova na restoranu u centru grada već je počelo, dok bi radovi na objektu u Nedžarićima uskoro mogli početi....
- respo
#953 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
nije zafrkan fino pise zadojenHunkar wrote:zox neki plaho zafrkan likZox wrote:Ja nas brisem, a neko nas vec drugi put stavlja
eto koliko je mjerodavna wikipedia![]()
![]()
a na bh radiu vrhunac informacija izgleda wikipedia
- Zox
#954 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Pa ja, zato i pise, da vidite s kim imate posla 
- jedna tamo
#955 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
vidjet ćemo kakve će porcije i cijene biti...ako bude kao što sam jela u Barceloni onda ću prvo otići na ćevape pa onda u Mc Donalds 
- Nogatrans
#956 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Ako ima imalo istine super je ovo stvar!! 
-
sarajevsko_pivo
#957 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Jedva cekammmmmmmmmmmm 
-
ins
#958 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Ovi danasnji novinari su cudo svoje vrste: napisu ovoliki tekst u kojem prepricaju forume, pa jos nazovu "nezavisnog analiticara" a NE nazovu firmu ciji je prostor i pitaju "a sta vi to radite?"ig78sa wrote:Najpoznatiji svjetski lanac brze hrane "McDonald`s" zvanično ulazi na tržište Bosne i Hercegovine, a prva dva restorana otvoriće u Sarajevu do sredine ljeta, potvrđeno je Nezavisnim u kompanijama koje su u kontaktu sa predstavnicima ove globalne tvrtke.
-
Ponosan
#959 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Jucer sam rpolazio kraj buduceg restorana McD,radi se unutra uveliko...mislim da je lokacija puno bolja nego u Napretku! ako neko ima slike,bilo bi zanimljivo vidjeti te dvije lokacije i uporediti ih...
-
StupskaBitanga
#960 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
a šta ako se u tom prostoru otvori nešto drugo umjesto MCD????Ponosan wrote:Jucer sam rpolazio kraj buduceg restorana McD,radi se unutra uveliko...mislim da je lokacija puno bolja nego u Napretku! ako neko ima slike,bilo bi zanimljivo vidjeti te dvije lokacije i uporediti ih...
Hoćete li ovdje izvršiti kolektivno samobuistvo
Novinari ti vaši izvori iz MCD su forumski mahalaši
Telefon u ruke , imenik i nađite firmu Bosnia Hotels and Restaurants čiji je ono prostor i vidite šta ondje rade
Što govorite napamet
-
manki
#961 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Jao gdje su oni miševi što su me ismijavali kad sam rekao da sam vidio lika iz Sarajeva na obuci u Beogradu? Uh, što volim kad sam u pravu, više nego hljeba se najesti!

-
sarajevsko_pivo
#962 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
manki wrote:Jao gdje su oni miševi što su me ismijavali kad sam rekao da sam vidio lika iz Sarajeva na obuci u Beogradu? Uh, što volim kad sam u pravu, više nego hljeba se najesti!![]()
- respo
#963 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
ja vidio lika iz bosne u new york-u u mcd-u valjda na obuci 
zove se nosmoke
zove se nosmoke
- Zox
#964 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Ovo je kao onaj vic sa indijanskim vracem. Pita ga poglavica kakva ce zima biti, kaze on hladna, i naredi boss indijancima da krenu rezati drva. Rezu oni, rezu, punim im vise k, i kazu vracu ej, ne bude li zima hladna, za m cemo te objesiti. Vrac se prepadne, i odluci da ode u grad kod meteroologa. Dodje on tamo, pita oprostite, kakva ce zima biti, kazu oni uh hladna, eno ih indijanci drva rezu.
Tako i novinari s ovim forumom, a mi s njima.
Tako i novinari s ovim forumom, a mi s njima.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#965 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Ja fakat moram da reknem
da svi ovi portali koji su preuzeli vijest opet od nekog portala kojem je kao vjerodostojan izvor informacija posluzio sa-x forum su urnebesni.
A s druge strane raja na ovoj temi mi je jos urnebesnija, jer gdje god ima nesto u gradu da se radi na nekoj lokaciji odmah se misli kako je to lokacija Mc-a, i ove price tipa "joj volim vise nego pare sto sam bio u pravu", a nigdje zvanicne potvrde iz Mc-a da ce doci u nas grad.
Hajd da ovakvih situacija nije bilo vec nekoliko u proslosti istih pa bih i razumjela, ali jok nego i dalje vlada opcinjenost cinjenicom kako Mc konacno dolazi, i to sve na osnovu mahalskih prica sa Sa-xa bez ijednog iole vjerodostojnog izvora i potvrde.
A s druge strane raja na ovoj temi mi je jos urnebesnija, jer gdje god ima nesto u gradu da se radi na nekoj lokaciji odmah se misli kako je to lokacija Mc-a, i ove price tipa "joj volim vise nego pare sto sam bio u pravu", a nigdje zvanicne potvrde iz Mc-a da ce doci u nas grad.
Hajd da ovakvih situacija nije bilo vec nekoliko u proslosti istih pa bih i razumjela, ali jok nego i dalje vlada opcinjenost cinjenicom kako Mc konacno dolazi, i to sve na osnovu mahalskih prica sa Sa-xa bez ijednog iole vjerodostojnog izvora i potvrde.
- chuchumbamayumbe
#966 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Zna li neko ko pokreće biznis sa McD u BiH?!?!
- jedaneska
#967 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Nekad se išlo na suljpa u ovaj restaurant
i sjećam se da sam se pitao na kojem li je jeziku napisano ono EXPRES, ali nikad nisam skont'o, možda neko od vas zna...

-
ig78sa
#968 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
International Franchising Information/Bosnia-Herzegovina
http://www.aboutmcdonalds.com/mcd/franc ... ation.html
Ako wikipedia nije izvor,ovo jest sigurno

http://www.aboutmcdonalds.com/mcd/franc ... ation.html
Ako wikipedia nije izvor,ovo jest sigurno
- smoki_choko
#969 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
ja jakog izvora 
- Zox
#970 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Pa, koliko ja razumijem engleski, pise "necemo uskoro u Bih".
-
StupskaBitanga
#971 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
da tačnoladyblue18 wrote:Ja fakat moram da reknemda svi ovi portali koji su preuzeli vijest opet od nekog portala kojem je kao vjerodostojan izvor informacija posluzio sa-x forum su urnebesni.
![]()
A s druge strane raja na ovoj temi mi je jos urnebesnija, jer gdje god ima nesto u gradu da se radi na nekoj lokaciji odmah se misli kako je to lokacija Mc-a, i ove price tipa "joj volim vise nego pare sto sam bio u pravu", a nigdje zvanicne potvrde iz Mc-a da ce doci u nas grad.![]()
kad se tu otvori butik ili banka plakat će
-
ig78sa
#972 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Ne znam koji moze biti veci izvor od sluzbene str.McDonald's-a,ali dobro i za one drzave 3 koje pise na wikipediji da dolazi ovo ljeto isto pise kao za nas

-
manki
#973 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Pa znaš šta, meni je sve to super što vi govorite, i ima smisla ako se uzme u obzir kakve su sve gluposti ljudi lupali prije.ladyblue18 wrote:Ja fakat moram da reknemda svi ovi portali koji su preuzeli vijest opet od nekog portala kojem je kao vjerodostojan izvor informacija posluzio sa-x forum su urnebesni.
![]()
A s druge strane raja na ovoj temi mi je jos urnebesnija, jer gdje god ima nesto u gradu da se radi na nekoj lokaciji odmah se misli kako je to lokacija Mc-a, i ove price tipa "joj volim vise nego pare sto sam bio u pravu", a nigdje zvanicne potvrde iz Mc-a da ce doci u nas grad.![]()
Ali je meni lično malo frustrirajuće, jer znam da sam vidio lika sa značkom Edin S. u Mcdonaldsu u Bg koji mi je rekao da je na obuci i da je iz Sa, a niko mi pak ne vjeruje zbog nekih papaka koji vjerovatno nisu imali pametnija posla u životu pa su prosipali priče o otvaranju McD.
A još više mi je frustrirajuće, što mi je uopće frustrirajuće ovo gore napisano, in the first place.
-
ig78sa
#974 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
sa spanskog portala:Mcdonalds dolazi u Bosnu i Hercegovinu.
Pa nebi sad prenosili strani portali da je neka opet mahalska
http://www.invertia.com/noticias/articu ... ia=2488753
Pa nebi sad prenosili strani portali da je neka opet mahalska
http://www.invertia.com/noticias/articu ... ia=2488753
- Mahalac
#975 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
40 stranica oko smeća koje se zove Mcdonalds...al baš nedvojbeno smeća
...dabogda ga nikad ne otvorili pa taman nikad ne postali "metropola"!
...dabogda ga nikad ne otvorili pa taman nikad ne postali "metropola"!