Ta je zgrada spomenik kulture i tradicije ovog grada, ne smije je niko "prodavati" za sitne McD novce
Mc Donalds u Sarajevu?!
- poznanik
#26 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Meni je prestrašna ideja o McD u Napretkovoj palači, užasna...jednostavno je smatram pokušajem urbicida
Ta je zgrada spomenik kulture i tradicije ovog grada, ne smije je niko "prodavati" za sitne McD novce
-
simpozijum delirijum
#27 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
e vala bas , a onako Imperijal bio dobro mjesto za prave Bosanske kafe popit i kolace imali odlicnepoznanik wrote:Meni je prestrašna ideja o McD u Napretkovoj palači, užasna...jednostavno je smatram pokušajem urbicida![]()
i bas tu da bude Mc Donalds ?
stvarno kao prst u oko, neka ga sutnu negdje drugdje medju solitere Alipasina gdje i pripada
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#28 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
McNapredak's ce mjesec-dva imati napredak - dok ga ne izgustira carsijanerska elita, a onda ce postat: etno selo i stjeciste seljaka, dodjosa i djackih ekskurzija.
Tesko da ce MCD dati ruke napretku treceg entiteta i svekolike kulture, ali ce napunit Napretkovu kasu. MCD treba Sarajevu, da bi se i ono prikacilo na infuziju globalizma i da bi se sarajevski ugostitelji prestali plasit konkurencije, jer je jedan restoran - ko ni jedan. Ponuda bi mogla postat zanimljivija ako Preporod otvori Burger Kinga.
Tesko da ce MCD dati ruke napretku treceg entiteta i svekolike kulture, ali ce napunit Napretkovu kasu. MCD treba Sarajevu, da bi se i ono prikacilo na infuziju globalizma i da bi se sarajevski ugostitelji prestali plasit konkurencije, jer je jedan restoran - ko ni jedan. Ponuda bi mogla postat zanimljivija ako Preporod otvori Burger Kinga.
-
razonodan
#29 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
topić je stara udbašina koja po zadatku glumi hrvatinu. a sad su opet njegovi ( crveni ) na vlasti
saće on to srediti sa zlajom i amerima kojima zlaja punio gvantanamo...
saće on to srediti sa zlajom i amerima kojima zlaja punio gvantanamo...
- mayab
#30 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
McD jednostavno trazi atraktivne lokacije, pa se pregovara sa mnogima-prije jedno mjesec dana sam slucajno prisustvovao razgovoru u jednoj Sa firmi koja ocigledno ima puno veze sa dovodjenjem McD-a u BiH, pa sam nacuo da se spominje Radon Plaza, Alta, i onaj jos neizgradjeni preko puta Alte, pa cak i prostorije BBI banke u BBI centru, na strani naspram Cinema City-a, samo ih treba ubijediti da ti pristanu ustupiti-prodati prostorpoznanik wrote:Meni je prestrašna ideja o McD u Napretkovoj palači, užasna...jednostavno je smatram pokušajem urbicida![]()
- poznanik
#31 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
mayab wrote:McD jednostavno trazi atraktivne lokacije, pa se pregovara sa mnogima-prije jedno mjesec dana sam slucajno prisustvovao razgovoru u jednoj Sa firmi koja ocigledno ima puno veze sa dovodjenjem McD-a u BiH, pa sam nacuo da se spominje Radon Plaza, Alta, i onaj jos neizgradjeni preko puta Alte, pa cak i prostorije BBI banke u BBI centru, na strani naspram Cinema City-a, samo ih treba ubijediti da ti pristanu ustupiti-prodati prostorpoznanik wrote:Meni je prestrašna ideja o McD u Napretkovoj palači, užasna...jednostavno je smatram pokušajem urbicida![]()
Zašto ne pregovaraju sa vlasnikom "cm" prostora, u Titovoj... lokacija je odlična za McD.
Napretkova palača je mjesto za promociju kulture, ne urbicidnog kapitalizma...
-
sarajevsko_pivo
#32 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Dobra lokacija za Mcd

- poznanik
#33 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Ti @pivo vjerovatno nisi iz Sarajeva, ili si premlad i ništa ne znašsarajevsko_pivo wrote:Dobra lokacija za Mcd
Ne znam nikog ko bi Parkušu dao za McD
- black
#34 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
znas kako kazu para vrti dje burgija nece, pa nasha vlast ce guze dati a ne parkushupoznanik wrote:Ti @pivo vjerovatno nisi iz Sarajeva, ili si premlad i ništa ne znaš![]()
Ne znam nikog ko bi Parkušu dao za McDParkuša je kult, poslijeratna istorija mladih....svetinja
- zambaklija
#35 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
hm,svugdje u zap.državama rade na tome da istjeraju iz centra grada ove trovače a kod nas baš u centar 
- DaysleepeR
#36 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
sto se tice Mc Donald's-a i starih kulturnih zdrada - spomenika samo jedna slika istog u Beogradu

-
mig
#37 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Dobro, de... U pitanju je restoran, a ne nuklearna elektrana. Ulaz nije obavezanzambaklija wrote:hm,svugdje u zap.državama rade na tome da istjeraju iz centra grada ove trovače a kod nas baš u centar
- vukojebina
#38 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
a prejaki su mi ovi dusebriznici sto paze na spomenike kulture..kakva kulutra ba kad visite na bajramskim party-ima...
- poznanik
#39 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
vukojebina wrote:a prejaki su mi ovi dusebriznici sto paze na spomenike kulture..kakva kulutra ba kad visite na bajramskim party-ima...
Jesi li sam uspio osmisliti ovaj post, ili ti je neko pomogao?
U svakom slučaju postignut je zavidan umni uspjeh
- Fossil
#40 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
kako mrzim kad kazu ne treba nam to smece pa sam jedes smece nasi hamburgeri nisu nista zdraviji dobro bi dosla promjena i sramota je da spadamo u red onih zemalja koji nemaju Mcd al opet sumnjam da bi to dozivjelo veliki uspjeh kod nas mislim za nas standard jeste poskupo al opet jeo bi jednom sedmicno pa makar 
- poznanik
#41 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Fossil wrote:kako mrzim kad kazu ne treba nam to smece pa sam jedes smece nasi hamburgeri nisu nista zdraviji dobro bi dosla promjena i sramota je da spadamo u red onih zemalja koji nemaju Mcd al opet sumnjam da bi to dozivjelo veliki uspjeh kod nas mislim za nas standard jeste poskupo al opet jeo bi jednom sedmicno pa makar
Tema je odabir lokacije za McD, konkretno - zgrade HKD Napredak u Titovoj.
Čitajte malo...
- karanana
#42 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
neka grad konacno uzme olomanku i neka prostor daju dzaba mcdonadsu neka pravi samo da se ono ruglo rijesi. samo sumnjam da bi oni gradili zgradu iz temelja.
ustvari: edit. ne valja da bude tamo. onda bi nase lole mislile da je drive through parkiranje na sinama i na sred titove da uzmu njihov happy meal da ga jedu i kruze gradom. paralizirat ce saobracaj.
ustvari: edit. ne valja da bude tamo. onda bi nase lole mislile da je drive through parkiranje na sinama i na sred titove da uzmu njihov happy meal da ga jedu i kruze gradom. paralizirat ce saobracaj.
Last edited by karanana on 20/11/2010 21:34, edited 1 time in total.
- kurty
#43 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
zar hoce mcd objekat bez parkinda i prilaza...
- Reglan
#44 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Ma nek ga sprcaju u BBI centar
Kad je bal nek' je maskenbal
Kad je bal nek' je maskenbal
- mrtva kokoš
#45 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
jbt ovo isto k`o da nikada nije ni postojala ona tema od 50 str. o mcdonaldsu, opet ponovo price gdje bi i sta bi bilo najbolje

-
mig
#46 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Ne znam na kakve prilaze misilis, ni gde se nalazi olomanka, jel bas u nekoj nedodjiji.... ali Mac-ovi u Bgdu nemaju parking mesta...kurty wrote:zar hoce mcd objekat bez parkinda i prilaza...
- karanana
#47 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
malo gdje ces ih naci sa parkinzima ako su u samom centru grada.
- mrtva kokoš
#48 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
kod avaza ce biti sa parkingom 
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#49 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
McD uglavnom prodaje fransize. Jel istina da je Franjo Topic kupio mcd fransizu sebi za penzijice, posto mu istice mandat u Napredku??
- kurty
#50 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
onaj sa slike u Beogradu...ima auto ispred...
Mislio sam na prilaze za auta...
i mislio sam da moraju to imati...do mene je
Mislio sam na prilaze za auta...
i mislio sam da moraju to imati...do mene je