Mc Donalds u Sarajevu?!
- Ridjobrki
#226 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Jes vala! To je pravo poglu. Glupo je da ljudi koji ne žive u Sarajevu uopće dolaze u Sarajevo i u njemu nešto pojedu. Pa nije Sarajevo neka otvorena sredina i metropola u pokušaju pa da se u nju dolazi sa strane... 
- seln
#227 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Ok, hajmo vako: garant ima puno buregdzinica i ascinica koje bi prostorno mogle imati drive in.Ridjobrki wrote:Ovo selnovo objašnjenje me podsjeti na onaj vic kad Mujo kupi krompir a naiđe Suljo:
-Jesul' krupni, Mujooo?
-Pa šta ja znam, ovi krupni jesu, ovi sitni baš i nisu...![]()
Pa imaju li? Nemaju.
Dakle, to je tako kod MD-a: gdje god nadjes zgodno mjesto, ti drive in posadi.
- seln
#228 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Zato sto, ahbabu dragim cevapa i bureka ima koliko i cevapo-buregdzinica. Svako ima svoj recept i mozes citav zivot provesti proucavajuci razlike izmedju tuzlanskog, banjaluckog i sarajevskog cevapa.samo malo wrote:Cuj marketingpa sto cevapi i burek nemaju marketing, ustvari, njima to i ne treba, bolji su pet puta, pa neka Mrkva otvori cevapdzinicu u Parizu, sigurno ce ubiti McD kvalitetom
![]()
Stvar je izbora, kome se jedu burek i cevapi bujrum, meni svejedno... ali hocu i ja McD milksejk tu i tamo da popijem, bez da placam kartu do Zagreba za to zadovoljstvo... a isto tako mislim da je glupo da o McD u Sarajevu raspravljaju ljudi koji i ne zive u Sarajevu.
U MD je svuda isto smece, svuda isti ukus (tj. odsustvo istog), kartelirane cijene i svuda 3 g luka po Big MC-u.
Dakle, hiljadu MD-a, ista hrana.
I ja mislim da treba otvoriti MD u svakom vecem gradu u BiH. Takodje mislim da ga idealiziras bas zato jer ga nemas na dohvat ruke. I stvarno ne mogu da zamislim da neko u istu recenicu stavi MD i zadovoljstvo.
p.s. milksejk kod MD je ko povraceno pivo.
- Ridjobrki
#229 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Ma naravno. Meni je bilo smiješno i simpatično objašnjenje u smislu kao što mi je smiješno kad M. Nadarević objašnjava u Savršenom krugu onom gluhom dječaku čuje li se granata: ''pa čuje... ko čuje''. Tako i ovdje ''đe nema auta džaba im drajvtru'' 
- Korisnicko ime
#230 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Ja bih sad jedan od onih turaka na pola puta s lijeve strane kad se penjes uz Mariahilferstrasse (negdje prekoputa NewYorkera)...Ridjobrki wrote:Ima li ko iz Beča da mi pošalje jedan pileći dobro začinjen iz neke od onih radnji duž Ringa? Platiću pošteno!![]()
- Obuca9
#231 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Što se mene tiče neka ih otvore i deset, ja ću tamo ionako otići samo jednom, da probam i to čudo, a kasnije ga zaobilaziti u širokom luku. Jednostavno ne volim da mi neko prodaje muda pod bubrege, pri tome ne mislim na priču o zdravoj i nezdravoj hrani, nego na priču da se bogda mesa sa malo lable i par priloga zove BIG.
Drugim riječima, ako već jedem u gradu, onda jedem jer sam zaista gladan i jer se želim najesti, a ne da bi jeo radi fazona. Na osnovu dosadašnjeg iskustva u par McDonaldsa u Evropi, znam da su mi potrbena bar 3 onakva hamburgera da bih se najeo, a tolike mi se pare baš i ne ostavljaju u nekakvom američkom fast foodu.
Tako da moja opcija i dalje ostaje cener u cijeli, s lukom, za 5 KM, kod provjerenog ćževabdžije u srcu grada
Drugim riječima, ako već jedem u gradu, onda jedem jer sam zaista gladan i jer se želim najesti, a ne da bi jeo radi fazona. Na osnovu dosadašnjeg iskustva u par McDonaldsa u Evropi, znam da su mi potrbena bar 3 onakva hamburgera da bih se najeo, a tolike mi se pare baš i ne ostavljaju u nekakvom američkom fast foodu.
Tako da moja opcija i dalje ostaje cener u cijeli, s lukom, za 5 KM, kod provjerenog ćževabdžije u srcu grada
- piupiu
#232 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Ne znam ko je Dzenita, al' meni to zvuci kao di si papao Pod Lipom? Zadnja ulica lijevo prije Sebilja? Dobre su se klepe jele i u Siranu, ali ih rijetko ima.Ridjobrki wrote:Ovo selnovo objašnjenje me podsjeti na onaj vic kad Mujo kupi krompir a naiđe Suljo:
-Jesul' krupni, Mujooo?
-Pa šta ja znam, ovi krupni jesu, ovi sitni baš i nisu...
Zna li neko objasniti gdje je Dženita i radi li još? A i ja svugdje tražim prvo doner. Ima li ko iz Beča da mi pošalje jedan pileći dobro začinjen iz neke od onih radnji duž Ringa? Platiću pošteno!Šteta što se u Bosni haman da i nema gdje pojesti dobar doner... (honourable mention za Tuzlu, onaj u Bankerovoj je bio dobar a ni Saranda nije za odbaciti)
- Obuca9
#233 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
U istoj ulici, Prote Bakovića, je i aščinica Dženita, malo iznad "Pod lipom" 
- respo
#234 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
ma kakav mcd u sarajevu
jeli iko spreman izvaliti milion dolara za pocetak tog biznisa?
sumnjam da ima ko ovdje tolike pare da da u startu i da se upusti u avanturu zvanu mcd
jer ko i ima milion vjerovatno radi nesto drugo
sumnjam da ima ko ovdje tolike pare da da u startu i da se upusti u avanturu zvanu mcd
- Edin H.
#235 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Ma ima klepa u Siranu, jeo sam ja neki danpiupiu wrote:Ne znam ko je Dzenita, al' meni to zvuci kao di si papao Pod Lipom? Zadnja ulica lijevo prije Sebilja? Dobre su se klepe jele i u Siranu, ali ih rijetko ima.Ridjobrki wrote:Ovo selnovo objašnjenje me podsjeti na onaj vic kad Mujo kupi krompir a naiđe Suljo:
-Jesul' krupni, Mujooo?
Zna li neko objasniti gdje je Dženita i radi li još? A i ja svugdje tražim prvo doner. Ima li ko iz Beča da mi pošalje jedan pileći dobro začinjen iz neke od onih radnji duž Ringa? Platiću pošteno!Šteta što se u Bosni haman da i nema gdje pojesti dobar doner... (honourable mention za Tuzlu, onaj u Bankerovoj je bio dobar a ni Saranda nije za odbaciti)
Super su
- seln
#236 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Ma, imaju ljudi pare, ali niko nije zainteresovan. Prvo, vjerovatno je za ciljnu grupu (omladina, tinejdzeri, ucenici) preskupo, ko jos moze dati 5km za uzinu. Drugo, poslovanje sa MD je prilicno transparentno, bar financijski, tako da je muljanje prilicno tesko. A sta je BiH biznis bez muljanja?respo wrote:ma kakav mcd u sarajevu
- respo
#237 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
pa sta sam ja rekao
ko ima vec se bavi nekim drugim biznisom a ko i misli da bi mogao profitirati nema tog miliona za pocetak
ko ima vec se bavi nekim drugim biznisom a ko i misli da bi mogao profitirati nema tog miliona za pocetak
- Comrad
#238 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Vjerovatno niko ne zeli dati toliki novac i onda se jos peglati sa svim procedurama. Sto bi? Kad moze otvorit cevabdzinicu, nit brine o higijeni, o porezima, o radnicima ni o cemu. Evo sad izracunajte koliko bi vas doslo da popijete kolu, hamburger i pomfrit. Ovo sve ne mozete nigdje pojesti ispod 7KM nikako, a u McD bi to mozda bilo max 8-9KM. Nije to neka sad velika razlika da ga niko ne bi jeo. Ima ovdje trziste, pa ako Bg moze imat onoliko restorana, mogao bi valjda i taj jedan opstat u Sarajevu.
Iako wiki nije neki pouzdan izvor. Tamo pise da mi imamo fransizu. Ne kontam?
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... franchises
Cak i gdje je lista zemalja koji nemaju McD, nas nema:
EUROPE (4 out of 46 countries)
Albania, Armenia, Iceland, and the Vatican City.

- respo
#239 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
americke baze mozda?
-
somethings
#240 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
I još piše da je otvoren 2009.Comrad wrote:Vjerovatno niko ne zeli dati toliki novac i onda se jos peglati sa svim procedurama. Sto bi? Kad moze otvorit cevabdzinicu, nit brine o higijeni, o porezima, o radnicima ni o cemu. Evo sad izracunajte koliko bi vas doslo da popijete kolu, hamburger i pomfrit. Ovo sve ne mozete nigdje pojesti ispod 7KM nikako, a u McD bi to mozda bilo max 8-9KM. Nije to neka sad velika razlika da ga niko ne bi jeo. Ima ovdje trziste, pa ako Bg moze imat onoliko restorana, mogao bi valjda i taj jedan opstat u Sarajevu.
I pazi ovo: http://wiki.answers.com/Q/How_many_McDo ... erzegovina
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#241 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
da nije Valter otvori negdje za ilegalce
- respo
#242 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
meni na ovoj stranici najjacesomethings wrote:I još piše da je otvoren 2009.Comrad wrote:Vjerovatno niko ne zeli dati toliki novac i onda se jos peglati sa svim procedurama. Sto bi? Kad moze otvorit cevabdzinicu, nit brine o higijeni, o porezima, o radnicima ni o cemu. Evo sad izracunajte koliko bi vas doslo da popijete kolu, hamburger i pomfrit. Ovo sve ne mozete nigdje pojesti ispod 7KM nikako, a u McD bi to mozda bilo max 8-9KM. Nije to neka sad velika razlika da ga niko ne bi jeo. Ima ovdje trziste, pa ako Bg moze imat onoliko restorana, mogao bi valjda i taj jedan opstat u Sarajevu.
Ja sam gledala ovo na Wiki prije mjesec dana, i tad ga još uvijek nismo imali.
how many people are on facebook from bosnia and herzegovina?
13 humans 5 dogs 3 cats and 1 chicken
-
somethings
#243 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
respo wrote:meni na ovoj stranici najjacesomethings wrote:I još piše da je otvoren 2009.Comrad wrote:Vjerovatno niko ne zeli dati toliki novac i onda se jos peglati sa svim procedurama. Sto bi? Kad moze otvorit cevabdzinicu, nit brine o higijeni, o porezima, o radnicima ni o cemu. Evo sad izracunajte koliko bi vas doslo da popijete kolu, hamburger i pomfrit. Ovo sve ne mozete nigdje pojesti ispod 7KM nikako, a u McD bi to mozda bilo max 8-9KM. Nije to neka sad velika razlika da ga niko ne bi jeo. Ima ovdje trziste, pa ako Bg moze imat onoliko restorana, mogao bi valjda i taj jedan opstat u Sarajevu.
Ja sam gledala ovo na Wiki prije mjesec dana, i tad ga još uvijek nismo imali.
how many people are on facebook from bosnia and herzegovina?
13 humans 5 dogs 3 cats and 1 chicken
-
manki
-
sarajevsko_pivo
#245 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Imali novosti u ovoj 2011 godini ? 
- smoki_choko
#246 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
nije se jos otvorio mcd u capajebu, sram i stid da ih bude. sta cekaju, zar ne znaju da ovdje ima gladnih dusa. pocrkace narod. mislim da je vrijeme za masovne proteste za dolazak mcd-a u sarajevo u sto kracem roku
- minjonja
#247 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
da ima MCD sad bi otisla. mrsko mi kuhat bilo sta, svaki fast food mi dosadio (blago receno
). sad bi jedan chickenburger lego ko nista.
- PapakizSarajeva
#248 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Edine, buraz ... Zar Amra ne kuha klepe ??? Brate nema ih boljih od onih koje napravi moja zena ... Pomijesas sitno sjeckani bijel luk sa pavlakom, pa po klepama. A onda odozgo "po'cvrkneš" puterom sa malo aleve paprike ... Uh evo odmah ogladnih ...Edin H. wrote:Ma ima klepa u Siranu, jeo sam ja neki danpiupiu wrote:Ne znam ko je Dzenita, al' meni to zvuci kao di si papao Pod Lipom? Zadnja ulica lijevo prije Sebilja? Dobre su se klepe jele i u Siranu, ali ih rijetko ima.Ridjobrki wrote:Ovo selnovo objašnjenje me podsjeti na onaj vic kad Mujo kupi krompir a naiđe Suljo:
-Jesul' krupni, Mujooo?
![]()
Super su
A za McD me boli briga, dok je domace, bosanske kuhinje ...
-
sarajevsko_pivo
#249 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
Dok mi cekamo Mcd, u Srbiji se siri KFC.
Otvoren novi KFC restoran u centru Beogradu
BEOGRAD - U centru grada otvoren je novi restoran "Kentucky Fried Chicken" (KFC) površine skoro 300 kvadratnih metara, u kome je zaposleno 50 mladih ljudi, saopšteno je danas iz kompanije "AmRest Holdings".

Restoran u Ulici Vase Čarapića, otvoren poslednjeg dana 2010, treći je po redu KFC restoran u Beogradu i deo je najpoznatijeg svetskog lanca restorana pilećih specijaliteta, koji svakog dana usluži više od 12 miliona gostiju u 15.000 restorana širom sveta.
Gostima KFC restorana u Beogradu - novootvorenog na Studentskom trgu i u tržnim centrima "Delta siti" i "Ušće" - služe se specijaliteti od pilećeg mesa proizvedenog u Srbiji.
Piletina se priprema u restoranu neposredno pre služenja, po receptu starom 70 godina, koji je osmislio osnivač KFC-a, pukovnik Harland Sanders, a jedinstveni ukus rezultat je toga što se svaki komad piletine marinira u mešavini 11 vrsta bilja i začina.
Narednog meseca očekuje se i otvaranje KFC restorana u Novom Sadu, a uskoro će i stanovnici drugih gradova u Srbiji moći da uživaju u pilećim specijalitetima, poslasticama i salatama tog lanca, navedeno je u saopštenju.
Blic
Otvoren novi KFC restoran u centru Beogradu
BEOGRAD - U centru grada otvoren je novi restoran "Kentucky Fried Chicken" (KFC) površine skoro 300 kvadratnih metara, u kome je zaposleno 50 mladih ljudi, saopšteno je danas iz kompanije "AmRest Holdings".

Restoran u Ulici Vase Čarapića, otvoren poslednjeg dana 2010, treći je po redu KFC restoran u Beogradu i deo je najpoznatijeg svetskog lanca restorana pilećih specijaliteta, koji svakog dana usluži više od 12 miliona gostiju u 15.000 restorana širom sveta.
Gostima KFC restorana u Beogradu - novootvorenog na Studentskom trgu i u tržnim centrima "Delta siti" i "Ušće" - služe se specijaliteti od pilećeg mesa proizvedenog u Srbiji.
Piletina se priprema u restoranu neposredno pre služenja, po receptu starom 70 godina, koji je osmislio osnivač KFC-a, pukovnik Harland Sanders, a jedinstveni ukus rezultat je toga što se svaki komad piletine marinira u mešavini 11 vrsta bilja i začina.
Narednog meseca očekuje se i otvaranje KFC restorana u Novom Sadu, a uskoro će i stanovnici drugih gradova u Srbiji moći da uživaju u pilećim specijalitetima, poslasticama i salatama tog lanca, navedeno je u saopštenju.
Blic
-
KenCo
#250 Re: McDonalds useljava u Napretkovu palaču?!
DinoZe wrote:E ovo je vec nesto, McD je jedno obicno sranje za KFC.
KFC rules, samo nisam znao da vec toliko restorana ima u Srbiji.![]()
Bosna ce se nacekati, kod nas raja nema para za McD a kamo li sa KFC koji je skuplji.
Piletina u KFC je mrak, nikada bolju piletinu nisam jeo. Spicey Hot vrh!!!
a raja u srbiji ima para za mcd i kfc