Jack Be Nimble wrote: Kad kazem da McD sladoled (mozes reci sve ostalo sto McD nudi) ne valja, ne govorim da im je okus losiji od npr Haagen Dazs ili Dove sladoleda. Ali definitvno ima razlika kada se proba Dove npr i Mcflurry, osjeti se da Dove mnogo kvalitetniji, ali je i skuplji. Zato siromasni roditelji ne mogu da priuste pare za Haagen Dazs npr, pa moraju icu u McD i mjesta slicna McD za svakodnevni obrok. Lakse je potrositi 2 dolara na hamburger i sacekati minutu da ti ga dadnu, nego 10 dolara na brokoli, mladi luk, par parika itd i plus potrositi 30 minuta u kuhinji na spremanju domaceg obroka.
Nisam taj koji brani ljudima da idu u McD, stvar izbora, samo nikako ne mogu da prijedjem preko cinjenice da neki ljudi na ovom topiku misle da ce se Sarajevo/BiH popeti na jednu stepenicu vise ako ima McD. Bio McD ili ne nista se nece promjenuti. McD daje opiciju turistima da pojedu ono sto im je poznato.
Gledaj, postoji nesto sto se zove kvaliteta i mjerenje iste. Bez obzira na ukus, ako McD mjeris sa nekom domacom hranom, bio hranom ili cak restoranskom hranom, tesko da ce pobijediti u kategoriji kvalitete. Ovo sto sam gore nabrojao, izuzev ukusa su kategorije o kojima se itekako moze diskutovati. Ali ako neko kaze da je lupam, sladoled u McD bljutav, to je iskljucivo pitanje licnog ukusa (osim ako sladoled nije pokvaren
Recimo, ja znam da je Haagen Dazs kvalitetniji od McD sladoleda ali mi je McD ukusniji. Meni licno. Haagen Dazs mi je previse zasladjen i licno mi se ne svidja toliko.
A Sarajevo ce sa McD dobiti samo jos jedan fast food restoran, nista vise i nista manje.