Mc Donalds u Sarajevu?!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Za ili protiv McDonalds restorana u Sarajevu?

Za
32
78%
Protiv
6
15%
Boli me briga
3
7%

Total votes: 41

Jack Be Nimble

#1451 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!

Post by Jack Be Nimble »

vox-populi

#1452 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!

Post by vox-populi »

Jack Be Nimble wrote: Kad kazem da McD sladoled (mozes reci sve ostalo sto McD nudi) ne valja, ne govorim da im je okus losiji od npr Haagen Dazs ili Dove sladoleda. Ali definitvno ima razlika kada se proba Dove npr i Mcflurry, osjeti se da Dove mnogo kvalitetniji, ali je i skuplji. Zato siromasni roditelji ne mogu da priuste pare za Haagen Dazs npr, pa moraju icu u McD i mjesta slicna McD za svakodnevni obrok. Lakse je potrositi 2 dolara na hamburger i sacekati minutu da ti ga dadnu, nego 10 dolara na brokoli, mladi luk, par parika itd i plus potrositi 30 minuta u kuhinji na spremanju domaceg obroka.

Nisam taj koji brani ljudima da idu u McD, stvar izbora, samo nikako ne mogu da prijedjem preko cinjenice da neki ljudi na ovom topiku misle da ce se Sarajevo/BiH popeti na jednu stepenicu vise ako ima McD. Bio McD ili ne nista se nece promjenuti. McD daje opiciju turistima da pojedu ono sto im je poznato.

Gledaj, postoji nesto sto se zove kvaliteta i mjerenje iste. Bez obzira na ukus, ako McD mjeris sa nekom domacom hranom, bio hranom ili cak restoranskom hranom, tesko da ce pobijediti u kategoriji kvalitete. Ovo sto sam gore nabrojao, izuzev ukusa su kategorije o kojima se itekako moze diskutovati. Ali ako neko kaze da je lupam, sladoled u McD bljutav, to je iskljucivo pitanje licnog ukusa (osim ako sladoled nije pokvaren :) ).

Recimo, ja znam da je Haagen Dazs kvalitetniji od McD sladoleda ali mi je McD ukusniji. Meni licno. Haagen Dazs mi je previse zasladjen i licno mi se ne svidja toliko.

A Sarajevo ce sa McD dobiti samo jos jedan fast food restoran, nista vise i nista manje.
seln

#1453 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!

Post by seln »

vox-populi wrote:
seln wrote: Nisu. Bljuvotina bila, bljuvotina ostala. Nemasno mlijeko, aditivi, pojacivaci ukusa...
i opet skoro 400 kalorija po porciji. Kako to uspiju, do danas mi nije jasno.
Itekako stvar ukusa. Nije mi jasno zasto se uopste i pokrece ovo pitanje, jel nesto u McD ukusno ili nije. Totalno bespredmetna diskusija. O cijeni, zdravlju, kolicini pa i politickim konotacijama se jos i da raspravljati, ali o ukusu nikako. I drug @seln, nije ovo tebi upuceno, no hard feelings, negeo generalno. Tvoj post nekako bio medju poslednjim.
Zato sam ja u jednom postu vec rekao da bi trebali naglasiti da je rijec o misljenju pojedinca. Naravno, ne mozes mjeriti Mc Flurry i italijanske sladolede ni kvalitetom ni cijenom, niti neko u MD ocekuje zdravu hranu. Moj post je samo bio odgovor na himne MD slatkom programu, koji je za neke, kako sami kazu, "vrh".
StupskaBitanga

#1454 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!

Post by StupskaBitanga »

samo malo wrote:Kad sam ja rekao da je Ihtijarevic otisao na dogovor i potpis ugovora, ali raja ne vjeruje :D
i šta znaš novo??
jel potpisao jel dogovorio?

A jel taj Ihtijarević kakav krimos ili fini lik
Ima li ko friše informacije
Alkos

#1455 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!

Post by Alkos »

HI je mutan lik, u medijima je stalno prozivan, sjedio je u nekoliko UO i NO. Franšiza za McD je preko milion KM, i kada tu jos uracunate ostale troskove (prostor, renoviranje, obuka, arhitekte, bla, bla) dobijete da je skuplja pita neg' tepsija. HI odjednom planira otvoriti 2 restorana u SA i jos nekoliko sirom BiH. Odakle lova frajeru?!

Eh, sada se postavlja pitanje da li iza njega stoji neko, ili se frajer samo dobro ud'o, ili je fino "zaradio" radeci na raznim direktorskim pozicijama... ;)

Iskreno, meni jeste bitno ko je vlasnik!!
because_of_you

#1456 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!

Post by because_of_you »

Joooj, koje polemike :-)

I to došli ovi iz vana da se hvale kako su probali neke aman zeman sladolede, i kako je sve ispod toga nula...

Šta ti je malograđanstvo :zzzz:

Uostalom, šta vam je toliko stalo da pljujete ono što se nekome sviđa? Što se mene tiče, da ima tema o tome kako ljudi jedu travu ili prisno meso i u tome uživaju, nikad ne bih otišla tamo da im pišem da nisu normalni i da govorim da je "fuuuj" to što jedu, ali zato ima onih kojima je hobi, valjda u nedostatku života, da kruže okolo i pljuju sve ono što je po njihovim "uzvišenim kriterijima" smeće.... Mi, Bosanci... :bih: :bih: :bih:
seln

#1457 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!

Post by seln »

because_of_you wrote:Joooj, koje polemike :-)

I to došli ovi iz vana da se hvale kako su probali neke aman zeman sladolede, i kako je sve ispod toga nula...

Ako mislis na mene, niti se hvalim, niti nesto zovem nulom. Ako procitas moje postove, vidjeces da je to samo odgovor na postove tipa "dragi Allah, pa Mc Flurry". Ili se to oni hvale kako su probali Mc Flurry i kako je sve ispod toga nula?
because_of_you

#1458 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!

Post by because_of_you »

seln wrote:

Ako mislis na mene, niti se hvalim, niti nesto zovem nulom. Ako procitas moje postove, vidjeces da je to samo odgovor na postove tipa "dragi Allah, pa Mc Flurry". Ili se to oni hvale kako su probali Mc Flurry i kako je sve ispod toga nula?

Ama nije niko toliko hvalio njihov sladoled, pa ne znam što se uhvatiste toga?

Ja, npr.nisam tamo jela ništa od slanoga, niti nešto planiram, ali sladoledi su im fini... I sad njih stotinu mora reći kako su oni odron :-)
seln

#1459 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!

Post by seln »

because_of_you wrote:
seln wrote:

Ama nije niko toliko hvalio njihov sladoled, pa ne znam što se uhvatiste toga?

Ja, npr.nisam tamo jela ništa od slanoga, niti nešto planiram, ali sladoledi su im fini... I sad njih stotinu mora reći kako su oni odron :-)
Kako nije hvalio? Pogledaj jednu-dvije stranice unazad, pjevaju se prave himne.
Ne poricem ja nikome pravo da voli Mc Flurry i da kaze kako mu se svidja. Ali svidjanje je subjektivna stvar, nekom se svidja, nekome ne. Nikakav problem, ali nemojmo prodavati vlastito misljenje kao apolutnu istinu.
because_of_you

#1460 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!

Post by because_of_you »

Pa uvijek je ljepše pročitati kad neko kaže za nešto da mu se sviđa, nego kad napišu da je "bljuvotina".... :zoka:
seln

#1461 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!

Post by seln »

because_of_you wrote:Pa uvijek je ljepše pročitati kad neko kaže za nešto da mu se sviđa, nego kad napišu da je "bljuvotina".... :zoka:
Jeste ljepse, ali ne mora biti istina. Pazi, da ne bude zabune, i ja idem povremeno u MD, iako znam da je MD hrana smece. Zasto idem? Jednostavno, povremeno mi bude pun q zdrave, kvalitetne, ukusne hrane i pozelim nesto drugo. Ono, kao kad imas zenu fotomodela, pa se ipak okrenes za punackom komsinicom. Zelja za promjenom.
Zato zagovaram dolazak MD u BiH. Ono oko cega se sporim sa nekima, skupljam opomene i povremene banove, to su provincijski panegirici MD, kako je "enterijer prekrasan, higijena vrhunska, ukus odlican, slatki program vrh". Nije nista od toga, ali jeste nesto drugacije, nesto sto jos nismo imali. I bas zato nam to treba u BiH.
Naravno, sa ozbiljnim investitorom, ne sa lokalnim gulanferima koji bezze pale raju.
because_of_you

#1462 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!

Post by because_of_you »

Pa, eto, ubuduće, samo biraj riječi :D Umjesto "bljuvotina, smeće" (jer ipak je riječ o hrani) i tako to, napišeš "nije nešto posebno, nezdravo je..."

I mirna Bosna, a i nema banova :thumbup:
GAU8

#1463 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!

Post by GAU8 »

McD hrana na stranu, i ja sam za to da dodju, svako neka odlucuje a sebe na kraju krajeva, ali mi je odvratna ova iskompleksiranost pojedinih, i to radi cega?! :)
"Ja sam u gradu X u McD jeo Y-menu i to Z puta, jao znas kako je dobar."

Grill koji prodaje industrijski fast-food... Sarajevo kao grad nece time biti nista posebno bolji ili losiji po mom misljenju.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1464 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!

Post by plain vanilla »

Ja jedva cekam da se u Sarajevu otvori MCD, pa da mi iz provincije dodjemo, onako organizirano, busevima :D
Locked