Mc Donalds u Sarajevu?!
-
ig78sa
#1376 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!
Potvrda i na McDonald's stranici
Ali evo nije obrisano sa wikipedije i dalje pise It is oficially confirmed that McDonalds enters Bosnian market in the Summer 2011 by opening 2 restaurants in Sarajevo.

Last edited by ig78sa on 01/04/2011 00:25, edited 2 times in total.
- mrtva kokoš
#1377 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!
2 X po 5 da ne ides opetig78sa wrote:Potvrda i na McDonald's stranici![]()
![]()
-
DON_eARL
#1378 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!
http://www.aboutmcdonalds.com/mcd/franc ... ation.htmlig78sa wrote:Potvrda i na McDonald's stranici![]()
![]()
Last edited by DON_eARL on 01/04/2011 00:18, edited 1 time in total.
-
ig78sa
#1379 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!
Ali ipak je danas aprililiDON_eARL wrote:http://www.aboutmcdonalds.com/mcd/franc ... ation.htmlig78sa wrote:Potvrda i na McDonald's stranici![]()
![]()
![]()
-
hipisizik
#1380 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!
Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja
goriva pod pritiskom u cilindar motora sa
unutrasnjim sagorijevanjem.
Turbo folk je gorenje naroda.
Svako pospjesivanje tog sagorijevanja je turbo folk.
.
.
.
McDonald's je turbo folk.

.
.
.
-
ig78sa
#1381 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!
hipisizik wrote:Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja
.
.
.
- Edin H.
#1382 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!
ig78sa wrote:hipisizik wrote:Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja
.
.
.
![]()
i dalje najludja tema na forumu
- Lunizz
#1383 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!
Jedva cekam da dodjem iz ove mi lijepe svabije u bosnu na hamburger u Megiju 
- chuchumbamayumbe
#1384 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!
Poprilično je jasno da McD dolazi u BiH, ali mi je nejasna firma čije se ime pojavljuje u novinskim natpisima, a koja se spominje kao nositelj franšize, firma Gliese?!
Niti su u sistemu PDV-a, niti je iko ikada čuo za njih, lice koje se spominje kao vlasnik vjerovatno nema iskustva u ovoj vrsti biznisa (osim kapitala), sve mi je nekako previše mutno i zakukuljeno da bi to bila čista posla.
Da se razumijemo, ja sam svim srcem za dolazak zapadnih restorana brze hrane (preferiram BK i Popeye's, naspram McD i KFC), ali mi ovdje nešto smrducka.
Niti su u sistemu PDV-a, niti je iko ikada čuo za njih, lice koje se spominje kao vlasnik vjerovatno nema iskustva u ovoj vrsti biznisa (osim kapitala), sve mi je nekako previše mutno i zakukuljeno da bi to bila čista posla.
Da se razumijemo, ja sam svim srcem za dolazak zapadnih restorana brze hrane (preferiram BK i Popeye's, naspram McD i KFC), ali mi ovdje nešto smrducka.
- jedaneska
#1385 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!
obzirom da je bivši ekspres restoran u Titovoj bio ogroman, vjerovatno će i McD biti prostran, a pošto njihova poslovna politika nalaže da se mušterije ni na koji način ne smiju požurivati kao što je slučaj po našim grilovima i restoranima, onda se može zaključiti da je uspjeh zagarantovan

- Zox
#1386 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!
Hehe, poenta je upravo ta da se pozuris, to jest brza izmjena. Kako te pozuruju? pazljivo odabranim bojama. Crvena i zuta. Psihologija.
- GAU8
#1387 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!
Imas li ovo negdje zvanicno, ili je to onako iz tvoje glavejedaneska wrote:a pošto njihova poslovna politika nalaže da se mušterije ni na koji način ne smiju požurivati
- jedaneska
#1388 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!
ukratko, iz iskustvaGAU8 wrote:Imas li ovo negdje zvanicno, ili je to onako iz tvoje glavejedaneska wrote:a pošto njihova poslovna politika nalaže da se mušterije ni na koji način ne smiju požurivati
- jedaneska
#1389 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!
ljudska psihologija je takva da što te više neko požuruje tebi se baš iz inata duže ostaje i ljutiš se na kretena koji te gleda samo kao vreću para koju treba opeljušiti i primitivno otjerati, a tamo gdje te niko "ne dira" upravo ćeš ostati kraće iz pristojnosti i zahvalnosti, nemaš potrebe za inatom i rado se vračaš, u tome i jeste caka dugoročnog uspjeha 
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#1390 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!
ipak ti ponesi hasenpfefera da se najedes poslije MegijaLunizz wrote:Jedva cekam da dodjem iz ove mi lijepe svabije u bosnu na hamburger u Megiju
- Toto
#1391 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!
Jedan od kljucnih paragrafa McD fransise je da kupac fransize ne smije da kalja McDonaldsov lik i djelo. McD je najjaci u marketingu i na to je alergican. Fransiza se moze i izgubiti. McD je jak ko beton i nejma svercera koji ga je uspio zajebat.chuchumbamayumbe wrote:Poprilično je jasno da McD dolazi u BiH, ali mi je nejasna firma čije se ime pojavljuje u novinskim natpisima, a koja se spominje kao nositelj franšize, firma Gliese?!
Mozda je Napredak i izletio iz konkurencije za kirijasa, zato sto je Topic kukurikno mimo ugovora.
- Toto
#1392 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!
Cuj to?/jedaneska wrote:obzirom da je bivši ekspres restoran u Titovoj bio ogroman, vjerovatno će i McD biti prostran, a pošto njihova poslovna politika nalaže da se mušterije ni na koji način ne smiju požurivati kao što je slučaj po našim grilovima i restoranima, onda se može zaključiti da je uspjeh zagarantovan![]()
McD je sav zanosvan na srkletu. Doduse: ne tjeraju te da brzo zvaces, ali te tjeraju da brzo kupis. Kad te prevare da kupis - onda te i ne bendaju.. jedna od tajni uspjeha Mcd je u tome sto su izlevatili konobare, pa nema ko da im tjera musterije
- minjonja
#1393 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!
to za boje je mozda nekad bilo. stolice su bile neudobne, secije isto, usko i malo sve, mozda slucajno, a mozda i namjerno. ne mozemo znati. ali zato znamo da su prije nekoliko godina promijenili stil. sad je sve u pastelno i drveno. zut i crven je maltene samo znak osto.
kako god, toliko je puta iz "pouzdanih izvora" odnekle procurilo da ce se otvoriti, da je vise isfuralo. ako se otvori bice mi drago jer cu imati jednu stvar vise u izboru da odem na pauzi da jedem, ako ne, prezivjela sam i ovoliko bez njega.
kako god, toliko je puta iz "pouzdanih izvora" odnekle procurilo da ce se otvoriti, da je vise isfuralo. ako se otvori bice mi drago jer cu imati jednu stvar vise u izboru da odem na pauzi da jedem, ako ne, prezivjela sam i ovoliko bez njega.
- GAU8
#1394 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!
Iz iskustva znam da je iskustvo jako subjektivna stvar.jedaneska wrote:ukratko, iz iskustvaGAU8 wrote:Imas li ovo negdje zvanicno, ili je to onako iz tvoje glavejedaneska wrote:a pošto njihova poslovna politika nalaže da se mušterije ni na koji način ne smiju požurivati
McD takodjer
- BSn
#1395 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!
Đe su to vas pozurivali u McD-u? 
Last edited by BSn on 01/04/2011 20:34, edited 1 time in total.
- Jack Be Nimble
#1396 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!
Pa nije Zeljo da vas tjeraju iz McD sa zalogajem u ustima.
-
sarajevsko_pivo
#1397 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!
Moze li neko uslikati McDonalds u Titovoj, i buduci kod Radon Plaze?
Da vidimo jeli se sta radi!
Da vidimo jeli se sta radi!
- Edin H.
#1398 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!
Ako zaposle one iz Zelje nastradali smoJack Be Nimble wrote:Pa nije Zeljo da vas tjeraju iz McD sa zalogajem u ustima.
- mayab
#1399 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!
Edin H. wrote:Ako zaposle one iz Zelje nastradali smoJack Be Nimble wrote:Pa nije Zeljo da vas tjeraju iz McD sa zalogajem u ustima.
- chuchumbamayumbe
#1400 Re: Mc Donalds u Sarajevu?!
A ko su ovi Gliese ba?!Toto wrote:Jedan od kljucnih paragrafa McD fransise je da kupac fransize ne smije da kalja McDonaldsov lik i djelo. McD je najjaci u marketingu i na to je alergican. Fransiza se moze i izgubiti. McD je jak ko beton i nejma svercera koji ga je uspio zajebat.chuchumbamayumbe wrote:Poprilično je jasno da McD dolazi u BiH, ali mi je nejasna firma čije se ime pojavljuje u novinskim natpisima, a koja se spominje kao nositelj franšize, firma Gliese?!
Mozda je Napredak i izletio iz konkurencije za kirijasa, zato sto je Topic kukurikno mimo ugovora.
Da li je iko ikada čuo za tu firmu, a navodno je iz Visokog?
Sve mi to pomalo smrducka.