MC DONALD'S u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Da li ste za Mc Donald's u Sarajevu?

DA
25
47%
NE
17
32%
svejedno mi je
11
21%

Total votes: 53

zlatiborka

#1 MC DONALD'S u Sarajevu?

Post by zlatiborka »

Nakon svih ovih masovnih trovanja i peksinluka po fast-food-ovima, sta mislite da i Sarajevo dobije MC Donald's? Ima tih restorana u mnogim gradovima svijeta, svugdje je ista kvaliteta jela i iste cijene (u lokalnoj valuti). U dosta njih sam i ja jela i kvalitet i izbor jela je odlican, a cijene prihvatljive!

Prije par godina (ne znam tacno kad) bilo je nekih napisa u stampi da ce se i u nasem gradu otvoriti taj restoran. Bilo je polemike oko lokacije, a nesto kasnije sam cula da cevabdzijski-burecki lobi ne dozvoljava da se u Sarajevu otvori taj restoran. Ne znam je li to tacno.

Recite vase misljenje, a i sta bi trebalo uraditi da dobijemo Mc Donald's?

Kakva su vasa iskustva i misljenja o hrani i usluzi u tim restoranima?
photo

Post by photo »

jeo sam mcdonalds u zagrebu, budimpesti, londonu i dalasu. hrana ima svuda isti ukus. to jeste, nema ga nikako. jedes nesto i nista ne osjetis. hrana se sprema u 100 puta preprzenom ulju, koriste se stare kifle i iskreno receno, ne bih mijenjao cevape u mrkvi ni za kakav mcdonalds.

doduse, ko ga voli, neka izvoli.

a iskreno receno, i ne znam zasto je to tolika pomama za mcdonaldsom? sta je s centucky fried chicken i drugim burgerima? ne znam sta je to mcdonalds toliko znacajan da se, eto, mora otvoriti u sarajevu?
DUREX

Post by DUREX »

Ako je Mc Donald's kvalitet, onda sam ja Zdravko Colic.

Bljutava plasticna, istina, jeftina hrana, koju nikome ne bih pozelio... Naravno, na meniju Mc Donald's-a nadje se i nesto da valja, medjutim, RIJETKO... barem meni. U samom vrhu meni najmrzih fast food sranja.

Imamo mi sasvim dobru hranu... i brzu i ovakvu i onakvu... Nas problem je, kako da to sto imamo, organizujemo na jednom visokom nivou... da sve ide po zakonu, da se ne izbjegavaju kontrole, da se ljudi ne osjecaju nesigurno i ne razmisljaju o trovanjima i slicnim sranjima....

Ne daj Boze da rijesenje trazimo u Mc Donald's-u...

Ali eto, neka ga natakare negdje u gradu, eto reda radi... da mozemo i mi da se kurcimo kako imamo svoj Mc Donald's... a i da se umire duse vas koji po tome mjerite ko je vise "dio svijeta"... Ali ne bih mu ja jeo one splacine, pored toliko dobre hrane, nema tih para.
Last edited by DUREX on 23/05/2007 08:59, edited 1 time in total.
titami

Post by titami »

ali cinjenica je gdje mc tu je i civilizacija. kako god.
Dori

Post by Dori »

Zasto ne? Ima ga svaki veci grad, pa zasto ne i mi?

Sto se prihvacenosti tice, istina mi imamo puno bolje hamburgere, cevape, pljeskavice, ali mladi ce tamo vise jesti zbog imena, a ne zbog kvalitete hrane. Sjecam se primjera NesCafe na nasem trzistu. Mnogi ljudi su bili skeptici u pocetku, jer mi imamo svoju kafa, a sada je mozes dobiti skoro svugdje u gradu. I vise je nego dobro prihvacena. Cak je i moja nena nekada samnom popije ;-)

Za McDonalds se sjecam price da je trebao biti tamo na cosku pokraj Escobara (gdje banka), ali je bio problem oko kupovine samo domaceg mesa ili tako nesto sa tadasnjim ministrom Muratovicem. Mozda i grijesim, davno je to bilo.

Elem, ko voli nek izvoli. Ja licno sam jela samo u McDonaldsu u Rimu, jer nam je to bila najjeftinija opcija :D
karanana

Post by karanana »

Glasao sam za DA. Nekad mi se cefne i jede mi se McDonalds i zasto ne imati i tu opciju. Njihov pomfrit je najbolji. Uglavnom da ne objasnjavam, hrana nije neke kvalitete ali se moze jesti. Ne bih se slozio da je jeftin, cijene su manje vise svugdje u svijetu iste sto znaci da bi za jedan Big Mac meni (senvich, fries i cola) izdvojili nekih 10KM. Takodjer se ne bih slozio ni da je to solucija za cistu hranu odnosno cistu okolinu u kojoj se hrana pravi i servira.
DUREX

Post by DUREX »

titami wrote:ali cinjenica je gdje mc tu je i civilizacija. kako god.
Ako ti je to barometar civilizacije, svaka ti cast... Radi vas takvih bi mi i bilo drago da ga sagrade, pa da "zivimo u civilizaciji" i da nas libo racku...

Haveru moj, dobro si ti to skont'o... :) Ali, ne lijeci se zaostalost drustva hamburgerima.
Last edited by DUREX on 23/05/2007 09:24, edited 4 times in total.
tempora

#8 Re: MC DONALD'S u Sarajevu?

Post by tempora »

zlatiborka wrote:Nakon svih ovih masovnih trovanja i peksinluka po fast-food-ovima, sta mislite da i Sarajevo dobije MC Donald's? Ima tih restorana u mnogim gradovima svijeta, svugdje je ista kvaliteta jela i iste cijene (u lokalnoj valuti). U dosta njih sam i ja jela i kvalitet i izbor jela je odlican, a cijene prihvatljive!

Prije par godina (ne znam tacno kad) bilo je nekih napisa u stampi da ce se i u nasem gradu otvoriti taj restoran. Bilo je polemike oko lokacije, a nesto kasnije sam cula da cevabdzijski-burecki lobi ne dozvoljava da se u Sarajevu otvori taj restoran. Ne znam je li to tacno.

Recite vase misljenje, a i sta bi trebalo uraditi da dobijemo Mc Donald's?

Kakva su vasa iskustva i misljenja o hrani i usluzi u tim restoranima?

Tema je vec bila nekada na Saxu.Kazes "kvalitet i izbor jela je odlican" :? Ne znam kako se zove dokumentarac onog tipa sto je svakodnevno jeo Mc ( valjda ce se neko sjetiti), bilo bi dobro da ga pogledas! :shock:
Ja ruzniju i neukusniju hranu nisam probala ( o kvaliteti da ne govorimo!) ali nemam nista protiv da se takva trovaonica otvori-za vas koji volite! :sad:
photo

Post by photo »

jeb'o ti taj grad ako mu je postojanje mcdonaldsa mjerilo civiliziranosti.
dashing

Post by dashing »

Kvalitet hrane u Mcdonaldsu nije odlican, dapace ogromna koncentracija raznoraznih preservansa koji dovode do rizicnih oboljenja jetre , pankreasa i povrh svega debljanja.U vrijeme kad se ogromni novci ulazu na izbor zdrave hrane i raznorazni naucnici, cassopisi televizijki programi upozoravaju na stetnost "fast food" (u to se ubrajaju i nasi cijenjeni cevapi) mislim da je glupo ne pomisliti na licno zdravlje i buducnost nase dijece.
Ipak sve treba probat u dozama i bit svijestan cinjenice da svaki put kad pojedemo taj mocni "Big Mac" nista zdravo sem kalorija nismo unijeli u svoj organizam.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Ma niđe veze.... mene vidio ne bi... pored toliko domaćih specijaliteta..... nikad na red došao ne bi...
zlatiborka

Post by zlatiborka »

Vidim da se diskusija razmahala. Svako kaze sto misli i to je sasvim OK. Ja sam iznijela svoje misljenje.

Ne mislim da je Mac Donald's mjera civiliziranog grada, ima jos dobrih takvih restorana, kako neko rece. Ali sam za to da se nasem u nasem gradu prosiri ponuda brze hrane, sto bi bi bilo jako dobro i za cevabdzije i buregdzije, pa i ascinice. Sigurno bi se vise trudili da privuku musterije kvalitetom i cijenama.
Neelix

Post by Neelix »

ma jebes mac. nista posebno, a cijene bi bile avionske za nase uslove. sjetite se samo onog sarby-a, na taj fazon, nije trajao dva mjeseca.

sto se mene tice nek ga otvore, ne smeta mi....al garantujem da bi ga ubrzo zatvorili zbog nedostatka prometa ;)
melb26sa

Post by melb26sa »

Trebao jedan biti otvoren nekad 2001 koliko se ja sjecam tamo gdje je sada BBI banka. Dao im nacelnik odobrenje za lokaciju ali se po nekim pricama pojavi ono neizbjezno za SA i BiH - trebalo platiti odredjeni iznos lokalnim politicarima da sve fino prodje, a cifra, iako McD navodno ima fond i za te stvari, je bila malo prevelika za njih. Tako Sa ostade bez McD - a vjerujem da bi im dobro islo - gledam svaki dan pred Katedralom izreda se jedno 5-6 povecih grupa turista a vjerovatno bi i nasi otisli koji put. Ja znam da bih barem zbog apple pie!
Dori

#15 Re: MC DONALD'S u Sarajevu?

Post by Dori »

tempora wrote:[ Ne znam kako se zove dokumentarac onog tipa sto je svakodnevno jeo Mc ( valjda ce se neko sjetiti), bilo bi dobro da ga pogledas! :shock:
:
"Super Size Me"

Image
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Bila je priča da će biti drive In između Asa auta i "sivog doma"... pa ništa ne bi...

Treba MC nekom u opštini dat pinku da bi im dali saglasnost.....
zena21

Post by zena21 »

DUREX wrote:Ako je Mc Donald's kvalitet, onda sam ja Zdravko Colic.

Bljutava plasticna, istina, jeftina hrana, koju nikome ne bih pozelio... Naravno, na meniju Mc Donald's-a nadje se i nesto da valja, medjutim, RIJETKO... barem meni. U samom vrhu meni najmrzih fast food sranja.

Imamo mi sasvim dobru hranu... i brzu i ovakvu i onakvu... Nas problem je, kako da to sto imamo, organizujemo na jednom visokom nivou... da sve ide po zakonu, da se ne izbjegavaju kontrole, da se ljudi ne osjecaju nesigurno i ne razmisljaju o trovanjima i slicnim sranjima....

Ne daj Boze da rijesenje trazimo u Mc Donald's-u...

Ali eto, neka ga natakare negdje u gradu, eto reda radi... da mozemo i mi da se kurcimo kako imamo svoj Mc Donald's... a i da se umire duse vas koji po tome mjerite ko je vise "dio svijeta"... Ali ne bih mu ja jeo one splacine, pored toliko dobre hrane, nema tih para.
potpisujem... jela sam u MD u Londonu, Budimpesti, Zagrebu...

Sve ime isti (ne) ukus :roll:
Mozda bih izdvojila milk-shake, koji je ok...

Ako ce se otvarati, nek se otvori, samo mislim da necu biti musterija :D
B-Baller

Post by B-Baller »

Ovi sto kazu da je fuj hrana ja ne znam gdje su oni jeli, po mom misljenju nije uopste tako. Pa recimo Chickenburger je prejak, svi hamburgeri su dobri, ja nisam u cijelom Sarajevu, a volim Fast Food, jeo bolji hamburger od BigMac-a. Sve je to licni ukus, al bi volio da se otvori pa ko voli nek izvoli. Samo cisto sumnjam u neki veci uspjeh jer ja prvi ne bi dao npr 2.5 KM za neki mali hamburger kad za te pare mogu dobiti u nekom drugom FastFood-u duplo veci. Medjutim da je hrana u McDonald's-u neukusna, najruznija itd. ne mogu stvarno vjerovati da to pojedini ovdje pisu, ja fakat ne znam gdje ste vi probali McDonald's. Al evo nek mi neko kaze gdje ima bolji Chickenburger u Sarajevu ja cu probat i iskreno reci jel bolji nego u McD.
titami

Post by titami »

photo wrote:
nabroj zemlje gdje ga nema...............
Qler

Post by Qler »

ja u pragu otisao u mc'donalds daj mi hamburger kad mi dade cevap u motam u lablu... kontam haj reko ovo samo da probam dok ne dodje... kad ono to sve... reko hebo ovaj merak.. dodjem u sarajevo i u zmaj :D u pola somuna :D i opleti :D
Bonnie-Clydova mala

Post by Bonnie-Clydova mala »

DUREX wrote:Ako je Mc Donald's kvalitet, onda sam ja Zdravko Colic.

ona je sve, samo nije jeftina. Prosječan obrok je 10 KM, a to za tu vrstu hrane i nije bas jeftino :-x
DUREX

Post by DUREX »

B-Baller wrote:Ovi sto kazu da je fuj hrana ja ne znam gdje su oni jeli, po mom misljenju nije uopste tako. Pa recimo Chickenburger je prejak, svi hamburgeri su dobri, ja nisam u cijelom Sarajevu, a volim Fast Food, jeo bolji hamburger od BigMac-a. Sve je to licni ukus, al bi volio da se otvori pa ko voli nek izvoli. Samo cisto sumnjam u neki veci uspjeh jer ja prvi ne bi dao npr 2.5 KM za neki mali hamburger kad za te pare mogu dobiti u nekom drugom FastFood-u duplo veci. Medjutim da je hrana u McDonald's-u neukusna, najruznija itd. ne mogu stvarno vjerovati da to pojedini ovdje pisu, ja fakat ne znam gdje ste vi probali McDonald's. Al evo nek mi neko kaze gdje ima bolji Chickenburger u Sarajevu ja cu probat i iskreno reci jel bolji nego u McD.
Jeo sam po citavoj Evropi, jeo i u Americi i gdje god sam jeo, svuda isti bljutavi ukus... hamburger da ne govorim-ni za kurca nije...
Ja ne znam cime se ti inace hranis, pa da ti ove splacine iz MC-a budu "prejake", ali, svako ima svoj ukus, pa nema svrhe previse raspravljati i spustati svu pricu na razinu "meni se svidja, a tebi ne...".... Neka svi kazu svoje misljenje, pa cemo onda podvuci i sabrati...
DUREX

Post by DUREX »

titami wrote:
photo wrote:
nabroj zemlje gdje ga nema...............
O cemu ba ti??!! Ne kontam na sta ciljas :)
titami

Post by titami »

stvar je tome sto je u nasoj zemlji korupcija na visokom nivou........
mac nije dosao u sarajevo iz istog razloga kao ni germanwings......

a hocemo u eu!?

treba sve pustit .... pa jeo nejeo, letio neletio
Hattori.Hanzo

Post by Hattori.Hanzo »

Znam samo da mi je njihov hamburger odvratan. Poslije sam se osjećao se kao da sam pojedeo nešto iz repertoara odlagališta željeznog otpada. Nekako se osjećam ponosno što u BiH nema ni jedan njihov restoran.
Post Reply