MBA na ekonomskom fakultetu SA
- Baby Jane
#1 MBA na ekonomskom fakultetu SA
Zanima me da li neko radi MBA na ekonomskom fakultetu u SA ? Kakav je to program ? Da li je bas nastava na engleskom jeziku ili je to samo povremeno? Kada je upis? Kvalitet nastave ?
- Platinum girl
-
latinalover
#3 Re: MBA na ekonomskom fakultetu SA
ja znam samo d asu predmeti vecinom isti kao na dodiplomskom
samo sto je tematika prosirena
samo sto je tematika prosirena
- Platinum girl
#4 Re: MBA na ekonomskom fakultetu SA
ima na ovoj stranici sve,od kad je upis,koliko kosta kad pocinje koji su predmeti sve----pa je lakse otic na taj link nego sad da copy-paste sve...
pozzzzzz
pozzzzzz
- Baby Jane
#5 Re: MBA na ekonomskom fakultetu SA
Ma znam za tu stranicu, citala sam ja to sve, samo me je zanimalo iskustvo osoba koje su dio toga, ili koje su zavrsile. Nekako sam navikla da ne vjerujem ovakvim stranicama, jer imaju tendenciju da sve uljepsaju, a u stvarnosti to nije tako.
- piupiu
#6 Re: MBA na ekonomskom fakultetu SA
... i koliko kosta?
- Baby Jane
#7 Re: MBA na ekonomskom fakultetu SA
wtf? koliko kosta? kosta oko 18 hiljada KM, no da li ima mogucnosti stipendiranja? kakve su mogucnosti? kakav je opci utisak osoba koje studiraju tu?
- Baby Jane
#8 Re: MBA na ekonomskom fakultetu SA
nije valjda da nema niko nikakvih savjeta?
- belafonte
#9 Re: MBA na ekonomskom fakultetu SA
MBA na ekonomiji kosta 25000 eura
- Baby Jane
#10 Re: MBA na ekonomskom fakultetu SA
kako onda njihov website kaze da kosta 18 hiljada KM?belafonte wrote:MBA na ekonomiji kosta 25000 eura
-
latinalover
#11 Re: MBA na ekonomskom fakultetu SA
dodaju jos troskova.. 
- karanana
#12 Re: MBA na ekonomskom fakultetu SA
ovo nema sanse, niti da je u markama. pa sa ovim ciframa se barata u skolama u engleskoj i americi. nema sanse.belafonte wrote:MBA na ekonomiji kosta 25000 eura
znam da je bio mba koji je ekonomija radila sa nekim americkim fakultetom i taj je kostao 23.000 eura. dobijao si i americku diplomu. mislim da sada toga vise nema, ima neki drugi univrzitet sada ali je puno jeftinije nego sto je bilo
-
zito23
#13 Re: MBA na ekonomskom fakultetu SA
Zato neka ostane na dodiplomskom I stepenu,pa neka počeka zaposlenje.karanana wrote:ovo nema sanse, niti da je u markama. pa sa ovim ciframa se barata u skolama u engleskoj i americi. nema sanse.belafonte wrote:MBA na ekonomiji kosta 25000 eura
znam da je bio mba koji je ekonomija radila sa nekim americkim fakultetom i taj je kostao 23.000 eura. dobijao si i americku diplomu. mislim da sada toga vise nema, ima neki drugi univrzitet sada ali je puno jeftinije nego sto je bilo
-
finansijska kriza
#14 Re: MBA na ekonomskom fakultetu SA
Ma nemaju MBA-ovci vremena da surfaju po forumu, zauzeti, mlate pare gdje stignu...

-
Vincent_Chase
#15 Re: MBA na ekonomskom fakultetu SA
Baby Jane wrote:kako onda njihov website kaze da kosta 18 hiljada KM?belafonte wrote:MBA na ekonomiji kosta 25000 eura
Nevjerovatno je kako puno ljudi pruza poluinformacije..
Informacije koje ja mogu dati i za koje znam da su tacne.
MBA koji je kostao 25 000 € je bio MBA u saradnji EFSA i univerziteta Delaware iz USA.
Diploma je bila dualna, prof iz Amerike i Bosne.
40-60% troskova je snosio USAID, tako da je ta cifra od 25 000€ bila znatno manja.
Trenutno ovaj MBA je presao u sklop IUS-a tj "turskog" fakulteta u Sarajevu. Sada kosta 9 000€ i traje 1 godinu dana, iz razloga sto je ne UIS studij 4 godine, znaci sistem 4+1.
Takodje ,sada vise nije u saradnji sa Delaware nego Henderston State Uni takodje iz USA.
MBA koji tebe zanima, tj Torino-EFSA, kosta 18 000 KM.
Predavanja krecu prve sedmice u aprilu. U januaru planiraju OPEN DAYS tako da mislim da je to dobro posjetiti ko razmislja o upisu. Traje 2 godine, i prof su iz Bosne, dio profesora iz Italije, i predavanja su na engleskom kao i knjige.
Licno poznajem dvije osobe koje su idu na ovaj MBA ( jedna zavrsila druga jos ide).
Predavanja su petak uvece, i subota cijeli dan, ispiti se rade na principu Case Study, znaci nema "strebanja" nego se dijeli u grupe i radi. Tj. predmet marketinga se polaze tako sto se pravi marketing plan nekoj firmi ( zadnji put su nesto saradjivali sa Dino Merlin i album ISpocetka)...
Moje licno misljenje je da ovakve postdiplomske je dobro upisati, ako zbog icega, onda zbog razloga da na ovakve MBA idu ljudi koji su vec na dorbim pozicijama, direktori, manageri itd..... ( osobe koje ja znam su direktori)
Tako da poznanstva koja se tu steknu su takodje jako vrijeda ( znam kako ovo zvuci
To je sve sto mi moze "naumpast", ako te jos sta zanima pitaj.
- Aurora Borealis
#16 Re: MBA na ekonomskom fakultetu SA
.
Last edited by Aurora Borealis on 23/11/2010 00:52, edited 1 time in total.
-
Vincent_Chase
#17 Re: MBA na ekonomskom fakultetu SA
Aurora Borealis wrote:I nadovezala bih se na Vincent_Chasea: ovaj MBA mislim da nije bas preporucljiv onima koji su tek diplomirali, i obicno ide po principu da firme svojim menadzerima i direktorima uplacuju (ili uplacuju dio, po dogovoru) ovaj postdiplomski studij, radi usavrsavanja svog kadra. Stvaraju svoje specijaliste iz neke oblasti, i vezu ih ugovorom da ta znanja primjenjuju u njihovoj firmi na neki, dogovoreni rok od par godina, kako to vec ide.
To su vecinom ljudim sa vec izvjesnim radnim iskustvom iza sebe, a ovo im upravo dodje i kao networking - sirenje mreze poznanstava u poslovnim krugovima i sl.
Naravno, nigdje ne stoji da je samo i iskljucivo za njih, tako da ga ti i nakon 3 godine Bolonje mozes upisati ovaj MBA, samo je pitanje koliko je to, ajde recimo - primjereno za taj nivo znanja i iskustva.
Pozdrav
Slazem se.