MBA/magistarski vs CR - detaljno

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
User avatar
manager2011
Posts: 37
Joined: 09/03/2011 14:21

MBA/magistarski vs CR - detaljno

Post by manager2011 » 05/09/2011 19:45

Pozz...

Volio bih da konacno rasvjetlimo neke "misterije" vezane za programe:

- MBA
- Magistarski / master
- Certifikovani računovođa

Sto se tice MBA, zanima me da li su stvarno ovi programi koji se izvode kod nas priznati u svijetu i da li su stvarno ispostovani standardi, da li se to isplati tj. cijena / korist (posao), da li je jednostavno moguce s ovom diplomom zaputiti se u EU ? Evo u Mostaru na ekonomiji ima kombinovano EFMO - EFSA (http://www.efmo.ba)

Da li je neko sa drugih ekonomskih fakulteta ( Mostar, Zenica, Tuzla) upisivao u Sarajevu master, koliko to sve kosta, da li se polaze prijemni ili ne itd...?

Da li je moguce polagati za certifikovanog racunovodju sa npr 1 godinom iskustva, pa kad se steknu 2 onda raditi kao samostalan ili ipak treba zadovoljiti taj uslov?

Ja sam konkretno zavrsio Fakultet za poslovni menadžment u Mostaru 4 godine, zvanje dipl.ecc. - menadžer( sad ponovo vratili naziv Ekonomski fakultet, a i prije se tako zvao), pa me zanima prave li ovi u Sarajevu problem pri upisu na master?

Nadam se da necete ovu temu smatrati istom kao ova Master na ekonomiji u Sa i izbrisati je, tamo mi bezze da postavljam ponovo pitanja na postove na koje se niko nece mozda vise vracat, a ovako ce nova slicna, ali ipak razlicita tema ponovo privuci paznju. Molim Vas da ovo uvazite :D

Pa krenimo u raspravu...:)


Post Reply