Mazno sam ga
-
Santos
#1 Mazno sam ga
Halo imali ko daga je mazno.Ja sam trenutno vazduh zemlja ,bicepsi folovi golovi.
-
Santos
#2 Re: Mazno sam ga
Pardon nisam ga mazno nego sam ga maznuo.
-
zijancer
#3 Re: Mazno sam ga
sporo se ucitava stranica cijeli dan
jedno 15 sec vidi se samo prvi post
ca li bi to moglo biTTi?
ca li bi to moglo biTTi?
- Daphna
#4 Re: Mazno sam ga
Mazn'o=maznuoSantos wrote:Pardon nisam ga mazno nego sam ga maznuo.
Sram te bilo...
- Vares City
#5 Re: Mazno sam ga
Sporo se HamPliCirazijancer wrote:sporo se ucitava stranica cijeli danjedno 15 sec vidi se samo prvi post
ca li bi to moglo biTTi?
- Vares City
#6 Re: Mazno sam ga
Jest Boga mi,i to ga pravo MAZNULA,....Sve zivo ispovracala pas joj sve na kamaruSantos wrote:Halo imali ko daga je mazno.Ja sam trenutno vazduh zemlja ,bicepsi folovi golovi.
-
zijancer
#7 Re: Mazno sam ga
madrrrrrre oF MMiaamacan prvi wrote:APDEJT![]()
Jednostavni vodic kako stici od Aerodroma Sarajevo do unutrasnjosti grada i/ili Zeljeznicke stanice i nazad
Autor: macan prvi
Obecao sam na jednom topicu postaviti upute kako doci s Aerodroma Sarajevo u centar grada ili do Zeljeznicke/Autobuske stanice (bilo bi prejednostavno kad za to bi postojao autobus koji krece direktno ispred aerodromske zgrade) a da se ne mora platiti minimalno 15 do 20 maraka (ili cak vise
) za taksi. Put do trolejbusa na ovom topicu je vec opisan, ali na mapi - ja postavljam sad slike kljucnih objekata
pored kojih se mora proci na putu do autobuske ili trolejbuske stanice kod Aerodroma.
Izvinjavam se svima koji ovo citaju, a sve im je vec mozda poznato, ali mislim da ce nekome ko vec nije pokusavao javnim saobracajem doci s Aerodroma u grad slike biti puno korisnije od geografskih karata.
![]()
Postoje dvije mogucnosti za odlazak u grad: autobus pa presjedanje na tramvaj u Nedzaricima ili trolejbus.
U svakom slucaju, treba preci cestu koja Aerodrom odvaja od zgrada u Aerodromskom naselju i doci do mjesta na slici 1, s kojeg se vide kontejner, dva panoa i desni dio aerodromske zgrade.![]()
Put do autobusa i trolejbusa je oznacen crvenom bojom:
- Mogucnost 1: autobustramvaj
Put do autobuske stanice Aerodromsko naselje vodi ovako:
... pored ograde...
do autobuske stanice, oznacene elipsom:
Ovdje se vec moze uci u autobus broj 36 za Nedzarice gdje se moze presjesti u tramvaj.
Ovo, medjutim, kako mi je rekao vozac autobusa, nije prva stanica na ruti do Nedzarica, nego predzadnja stanica na ruti iz Nedzarica
![]()
tako da morate reci vozacu da zelite kartu do Nedzarica, a ne do stanice Aerodromsko naselje, koja je odmah naredna.
Posto autobus na ovoj stanici stoji samo da primi nove putnike, a na narednoj stanici (terminusu) stoji duze, moguce je ici i do te stanice slijedeci crvenu liniju s gornje slike ovim putem
... pored kontejnera i roza kuce...
... do stanice, za koju mi je receno da je oznacava shtanga, na narednoj slici u zelenoj elipsi.
Autobusi polaze otprilike svakih pola sata, a red voznje se moze naci na
http://www.gras.co.ba/rv/bus/RV%20bus%2036.htm
Autobusu treba 10 - 15 minuta do Nedzarica - preporucljivo je izaci kod Avazovog tornja (ciju sliku ne postavljam iz moralnih razloga![]()
), nakon cega se moze presjesti u tramvaj za Zeljeznicku stanicu ili za Bascarsiju.
Ukupni troskovi: 2*1.80 KM za karte.
Put iz grada do Aerodroma tramvajem: treba uzeti bilo koji tramvaj koji ide do Ilidze ili Nedzarica i izaci u Nedzaricima, stanicu prije Avazovog tornja. Stanicu gdje treba izaci je najlakse prepoznati po zgradi DHL-a na desnoj strani u pravcu voznje:
... i za stanicu autobusa 36 treba preci ulicu, stanica je lijevo od tramvajske stanice:
Put sa Zeljeznicke stanice do Aerodroma: ili pjeske do Tehnicke skole pa presjesti u tramvaj prema Nedzaricima ili Ilidzi, ili na Zeljeznickoj stanici uci u tramvaj broj 4. Red voznje:
http://www.gras.co.ba/rv/tram/RV%20tramvaj%204.htm
U oba slucaja treba izaci na stanici "Naselje Aerodrom MZ"(slike 5 i 6) i slijediti gornje slike u obrnutom rasporedu
, do aerodromske zgrade je onda 10-ak minuta pjeske.
- Mogucnost 2: trolejbus
Do trolejbusa treba malo vise pjeske nego do autobusa. Krecuci od slike broj 2stize se do hotela
i dalje ovuda...![]()
... pored Azel Francea nadesno...![]()
... pa pravo prema trolejbusima.
Za dolazak do trolejbusa treba otprilike 15-ak minuta, mozda malo vise. Moze se uzeti trolejbus 103 ili 107, s tim sto samo broj 103 vozi u stari dio grada (ali ne i do Zeljeznicke stanice).
Troskovi: 1.80KM.
Za put iz grada do Aerodroma: vidi slike u obrnutom rasporedu.![]()
Jos jednom se izvinjavam onima kojima je sve ovo poznato, a za ostale se nadam da im je vodic od pomoci.
Ako vam se svidja sta stoji ovdje, za pohvale se javite meni
, a ako vam se ne svidja, javite se mIRCerki
, ona je administrator foruma.
![]()
tako mi macana prvog
-
kenanz
#8 Re: Mazno sam ga
znam ovaj put 
- sheilak
#9 Re: Mazno sam ga
macane prvi, hvala!
-
zijancer
#10 Re: Mazno sam ga
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#11 Re: Mazno sam ga
Kada uđem u trolejbus, autobus, tramvaj,...kako se ponašati?