mazenje i pazenje autica

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
testovi

#176 Re: mazenje i pazenje autica

Post by testovi »

ferrari woman wrote:nije ni tebi lahko. :-D pa nije beba,auto je.. po mom misljenju dovoljno je oprati automobil jednom sedmicno obicim deterdzentom(za pranje posudja) i cistom vodom, izglancaj i to je to.. od djetinstva znam da su moji i svi koje poznajem tako prali auto i niko nije imao problema... zato ti je bolje da se mallo vise posvetis unutrasnjosti doma i to, a ne glavu razbijas nepotrebnim glupostima. :bih:
kako je ko naviko ja u mjesec dana auto operem oko 25 puta sam na automatskoj
nemoguce doc na praonicu a da mene ne vidis
Image
vanda

#177 Re: mazenje i pazenje autica

Post by vanda »

ferrari woman wrote:
vanda wrote:
ferrari woman wrote:zna li neko koliko kosta dubinsko ciscenje sjedista??
Imam ja onu Rainbow masinu, kao usisivac za masinu. Dubinski cisti samo tako :-) pravo fino izgleda..

Imas na Piku likove koji ciste..

nisam znala da to dubinsko ciscenje rade rainbow usisivacima, zapravo nisam znala da su oni za komercijalne svrhe, mamina prijateljica takodjer ima taj usisivac.. da ne dajem onda bezveze novac za to ako nije profesionalno?!
Naravno da mozes to uraditi time. Nek' ti objasni kako da rukujes. I obavezno stavi miris... I najbolje bi ti bilo da ti to uradis sama, jer ces sama sebi uraditi najbolje. Sretno :thumbup:
mp3sa

#178 Re: mazenje i pazenje autica

Post by mp3sa »

Da ne otvaram nevu temu, imam pitanje pa ako mi neko moze pomoc... U svom autu imam cd ali bih jako volio da imam i mp3 ili makar cd changer, ovo za mp3 sam skontao da moram kupit citav onaj set od proizvodjaca, a rekose mi da se cd changer moze ugraditi i to jednostavno... E sad kako, gdje, kada, koliko? :D koliko kostaju obicno? Koji su kvalitetniji? Ko to ugradjuje?

Thnx
ferrari woman

#179 Re: mazenje i pazenje autica

Post by ferrari woman »

testovi wrote:
ferrari woman wrote:nije ni tebi lahko. :-D pa nije beba,auto je.. po mom misljenju dovoljno je oprati automobil jednom sedmicno obicim deterdzentom(za pranje posudja) i cistom vodom, izglancaj i to je to.. od djetinstva znam da su moji i svi koje poznajem tako prali auto i niko nije imao problema... zato ti je bolje da se mallo vise posvetis unutrasnjosti doma i to, a ne glavu razbijas nepotrebnim glupostima. :bih:
kako je ko naviko ja u mjesec dana auto operem oko 25 puta sam na automatskoj
nemoguce doc na praonicu a da mene ne vidis
Image
dobro ti imas ikako boje na autu...:-) ja imam vikendicu,pa 2 puta sedmicno ga sredim tip-top i vise nego dovoljno :-)
ferrari woman

#180 Re: mazenje i pazenje autica

Post by ferrari woman »

vanda wrote:Naravno da mozes to uraditi time. Nek' ti objasni kako da rukujes. I obavezno stavi miris... I najbolje bi ti bilo da ti to uradis sama, jer ces sama sebi uraditi najbolje. Sretno
Joj bas ti hvala, ne moze mi to niko uraditi kako bi ja sebi detaljno.. Zivio rainbow! hehehe Pozdrav!!! 8-)
leo_

#181 Re: mazenje i pazenje autica

Post by leo_ »

vjerovatno ima neko ko je radio poliranje auta, pa me zanima jel' taj neko moze i objasniti proceduru korak po korak. kako pripremiti auto za poliranje? koja sredstva koristiti i jel' bolje masinski ili rucno? koliko se koristi snaga i jel' ima nekih pravila, tipa preci jednom polako, pa onda nakon x vremena opet i sl.? jel' se pere auto nakon cijelog procesa poliranja ili odmah dio po dio mogu saprati i jel' se koriste jos neka sredstva da bi se dobio pravi sjaj? eto, ako ima neko voljan da napise uputstvo nama pocetnicima, da ne unistimo farbu bezveze, ja zahvalan do neba. :)

Peace i hvala unaprijed! :)
testovi

#182 Re: mazenje i pazenje autica

Post by testovi »

mp3sa wrote:Da ne otvaram nevu temu, imam pitanje pa ako mi neko moze pomoc... U svom autu imam cd ali bih jako volio da imam i mp3 ili makar cd changer, ovo za mp3 sam skontao da moram kupit citav onaj set od proizvodjaca, a rekose mi da se cd changer moze ugraditi i to jednostavno... E sad kako, gdje, kada, koliko? :D koliko kostaju obicno? Koji su kvalitetniji? Ko to ugradjuje?

Thnx
za izmjenjivac cd-a ako kupujes mislim da treba da bude odgovarajuci kabal ta taj tvoj cd
taj tvoj obicni cd mozes prodat 30-40km i oko 30ak km dodaj i mozes kupit cd mp3 tako ti je i isplatnije
Post Reply