sime_cipol wrote: ↑09/05/2023 23:23
Nemojte se ljutiti, ali smijesan auto.
Vise faktora X ima Saxo VTS
Ma neopravdano je zapostavljena, iskreno.
Ima mnogo dobru/čvrstu šasiju i u vrijeme kad je izašla, pogotovo prva generacija, bila je možda i najjači hatchback. Slab im marketing bio u EU.
Ista stvar danas sa i30N. Auto je, najblaže rečeno, ubica. Predobro posložen do najsitnijeg detalja. Baš se osjeti u vožnji da su inžinjeri pratili svaki aspekt vožnje. Ja jednostavno poštujem ta auta kod kojih je naglasak na handlingu i ti preinakama u odnosu na obične modele. Konje je danas najlakše nasvirati.
Zato mi je Clio RS (pogotovo dvica i trica) vrhunski primjer inženjeringa. Probao tricu 1.2 a poslije toga tricu RS. Ta dva auta se u putu nisu srela. Pri tom ne mislim na motor i snagu. Nego sve ostalo, upravljanje, ovjes, držanje. Nevjerovatno šta su ljudi napravili.
Fiesta ST ista priča. Focusa nisam probao ni ST ni RS pa ne znam reći.
Golf V GTI mi je poslije Clia RS bio isto kao da sam sjeo sa trkaćeg konja na neku debelu ragu. Nek se niko ne uvrijedi, ali tačno se vidjelo da ima viška kila i da uopće nije rađeno na ovjesu niti je uložen ikakav trud u razvoj tog auta. Za razliku od prvog GTI-ja. Znam da Clio i Golf ne idu u isti koš, ovdje samo govorim o toj razlici između običnog i istog GTI/RS modela.