Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Japanci su cestit narod, a varali na reliju gdje ce to. Samo vi previse preseravate, jedno maksimalno uzdizete a drugo spustate.
ti znas da sam kontras, krenulo od podjebavanja i da je sve na golfu bolje, e ja cu se na glavu nasadit da dokazem da nije, niti je ikad bilo...drugih motiva nemam
na obicnom autu, zasto bi blok otvorenog tipa bio los?
ja sam c30a vtec, volim da se vrtim preko 8000 dan i noc bez problema, a otovrenog sam tipa
Dihtunzi, lanci, remenja, razne pumpe, ventili itd., sve to dolazi od dobavljaca i cesto dozivi 5 revizija u toku proizvodnje jednog auta.
Zato najbolje kupovati facelifte ili barem od 2.-3. godine proizvodnje.
I ona famozna 2012-2013 bregasta je bila od dobavljaca i mekanija od specifikacije.
Kvalitet je jedna velika karina, kod svih danas. Samo štancaj, samo izbacuj nove modela, napravi 3 miliona "različitih" modela i fejsliftuj ih nakon godinu ipo. Ali svako brani svoj tabor baš ko da je na platnoj listi.
citroen xm wrote: ↑26/02/2023 10:14
Kvalitet je jedna velika karina, kod svih danas. Samo štancaj, samo izbacuj nove modela, napravi 3 miliona "različitih" modela i fejsliftuj ih nakon godinu ipo. Ali svako brani svoj tabor baš ko da je na platnoj listi.
lesici, najvise mi ide na zivce, kad znaju za neki problem i nastavljaju proizvodnju, cak i ne pokusaju promijeniti nesto, jer isti kataloski stoji.
evo konkretno moj model, zna se da je tabla karina i nikad ali nikad nisu promjenili kataloski, naci novu da kupim isti kurac ako se izlozi Suncu...e tako je kod sviju, jedino ako nesto moze ubit vlasnike e onda se trznu i kao rjesavaju..
ne znam kako podnose plin, sto se tice ostalog, nekom je skupo zamjena seta lanca(mora OEM) sto ce te nekad docekat, ulje redovno i taj motor ne voli gazenje ispod 3500 jer puno momenta razvija pa savije koljenasta vratila(ne znam zasto su na tom stedili)
ja bi isto stavio sinter lamelu neku pojacanu da potraje duze...ako nadjes automatika tim bolje
Ovaj novi 8-stepeni automatski mjenjač što ide u CX-60 i ostale Mazde iz nove generacije sa uzdužno postavljenim motorom, nema hidraulični konverter obrtnog momenta.
Umjesto njega, na ulazu u mjenjač su elektromotor i višelamelno vlažno kvačilo.
Seawolf wrote: ↑08/03/2023 01:21
Ovaj novi 8-stepeni automatski mjenjač što ide u CX-60 i ostale Mazde iz nove generacije sa uzdužno postavljenim motorom, nema hidraulični konverter obrtnog momenta.
Seawolf wrote: ↑08/03/2023 01:21