Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
amar1994 wrote:Bila je vec na drugoj temi,dobra zajebancija
Dobro je to lik slozio, sega sala i to... Ali ovakvo jos nesto nisam vidio, 4 opoziva koji kace isti model auta u prvih 6 mjeseci Haj omakne se svima problem ili dva, al ovo je previse dzaba sto je mazda
Sta li ce tek biti sa Skyactiv-X motorom?
takva marka,i za malu sitnicu opoziv ide,meni su mijenjali potpuno ispravne amortizere gepeka,da li je trebalo,nije ali po njihovom istrazivanju jeste,platio 0KM
Prvi opoziv koji je okacio je za prethodnu generaciju,drugi nije zaglavljivanje nego trzanje pri iskljucenju 2 cilindra,preuvelicava se bez potrebe..
Nisam upratio da je pominjao stare recallove, promaklo mi je. Mozda je i ovo neka gerilska kontra-kampanja protiv mazde 3 i cx-30 (jer ovaj lik pljuje i cx-30 i to unaprijed, na nevidjeno ), jer su obje ozbiljno zatalasale svoje segmente i mnogima nece biti svejedno.
Recimo, obratite paznju kako na klix clancima za ove dvije zadnje mazde uvijek neko uleti s poredjenjem zasto je neki model iz VAG grupacije bolji. Za cx-30 je cak neki lik rekao da je isti interijer kao i novi audi 3, a ono tamo taj audi je ruzniji za vece pare. Isto se desilo na ovom forumu, bacale se bombe o golfovima i octavijama koji su bolji od nove M3... al ti su se brzo ispalili jer realno fali argumenata da se nastavi diskusija.
Mislim recimo da ce mazda sa cx-30 uzeti dobar dio kolaca iz kategorije manjih suv-ova, najvise od VAG i hyundai/kia grupacije.
Nije u BL ,samo kazu pravo jebeno ta auta vozat,malo servisa ima a velika zemlja,preko 100mil stanovnika
ta od 61 je testna 100%,da pokazu sta sve auto moze da ima..
Isto ko ona testna M3 iz connecte sto smo vozali - osnovni model jeste 42-43k al sa punom opremom, dodatnim paketima i crvenom bojom testni primjerak realno izadje preko 50k. Al zato ostanes paf kad sjednes, jos evo nisam zaboravio taj osjecaj.
izbjeglica_iz_besmisla wrote:
Isto ko ona testna M3 iz connecte sto smo vozali - osnovni model jeste 42-43k al sa punom opremom, dodatnim paketima i crvenom bojom testni primjerak realno izadje preko 50k. Al zato ostanes paf kad sjednes, jos evo nisam zaboravio taj osjecaj.
nije ona imala sve,"samo" + paket sa crvenom bojom
iskreno,nema potrebe davat za boju 1000/1500KM i Bose,recimo + oprema i style paket(led matrica i jos neke didje) je dovoljno,sve ostalo je pretjerivanje,to ti je nekih 43500-44500KM
ako si zagrijan za nju,cekaj iducu god,100god postojanja,trebao bi biti neki specijalni paket i akcija
nije ona imala sve,"samo" + paket sa crvenom bojom
iskreno,nema potrebe davat za boju 1000/1500KM i Bose,recimo + oprema i style paket(led matrica i jos neke didje) je dovoljno,sve ostalo je pretjerivanje,to ti je nekih 43500-44500KM
ako si zagrijan za nju,cekaj iducu god,100god postojanja,trebao bi biti neki specijalni paket i akcija
Ma da, bijela boja je dovoljno mocna zbog ostalih crnih elemenata na karoseriji. Bose bih izbjegao i zbog troska (hvale ljudi i standardne zvucnike) ali vise zbog tog sto uzima prostor za rez gumu. Ne mogu nikako onaj repair kit.
A jel ovo znas da ce biti vjerovatno nesto specijalno dogodine ili nagadjas? Dogodine i mislim mijenjati Focusa, al treba tu uklopiti jos nekih X ili $$$ faktora
izbjeglica_iz_besmisla wrote:Nisam upratio da je pominjao stare recallove, promaklo mi je. Mozda je i ovo neka gerilska kontra-kampanja protiv mazde 3 i cx-30 (jer ovaj lik pljuje i cx-30 i to unaprijed, na nevidjeno ), jer su obje ozbiljno zatalasale svoje segmente i mnogima nece biti svejedno.
Recimo, obratite paznju kako na klix clancima za ove dvije zadnje mazde uvijek neko uleti s poredjenjem zasto je neki model iz VAG grupacije bolji. Za cx-30 je cak neki lik rekao da je isti interijer kao i novi audi 3, a ono tamo taj audi je ruzniji za vece pare. Isto se desilo na ovom forumu, bacale se bombe o golfovima i octavijama koji su bolji od nove M3... al ti su se brzo ispalili jer realno fali argumenata da se nastavi diskusija.
Mislim recimo da ce mazda sa cx-30 uzeti dobar dio kolaca iz kategorije manjih suv-ova, najvise od VAG i hyundai/kia grupacije.
Komentari na klix clancima nadji mi neki clanak da tamo u komentarima ne kontriraju
Nova mazda 3 mi je prelijepa, ne bih nijednu drugu uzeo pored tamno crvene. Ako se jedna takva sljedece godine bude mogla za do 32-33 hiljade uzeti, onda je moja
Za cx-30 ne vidim smisao postojanja, ali takvo misljenje imam i za citavu tu klasu "suv" igracki.
Kada bi samo htjeli automatski mjenjač SKYACTIV-DRIVE, zamijeniti nekim savremenijim rješenjem.
SKYACTIV-DRIVE je, možda, bio interesantan početkom 2012-e kada se pojavio u prvoj generaciji CX-5, ali danas podhitno zaslužuje naslijednika.
Inferiornost SKYACTIV-DRIVE automatskog mjenjača u odnosu na savremenija rješenja, najbolje se vidi u razlikama u iskazanim potrošnjama goriva i količinama CO2, u odnosu na vozila sa identičnom motorizacijom i opremom sa manuelnim mjenjačem.
Npr. CX-30 SKYACTIV-X180 AWD AT, ima 13% - 18% veću deklarisanu potrošnju goriva i preko 15% veću deklarisanu količinu emitovanog CO2, od CX-30 SKYACTIV-X180 AWD MT.
To tako danas više ne ide. Dakle, potrebna je ili nova generacijia SKYACTIV-DRIVE automatskog mjenjača sa više stepeni prenosa, ili neka kao svi normalni proizvođači ubace "domaći" AISIN AWF8Fx5.
zasto bi placali nekom ZF-u ili toyoti(aisinu) za mjenjace kad im je jeftiniji njihov,mislim da ce ubaciti neki sa vise brzina kada dodju redni sestaci,samo da ne ubace cvt toyotin
Ma da, bijela boja je dovoljno mocna zbog ostalih crnih elemenata na karoseriji. Bose bih izbjegao i zbog troska (hvale ljudi i standardne zvucnike) ali vise zbog tog sto uzima prostor za rez gumu. Ne mogu nikako onaj repair kit.
A jel ovo znas da ce biti vjerovatno nesto specijalno dogodine ili nagadjas? Dogodine i mislim mijenjati Focusa, al treba tu uklopiti jos nekih X ili $$$ faktora
Znam jer je bila i za 90god postojanja
Last edited by amar1994 on 20/10/2019 13:58, edited 1 time in total.
sest brzina i ubije sav kuvet ,al mislim da najvise 5% odabere takav mjenjac,cini mi se da je negdje bio clanak da buduci NE nece imat nikako automatic u ponudi..
amar1994 wrote:sest brzina i ubije sav kuvet ,al mislim da najvise 5% odabere takav mjenjac,cini mi se da je negdje bio clanak da buduci NE nece imat nikako automatic u ponudi..
amar1994 wrote:sest brzina i ubije sav kuvet ,al mislim da najvise 5% odabere takav mjenjac,cini mi se da je negdje bio clanak da buduci NE nece imat nikako automatic u ponudi..
grijeh je mx vozit sa automatikom
Da, znam da je 6-stepeni, ali koji?
pa pise sky-drive,nema duplih kvacila,ono klasicni pretvarac momenta..