Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Gledajući po testovima, Avensis tih godišta slovi kao ekstra auto, a kao manu mu navode samo visoku cijenu i neki i loš dizajn (što tebe ne zanima, jer se interesuješ za to auto). Kod Mazde najviše kritiziraju ovjes, ali nešto je izmjenjen ovjes koliko sam ja upućen ali ne znam koje godine.
Za razliku od avensisa (koje je by the way extra auto) mazda 626 ima DITD motor sa direktnim ubrizgavanjem goriva, te slovi kao iznimno štedljiv te izuzetno otporan na loše gorivo. Vrlo trajna i izdržljiva mašina. Avensis tog godišta ima klasični diesel sa pretkomorama koji je vrlo pouzdan te malo troši, ali je po tehnici dosta iza mazdinog DITD motora.
Moj prijedlog je Mazda!
ako si vec odlucio da to bude japanac, probaj sa nissan primerom. provjereno pouzdana kola, pogotovo sa benzinskim motorima. servis je u sarajevu na c.vili, nista skuplji od ostalih. ni djelovi nisu problem preko autotehne. cekas najvise sedam dana, istina nesto su skuplji od npr njemackih kola.
i nakon svega si originalan. ne vozis neku usranu skodu ili golfa kao ostatak grada!!!
felichi wrote:ako si vec odlucio da to bude japanac, probaj sa nissan primerom. provjereno pouzdana kola, pogotovo sa benzinskim motorima. servis je u sarajevu na c.vili, nista skuplji od ostalih. ni djelovi nisu problem preko autotehne. cekas najvise sedam dana, istina nesto su skuplji od npr njemackih kola.
i nakon svega si originalan. ne vozis neku usranu skodu ili golfa kao ostatak grada!!!
škodu mi ne diraj...
sa fabiom sa prezadovoljan ali eto volio bih malo promjenu...
ma iskreno europejci su mi drazi
ali se ili kradu ili su losije kvalitete ili im je servis skup(peugeot,renault...) tako da japanci dolaze tu na svoje...
ali ono sto mi malo smeta kod japanaca - nemaju onaj neki feeling koji daju europski auti...
a Ado, taj intercooler jel povecava snagu auta? sta?
Intercooler ti ima i Mazda i još 99% diesel mašina. npr. Vectra B 2.0 Di ima 82 ks i 185 nm, ali nema intercooler-a. Vectra B 2.0 DTI ima 100 ks i 205 nm ali ima intercooler, to je ejdina razlika između te dvije mašine. intercooler znači kao što i ime govori da se nalazi između, tj. između turbine (to se zove još i hladnjak stlačenog zraka) i motora. Znači onaj zrak koji turbina "šalje" u motor se dodatno hladi. Pošto dodatno ohlađeni zrak ima više kisika normalno i snaga raste. Npr, obrati pažnju sada kada su velike promjene vremena, kako ti je auto vuklo prije 2 dana kada je bilo 20 stepeni, a kako danas kada je 10 stepeni? Bolje! E to je funkcija intercoolera.
Imaš mazdu i u sarajevu (nemam pojma gdje, ali ima). Tog godištza (98 i 99) mazda ima od japanskih auta najnapredniji i najštedljiviji diesel, koji s epokazao izuzetno pouzdan i robustan!
mehopuzic wrote:
a Ado, taj intercooler jel povecava snagu auta? sta?
pa evo u sustini, ... kada je vazduh kompresovan (po zakonima termodinamike) on se grije, a kada se vazduh grije on se širi ... da bi se povećala snaga motora, cilj je povećati broj molekula vazduha u motoru po jedinicnoj zapremini, a ne neophodno povećati pritisak vazduha ... interkuler je dodatna komponenta sistema koja izgleda kao hladnjak samo što vazduh prolazi kako kroz "interkuler" tako i oko njega ... vazduh koji treba da uđe u motor prolazi kroz interkuler i time se hladi, dok se spoljašnji vazduh pomoću ventilatora duva preko interkulera ... dakle, interkuler povećava snagu automobila tako što hladi vazduh pod pritiskom koji izlazi iz turbine prije nego što uđe u motor ... to znači da turbo punjač koji radi na 0,5 bar pritiska uz pomoć interkulera ubacuje hladan vazduh na 0,5 koji sadrži daleko više molekula vazduha obzirom da je hladniji vazduh gušći od toplijeg.
Imao sam Toyotu (dudse ne Avensis nego corollu) i imao sam namjeru kupiti Avensis karavan....medjutim bile su preskupe a ja nisam mogao dobiti toliko kredita kod banke (pa sam kupio nesto jeftinijeg ... Golfa)....uzmes li nju najvjerovatnije se neces zeznuti jer je stvarno bobra (jedino sto je mozda malo nezgodno je to ...ako si visok preko 190cm onda ce ti plafon kod toyote biti malo nizak)...inace ostalo je strah i trepet. Ovdje u Svedskoj su Toyote toliko na dobrom glasu da im cijena vrlo sporo opada ....a trgovci su to valjda ukontali...pa nema cijenkanja.... u principu uzmi ili ostavi, ako neces.... ima ko hoce.
Htjedoh reci ovdje su ta dva auta ....vrlo neusporediva sto se tice cijene na trzistu polovnih automobila....naime Mazdu mozes naci puno jeftinije nego Toyotu. Pa sad ...ti vidi.
pa Stari sto ne rece ranije, ja bih ti moju (toyotu) utrapio ...salim se...
ja imam bas takvu k'o sto navodis dec 99 Luna... sto se tice potrosnje 7.2l/100 km je u svakom slucaju prihvatljivo...moguce da mazda manje trosi medjutim to su vjerovatno marginalne razlike...a sto se servisa tice, makar ovdje gdje Stari zivi su uslovi jako dobri...imas garanciju dok auto ne napuni 8 godina, pod uslovom da ga servisiras u njihovim servisma, koji su, usput receno, jeftiniji u poredjenju s drugima...
a sto se tice samog auta i ugodjaja, nista posebno, prilicno jednostavan bibi, ni gore ni bolje od standardnih 'narodnih' auta...licno mogu je uporediti sa golfom III i IV i mnogo je nagodnija u voznji, makar meni...
Evo ja mogu potvrditi to sto veli IbnHome ....kao sto vec rekoh kupih golfa karavana (2001) i jos uvijek (nakon nesto vise od mejsec dana) smatram i kategoricki tvrdim da je Toyota lakse auto za voziti. A poseban ugodjaj (barem meni koji to ganjam) je tisina unutra u autu. Nisam neki strucnjak za kola....ali tako tiho auto koje sam imao priliku voziti je samo jos SAAB 95 (takodjer karavan). Recimo isprobavao sam razne kombinacije i na primjer Peugeot ....sve fino dok ga rulas po carsiji, a kad ga izvedes na autoput (110km/h) hrci ...ko da FAP-a (ili Dajca) vozis. Golf isto hrci al ne tolko kolko Peugeot. A Avensis...ma milina jedna mozes saptati ili slusati klasicnu muziku k'o u primacoj sobi. Kakva je Mazda po tom pitanju ....ne znam.
A Avensis...ma milina jedna mozes saptati ili slusati klasicnu muziku k'o u primacoj sobi
Ovo je istina...Mislim da je kao takva (tiha) i reklamirana kad se pojavila...zatim u gradskoj voznji je flexibilna i nema nikavih problema da krene u drugoj brzini, ako bas hoces, dok npr golf ako je brzina znatno smanjena i nije za druge, moras potpuno zakociti pa u prvu, pa ko ce to... doduse, sto se tice mazde nemam nikakvih iskustava pa sam zato navalio porediti s golfom...
inace o autima pojma nemam ...
hehe jesam opasan
Ma ja samo kažem da je sa tehničke strane mazda MODERNIJA, i ima realno bolje dokazan motor. Ali i Toyota ima isto dokazan motor, koji će možda mrvicu više potrošiti i slabije ide, ali realno oba auta su extra.