Mazda 3 BL 2012 1.6 CD

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

AdnanSA

#76 Re: Mazda 3 BL 2012 1.6 CD

Post by AdnanSA »

madner wrote:
amar1994 wrote:
madner wrote:Nema doplate koliko znam. Jer cim je japansko to je satro kvalitet, pa se moze i skuplje prodat.
satro kvalitet jel,a vw,audi su kao kvalitet i sva njemacka auta,jesu al u ....,sto ne mogu ovakvog razmisljanja,daj meni svabu,oni najbolje rade,a ostali kopiraju,ne znaju,ne valja,e to je razlog zasto japanaca kod nas manje ima,kolko mozes opreme stavit u golfa 1.6 TDI za 41K KM=nista,sta kod mazde dobijes,sve osim koze i kvalitet sigurno bolji :-)
Koliko treba mozes pokupiti Mazdom a koliko Golfom?
Recimo da svaki vikend ubodes sa Golfom, a vamo se mucis mjesec dana sa Mazdom.
Dakle vec za godinu dana se GOLF isplati.
Dobar je Golf za kupljenje balkanskih sponzoruša a za ostalo, pa eto...
direstraits0078

#77 Re: Mazda 3 BL 2012 1.6 CD

Post by direstraits0078 »

Za ostalo Mastercard. :-D
citroen xm

#78 Re: Mazda 3 BL 2012 1.6 CD

Post by citroen xm »

Kakav Golf, pa nisu ni sponzoruše više mutave. Šta će im Golf kada postoje Mercedes, BMW, Audi, Pasat. :D
dgL_

#79 Re: Mazda 3 BL 2012 1.6 CD

Post by dgL_ »

citroen xm wrote:Kakav Golf, pa nisu ni sponzoruše više mutave. Šta će im Golf kada postoje Mercedes, BMW, Audi, Pasat. :D
i mazde fx, rx i tako, ko funkcije iz matematike su teske :) :lol:
ado-šampion

#80 Re: Mazda 3 BL 2012 1.6 CD

Post by ado-šampion »

Kod sponzorusa danas prolazi samo Audi ili BMW. Audi doduse najbolje kotira. :D

Kakva Mazda, cak ni Mercedes nece. :-)

To kod boljih, a kod grobova prolazi i Golf dvica, samo dok imas auto. :D :lol:
amar1994

#81 Re: Mazda 3 BL 2012 1.6 CD

Post by amar1994 »

ado-šampion wrote:Kod sponzorusa danas prolazi samo Audi ili BMW. Audi doduse najbolje kotira. :D

Kakva Mazda, cak ni Mercedes nece. :-)

To kod boljih, a kod grobova prolazi i Golf dvica, samo dok imas auto. :D :lol:
hahahahahaha :D
Mirko S Kojotovski

#82 Re: Mazda 3 BL 2012 1.6 CD

Post by Mirko S Kojotovski »

Ne bih da pricam napamet ali znam da su malo stariji modeli imali Bosch pumpe (i ostatak sistema) pa dijelovi ne bi trebali biti problematicni.
Kakav sistem ima tvoje auto, to ne znam ali lako moze provjeriti. Skini plasticnu zastitu sa vrha motora, na pumpi bi trebalo pisati ime proizvodjaca.
Ako je Denso, onda ce ti za dijelove biti malo teze.

Uglavnom kupio si odlicno auto. Da si uzeo neku sa benzinskim motorom majstora svakako nikada i ne bi vidio osim osnovnog odrzavanja.
Mazde za razliku od vecine Evropskih auta nemaju zezancije sa strujom, alarmima, klimom itd.
To uglavnom sve bezprijekorno radi i nakon 20 godina.

Najveca mana im je limarija, kao i kod vecine Japanskih auta.
Mazda je tu generalno prosjecna ili losa, osim Toyote i Subarua vecina Japanskih auta ima prilicno losu zastitu.
Kod Mazde 3 posebno obrati paznju na pod, tu ce ti najprije praviti probleme.
Tvoje auto je staro 3 godine koliko sam razumio pa ovo ne bi trebao biti problem ali ako ces auto imati duze vrijeme obrati paznju.
Pragovi i obrve iznad tockova (posebno zadnjih) su isto osijetljivi.
Ovo sve govorim iz iskustva sa Mazdama u V.Britaniji. Mozda one za ostatak Evrope imaju nesto bolju zastitu ali cisto sumnjam.
Uglavnom ne sekiraj se, uzeo si dobro auto. :)
amar1994

#83 Re: Mazda 3 BL 2012 1.6 CD

Post by amar1994 »

Mirko S Kojotovski wrote:Ne bih da pricam napamet ali znam da su malo stariji modeli imali Bosch pumpe (i ostatak sistema) pa dijelovi ne bi trebali biti problematicni.
Kakav sistem ima tvoje auto, to ne znam ali lako moze provjeriti. Skini plasticnu zastitu sa vrha motora, na pumpi bi trebalo pisati ime proizvodjaca.
Ako je Denso, onda ce ti za dijelove biti malo teze.

Uglavnom kupio si odlicno auto. Da si uzeo neku sa benzinskim motorom majstora svakako nikada i ne bi vidio osim osnovnog odrzavanja.
Mazde za razliku od vecine Evropskih auta nemaju zezancije sa strujom, alarmima, klimom itd.
To uglavnom sve bezprijekorno radi i nakon 20 godina.

Najveca mana im je limarija, kao i kod vecine Japanskih auta.
Mazda je tu generalno prosjecna ili losa, osim Toyote i Subarua vecina Japanskih auta ima prilicno losu zastitu.
Kod Mazde 3 posebno obrati paznju na pod, tu ce ti najprije praviti probleme.
Tvoje auto je staro 3 godine koliko sam razumio pa ovo ne bi trebao biti problem ali ako ces auto imati duze vrijeme obrati paznju.
Pragovi i obrve iznad tockova (posebno zadnjih) su isto osijetljivi.
Ovo sve govorim iz iskustva sa Mazdama u V.Britaniji. Mozda one za ostatak Evrope imaju nesto bolju zastitu ali cisto sumnjam.
Uglavnom ne sekiraj se, uzeo si dobro auto. :)
Hvala :thumbup:
Post Reply