Maybach 57 ili Maybach 62?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

chuchumbamayumbe

#1 Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by chuchumbamayumbe »

Vidim ima svakakvih ljudi koji se na sa-x forumu prepucavaju i nadjebavaju ko ima vise para, bolji auto i ovdje traze odgovore na kojekakva "nebulozna" pitanja, pa da se i ja prikljucim.
Naime, zivim na Alipasinu i auto mi treba da se "vozam" po gradu, da me svi vide i da budem nenadjebiv u svojoj novoj makini.
Dobio sam nekakvo nasljedstvo od dajdje ili amidze, ne znam ni sam, pa bih zelio da ga pametno ulozim u jedan automobil, ali se dvoumim koji od ova dva modela da odaberem, Maybach 57 ili Maybach 62?
Znaci strogo bih ga koristio za relacije pos'o-kuca-dzamija, malo za po gradu i nekoliko puta godisnje do Makarske preko vikenda, pa nisam pametan koji model da odaberem? Kako se krecu cijene, interesuje me samo placanje keshom posto pare nisu problem, mora obavezno da ima dobru muziku, klimu i centralnu (ono kada prEtisnem da mi namigne i bipne da svi vide i cuju), ostalo i nije toliko bitno.
Kakva su vasa iskustva glede potrosnje ova dva modela, rezervni dijelovi, majstori?
Koji mi model preporucujete?
Molim samo ozbiljne odgovore! 8-)
Šeha

#2 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by Šeha »

62-ica ti je bolja ako ces i za dzamije koristiti kao sto kazes.

:D :D :D
shin

#3 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by shin »

Uzmi FIAT-a, jebo Maybach.
madner

#4 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by madner »

Nisu oba loša, ali iz te klase preporučujem alfu. :D
Edin H.

#5 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by Edin H. »

Zaista si me ovim pitanjem bacio u veoma ozbiljno i dubokoumno razmisljanje i u potpunosti suosjecam sa tvojim problemom.
U principu sto se tice dzamije 62-ojka bi u principu trebala zadovoljiti tvoje, moram primjetiti skromne potrebe. Ali morao bi nam dati vise podataka kao npr. koju dzamiju preferiras da posjecujes da recimo iskljucis mogocnost da za vozilo nemas adekvatan prostor za parkiranje ili da ti auto bude vece od dzamije :roll:
Ipak moram priznati da lijepo dizajnirani poseban odjeljak za odlaganje pistolja cini ovo vozilo vrlo atraktivnom propozocijom.

Image

Sto se tice 57-ce ona ti je definitivno bolja za Makarske s obzirom da ima bolje rijesen prtljazni prostor, te poseban odjeljak gdje mozes uredno smjestiti dinamit kada ides loviti ribu, a u isto vrijeme odloziti i stapove za golf.

Image

Nadam se da ce ti ovo pomoci da dodjes do prave odluke.

Sto se tice potrosnje nemoj se brinuti - znam ja majstora koji ce ti ga prebaciti na plin, nista da ne brines sistem iz Poljske :oops:
Last edited by Edin H. on 04/04/2008 20:56, edited 1 time in total.
whow

#6 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by whow »

chuchumbamayumbe wrote:Vidim ima svakakvih ljudi koji se na sa-x forumu prepucavaju i nadjebavaju ko ima vise para, bolji auto i ovdje traze odgovore na kojekakva "nebulozna" pitanja, pa da se i ja prikljucim.
Naime, zivim na Alipasinu i auto mi treba da se "vozam" po gradu, da me svi vide i da budem nenadjebiv u svojoj novoj makini.
Dobio sam nekakvo nasljedstvo od dajdje ili amidze, ne znam ni sam, pa bih zelio da ga pametno ulozim u jedan automobil, ali se dvoumim koji od ova dva modela da odaberem, Maybach 57 ili Maybach 62?
Znaci strogo bih ga koristio za relacije pos'o-kuca-dzamija, malo za po gradu i nekoliko puta godisnje do Makarske preko vikenda, pa nisam pametan koji model da odaberem? Kako se krecu cijene, interesuje me samo placanje keshom posto pare nisu problem, mora obavezno da ima dobru muziku, klimu i centralnu (ono kada prEtisnem da mi namigne i bipne da svi vide i cuju), ostalo i nije toliko bitno.
Kakva su vasa iskustva glede potrosnje ova dva modela, rezervni dijelovi, majstori?
Koji mi model preporucujete?
Molim samo ozbiljne odgovore! 8-)
Ako moze par sugestija u vezi dekoracije interiora spomenutoga Maybacha 62. Obavezno zakaci tespih , kriz ili krst za ogledalo ( unutarnje ne vanjasko). Ona chuba na tespihu se stavlja prema dolje zbog uroka- ( prema Kabi ).Naka ti nana ishekla garnituru koju ces staviti na uzglavnike ( po mogucnosti kakav narodni motiv , junak sa sabljom itd) .Posto vidim da zivis ( radis i djelujes) na Alipasinom Polju, Maybacha mozes parkirati na travnjaku do Princeze . Glede majstora i remonta obzirom da se radi o Maybahu morat ces u ovlasteni servis u Rakovici ( pick your parts) a posto vidim da ti si (in)TELIGENTAN covjek mor'es ih ( hina) i sam ugraditi.Pa ja.
VR6

#7 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by VR6 »

Brojevi u imenu oznacavaju duzinu vozila, pa mislim da ti je za grada bolji ovaj od 5.7 metara.

Lakse ces naci parking, a i on vec ima dosta prostora... :D

No ak hoces biti faca, uzmi Rolls-Royce Phantom. Njega samo kad vidis, stane ti dah... :)
Qler

#8 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by Qler »

ovo bi u sa trebalo proglasiti hladnim oruzjem :D kad komsija vidi crkne od ljubomore :D:D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#9 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by Bobi »

Voz na spavanje :lol: .
mali Ninja

#10 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by mali Ninja »

VR6 wrote:Brojevi u imenu oznacavaju duzinu vozila, pa mislim da ti je za grada bolji ovaj od 5.7 metara.

Lakse ces naci parking, a i on vec ima dosta prostora... :D

No ak hoces biti faca, uzmi Rolls-Royce Phantom. Njega samo kad vidis, stane ti dah... :)

pametno ovaj boki govori :) ja bih jos samo dodao, ako neko zeli po sarajevu da privlaci paznju neka kupi passat cc, ali neka to uradi brzo dok se nisu "prosuli" :D
chuchumbamayumbe

#11 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Ko mi ovo odmandali temu?! :shock:
HVALA MU! :)
8-)
Cafe Camargue

#12 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by Cafe Camargue »

im'o sam maybaha pa ti mogu iz prve ruke reć - nije to za nas, poveliko auto pa ga nemaš gdje ostavit, a i krade se. al ako si baš zapeo, onda bi ti preporučio 57, ovu 62 ti nemaš gdje kod nas u treću prebacit vjeruj mi
nx

#13 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by nx »

Ja sam uzeo Maybach 62, a Maybach 57 zeni, oba dobra samo me nesto strah da mi zena u svom ne vozi ljubavnika.
drama

#14 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by drama »

nx wrote:Ja sam uzeo Maybach 62, a Maybach 57 zeni, oba dobra samo me nesto strah da mi zena u svom ne vozi ljubavnika.

ja mu bas htjedoh rec' da uzme oba....

sta cigancis?
anonimni clan

#15 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by anonimni clan »

Image

Nemoj da te izrade i da ti uvale ovaj sa opremom za istocnoevropsko trziste ........raspitaj se doro.......
A ja............ za koji god se odlucis,obavezno da biDne karavan..... :D
za_sada_bez_dobrog_nicka

#16 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Ja sam čuo da je 57-cu teže zapalit' :evil:
Edin H.

#17 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by Edin H. »

anonimni clan wrote:Image

Nemoj da te izrade i da ti uvale ovaj sa opremom za istocnoevropsko trziste ........raspitaj se doro.......
Alternativno montiraj mu kuku nazad, pa zakacis onu prikolicu na dva tocka :zoka:
anonimni clan

#18 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by anonimni clan »

Edin H. wrote:
anonimni clan wrote:Image

Alternativno montiraj mu kuku nazad, pa zakacis onu prikolicu na dva tocka :zoka:
Ma kuka mu je vec u serijskoj opremi..........otvara se na daljinski....... :D
Gorštak

#19 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by Gorštak »

Kuka obavezno. Zamisli sad jazuka da voziš kurbana u gepeku, kakav bi ti haos napravio.
A ti prikolicu i lagano...
:mrgreen:
Edin H.

#20 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by Edin H. »

Gorštak wrote:Kuka obavezno. Zamisli sad jazuka da voziš kurbana u gepeku, kakav bi ti haos napravio.
Problem je samo da skontas koja mu je ziva (Svabe zakomplicirale sa puno zica, a vise od pola ih bespotrebno :D ) kada izvlacis struju na poziciona i stopke na prikolici.

A ne mozes kurban bez stopki vuci, da ne zijani glavu prije vremena :oops:

Mozda je rjesenje samo zakaciti trokut na zadnjem dijelu prikolice :shock: :roll:
Epitop

#21 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by Epitop »

Gorštak wrote:Kuka obavezno. Zamisli sad jazuka da voziš kurbana u gepeku, kakav bi ti haos napravio.
Lakše je da pokrije gepek najlonom i da stavi kurban. Može manja krava stati u gepek Maybacha ja prošle godine testirao za ADAC i tu opciju.
Edin H.

#22 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by Edin H. »

Image

Mislim da Epitop dezinformise raju, kuka i prikolica su jedino i pravo rjesenje.
Osim ako borerom izbusis rupu u gepeku pa da kurban moze disati.

Njemci su kadkada povrsni kada razmatraju za koje potrebe ljudi kupuju odredjeno vozilo :oops:
Gorštak

#23 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by Gorštak »

Eto vidis kako ne treba vjerovati inzinjerima, i kako pri zadovoljavanju najelementarnije ljudske potrebe koju je lahko rijesiti cak i sa g2 imas probleme u ovom autu.
@chuchumba da ne bi busio rupe u gepeku, razmisli o ovom modelu jer ima mnogo bolje rijesenu ventilaciju, a ne bi imao problema ni sa rjesavanjem neugodnih mirisa nakon voznje.

Image

Hint: U ovaj moze stati i janje vec montirano na razanj. Samo pustis razanj da viri i na kraj zavezes crvenu krpicu.
Edin H.

#24 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Post by Edin H. »

Gorštak wrote:Eto vidis kako ne treba vjerovati inzinjerima, i kako pri zadovoljavanju najelementarnije ljudske potrebe koju je lahko rijesiti cak i sa g2 imas probleme u ovom autu.
@chuchumba da ne bi busio rupe u gepeku, razmisli o ovom modelu jer ima mnogo bolje rijesenu ventilaciju, a ne bi imao problema ni sa rjesavanjem neugodnih mirisa nakon voznje.

Image

Hint: U ovaj moze stati i janje vec montirano na razanj. Samo pustis razanj da viri i na kraj zavezes crvenu krpicu.
Premda se u potpunosti slazem sa gore navedenim prijedlozima, cini mi se da nisi uzeo u obzir jednu veoma bitnu stavku - kako otici sa ovim autom na Bjelasnicu (ono lafo na skijanje, kao sportski tip, u biti da te vide raja) :shock:

Utopice se chuchumba u boju okoline, te niti medjedi :D , niti jeleni :D :D , niti Vucko :D :D :D nece moci primjetiti njegov dolazak, te bi se to relaksirano putovanje lako moglo zavrsiti smrtnim ishodom jednog (ili vise) :-) navedenih Bjelasnicana :skoljka:
chuchumbamayumbe

#25 Re: Maybach 57 ili Maybach 62?

Zna li neko mogu li na ovog Maybacha 62 da se ture Tigar zimske gume, ispalo mi povoljno, daje mi hadzo na otpadu skoro nove gume, vozene samo dvije sezone, na original Alu celicnim felgama, sve za 91km, bez montaze.
:?
8-)
Post Reply