Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ljudi preocjenili da prilican broj zena muslimanki koje nose hidzab mogu biti njihovi potencijalni kandidati i odlucili da imaju i zene instruktore sa hdzabom.
Zasto neko nosi hdzab i pridrzava se odredjenih pravila to je njegova privatna stvar sve dok ne ugrozava pravo drugog i drugacijeg.
Ljudi preocjenili da prilican broj zena muslimanki koje nose hidzab mogu biti njihovi potencijalni kandidati i odlucili da imaju i zene instruktore sa hdzabom.
Zasto neko nosi hdzab i pridrzava se odredjenih pravila to je njegova privatna stvar sve dok ne ugrozava pravo drugog i drugacijeg.
Treba li crtati???
izgleda da nekim treba crtati
ne znam sta je chudno, reklama ko reklama, ljudi skontali fol i shta sad...
Treba li crtati???
uhhh u tako nezgodnom trenutku sam otvorila ovu temu... gledam na tvsa, oslobadjanje Pofalica i Zuci... tresem se sva...
i neko ovamo poceo kakat sto se nudi posao zenama s hidzabom i sto je to aman fama, sto su dio drustva, sto su trazene...trebamo ih sve pobit, jel???
@atko hvala sto ovako normalno i kulturno napisa... ja se ev sva tresem... napisacu mozda veceras sta sam mislila, jer vjerujem da je smusen post do ludila...
Kakva to država postajemo? Zašto je ta rečenica relevantna za korištenje usluga najveće auto-škole u Evropi?
Ma primitivizam samo takav!
Umjesto da se hvale konkretnim postignućima i stvarima koje su relevantne za vožnju, važnije je valjda to...
Ne dao bog da su uveli u okviru obuke kandidata školu sigurne vožnje, kočenje na klizavim površinama ili možda barem pokušati uvesti kandidata u osnove pravilnog reagovanja u kriznim situacijama! Ma šta će nam to, ba...
Nego, uzdaj se u hidžab kad ti sutra dijete na cestu izleti! Hajmo sad pravovjerni, opalite po komunisti, SDP-ovcu, četniku i nadasve islamofobu!
ljudi su u oglasu naveli ono sto misle da ce primamiti musterije. dvije instruktore pod hidzabom, u gradu sa vecinskim muslimanskim stanovnistvom, mogu biti bitne kad muslimanka vjernica bude donosila odluku koju ce autoskolu upisati. nista cudno, i ja bih isto uradio da imam autoskolu i instuktorke pod hidzabom.
Umjesto da se hvale konkretnim postignućima i stvarima koje su relevantne za vožnju, važnije je valjda to...
Ne dao bog da su uveli u okviru obuke kandidata školu sigurne vožnje, kočenje na klizavim površinama ili možda barem pokušati uvesti kandidata u osnove pravilnog reagovanja u kriznim situacijama! Ma šta će nam to, ba...
Nego, uzdaj se u hidžab kad ti sutra dijete na cestu izleti! Hajmo sad pravovjerni, opalite po komunisti, SDP-ovcu, četniku i nadasve islamofobu!
Ma jasta, nedaj boze ako sutra recimo u ponudu ubace i par vozila prilagodjenih invalidima ... sram ih bilo... guraju degenerike i bogalje za volan da nam sutra voze, a i bule sta ce nam bule za volanom ...
... mislim da bi prije svega trebalo na testovima pojacati psiho analize... pojedini nebi nikad do vozacke stigli
callmethebreeeze wrote:ljudi su u oglasu naveli ono sto misle da ce primamiti musterije. dvije instruktore pod hidzabom, u gradu sa vecinskim muslimanskim stanovnistvom, mogu biti bitne kad muslimanka vjernica bude donosila odluku koju ce autoskolu upisati. nista cudno, i ja bih isto uradio da imam autoskolu i instuktorke pod hidzabom.
Super poslovni potez, jer pokrivenim zenama je zabranjeno biti u istoj prostoriji samim sa nepoznatim muskarcima, sto znaci da muski instruktor ne bi mogao da je obucava. Time bi zene bile uskracene za mogucnost polaganja vozackog.
I ovo je stara politika MAXLINE-a, jos od 2002. ili 2003. oni guraju zene instruktorke, upravo zbog ove populacije zena.
PS vidjela sam par puta jednu pokrivenu instruktorku kako vozi, ide kao zmaj
Ma jasta, nedaj boze ako sutra recimo u ponudu ubace i par vozila prilagodjenih invalidima ... sram ih bilo... guraju degenerike i bogalje za volan da nam sutra voze, a i bule sta ce nam bule za volanom ...
... mislim da bi prije svega trebalo na testovima pojacati psiho analize... pojedini nebi nikad do vozacke stigli
Ako ti vidiš znak jednakosti između te dvije situacije, tvoja stvar! Ja i dalje tvrdim da bi jednoj autoškoli daleko pametnije bilo da uloži napore u unapređivanje sistema obuke, uvođenje kakvih naprednijih programa i sl. To bi im bio puno pametniji poslovni potez. A žene sa hidžabom kojima je zabranjeno biti samima sa muškarcem uvijek imaju soluciju da izaberu ženu instruktora.
Maxline ovime nije prekršio nikakav zakon niti pravilo, samo mi je smiješno a i žalosno da se kao autoškola hvale time, a ne nečim što bi im barem u teoriji trebalo biti daleko važnije...
@Romeo 80 i tebi izgleda treba crtati... maxline je firma koja nastoji da privuce sto vise kandidata jer od kandidata zivi ... ja ne gledam nikakve znakove jednakosti izmedju bilo koga nego banalizujem stvari da shvatis koliko glupo izgleda izdvojiti odredjene kategorije i posmatrati ih na osnovu necega sasvim nebitnog.
Slazem se da treba unaprijediti metode obucavanja ali tu mora da ucestvuje i drzava i organizacije poput bihamk-a koje uzimaju novac iz drzavne kase ... treba prilagoditi zakonsku regulativu modernim autima i cestama, treba napraviti poligone sa vise sadrzaja, ali ne mislis valjda da ce jedna autoskola sama finansirati takvo nesto a niko je na to ne obavezuje? A zasto bi? Sve skole gledaju da ispune ono sto moraju a sva ostala briga je da imaju sto vise kandidata ... sutra ce neko osmisliti program naprimjer za ljude koji su presli 40 a nisu polozili vozacki ... biznis je biznis a pokrenuti temu samo zato sto neko ima i zene instruktore s hidzabom je debilno