Mato i jaran mu!

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Mahalac

#1 Mato i jaran mu!

Post by Mahalac »

Sastaju se nocas na OBN-u u jos jednoj pa sad i pomalo gadljivoj politickoj emisiji telering Mate Djakovica.
Ocigledno je da je svojom uvlakackom politikom pridobio simpatije vozda pa mu ovaj vec 3 put gostuje u emisiji. Dakle primpremite koji persen i ocekujte pitanja koja dosad niko nije pitao :-? pa rekao bih kao sto je to britka sablja BH novinarstva Jadranko Katana nekada radio s Harisom Silajdzicem. :(
U svakom slucaju Mato je primjer koliko nisko novinar i covjek moze pasti i na sta je sve spreman zarad, on zna cega ili mozda samo radi rejtinga i gledanosti ove TV kuce za koju radi.
Kako to da je samo on jedini dovoljno dobar da mu Laktaslija dodje u goste. Odgovor ce mo vidjeti nocas u jos jednom izdanju super uspjesnog, prepostenog i principijelnog socijal demokrate dodika te covjeka kome se samo jos tabani vide na svjetlu dana :dance:
klixober

#2 Re: Mato i jaran mu!

Post by klixober »

Ovako Mato viri iz zadnjice :skoljka: Znam vec koliko cu se iznervirati.
Regnum_Bosnae

#3 Re: Mato i jaran mu!

Post by Regnum_Bosnae »

sunce100 wrote:Pobogu... KO GOSTUJE?!
Gospon Dodik.

Svaki put kada Dodo dodje kod Mate, Mate sav sretan, te Doki divni te Doki dragi te kako te niko ne razumije.
Primjetite razliku u ponasanju Mate kada mu dodju neki od hrvatskih predstavnika. Na njih sve drvlje i kamenje, ali kada
mu Dodik dodje samo cujete neki glas iz Dodikove straznjice.
klixober

#4 Re: Mato i jaran mu!

Post by klixober »

Do sada nijedno provokativno pitanje :skoljka:
klixober

#5 Re: Mato i jaran mu!

Post by klixober »

Kako je jadan ovaj Mato.On ga promovise,cak i odgovara za Dodika na pitanja koja je sam postavio.E Mato,Mato... :skoljka:
RIZVA

#6 Re: Mato i jaran mu!

Post by RIZVA »

Evo ih haman ko kucni prijatelji
alen_zenica

#7 Re: Mato i jaran mu!

Post by alen_zenica »

ja mrzim dodika ali je poprilicno realno pricao bilo vam krivo ili ne
uhljupce

#8 Re: Mato i jaran mu!

Post by uhljupce »

Jao Mate sta rece na kraju: "Zavist treba zasluziti" ... fuj ...
Umjetnik a

#9 Re: Mato i jaran mu!

Post by Umjetnik a »

telering, inače najgora politička emisija u državi
mato nikad ne postavi neko vruće pitanje u emsiji, niđe veze, isto ako da nije politička emisija
Rambo-Amadeus

#10 Re: Mato i jaran mu!

Post by Rambo-Amadeus »

Već duže vrijeme pokušavam da se otrgnem nekakvom podsvjesnom utisku da je Matina emisija nešto što je sinonim objektivnog i provokativnog novinarstva i što vrijedi gledati,ali se svaki put se u pola emisije zapitam, "Zašto ja ovo gledam"? Mislim da nakon ove večerašnje emisije, a koja je uzgred budi rečeno 100%-tna kopija prethodne dvije sa istim gostom (pitanja tipa "kad će svim BH građanima biti bolje?" na šta slijedi odgovor "Onda kad prestanu govoriti protiv RS!") mogu, uz preplavu neopisivo lagodnog usjećaja koji me ispunjava toplinom od koje mi se ježe dlake na leđima, otvoreno reći : MATO ĐAKOVIĆ JE KURČINA OD NOVINARA!

Jedino što je Dodik pametno rekao večeras je da svi u BiH (misleći naravno na Bošnjake) moraju biti realni...dakle ili puške u ruke i napravite multietničku državu, što vam je istinska želja, ili prestanite srat...(uzgred budirečeno, kad vidim s kim bih rame uz rame morao u boj, ja sam za ovu drugu opciju)!
Mahalac

#11 Re: Mato i jaran mu!

Post by Mahalac »

alen_zenica wrote:ja mrzim dodika ali je poprilicno realno pricao bilo vam krivo ili ne
gledaj dalje nego sto vidis...barem pokusaj
moe_syzlak

#12 Re: Mato i jaran mu!

Post by moe_syzlak »

sta ocekujete da mato bude samo sa masinskom srednjom odlican novinar....covjek zavrsio samo tu skolu ni dana faxa i sad je ko biva najpametniji u ovoj drzavi..sinoc nisam gledao al jesam prije par mjeseci kad je dodik al fajed bio gost..malo falilo da mu ga mato zaflauta koliko mu se ulizivao..a kad je komsic zeljko citavo vrijeme ga je napadao s pitanjima tipa..sto ti stalno negdje putujes ......

NE DIRAJ NAM KOMSICA
Umjetnik a

#13 Re: Mato i jaran mu!

Post by Umjetnik a »

mato je sada bio na sijelu kod dodika na njegov imanju :mrgreen:
jasco74

#14 Re: Mato i jaran mu!

Post by jasco74 »

Ja bih temu nazvao Mato i jarani. Svaki put kada sam gledao "Telering", zgadila mi se servilnost Matinih pitanja. Covjek vodi talk-show na nacin da se nikom ne zamjeri i postavlja pitanja koja su njegovim sagovornicima draga. Svako njegovo pitanje je za sagovornika cisti zicer za efektno poentiranje.
Da li se u BiH moze voditi drugacija vrsta politickog talk-show-a je mozda pravo pitanje, jer kada novinari opravdano kritikuju politicare, potonji ih ignorisu. Bahatost nasa svagdasnja je karakteristika 99% nasih politicara, a tu bahatost im dopustaju i tolerisu biraci koji ih nanovo biraju. Po meni ovo je uzrok, a Mato je posljedica.
jalija s bistrika

#15 Re: Mato i jaran mu!

Post by jalija s bistrika »

:?: Dobro je ovo anketnopitanje Mate "KRŠI LI M.DODIK DEJTONSKI SPORAZUM" :?: Mogo je malo zakuhat pa postaviti pitanje "JELI M.DODIK KRIMINALAC" :?: volio bih onda vidjeti rezultat ankete ovako znao se rezultat unaprijed. :bih:
Umjetnik a

#16 Re: Mato i jaran mu!

Post by Umjetnik a »

jasco74 wrote:Ja bih temu nazvao Mato i jarani. Svaki put kada sam gledao "Telering", zgadila mi se servilnost Matinih pitanja. Covjek vodi talk-show na nacin da se nikom ne zamjeri i postavlja pitanja koja su njegovim sagovornicima draga. Svako njegovo pitanje je za sagovornika cisti zicer za efektno poentiranje.
Da li se u BiH moze voditi drugacija vrsta politickog talk-show-a je mozda pravo pitanje, jer kada novinari opravdano kritikuju politicare, potonji ih ignorisu. Bahatost nasa svagdasnja je karakteristika 99% nasih politicara, a tu bahatost im dopustaju i tolerisu biraci koji ih nanovo biraju. Po meni ovo je uzrok, a Mato je posljedica.
POTPIS
Vaso

#17 Re: Mato i jaran mu!

Post by Vaso »

Rambo-Amadeus wrote:Već duže vrijeme pokušavam da se otrgnem nekakvom podsvjesnom utisku da je Matina emisija nešto što je sinonim objektivnog i provokativnog novinarstva i što vrijedi gledati,ali se svaki put se u pola emisije zapitam, "Zašto ja ovo gledam"? Mislim da nakon ove večerašnje emisije, a koja je uzgred budi rečeno 100%-tna kopija prethodne dvije sa istim gostom (pitanja tipa "kad će svim BH građanima biti bolje?" na šta slijedi odgovor "Onda kad prestanu govoriti protiv RS!") mogu, uz preplavu neopisivo lagodnog usjećaja koji me ispunjava toplinom od koje mi se ježe dlake na leđima, otvoreno reći : MATO ĐAKOVIĆ JE KURČINA OD NOVINARA!
X
najveca slina na tv-ekranima. iz svakog njegovog pitanja izbija posvrsnosti i amaterizam ( o uvlacenju da ne govorim)
ne treba ga uopste promatrat kao "novinara", posto on to ni po cemu nije. covjek ima SSS.
kod njega bi i rasho ispao nevinasce, neshvaceni umjetnik, humanista, biznismen...

silazi s ekrana, ako imas i trunku obraza. :sad:
Rambo-Amadeus

#18 Re: Mato i jaran mu!

Post by Rambo-Amadeus »

Vaso wrote:
Rambo-Amadeus wrote:Već duže vrijeme pokušavam da se otrgnem nekakvom podsvjesnom utisku da je Matina emisija nešto što je sinonim objektivnog i provokativnog novinarstva i što vrijedi gledati,ali se svaki put se u pola emisije zapitam, "Zašto ja ovo gledam"? Mislim da nakon ove večerašnje emisije, a koja je uzgred budi rečeno 100%-tna kopija prethodne dvije sa istim gostom (pitanja tipa "kad će svim BH građanima biti bolje?" na šta slijedi odgovor "Onda kad prestanu govoriti protiv RS!") mogu, uz preplavu neopisivo lagodnog usjećaja koji me ispunjava toplinom od koje mi se ježe dlake na leđima, otvoreno reći : MATO ĐAKOVIĆ JE KURČINA OD NOVINARA!
X
najveca slina na tv-ekranima. iz svakog njegovog pitanja izbija posvrsnosti i amaterizam ( o uvlacenju da ne govorim)
ne treba ga uopste promatrat kao "novinara", posto on to ni po cemu nije. covjek ima SSS.
kod njega bi i rasho ispao nevinasce, neshvaceni umjetnik, humanista, biznismen...

e moj Vasilije :D ...nismo mi te srece, mada nam on i nije najveci problem...novinarstvo nam je opcenito u qrtz-u (vidi što se sad cenzurišem, jesam fin :D )
b@tto

#19 Re: Mato i jaran mu!

Post by b@tto »

Rambo-Amadeus wrote:
Vaso wrote:
X

e moj Vasilije :D ...nismo mi te srece, mada nam on i nije najveci problem...novinarstvo nam je opcenito u qrtz-u (vidi što se sad cenzurišem, jesam fin :D )
nije ,imamo avaz.
niskoprofilni

#20 Re: Mato i jaran mu!

Post by niskoprofilni »

b@tto wrote: nije ,imamo avaz.
I to što kažeš.
dastonja

#21 Re: Mato i jaran mu!

Post by dastonja »

Mato Djakovic je perfektan voditelj kakav se vise i ne moze naci u ovoj propaloj nam zemlji, a emisija mu je fenomenalna i za svaku pohvalu... Uostalom, gledanost to i potvrdjuje! To sto se nekome ne djasvi to je normalno, uvijek ce neko na nesto naci neku primjedbu, ali ja ga podrzavam i svaka cast na tome sto radi!

P.S: Niko se na svijetu vise ne uvlaci u shupak kao Senad Hadzifejzovic, sjecam se kada je svojevremeno uzimao intervju od Dodika u njegovoj kancelariji u Banjaluci... E to je prava BRUKA!
kirby

#22 Re: Mato i jaran mu!

Post by kirby »

ima li moderatora na ovoj temi. :-) :-) :-)
Umjetnik a

#23 Re: Mato i jaran mu!

Post by Umjetnik a »

kirby wrote:ima li moderatora na ovoj temi. :-) :-) :-)

štoooooo?
Rambo-Amadeus

#24 Re: Mato i jaran mu!

Post by Rambo-Amadeus »

kirby wrote:ima li moderatora na ovoj temi. :-) :-) :-)
ooooooo, pa đe si ti Mato..., imal dode gdje? :D
cyprus

#25 Re: Mato i jaran mu!

Post by cyprus »

Evo ne htjedoh prvi probit led, al evo kad vidim da ih ima, evo da i ja dam podršku Mati Đakoviću. To što se njegov način vođenja emisije razlikuje od onoga kako mnogi žele, ne znači da je on loš novinar ili voditelj šta je već. Ja sam skonto da on želi iz svega nešto pozitivno izvuć, eh sad ne znam zašto je to problem. Nije sve tako crno-bijelo, a neki su očigledno navikli gledat samo crne stvari.

PS A što se tiče uvlačenja, Mato nije ni do koljena Hadžifejzu. :-)

PPS Meni se čini da Hadžifejz nešto puno prati ovaj forum, pa eto, ako ovo čita, nek mi halali... :D
Post Reply