maticne ploce (velicina)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shiljak

#1 maticne ploce (velicina)

Post by shiljak »

ima dvije vrste maticni ATIX i jos neka (ako sam i ovu dobro naveo :-D ),e da li isto kuciste ide i za tu prvu i za tu drugu (posto je jedna veca a jedna manja) :? :?
Skvidji
Location: sector "T" till 3PM after 3PM till 8AM I'm at sector "G"

#2 Druga

Post by Skvidji »

koja ti je druga maticna a u principu sve se može i ATX! :) mozda da imas BTX polucu to bi vec nesto bilo 8)
shiljak

#3 Re: Druga

Post by shiljak »

Skvidji wrote:koja ti je druga maticna a u principu sve se može i ATX! :) mozda da imas BTX polucu to bi vec nesto bilo 8)
Hvala ziv bio :D
neko iz mase

Post by neko iz mase »

vecina kucista imaju vec napravljene sheme koje podrzavaju razlicite velicine maticnih ploca. upravo zbog tog razloga dobijas kuciste sa sarafcicima i spojkama koje su u posebnoj vrecici. pti rome slijedi-> da, mozes imati razlicite maticne ploce za kuciste
shiljak

Post by shiljak »

neko iz mase wrote:vecina kucista imaju vec napravljene sheme koje podrzavaju razlicite velicine maticnih ploca. upravo zbog tog razloga dobijas kuciste sa sarafcicima i spojkama koje su u posebnoj vrecici. pti rome slijedi-> da, mozes imati razlicite maticne ploce za kuciste
---------------------------------------------------------------------------------
Pa ja sam samo gledao ako kupim onu vecu maticnu da mi nebude vece kuciste ko za malu.
Evo ja imam kuciste:
visina:47
duzina:43
A debljina :D :18,5 (i kuciste stoji uspravno) a ima u skoli i na lezecem polozaju :D a izdleda da je velik kao i ovaj
i ja mislim da je to veliko kuciste (koja je to vrsta maticne???)

A imam i manje kuciste (normalno) neznam tacno dimencije ali mislim da mi je:
visina:manja od onog predhodnog oko 10 Cm
duzina:isto tako,a mozda i malo manje
Sirina:neznam bas... (a koja tu ide maticna)

Sigurno se pitate kako znam dimencije od tog prvog kucista....eeee.....pa uzeo metar u ruke i mjerio :D :D :D
---------------------------------------------------------------------------------
Evo procitah neke formate od maticnih:STX,microATX,mATX.

E moguli se ti fornati "ugurati" u to kuciste sto sam rekao (ono drugo poredu (sto je manje))...
Post Reply