alys wrote:Mogući problemi:
- Velika je vjerovatnoća da si pogrešno spojio kablove kućišta sa MB. Kombinuj samo naponske (PWR) kablove s prekidača kućišta (+ i - samo), tj. probaj ih prikopčati na različite pozicije na MB. Ne diraj i ne kopčaj u početku druge priključke s kućišta - LED, zvučnike itd.
- Postoji velika mogućnost (dosta često) da si pogrešno spojio ventilator na procesoru. Vidi da li je ventilator čvrsto prikopčan i pričvršćen i da je prikopčan na matičnu ploču - ukoliko je original Intelov hladnjak ne smije se mrdati, ne smiju mu kablovi smetati u vrtnji itd. (ploča neće proraditi dok ventilator procesora nije postavljen i ispravno prikopčan),
- Sa napojne jedinice moraš na MB prikopčati dva priključka (jedan je 4pinski - negdje je blizu procesora, a drugi je 24pinski)
- Provjeri da li je RAM ispravno umetnut (može biti da ti jedna pločica RAM-a ne radi dobro)
Eh oko kablova sa kucista nisam bas siguran da li je spojeno dobro jer se razlikuju oznake na kablovima i na ploci
alys wrote:- Velika je vjerovatnoća da si pogrešno spojio kablove kućišta sa MB. Kombinuj samo naponske (PWR) kablove s prekidača kućišta (+ i - samo), tj. probaj ih prikopčati na različite pozicije na MB.
Kako mislis na razlicite pozicije?? Ne mislis valjda da ih kopcam tamo gdje se kopca HDD ili RESET?
I ventilator na procesoru mi je sumnjiv, nekako nije bas najbolje legao (ali se ne pomjera), provjerit cu i to...
Sa napojne sam skopcao na plocu onaj 4pinski kabal i onj 24pinski tako da je to ok...
Probat cu i RAM staviti u drugi slot...
Je li moguce da ovaj RAM i ventilator prave toliki problem da racunar uopste nema nikakvog signala da u njega dolazi struja???
udrch wrote:Provjeri ti napojnu jedinicu, svejedno što je nova..ako je napojna ispravna mora biti nekog signala, bilo kakvog..skoro sam siguran da ti je problem oko napajanja, ili napojna ili nisi dobro prikopču ploču sa napajanjem..
Napojna sigurno radi jer sam je juce probao na drugoj ploci....