MATICNA KNJIGA RADNIKA
Moderator: anex
-
*mima*
#1 MATICNA KNJIGA RADNIKA
Jel ko cuo za ovu knjigu? Navodno je treba imat svaka firma i navodno inspekcija to sad trazi.
-
nonca
#2 Re: MATICNA KNJIGA RADNIKA
joj mima ti nas uvijek "obradujes" sa ovim pitanjima,kao i knjiga udjela
(((
nikad cuo za maticnu knjigu, no hvala na ukazanoj cinjenici
nikad cuo za maticnu knjigu, no hvala na ukazanoj cinjenici
-
gaius
#4 Re: MATICNA KNJIGA RADNIKA
nevjerovatno ali treba.. nama spremili iz računovodstva.. nemojte se zezati.. ljudi koji rade u poreskoj su mi pričali da su dobili izričitu naredbu da pod svaku cijenu od svakoga i za svaku sitnicu režu najveće moguće kazne.. budžet u banani..
navodno inspektori ovih dana samo čitaju kaznene odredbe mnogobrojnih propisa u potrazi za najridikulonijim obavezama i kaznama za iste (npr. pravilnik o formiranju cijena u maloprodaji - kakav pravilnik kada sam zakon kaže da se cijene formiraju slobodno - ali ako nemaš hop kazna)
navodno inspektori ovih dana samo čitaju kaznene odredbe mnogobrojnih propisa u potrazi za najridikulonijim obavezama i kaznama za iste (npr. pravilnik o formiranju cijena u maloprodaji - kakav pravilnik kada sam zakon kaže da se cijene formiraju slobodno - ali ako nemaš hop kazna)
- _aja_
#5 Re: MATICNA KNJIGA RADNIKA
Da knjiga je obavezna. U nju moraš unjeti se radnike početak i prestanak njihovog radnog odnosa i još nekih podataka. Ja sam to sve uredno pozavršavala i na kraju kad smo selili firmu izgubila semima wrote:Jel ko cuo za ovu knjigu? Navodno je treba imat svaka firma i navodno inspekcija to sad trazi.