Materijali za oblaganje i zastitu camaca
Moderator: anex
-
Anil
#1 Materijali za oblaganje i zastitu camaca
Da li negdje u Sarajevu postoji specijalizovana prodavnica materijalima za zastitu i oblaganje camaca, kao sto su npr. fiberglass platna, epoxy premazi...
Ako ne zna niko, onda barem preporuka za kvalitetnu prodavnicu boja i lakova.
Hvala!
Hvala!
- terapija
#5 Re: Materijali za oblaganje i zastitu camaca
Znam gdje sam ja kupio fiberglas + "smolu". Predvidjena je za popravke automobila, ali sam koristio za kajak.Anil wrote:Da li negdje u Sarajevu postoji specijalizovana prodavnica materijalima za zastitu i oblaganje camaca, kao sto su npr. fiberglass platna, epoxy premazi...
Hvala!
Radnja nije specijalizovana, ali prodaju to. Nalazi se na Otoci u Gradacackoj, otprilike preko puta "mb" picerije/slasticarne/kasina.
-
Anil
#6 Re: Materijali za oblaganje i zastitu camaca
Ok tnx! Pogledam danas.terapija wrote:Znam gdje sam ja kupio fiberglas + "smolu". Predvidjena je za popravke automobila, ali sam koristio za kajak.
Radnja nije specijalizovana, ali prodaju to. Nalazi se u Gradacackoj, otprilike preko puta "mb" picerije/slasticarne/kasina.
Zna li jos neko za koji slicnu radnju?
- terapija
#7 Re: Materijali za oblaganje i zastitu camaca
Vecina prodavnica autodijelova bi trebala imati te setove sa fiberglas platnom i dvokomponentnom epoxy - smolom. Zavisi od toga koliko je velika popravka, mozda ti budu trebala 2 seta (nisu bas jeftini, oko 30-40 KM)Anil wrote:Ok tnx! Pogledam danas.terapija wrote:Znam gdje sam ja kupio fiberglas + "smolu". Predvidjena je za popravke automobila, ali sam koristio za kajak.
Radnja nije specijalizovana, ali prodaju to. Nalazi se u Gradacackoj, otprilike preko puta "mb" picerije/slasticarne/kasina.
Zna li jos neko za koji slicnu radnju?
-
Anil
#8 Re: Materijali za oblaganje i zastitu camaca
Ne radi se o popravci nego o kompletnom oblaganju frisko napravljenog kanadskog kanua. Prijatelj pravi kanu i sve je nabavio osim tog fiberglass platna i epoxy smole za finalno oblaganje i zastitu.terapija wrote:Vecina prodavnica autodijelova bi trebala imati te setove sa fiberglas platnom i dvokomponentnom epoxy - smolom. Zavisi od toga koliko je velika popravka, mozda ti budu trebala 2 seta (nisu bas jeftini, oko 30-40 KM)
- terapija
#13 Re: Materijali za oblaganje i zastitu camaca
eh to ce biti onda skupljeAnil wrote:Ne radi se o popravci nego o kompletnom oblaganju frisko napravljenog kanadskog kanua. Prijatelj pravi kanu i sve je nabavio osim tog fiberglass platna i epoxy smole za finalno oblaganje i zastitu.terapija wrote:Vecina prodavnica autodijelova bi trebala imati te setove sa fiberglas platnom i dvokomponentnom epoxy - smolom. Zavisi od toga koliko je velika popravka, mozda ti budu trebala 2 seta (nisu bas jeftini, oko 30-40 KM)
dimenzije platna su otprilike 60 x 60 cm
- terapija
Hvala na link-u .karanana wrote:Covjece neces da poslusas. U Gradaccu imaju ljudi koji se bave tim vec dugo godina. Camce oblazu hypalonom, ili tako nesto, koji je vrh vrhova materijal u toj industriji. Idi na nautic.ba pa vidi mogu li za tebe sta uraditi.
btw. Hypalon mi je nekako vise za camce na napuhavanje i slicno
-
Anil
Sorry, mislio sam da me za*ebavas pa sam te ignorisaokaranana wrote:Covjece neces da poslusas. U Gradaccu imaju ljudi koji se bave tim vec dugo godina. Camce oblazu hypalonom, ili tako nesto, koji je vrh vrhova materijal u toj industriji. Idi na nautic.ba pa vidi mogu li za tebe sta uraditi.
Znaci http://www.nautic.ba
Evo idem vidjeti.
- karanana
Pa dobro, oni prave camce na napuhavanje, ali im je dno ustvari tvrdi materijal kao kod bilo kojeg camca ili glisera ili jahte.terapija wrote:Hvala na link-u .karanana wrote:Covjece neces da poslusas. U Gradaccu imaju ljudi koji se bave tim vec dugo godina. Camce oblazu hypalonom, ili tako nesto, koji je vrh vrhova materijal u toj industriji. Idi na nautic.ba pa vidi mogu li za tebe sta uraditi.
- terapija
a tako znaci..karanana wrote:Pa dobro, oni prave camce na napuhavanje, ali im je dno ustvari tvrdi materijal kao kod bilo kojeg camca ili glisera ili jahte.terapija wrote:Hvala na link-u .karanana wrote:Covjece neces da poslusas. U Gradaccu imaju ljudi koji se bave tim vec dugo godina. Camce oblazu hypalonom, ili tako nesto, koji je vrh vrhova materijal u toj industriji. Idi na nautic.ba pa vidi mogu li za tebe sta uraditi.
i to dno je onda presvuceno ovom materijalom* ?
-
irconbih
#18 Re: Materijali za oblaganje i zastitu camaca
Sorry za uskrsavanje teme, ali ima li sta po ovom pitanju u Sarajevu?
Neka prodavnikca? U kojim prodavnicama autodijelova ima tih setova?
Neka prodavnikca? U kojim prodavnicama autodijelova ima tih setova?