Materijali za oblaganje i zastitu camaca

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Anil

#1 Materijali za oblaganje i zastitu camaca

Post by Anil »

Da li negdje u Sarajevu postoji specijalizovana prodavnica materijalima za zastitu i oblaganje camaca, kao sto su npr. fiberglass platna, epoxy premazi...

Ako ne zna niko, onda barem preporuka za kvalitetnu prodavnicu boja i lakova.

Hvala!
ins

Post by ins »

Nope, nista prije Kroacijen...

Sem ako se nesto dramaticno nije promjenilo u zadnjih godinu, kada sma ja trazio. Radi ih zagrebacki Chromos recimo.
Last edited by ins on 24/08/2007 09:50, edited 1 time in total.
Anil

Post by Anil »

Odgovara i hrvatska, pogotovo ako je Zagreb ili okolica. Ako znas za neku firmu, reci, hitno mi je.
karanana

Post by karanana »

Saaaa Gradachca bijele kule, zmajaaa od bosneeeeeee......Imas jarane u Gradachcu, centru BH brodske industrije.
terapija

#5 Re: Materijali za oblaganje i zastitu camaca

Post by terapija »

Anil wrote:Da li negdje u Sarajevu postoji specijalizovana prodavnica materijalima za zastitu i oblaganje camaca, kao sto su npr. fiberglass platna, epoxy premazi...

Ako ne zna niko, onda barem preporuka za kvalitetnu prodavnicu boja i lakova.

Hvala!
Znam gdje sam ja kupio fiberglas + "smolu". Predvidjena je za popravke automobila, ali sam koristio za kajak.

Radnja nije specijalizovana, ali prodaju to. Nalazi se na Otoci u Gradacackoj, otprilike preko puta "mb" picerije/slasticarne/kasina.
Anil

#6 Re: Materijali za oblaganje i zastitu camaca

Post by Anil »

terapija wrote:Znam gdje sam ja kupio fiberglas + "smolu". Predvidjena je za popravke automobila, ali sam koristio za kajak.

Radnja nije specijalizovana, ali prodaju to. Nalazi se u Gradacackoj, otprilike preko puta "mb" picerije/slasticarne/kasina.
Ok tnx! Pogledam danas.

Zna li jos neko za koji slicnu radnju?
terapija

#7 Re: Materijali za oblaganje i zastitu camaca

Post by terapija »

Anil wrote:
terapija wrote:Znam gdje sam ja kupio fiberglas + "smolu". Predvidjena je za popravke automobila, ali sam koristio za kajak.

Radnja nije specijalizovana, ali prodaju to. Nalazi se u Gradacackoj, otprilike preko puta "mb" picerije/slasticarne/kasina.
Ok tnx! Pogledam danas.

Zna li jos neko za koji slicnu radnju?
Vecina prodavnica autodijelova bi trebala imati te setove sa fiberglas platnom i dvokomponentnom epoxy - smolom. Zavisi od toga koliko je velika popravka, mozda ti budu trebala 2 seta (nisu bas jeftini, oko 30-40 KM)
Anil

#8 Re: Materijali za oblaganje i zastitu camaca

Post by Anil »

terapija wrote:Vecina prodavnica autodijelova bi trebala imati te setove sa fiberglas platnom i dvokomponentnom epoxy - smolom. Zavisi od toga koliko je velika popravka, mozda ti budu trebala 2 seta (nisu bas jeftini, oko 30-40 KM)
Ne radi se o popravci nego o kompletnom oblaganju frisko napravljenog kanadskog kanua. Prijatelj pravi kanu i sve je nabavio osim tog fiberglass platna i epoxy smole za finalno oblaganje i zastitu.
amrino

Post by amrino »

Meni se cini da sam to vidjela u Obi-ju :-)
shin

Post by shin »

amrino wrote:Meni se cini da sam to vidjela u Obi-ju :-)
To si ti laminat vidjela, nije to za camce :lol:
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

shin wrote:
amrino wrote:Meni se cini da sam to vidjela u Obi-ju :-)
To si ti laminat vidjela, nije to za camce :lol:
omg lolz :D
karanana

Post by karanana »

Covjece neces da poslusas. U Gradaccu imaju ljudi koji se bave tim vec dugo godina. Camce oblazu hypalonom, ili tako nesto, koji je vrh vrhova materijal u toj industriji. Idi na nautic.ba pa vidi mogu li za tebe sta uraditi.
terapija

#13 Re: Materijali za oblaganje i zastitu camaca

Post by terapija »

Anil wrote:
terapija wrote:Vecina prodavnica autodijelova bi trebala imati te setove sa fiberglas platnom i dvokomponentnom epoxy - smolom. Zavisi od toga koliko je velika popravka, mozda ti budu trebala 2 seta (nisu bas jeftini, oko 30-40 KM)
Ne radi se o popravci nego o kompletnom oblaganju frisko napravljenog kanadskog kanua. Prijatelj pravi kanu i sve je nabavio osim tog fiberglass platna i epoxy smole za finalno oblaganje i zastitu.
eh to ce biti onda skuplje :)
dimenzije platna su otprilike 60 x 60 cm :)
terapija

Post by terapija »

karanana wrote:Covjece neces da poslusas. U Gradaccu imaju ljudi koji se bave tim vec dugo godina. Camce oblazu hypalonom, ili tako nesto, koji je vrh vrhova materijal u toj industriji. Idi na nautic.ba pa vidi mogu li za tebe sta uraditi.
Hvala na link-u .

btw. Hypalon mi je nekako vise za camce na napuhavanje i slicno :)
Anil

Post by Anil »

karanana wrote:Covjece neces da poslusas. U Gradaccu imaju ljudi koji se bave tim vec dugo godina. Camce oblazu hypalonom, ili tako nesto, koji je vrh vrhova materijal u toj industriji. Idi na nautic.ba pa vidi mogu li za tebe sta uraditi.
Sorry, mislio sam da me za*ebavas pa sam te ignorisao :-)

Znaci http://www.nautic.ba

Evo idem vidjeti.
karanana

Post by karanana »

terapija wrote:
Hvala na link-u .

Pa dobro, oni prave camce na napuhavanje, ali im je dno ustvari tvrdi materijal kao kod bilo kojeg camca ili glisera ili jahte.
terapija

Post by terapija »

karanana wrote:
terapija wrote:
Hvala na link-u .

Pa dobro, oni prave camce na napuhavanje, ali im je dno ustvari tvrdi materijal kao kod bilo kojeg camca ili glisera ili jahte.
a tako znaci..

i to dno je onda presvuceno ovom materijalom* ?
irconbih

#18 Re: Materijali za oblaganje i zastitu camaca

Post by irconbih »

Sorry za uskrsavanje teme, ali ima li sta po ovom pitanju u Sarajevu?

Neka prodavnikca? U kojim prodavnicama autodijelova ima tih setova?
Post Reply