znam ali ti kao pamet covjek matematicar, da mi kazes o vjerovatnoci, PAZI SAD DOBROIskreno, ne znam niti mi se da to traziti. Ali to je nebitno jer i dalje nisi shvatio poentu onoga sto ti pokusavam reci. Procitaj jos jednom moj prosli post.
Dakle, mogu sada ja napisati neki tekst i nakon mnogo truda i koristeci mnogo maste, ustanoviti neke brojcane veze i zakonitosti. Ako onda tebi kazem da ti napises slican tekst koji ce imati iste veze, tvoj zadatak je neuporedivo tezi, prakticno nemoguc. Ali to ne znaci da sam ja imao neko bozansko nadahnuce kad sam pisao svoj tekst.
Jel vidis tu razliku? Ti meni sad trazis da konstruisem kvadrat sa razlicitim brojem, sto je jako, jako tesko jer si me vec ogranicio sa tim pravilima, dok je neuporedivo lakse stvoriti neku novu shemu sa nekim drugim brojem kao centralnim.
rijec Allah u arapskom ime brojcanu vrijednost 931
uzeti su ajeti samo oni gdje se spominje allahovo ime, njih 25 od 93 , i dobili smo kuranski kvadrat
eh sad imamo istu sumu za dijagonale dijagonale 241, plus oko 13 geomtrijskih kombinacija plus sto kad okrenemo naopako sve brojeve dobijemo sumu 1390 pa poslije okrenemo i taj broj ko sa ostalim dobijemo 931
znaci sa ovom tehnikom desifrovanja vidimo kako suradjuju brojevi izmedju sebe sa 931 , kako je to moguce
KOLIKA JE VJEROVATNOCA DA SE IZVUCE IS NEKOG TEKSTA 25 BROJEVA KOJI SURADJUJU JEDAN SA DRUGIM SA GLAVNIM BROJEM U OVOM SLUCAJU 931
gledaj ovo

Obadvije dijagonale imaju isti zbir broja 241