Master u Tuzli

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
trendzyyyy

#1 Master u Tuzli

Post by trendzyyyy »

Hello :)
da li mi neko moze reci svoja iskustva kad je u pitanju master u Tuzli na odsjeku za engleski jezik? kakvi su profesori, koji smjerovi su laksi/tezi? i btw, cula sam da je donesena odluka da je master u Sarajevu besplatan ove godine, pa me zanima da li to vrijedi i u Tuzli??? i naravno, da li je izasao rok za upis na master, pratim po netu medjutim jos nigdje nista nema :zoka: pa eto....bila bih vam jako zahvalna kad biste mi dali malo vise info o svemu tome, because I'm kind of clueless :? :D
purgatorio

#2 Re: Master u Tuzli

Post by purgatorio »

U tuzli je 4+1, a u Sa je 3+2, nije to kompatibilno. Bude konkurs krajem oktobra mislim.
Melissa_

#3 Re: Master u Tuzli

Post by Melissa_ »

Ja sam zvala Univerzitet u Tuzli, jer su mi rekli na Filozofskom fakutletu da nemaju pojma kad će izać konkurs za II ciklus..rekli su mi da je tek 25.9. sjednica i da će se tada znati.. Btw i ja sam zainteresovana, završila sam fakultet u Zenici, samo ne znam kako ide u Sarajevu, za koji dan idem tamo na fakultet da se raspitam baš zbog tog sistema 3+2, da li priznaju sve ispite, i da li se mora ići 2 godine, jer je u Zenici 4+1
Post Reply