Master studij u Austriji - pitanje

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
artime

#1 Master studij u Austriji - pitanje

Post by artime »

Pozdrav,
kratko pitanje da li je potrebno za upis na master studij u Austriji potvrda da si redovan student u BiH ili da imas status studenta u BiH u toku predaje aplikacije za master :?
sorry ako sam fulila podforum, ne mogu da nadjem ovu informaciju nigdje
mirsek

#2 Re: Master studij u Austriji - pitanje

Post by mirsek »

artime wrote:Pozdrav,
kratko pitanje da li je potrebno za upis na master studij u Austriji potvrda da si redovan student u BiH ili da imas status studenta u BiH u toku predaje aplikacije za master :?
Da bi upisala master trebas prethodno zavrsiti studij za bachelor-a.
Mozes upisati master ovdje u BIH i onda aplicirati da se prebacis na master studij u Austriji.
Ili ako neces u BIH da upises master treba ti potvrda sa univerziteta da sa svojom bachelor diplomom ispunjavas uslove za upis mastera na univerzitetu.
artime

#3 Re: Master studij u Austriji - pitanje

Post by artime »

mirsek wrote:
artime wrote:Pozdrav,
Da bi upisala master trebas prethodno zavrsiti studij za bachelor-a.
Mozes upisati master ovdje u BIH i onda aplicirati da se prebacis na master studij u Austriji.
Ili ako neces u BIH da upises master treba ti potvrda sa univerziteta da sa svojom bachelor diplomom ispunjavas uslove za upis mastera na univerzitetu.
Super hvala ti na informacijama :thumbup: :kiss:
Post Reply