Mozda na forumu ima slicna tema, nisam trazio, ali se nadam da mi necete zamjeriti.
Da pocnem pricu, ja sam student trece godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Bihacu, znaci ispred mene je jos godinu i po dana studija i naravno kao svakom mladom covjeku zeljnom uspjeha javlja se pitanje sta poslije? Ja sam se odlucio ako Bog da, da upisem master studij, a posto bih volio prosiriti svoje vidike, kako zivotne, u smislu da ne budem uvijek u roditeljskom gnjezdu, tako i u naucnom smislu, te kao najpovoljnije, a ujedno i najizazovnije mjesto za master studij ocjenio sam Austriju. Prvenstveno me zanima Univerzitet u Becu ( vise u Becu) i Grazu i njihov program master studija prava uopce, a posto me posebno interesuje medjunarodno pravo, ne bi bilo zgoreg ako neko ima informacije o pojedinostima vezanim za taj segment prava da podjeli sa mnom.
Posto ne poznajem njemacki jezik, dosta jaca strana mi je engleski jezik, zanima me da li se nastava odvija pored njemackog i na engleskom i ukoliko je odgovor pozitivan, zanima me trebam li i u tom slucaju polagati njemacki, iako mi nece trebati? Neizostavna je i cijena studija?
Izmedju ostalog poznato mi je da su Bec i Graz gradovi s vise univerziteta, pa s obzirom na moje buduce zvanje koji bi mi grad, odnosno univerzitet mogli preporuciti?
Pored ovih par pitanja svaki savjet bi mi dobro dosao, pogotovo od strane bivsih i sadasnjih studenata, a ako mi jos koje pitanje padne na pamet u medjuvremenu podijelit cu ga s vama.
Hvala. Pozdrav