Master na PMF-u ili na Fakultetu zdravstvenih studija

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
majaa90

#1 Master na PMF-u ili na Fakultetu zdravstvenih studija

Post by majaa90 »

Pozz :)
Ima li ovdje iko da studira ili je završio master studij na Prirodno-matematičkom fakultetu (odsjek Biologija) ili na Fakultetu zdravstvenih studija u Sarajevu?
U dilemi sam koji master da upišem: Biohemiju i fiziologiju na PMF-u ili Laboratorijske tehnologije na FZS. Voljela bih znati koji je generalno više cijenjen i naravno koji mi pruža veće mogućnosti za zapošljavanje. Gdje ste se zaposlili vi koji ste završili ove mastere? :-D
I zna li neko, da li studenti koji master završe na Fakultetu zdravstvenih studija stažiraju kao i bečleri FZSa - po Pravilniku o pripravničkom stažu zdravstvenih radnika, te imaju stručni ispit planiran za zdravstvene radnike? To mi nije baš najjasnije :? :?
Elokventni

#2 Re: Master na PMF-u ili na Fakultetu zdravstvenih studija

Post by Elokventni »

Mislim da se mora isto kao zdravstveni radnik stazirati. Ovo ostalo ne znam, najbolje je nastaviti ono sto se pocelo.
purgatorio

#3 Re: Master na PMF-u ili na Fakultetu zdravstvenih studija

Post by purgatorio »

Ovisi koji ti je prvi ciklus, dal ce te primit uopce...
Liga Rojalista

#4 Re: Master na PMF-u ili na Fakultetu zdravstvenih studija

Post by Liga Rojalista »

Heheh a ja završio FZS laboratorijski smjer pa bi ganjo sad master iz genetike na pmf...
majaa90

#5 Re: Master na PMF-u ili na Fakultetu zdravstvenih studija

Post by majaa90 »

prvi ciklus sam završila na Nastavničkom fakultetu, odsjek Biologija i sada imam zvanje diplomirani profesor biologije... :) u mom slučaju i nije najbolje da nastavim ono što sam počela, jer sa ovom diplomom već mogu da radim u školi, tako da želim nešto drugačije a istovremeno srodno, što će mi otvoriti mogućnosti da se zaposlim i u nekim drugim oblastima rada... pa se dvoumim između ova dva mastera :? :-)
nurr

#6 Re: Master na PMF-u ili na Fakultetu zdravstvenih studija

Post by nurr »

Na biologiji na master primaju mali broj ljudi tako da ti tu prosjek igra glavnu ulogu, na to svakako obrati pažnju pri odlučivanju. Puno sreće :)
purgatorio

#7 Re: Master na PMF-u ili na Fakultetu zdravstvenih studija

Post by purgatorio »

Dobra je ideja upisati tako master, jer fakticki onda imaš dvije diplome iz dovoljno različitih ali srodnih disciplina i otvara ti nova vrata što se tiče zaposlenja. Samo imaj na umu da su male kvote za master, pa bi najbolje možda bilo da predaš papire na oba ova pa gdje upadneš.
majaa90

#8 Re: Master na PMF-u ili na Fakultetu zdravstvenih studija

Post by majaa90 »

znam da primaju mali broj ljudi na biologiji, al stvarno imam dobar prosjek pa se nadam da će mi se posrećiti tamo gdje odlučim da predam dokumente :roll: :D
hvala u svakom slučaju! :)
Post Reply